Ansigtsmasker → Læs alt om hvad de gør og hvordan de virker!

Ansigtsmaske – Bedst i Test

Indlægget blev opdateret den 9. marts 2022

Trænger din hud til lidt forkælelse? Nyd en velfortjent pause ved at forkæle din hud med en god ansigtsmaske, så både urenheder, træthed og tørhed mindskes. Ved at bruge en ansigtsmaske, der passer til lige netop din hudtype, så får du mest mulig pleje og fugt ud af den, og så vil du hurtigt se og mærke en synlig forskel på din hud.

Ansigtsmasker kan bruges både af kvinder og mænd, og det er uanset om du har en fedtet, tør eller sensitiv hudtype. Ved at bruge ansigtsmasker som en naturlig del af din daglige hudplejerutine, så får du både lidt ekstra luksus og forkælelse i hverdagen, men også en synligt sundere og mere velfugtet hud. De fleste ansigtsmasker viser endda synlige resultater allerede efter, at du har brugt dem første gang. Så hvis du har planer om aftenen, så kan du med fordel lægge en ansigtsmaske om eftermiddagen, som fjerner eventuelle mørke rande under øjnene eller anden form for træthed.

Der er forskellige tendenser inden for ansigtsmasker, og for tiden er det oftest en vekslen mellem de hurtige og de tidskrævende. De hurtige masker virker efter bare 5 minutter, og de kan eksempelvis bruges, inden du skal i bad. Derudover findes der sheet masker, som skal sidde på huden i op til en halv times tid. Hvilken ansigtsmaske du skal bruge, afhænger selvfølgelig af din hudtype og dine ønsker og behov, men særligt også hvor god tid du har til rådighed. Ansigtsmasker giver din hud mulighed for at trække al den næring, den har brug for, så den bliver renset i dybden, hvilket den ikke får lov til i en almindelig hudplejerutine.

Vi anbefaler derfor, at du gør brugen af ansigtsmasker til en fast del af din hudplejerutine. Du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil bruge en ansigtsmaske hver dag eller kun et par gange om ugen. Uanset hvad du vælger, så vil din hud takke dig for det!

Det gælder om at finde en ansigtsmaske, der dækker dine ønsker og behov, og som samtidig passer til din hudtype. I denne guide gennemgår vi de forskellige typer af ansigtsmasker, samt vores anbefalinger af de ansigtsmasker, der kan gøre en synlig forskel for dig og din hud. Derudover gennemgår vi, hvorfor det er en god idé at anvende ansigtsmasker som en del af din daglige hudplejerutine – eller i hvert fald at anvende dem med jævne mellemrum.

Hvad er en ansigtsmaske?

Ansigtsmasker fugter og renser din hud i dybden, så din hud opnår synlige resultater allerede efter påføring. Ofte indeholder ansigtsmaskerne en masse virkestoffer, der fjerner snavs og bakterier, og som opløser urenheder i huden. Udover at gøre din hud markant sundere og pænere ved at bruge en ansigtsmaske, så bliver huden også mere balanceret, og det er en af grundene til, at du bør bruge ansigtsmasker som en fast del af din hudplejerutine.

Måske døjer du med tør eller fedtet hud, eller måske har du en del urenheder, som irriterer dig? Så kan ansigtsmasker virkelig gøre en forskel for din hud, hvis du giver dem en chance. Din hud bliver ren, fugtet og plejet ved brugen af ansigtsmasker, og du kan derfor sige nej tak til det trætte look, og ja tak til det friske look.

En plejende ansigtsmaske kan medføre, at din hud stadig føles fugtet og frisk flere timer efter, at du har påført den, og fjernet den igen. Ansigtsmaskerne modvirker altså tørhed, og de giver din hud en særlig glød af friskhed. Du kan selvfølgelig ikke ændre din hudtype, men du kan skabe en større balance, så din hud får den bedst mulig fugt og pleje i samspil med din supplerende hudplejerutine.

Derfor skal du bruge ansigtsmasker

Ansigtsmaskerne har mange gode fordele, og de vigtigste fordele er, at du får plejet og fugtet din hud, og at din hud bliver renset i dybden, som den ikke gør på samme måde ved hjælp af almindelige renseprodukter. Dette gælder særligt i forhold til at fjerne de døde hudceller, samt andet snavs og skidt, der måtte sidde på din hud. Denne rensning har din hud virkelig godt af, og særligt hvis du døjer med diverse urenheder i ansigtet.

Netop fordi en ansigtsmaske indeholder flere virkestoffer end de produkter, du bruger i din daglige hudplejerutine, så får din hud ekstra rensning og pleje, hvilket giver en anden friskhed og glød til din hud. På grund af den dybe rensning, så behøver du ikke nødvendigvis at bruge en maske dagligt, men gerne et par gange om ugen.

Der er generelt mange mænd, der forsømmer deres hud ved ikke at gøre brug af en daglig hudplejerutine, hvilket er ærgerligt. Ansigtsmasker kan sagtens bruges af både kvinder og mænd, og de er med til at give dig en sundere hud, jo oftere du bruger dem.

Forskellige typer af ansigtsmasker

Der findes selvfølgelig forskellige typer af ansigtsmasker, som først og fremmest dækker forskellige ønsker og behov, og som derudover er tilpasset bestemte hudtyper. Det gælder derfor om at finde den ansigtsmaske, som passer til din hudtype, og som samtidig opfylder dine ønsker og behov. De fleste ansigtsmasker skal sidde på mellem 5-30 minutter, og det vil oftest fremgå af emballagen, hvor længe den udvalgte ansigtsmaske skal sidde, før du kan fjerne den igen.

Der findes forskellige typer af ansigtsmasker til både kvinder og mænd, men overordnet set kan de deles op i følgende tre kategorier:

 • Ansigtsmasker, der modvirker urenheder
 • Ansigtsmasker, der modvirker fedtet hud
 • Ansigtsmasker, der modvirker tør hud

Ansigtsmasker, der modvirker urenheder

Hvis du døjer med urenheder i ansigtet, særligt nær T-zonen (pande, næse og hage), så bør du kigge efter en ansigtsmaske, der forebygger tilstoppelsen af porer, mindsker synligheden og som også hjælper din hud med at genfinde den rigtige fedtbalance. Her kan du med fordel kigge efter ansigtsmasker, der indeholder antibakterielle mineraler (eksempelvis muddermasker).

Rønsbøl Clay Mask 50 ml

Specieltudviklet til fedtet hud hjælper denne maske med at reducere talgproduktionen. Dette gør den via ingredienserne, som er en særlig blanding af mandelolie, glycerin og ekstrakt fra ingefær og kanel.

NILENS JORD – Second Skin Serum Foundatio


Ansigtsmasker, der modvirker fedtet hud

Hvis du døjer med fedtet hud, så skyldes det oftest, at din hud producerer mere fedt, og mange mænd hører under denne hudtype, da de har tykkere hud end kvinder. Her bør du kigge efter en ansigtsmaske, der virkelig renser i dybden, og som samtidig reducerer fedtproduktionen i huden.

Dermalogica Active Clearing Sebum Masque 75 ml

Denne maske til fedtet hud er baseret på ler og er både opfriskende og kølende. Den er god til hud, der har tendens til udbrud, grove og tilstoppede porer.


Ansigtsmasker, der modvirker tør hud

Hvis du døjer med tør hud, hvilket mange mennesker særligt oplever om vinteren, så bør du gå efter en fugtgivende ansigtsmaske, som kan tilføre din hud den mængde fugt, som den har brug for. Her kan du med fordel kigge efter ansigtsmasker, der indeholder hyaluronsyre, som giver masser af fugt.

Origins Drink Up 10 Minute Hydrating Mask 75 ml

Har du tør eller kombineret hud, er denne 10 minutters maske perfekt. Den slukker din huds tørst og giver den et fugtighedsboost, så den er klar igen.

Find din type ansigtsmaske!

Selvom ansigtsmasker overordnet kan opdeles i de tre kategorier, vi gennemgik i forrige afsnit, så er der mange forskellige slags inden for hver kategori. Herunder gennemgår vi otte forskellige ansigtsmasker, som opfylder forskellige behov, og du kan derfor sagtens mixe og matche mellem maskerne.

Husk:

Det er vigtigt, at du husker at rense dit ansigt, inden du påfører din udvalgte ansigtsmaske, og at du efterfølgende sørger for at tilføre din hud rigeligt med fugt, når masken enten er vasket af eller pillet af.


Herunder gennemgår vi otte forskellige ansigtsmasker, som fugter, renser i dybden, og som skrubber huden, så den bliver blød og frisk:

 • Ansigtsmaske af ler
 • Ansigtsmaske med kul
 • Ansigtsmaske, der giver fugt
 • Ansigtsmaske, der renser i dybden
 • Ansigtsmaske “peel off”
 • Ansigtsmaske med frugtsyre
 • Ansigtsmaske med kollagen
 • Ansigtsmaske med scrub

Ansigtsmaske af ler

Ved at gøre brug af en såkaldt lermaske, så får du en ansigtsmaske, der bekæmper urenheder og mindsker synlige porer, da den netop trænger dybt ind i huden. Herudover får din hud en sund og nypudset glød, så træthedstegnene forsvinder fra dit ansigt.

Origins Original Skin Retexturizing Mask – Rose Clay 75 ml

2 i 1 ansigtsmaske perfekt til dig med tør eller kombineret hud. Den har en let ler-formel, som renserne din hud helt i dybden. Den giver glød, fjerner døde hudceller og virker afstressende.

DKK 180,00


Ansigtsmaske med kul

Ved at gøre brug af en såkaldt kulmaske, så får du en ansigtsmaske, der har en beroligende effekt på din hud, samtidig med at den renser og opfrisker. Disse masker har ofte et aktivt indhold af trækul og svovl, som fjerner døde hudceller, og samtidig tiltrækker overskydende urenheder. De kan også fås med vulkanaske, og det har en eksfolierende effekt på huden

Nuxe Insta Masque Detoxifying & Glow 50 ml

Denne ansigtsmaske indeholder kul, som går renser din hud helt i dybden. Samtidig indeholder den rosenvand, som er med til at give din hud et forfriskende og smukt look.

DKK 185,00


Ansigtsmaske, der giver fugt

Ved at gøre brug af en ansigtsmaske, som indeholder hyaluronsyre, så får du en gennemfugtet hud. Disse fugtmasker virker cellebeskyttende, og så kan de være antiinflammatoriske. Uanset hvor ofte du bruger ansigtsmasken, så er den med til at yde førstehjælp til et tørt og livløst ansigt.

Meraki Sensitive Facial Mask

Lad denne maske sidde i 20-30 min og få en dejlig forfriskende hud. Den har en mild dugt af lavendel, som også er med til at virke beroligende på din hud.

DKK 50,00


Ansigtsmaske, der renser i dybden

Ved at gøre brug af en såkaldt muddermaske, så får du renset dit ansigt i dybden, og masken fjerner overskydende urenheder uden at udtørre huden. Her er det også muligt at få en maske med vulkanaske i, som giver en ekstra fugtgivende effekt, der efterlader din hud fugtet og naturligt glødende.

Australian Bodycare 4 Step Face Care

Vil du gerne rense i dybden og igennem alle produkter, er dette den optimale pakke. Den hjælper til en mere ensartet hud, uden fedtet hud eller urenheder.
Indeholder: Face wash, Face tonic, Face cream og Spot stick.

DKK 399,00

Ansigtsmaske “peel off”

Ved at gøre brug af en såkaldt “peel off” ansigtsmaske, så kan du få bugt med din fedtede hud, da den indeholder milde frugtsyrekomplekser, som opfrisker og udglatter din hud, samtidig med at den fjerner døde hudceller og andet snavs. Din hud vil fremstå forfinet og fuld af glød efterfølgende.

Masque Me Up Green Clay Peel Off Mask 20 ml

Denne peel-off ansigtsmaske kan bruges til alle hudtyper. Den indeholder grønt ler og urter, som er med til at berolige din hud.
Den er fugtgivende, modvirker rødme og er nem at påføre

DKK 39,00

Ansigtsmaske med frugtsyre

Ved at gøre brug af en såkaldt frugtsyremaske, så eksfolierer du din hud, så den efterfølgende har en lysere og mere ensartet hudtone. Frugtsyre er også med til at reducere de fine linjer, andre former for rynker og pigmentforandringer i din hud.

L’Oréal Paris Skin Cleansing Pure Clay

Denne lækre lermaske indeholder ekstrakten Yuzu, som er en citrusfrugt. Det hjælper til at give din hud en mere ensartet og jævn tone.
Passer til alle hudtyper.

DKK 100,00

Ansigtsmaske med kollagen

Ved at gøre brug af en ansigtsmaske med kollagen, så får din hud et anti-age boost. Dette er særligt relevant i alle steps af din hudplejerutine, efter du er fyldt 25 år. Du kan derfor hjælpe din hud på vej, så den kan producere mere kollagen, ved at påføre denne ansigtsmaske et par gange om ugen. Så vil din hud føles mere spændstig og hydreret over tid.

Shiseido Benefiance Intensive Revitalizing Face Mask

Med denne maske kan du hjælpe din hud på vej til naturlig produktion af kollagen. Det skyldes indeholdet af ren retinol. Forkæl dit ansigts med en lækker maske der giver fugt, hjælper mod uren hud og og giver en mere ungdommelig hud.

DKK 575,00


Ansigtsmaske med scrub

Ved at gøre brug af en ansigtsmaske med scrub, så indeholder den korn, der har en eksfolierende effekt på din hud, mens den fjerner døde hudceller og andet snavs. Derudover indeholder den nærende ingredienser, som bliver arbejdet ind i huden under påføring

Jorgobé Scrub Mask 100 ml

Denne 2 i 1 scrub maske indeholder salicylic syre, mentol og zink, som er med til at rense og fjerne urenheder. Kombineret sammen med sheasmør og abrikoskerneolie giver det dig efterfølgende en fugtig og beskyttet hud.

DKK 198,00

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.