Beautytip: Det er vigtigt at passe på sine tænder  - Beauty Living

Beautytip: Det er vigtigt at passe på sine tænder 

Du har sikkert hørt det før, men det er utrolig vigtigt at passe på dine tænder. At have sunde og solide tænder, er i for sig ganske simpelt, hvis man blot følger nogle basale råd hver eneste dag. Dog kan det være nemmere sagt end gjort, men på sigt, vil du elske dig selv for at have taget hånd om dine tænder. Det giver ikke kun ubehagelige tandlæge-oplevelser at lade være, men det øger også risikoen for mange sygdomme, da i princippet kan starte via munden. 

Lad os kickstarte indlægget her, med 5 basale råd som du altid kan søge tilbage til, hvis det bliver for komplekst. 

Der anbefales: 

1. Børst dine tænder mindst to gange om dagen med en fluorid-tandpasta.

2. Brug jævnligt tandtråd for at fjerne plak og bakterier fra mellem tænderne.

3. Spis en sund kost fuld af frisk frugt og grøntsager.

4. Besøg din tandlæge regelmæssigt for at få professionelle rengøringer og kontrolundersøgelser.

5. Hold op med at ryge for at mindske din risiko for tandkødssygdomme og andre tandproblemer.

Hvis du følger disse enkle råd, kan du bevare sunde tænder og tandkød i mange år fremover. 

Derfor er det vigtigt at passe på dine tænder

Du skal følge ovenstående 5 råd, hvis du ønsker at passe på dine tænder. Munden er indgangen til resten af kroppen, hvilket også betyder, at hvis man en sund og rask mund, er der gode betingelser for at resten af kroppen også er sund og rask. 

Udover at det kan være æstetisk pænere at styr på sine tænder, kan det også være med til at booste ens selvværd og omvendt være socialt hæmmende, hvis man ikke har det tandsæt man ønsker. Selvom flere søger betalte indgreb i munden, for at få et pænere smil, såsom tandblegning og lignende, er det stadigvæk blot overfladen, der ikke isoleret set kan sikre at dine tænder også er sunde helt ind til roden. 

Vi skal bruge vores tænder hele livet

Vi skal bruge vores tænder i mange år, hvilket også betyder at der skal passes på dem. Nogle af de mest hyppige faktorer som de fleste oplever, er blødende tandkød og dårlig ånde. Det betyder ikke at din tandsundhed er elendig, men er det hyppigt at du døjer med disse ting, bør du tale med din tandlæge omkring din mundsundhed. 

Et lille bonustip du også kan tage til dig, udover de 5 som vi allerede har listet længere oppe i dette indlæg, er at du ikke bør skylle din mund efter du har børstet dine tænder. Fluoren i tandpastaen fungerer bedst, hvis den får lov at sidde i munden og altså ikke skyllet ud med vand eksempelvis. 

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.