Akne serum → 7 bedste akne serum til akne-tilbøjelig hud

Akne Serum – Bliv klogere på hvorfor du skal bruge akne serum

Indlægget blev opdateret den 14. december 2022

Hvis du sidder med en formodning om at akne serum er et forkælende og ‘nice to have’  produkt i din hudplejerutine, så tager du vældigt fejl. Akne serum er et af de vigtigste trin i din hudplejerutine, og i dag vil vi gennemgå alt der er værd at vide om akne serum. 

Vi har udvalgt de 7 bedste serum til akne-tilbøjelig hud

Mildeste Akne Serum

Mario Badescu Anti Acne Serum 29 ml

akne serum

Mario Badescu Anti Acne serum er en oliefri serum på 29 ml. Den indeholder salicylsyre acid  og timian ekstrakt som er med til til at eksfolierer huden, samt hjælpe med at fjerne tilstopning i porerne. Salicylsyre er specielt kendt for at kunne fjerne og forebygge akne. Timian ekstrakt er anti-bakteriel og anti-inflammatorisk, og forebygger rødme og irritation i huden.


 • 29 ml
 • Oliefri
 • Balancerer, fugter, og heler problemhud 
 • indeholder salicylsyre acid og timian ekstrakt

Akne serum med højt indhold af vitamin og mineral

The Ordinary – Niacinamide 10% + Zink

Denne er ikke kun til dig med akne. Den kan bruges til alle hudtyper, som døjer med urenheder og tilstoppede porer. Den indeholder højtkoncentreret vitaminer og mineraler samt et højt indhold af Niacinamid (Vitamin B3). Det bidrager blandt andet til en mere jævn og ensartet hudstruktur.


 • Godt anmeldt online
 • Høj koncentration af Niacinamid (B3)
 • Reducere urenhedder
 • Jævner hudstrukturen

Intensiv Akne Serum

Codage Serum No. 2 Mattifying & Repairing 30ml

akne serum

Intensiv Acne Serum er en intensiv serum som indeholder 20 ml. Serummet indeholder 12 aktive ingredienser, som  plejer og skaber balance for normal/kombineret, og fedtet hud med tendens til akne og urenheder.


 • 30 ml
 • Indeholder en kombination af 12 aktive ingredienser
 • Lindrer, matterer og reparerer beskadiget hud 
 • Gør huden jævn og blød

Spot Treatment Akne Serum

Ecooking Acne Serum 20 ml

akne serum

Ecooking Acne Serum er et serum med 20 ml, som er velegnet til akne og fedtet hud. Serummet indeholder salicylsyre som dræber bakterier og forebygger akne. Ecooking Akne serum kan ligeledes bruges til spot behandling. Serummet er dermatologisk testet, parfumefri og 100% vegansk. 


 • 20 ml
 • Indeholder salicylsyre 
 • Også velegnet til spot behandling
 • Dermatologisk testet
 • Parfume fri
 • 100% vegansk

Akne Pakke til Voksne

Dermalogica Voksen Acne Pakke

akne creme

Dermalogica Voksen Acne Set er en pakke med 3 produkter, som er udviklet til voksen akne. Ofte er der en forestilling om at akne er noget man har som teenagere, og med tiden vokser fra. Men sagen er den, at voksne også døjer med akne. I pakken får man en mild peeling, et serum og et spot produkt som skal bruges på udbrud. Sættet er perfekt til dig der har svært ved at sammensætte en hudplejerutine til dit voksen akne.


 • Sammensat pakke med 3 produkter 
 • En peeling
 • Et serum 
 • Et spot produkt

Akne Serum til Fedtet og Uren Hud

RazSpa MdH Serum 30ml

akne serum

RazSpa MdH Serum indeholder 30ml virkningsfuldt serum baseret på stærke urter, som er med til at nedsætte sebum produktionen i talgkirtlerne, hvilket gør, at huden naturligt producerer mindre fedt, der ellers ville tilstoppe porerne. Serummet nedsætter inflammationen, og har en fugtgivende effekt, for at holde huden sund og frisk. Produktet kan også bruges som ‘on the spot treatment’.


 • 30 ml
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Bekæmper bakterier 
 • Giver et matt look
 • Udjævner huden
 • Hæmmer inflammation
 • Fugtgivende 
 • Nedsætter sebum produktionen

Hurtigt absorberende akne serum

Institut Esthederm Intensiv Propolic Acne Serum

En intensiv akne serum der er let og luftig at smøre på huden. Den bliver altså hurtigt absorberet, efter den er smurt på. Den er ideel til voksne, der døjer med akne-lignende udbrud. Denne hjælper blandt andet med at mindske porer, rødmen og irritation.


 • Egnet til voksne
 • Mindsker røde og irritation
 • Indeholder 30 ml
 • Nem at påføre

Akne serum er noget af det dyreste indenfor skønhedsbranchen – og af god grund. De indeholder aktive ingredienser, og ofte en høj koncentration af de her ingredienser, hvilket frembringer resultater, og det er jo det vi alle vil have. Hvis du gik og havde en formodning om at akne serum ikke er en nødvendighed, så læs med i artiklen da vi vil komme ind på hvor essentiel et akne serum er, og hvad den især kan gøre for dig med specifikke hudproblemer.

Hvad er akne serum?

Et serum er en koncentreret form for pleje, som i de fleste tilfælde har en tynd og flydende konsistens, der meget hurtigt absorberes. Et serum er beregnet til brug under din dagcreme eller din ansigtsolie, da det alene ikke er nok til at opfylde hudens behov for fugt og næring, grundet dets tynde konsistens. Et serum har til opgave at gå ind og arbejde på et eller flere specifikke hudproblemer, fordi det trænger dybere længere ned i huden end en ansigtscreme eksempelvis gør. De fleste akne serum har et højt indhold af salicylsyre, der eksfolierer huden og hjælper med at forhindre tilstopninger i porerne. Salicylsyre er især kendt for at kunne fjerne og forebygge akne.

Hvorfor skal man bruge akne serum?

Du skal bruge akne serum hvis du aktivt forsøger at bekæmpe din akne. Akne serum vil reparere både synlige og usynlige hudskader – det kan være alt fra linjer, urenheder, til dybtliggende solskader. Serum er det første lag på din hud, mens cremen er det næste lag. Cremen fungere som et beskyttende skjold oven på serummet, og giver serummet lov til effektivt at arbejde sig ind i huden.

Hvem kan bruge akne serum?

Som så mange produkter indenfor skønhedsbranchen er der en ide om, at de kun er målrettet til kvinder. Men sagen er den, at langt de fleste højst sandsynligt vil have glæde af et akne serum. akne serum er velegnet til folk med akne, og det kan både være kvinder, mænd, piger, og drenge. 

Hvordan virker akne serum?

Som vi kort nævnte tidligere, har akne serum en høj koncentration af aktive ingredienser. De her aktive ingredienser med en høj koncentration, er dem som leverer den virkning vi leder efter, og man kan se resultater i huden overdrevet hurtigt. Den tynde konsistens et serum har, hjælper de aktive ingredienser med at trænge dybere ned i huden end de ville i eksempelvis en ansigtscreme. 

akne serum

Hvordan bruges et akne serum?

Dit akne serum skal bruges som det første step i din hudplejerutine, uanset om det er morgen eller aften. Grunden til at dit akne serum skal påføres først, skyldes serummets tynde konsistens, som ikke kan trænge igennem en tyk creme, eller en ansigtsolier. En god tommelfingerregel er, at de tyndeste konsistenser skal påføres først. Et serum kan generelt bruges både morgen og aften, men det kommer meget an på hvilken serum du har med at gøre, og hvad indlægssedlen anbefaler. 

Som det første skal du vaske dine hænder, før du påfører din serum, eller hvilket som helst andet produkt, for den sags skyld. Måden det så skal gøres på, er ved at påføre et par pump serum på fingeren, eller direkte på ansigtet, og duppe det forsigtigt på huden. Duppe metoden er især god når det handler om serum, da et serum er et tyndtflydende produkt, der har en stærk virkning, og hurtigt absorberes i huden uden at efter den fedtet. Sørg for at produktets udpumpning ikke rammer ansigtet eller fingeren, da bakterier er vores ærkefjende (hvis du nu var i tvivl).

Hvilken akne serum skal jeg vælge

Der findes utallige akne serum på markedet, og det kan være svært at navigerer rundt i hvilken man skal vælge. Vi har udvalgt vores 7 forskellige favorit akne serum, og der skulle gerne være noget til alle blandt de 7. Læs evt. produktbeskrivelserne og vælg den akne serum der passer bedst til dig.

akne serum

Hvad er akne?

Vi kender alle en der har akne, eller en der har haft akne, eller også døjer vi selv med akne. Men få af os ved, hvad akne egentlig er. Frygt ikke, vi lægger alle kortene på bordet, til vores trofaste læsere. Okay, bid tænderne sammen, det kan gå hen og blive lidt komplekst. 

Akne er betændelse i talgkirtler og hårsække. Det kan vise sig på ansigtet, på brystet, og på ryggen. Der sker en ophobning af talg i talgkirtlerne, og de viser sig som små hvide hævelser, eller små mørke prikker,  bedre kendt som hudorme. Talgkirtlerne er små kirtler, der sidder nær hudens overflade. De her kirtler er fastgjort til hårsækkene, altså de små ‘huller’ i huden. Når hudormene er betændte bliver de røde og ømme. I de fleste tilfælde udvikler de sig til bumser, og de største bumser kan efterlade ar. Okay, med så langt? Lad os tage en lille opsummering. Akne er en hudsygdom, og skyldes, at små ‘huller’ i huden, bedre kendt som hårsækkene, blokeres. Det er det.

Akne er genetisk og viser sig i form af hudorme, milier, bumser og cyster. I mange tilfælde er akne tilbagevendende, men alle former for akne kan heldigvis behandles, og behandlingen kan forbedre livskvaliteten, samt forebygge ar. Her ville et akne serum være ideelt, da det bekæmper bakterier, hæmmer inflammation, nedsætter sebum produktionen, og fugtgiver.

Hvad er forskellen på bumser og akne?

Et spørgsmål der går igen, er spørgsmålet om hvad forskellen på akne og bumser er. Hvis man har akne, så har man også bumser, men man har ikke nødvendigvis akne, bare fordi man har bumser. Bumser er en del af akne sygdommen.

5 ting du selv kan gøre mod akne og bumser 

 • Vask dine hænder så ofte du kan! – Det er SÅ vigtigt
 • Rens din hud hver dag – Vi anbefaler at man bruge en rensemælk da den er mild for huden. Læs mere om rensemælk
 • Undgå makeup – Talgkirtlerne er tilstoppet i forvejen, og makeup kan give flere bumser. 
 • Stil din hårvoks på hylden – den bør du undvære i din kamp mod akne 
 • Brug akne serum

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.