Essens | 5 forskellige essence til enhver hudtype → Se dem her!

Essens | Vores 5 favoritter til en fugtet hud

Indlægget blev opdateret den 6. september 2022

Er du også fan af K-beauty ligesom os? Så elsker du, ligesom os, helt sikkert også essens (eller essence, som det hedder, når du læser om det udenlandsk). Det er nemlig produktet, der bliver ved med at give! Så føler du, at du har prøvet diverse produkter, der skal tilføje ekstra fugt til din hud, men du har endnu ikke fundet lykken? Så giv ikke op endnu! Du har nemlig nu fundet din vej til essens – mirakelproduktet!

5 forskellige typer essens til enhver hudtype

Miqura Rebuild Me Intensive Essence 35 ml

Denne essens er meget efterspurgt og populær – og det forstår vi udmærket godt! Den har alt det, som vores hud har brug for efter en lang dag ude. Favoritdelen er nok, at den indeholder 95% silkeessens, som altså er guld for vores hud. Om den passer til din hudtype? Ingredienserne er så naturlige, at du kan bruge den til enhver hud og så vil du drage fordel af den.


 • Passer på din hud
 • Hjælper med at stimulere dit kollagen-niveau
 • Selvfølgelig uden konserveringsmidler
 • Indeholder 35 ml

Ole Henriksen Truth Barrier Booster Ferment Essence 120 ml

Det er sjældent, vi laver en liste uden Ole Henriksens produkter – og i dag er ingen undtagelse. Ønsker du et øget fugtniveau på ingen tid? Så har du svaret her! Den indeholder alt det gode: appelsin-stamceller, niacinamid og hyaluronsyre. Kombinationen der styrker din hud, øger din fugt og samtidig sørger for at pleje din hud.


 • Passer til alle hudtyper
 • Indeholder alle dine favoritter
 • Selvfølgelig uden parabener, sulfater og phthalater
 • Indeholder 120 ml

Dermalogica UltraCalming Redness Relief Essence 150 ml

Fugt, fugt, fugt. Ønsker du mere fugt til din hud, så skal du ikke lede meget længere. Dermalogica har lavet en essens, der minder om en serum – og som er mindst lige så effektiv. Men det er ikke kun indholdet, der er guld værd. Denne essence er så let at påføre sig, at aftenrutinen pludselig ikke er så irriterende og tidskrævende, som den plejer.


 • Anerkendt mærke
 • Hjælper mod rødme
 • Beroliger din hud
 • Indeholder 150 ml

Nuxe Aquabella Beauty-Revealing Essence-Lotion 200 ml

Denne essens er til dig, der har kombineret hud, som har tendens til at være lidt fedtet. Indholdet sørger for, at din hud bliver friskere, mere forfinet og så fremkommer den poreminimerende. Udover det, så efterlader den din hud, som var den helt ny og med en skøn duft af friskhed.


 • Skønne dufte
 • Giver hud med masser af glød og udstråling
 • Indeholder ingen alkohol
 • Indeholder 200 ml

BareMinerals Poreless Exfoliating Essence 150 ml

BareMinerals er kendt for, at deres produkter er dermatologisk testet, veganske og fri for parabener og syntetiske dufte – og det er derfor heller ingen undtagelse her. Du kan altså benytte denne med god samvittighed og samtidig give din hud al den fugt, som den har brug for med denne essence.


 • Minimerer synlige porer
 • Undgår udtørring af din hud
 • Kan bruges til alle hudtyper
 • Indeholder 150 ml

Hvis du kender til K-beauty, så er du sikkert allerede stødt på produktet essens. Det er nemlig en del af 10 trins hudplejerutinen inden for K-beauty. Det kan også være, at du ikke har hørt mere om det, og nu er du havnet her for at blive klogere på, hvad det er, den her essens kan! Så fortsæt blot din læsning, hvor du kan læse meget mere om essens/essence.

Hvad er essens?

Essens er et vandbaseret hudplejeprodukt, som er kendt for at indeholde et højt indhold af aktive ingredienser, som alle har til formål at bidrage med at holde din hud fugtig, beskytte og generelt bare bidrage til at forstærke din hud til at stå imod dagens strabadser.

Når du skal benytte dig af din essence, er det vigtigt, at du benytter dig af den på en ren hud. Derfor er det også altid efter brugen af en toner, at du vil benytte dig af din essens. Her er din hud renest og har brug for allermest fugt og beskyttelse for enten at komme sig efter dagen eller forberede sig til en hel ny dag.

Skridtet efter brugen af essence er en serum eller moisturizer. Tror ikke, at blot fordi du har brugt din essens, så er det nok til, at din hud har fået det, den har brug for. Den virker allerbedst og mest optimal, hvis du efterfølgende benytter dig af en serum eller en creme.

Når du kombinerer din hudplejerutine med brugen af essens efterfulgt af en moisturiser, gør det, at din essens virker allerbedst. Det hjælper nemlig til, at din hud absorberer ingredienserne og fugten optimalt og får mest muligt ud af det. Kort, og meget simpelt, fortalt, så er essens en form for primer, inden du påfører din creme eller serum. Det giver dig det bedste resultat.

Hvem bør benytte sig af essens?

Det er aldrig dumt at benytte sig af en hudplejerutine, der indeholder masser af fugt til din hud. Men ligesom med alle mulige andre hudplejeprodukter, så findes der oftest versioner af de forskellige produkter, som er specifikt lavet til forskellige formål eller hudtyper.

Du kan selvfølgelig finde essen, der passer til den helt almindelige hudtype, der blot ønsker mere fugt for at holde den velplejet og smuk. Men døjer du med hudproblemer som f.eks. akne, ældning af huden og tør hud. Hvilken type du har brug for? Det ved kun du, alt efter hvilken hudtype du har. Er du i tvivl, kan du altid tage fat i en professionel og på den måde blive guidet modet det rigtige valg.

Hvad er fordelene ved brug af essence?

Essens er virkelig blevet en form for mirakelprodukt de sidste par år – ligesom mange andre koreanske hudplejeprodukter. Fakta er bare, at de gør noget for vores hud og det gør faktisk en forskel. Indholdet i koreanske hudplejeprodukter har blot en anden ingrediensliste, som virkelig er fordelagtig for vores hud og det, den har brug for.

En af de ting, der gør essens til en vigtig del af vores hudplejerutine, er, at den hjælper med at absorbere din serum og creme endnu bedre. Du får altså mest muligt ud af din rutine og produkter, hvis du inden det, benytter dig af en essens.

Men hvordan er det muligt, at en essens hjælper med at optimere brugen af din creme eller serum? Det skyldes, at den indeholder et hav af aktive ingredienser, som har masser af fordele for vores hud. F.eks:

 • Give ekstra fugt til dine hudceller
 • Beskytter din hud
 • Hjælper med at øge sundheden af din hud
 • Hjælpe med at stabilisere pH værdien af din hud
 • Bidrager til en glattere og blødere hud

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber essens?

Som altid, når det gælder hudplejeprodukter, så bør vi stille os selv spørgsmålet: Hvad skal jeg være opmærksom på, inden jeg smører dette produkt på mig? Modsat mange andre produkter, så indeholder essens, da det er typisk koreansk hudplejeprodukt, mest naturlige ingredienser.

Det er en af forudsætninger for, at det har den virkning, som er så fordelagtig for vores hud. Men derfor er det altid en god ide at undersøge, hvilke ingredienser, det specifikke produkt du overvejer at købe, indeholder. De fleste af os ved, hvilke ingredienser vores hud slår ud af af og som måske tørrer den ud, så gå listen igennem på din essens, inden du påfører den.

Hvad er forskellen på essens og serum?

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad de forskellige produkter gør og hvordan de er forskellige fra hinanden – og flere oplever, at de synes, at essens og serum minder om hinanden. Og det gør de egentlig også til en vis grad.

En af fællesnævnerne er, at de begge indeholder aktive ingredienser, men forskellen er dog, at de aktive ingredienser i hhv. essensen og serumen har forskellige roller, når det kommer til din hudplejerutine.
Der er også stor forskel at finde, når det kommer til selve væsken. Serum er ofte tykkere end essence.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.