Eyeliner → Dette skal du vide om eyelinere + 3 skarpe tips !

Eyeliner – Din guide til en super skarp streg!

Indlægget blev opdateret den 2. december 2020 af Beauty Living

Eyeliner er et makeup produkt, som indrammer dine øjne med en udvalgt farve, du selv har valgt. Oftest bruges eyelineren i den klassiske sorte farve, og så lægges den langs vippekanten, men du kan sagtens få din eyeliner i alle regnbuens farver.

Når du påfører eyeliner sammen med mascara, så får eyelineren dine vipper til at se mere fyldige ud, og samtidig får det ofte dine øjne til at se lidt større ud. Uanset om du er til intense katteøjne eller den klassiske winged eyeliner, så er mulighederne mange, og du kan indramme dine øjne, præcis som du ønsker.

Hvis du formår at bruge din eyeliner korrekt, så kan den løfte ethvert makeup look op på det næste niveau. Den klassiske sorte eyeliner i samspil med en sort mascara giver en dragende øjenmakeup, og den kan sagtens kombineres med diverse farver af øjenskygge for at fuldende looket. Det bruges ofte i samspil med eksempelvis smokey eyes. Eyelineren giver dine øjne et nyt look, og den kan også bruges til at fremhæve din specifikke øjenform, eller bruges i samspil med anden makeup for at få en anden facon på dine øjne.

Find din favorit


Selvom det kan give udfordringer at påføre eyeliner til perfektion hver gang, så er det vigtigt at huske på, at øvelse gør mester. Derudover kan det være, at du ikke bruger den rette eyeliner på nuværende tidspunkt, så du kan også teste forskellige typer af eyeliner, før du finder den helt rette til dine ønsker og behov. Der findes flere typer af eyeliner, og da de er meget forskellige, så bliver du nødt til at prøve dig frem, til du finder din favorit.

Der findes overordnet set tre forskellige typer af eyeliner:

 • Blyant eyeliner (kohl)
 • Gel eyeliner
 • Flydende eyeliner

  Vi gennemgår de forskellige typer af eyeliner, samt hvordan du påfører en klassisk eyeliner, der kan udvikles til en winged eyeliner efter eget ønske. Derudover giver vi dig et par tips og tricks, så du kan finde den helt rigtige eyeliner til dine ønsker og behov.

Forskellige typer af eyeliner

Der findes, som tidligere nævnt, overordnet set tre forskellige typer af eyeliner; blyant eyeliner (kohl), gel eyeliner og flydende eyeliner. Blyant eyeliner, som også er bedre kendt som kohl, er nok den nemmeste at anvende, da du selv kan justere tykkelsen af blyanten. Her spidser du altid blyanten til, så den passer til den størrelse streg, du ønsker at tegne.

Gel eyelineren er en mere holdbar eyeliner end blyanten, og da den er flydende, så påføres den med en lille pensel, der har en dybere farve end blyanten. Flydende eyeliner fås ofte i en lille bøtte med dertilhørende pensel, men den kan også fås som en tuschpen. Den er potentielt set lidt nemmere at styre end gel eyelineren, og så tegner den meget præcise streger, når du påfører den.

I forhold til, at der findes forskellige typer, farver og konsistenser af eyelineren, så er der en del at overveje, inden du udvælger den eyeliner, du ønsker at bruge. Skal det være en vandfast eyeliner? Hvor kraftig skal farven på den pågældende eyeliner være? Hvad kan du selv styre bedst – blyant, pensel eller tuschpen? Det gælder om at vælge den type eyeliner, der passer til dine ønsker og behov.

Blyant eyeliner

Med en blyant eyeliner har du både mulighed for at lave tynde og fine streger langs vippekanten, eller en tykkere og mere markant streg, alt efter hvordan du vælger at spidse den. Fordelen ved blyant eyelineren er, at den både er nem at påføre og fjerne, men det gør også, at den derfor ikke er lige så holdbar som de andre typer.

Det er også den eyeliner, der minder mest om den, vi kender fra historiefortællingerne – eksempelvis fra Kleopatra, der var dronning af Egypten.
Hvis du ønsker at lave en afslappet og naturlig udgave af winged eyeliner, så er den virkelig anbefalelsesværdig. Hvis du derimod ønsker skarpe og kraftige kanter på din eyeliner, så bør du vælge en af de andre typer.


Nilens Jord
– Eyeliner Pencil No 790 Black

Denne faste eyeliner er sort, og er nem at påføre grundet dens bløde konsistent. Den har en intens sort farve og holder i langtid.

Indeholder ikke parfume eller animalskeingredienser.

DKK 85,00

NYX
– Prof. Makeup Slim Eye Pencil Medium Brown

Den er nem at ligge og tværes ikke ud i løbet af dagen. Den nemme anvendelighed gør, at du får skarpe og præcise linjer og derved opnår et flot finish.

DKK 40,00

Gel eyeliner

Ved at bruge en gel eyeliner får du en mere intens farve, der giver en dyb og klar nuance i din øjenmakeup. De fleste udgaver af gel eyeliner er vandfaste, så de giver dig et mere holdbart look, der er sværere at fjerne. Derudover giver gel eyelineren ofte et mere glamourøst look, og du kan styre selve tykkelsen af stregen ved at påføre efter behov.

Hvis du ønsker at bruge en eyeliner, der er nem at styre, og som ikke flyder ud, så kan du med fordel bruge gel eyelineren. Det er den mest præcise eyeliner på markedet, og den er derfor også perfekt til winged eyeliner. Med den kan du også blende din streg ud, så du får looket smokey eyes.

Clarins
– Waterproof Eyeliner Pencil 02 Chestnut

Vandfast eyeliner i chestnut. Nem at have med over alt, da den kan skrues op og ned. Den har en creme konsistent og smitter ikke af. Fyldt med rige og rene planteekstrakter.

DKK 160,00

Maybelline
Tattoo Liner Gel Pencil 900 Deep Onyx

Lækker brun og cremet eyeliner. Den er vandfast og holder i op til 24 timer. Du kan derfor ubekymret gå en hel dag med den. Den er desuden let anvendelig.

DKK 60,00

Flydende eyeliner

Når du bruger en flydende eyeliner, så har du flere muligheder for at lege med formen på dine øjne. Den er også særligt god til winged eyeliner, da du kan tegne et sving op med den – enten ved hjælp af en tuschpen eller en pensel. Flydende eyeliner er ofte også vandfast, så når du har påført den, hvor den skal være, så er den svær at fjerne igen. Derfor bør du bruge den varsomt, og den er måske mere egnet til dig, når du er lettere øvet i at påføre din eyeliner.

Hvis du ønsker at skabe et kraftigt og skarpt look med en lige streg, så kan flydende eyeliner anbefales. Hvis du ikke føler dig helt sikker på din teknik, så bør du afprøve de to andre typer af eyeliner først, inden du kaster dig over den flydende udgave, selvom den kan give en virkelig skarp streg.

Nilens Jord –
Eyeliner No 150 Black

Flydende eyeliner med et mat look. God til helt tynde linjer. Føles let i både hånd og på hud, og er langtidsholdbar. Den glider lige hen over øjenlåget og giver et helt skarpt look.

DKK 99,00

YSL
Couture Liquid Eyeliner 4 Brun

Luksuriøs eyeliner der efterlader dig med en skarp og perfekt finish. Farven er lidt matte, og eyelineren har en blød og spids applikator. Den har en tredobbelt lash kompleks.

DKK 265,00

#3 skarpe Tips

Der er nogle overvejelser, du først skal gøre dig, før du udvælger din type af eyeliner. Det er, som tidligere nævnt, dine ønsker og behov til form, farve og konsistens, samt hvilket look du gerne vil gå efter.

En anden farve eyeliner

Den klassiske farve er sort, men du kan også overveje, om en anden farve eyeliner passer bedre til dig. Du behøver ikke nødvendigvis gå direkte til lyserød eller gul, men en grå eller brun nuance kan også hjælpe dig godt på vej, da en sort kan se meget kraftig ud, afhængigt af din øjenform.

Vær opmærksom på din eyeliner

Hvis du har allergier eller sarte øjne, så bør du overveje at købe en eyeliner, som er fremstillet uden parfume og parabener. Dette kan også være en god idé, hvis du til dagligt bruger kontaktlinser, så dine øjne ikke bliver irriteret af farven fra din udvalgte eyeliner.

Afprøv de forskellige typer

Hvis du er nybegynder inden for brugen af eyeliner, så er det måske en god idé at starte ud med en blyant eyeliner, så du kan starte med præcise streger i en tykkelse, du selv spidser til. Det tager tid at lære sin eyeliner at kende, og det kan derfor ikke bare ordnes fem minutter før, at du skal ud af døren – medmindre du er sikker i din teknik, hvilket man ofte ikke er som nybegynder. Når du har afprøvet de forskellige typer, og kan se på resultatet af dette, så er det nemmere for dig at vurdere, hvilken eyeliner der matcher dine behov

Guiden til påføring af eyeliner

Der findes mange forskellige måder at påføre sin eyeliner på, og det afhænger også ofte af, hvilket look du går efter. I denne guide har vi valgt at gå med et klassisk look af eyeliner, hvor du selv kan føre den over i en mere skarp winged eyeliner, alt efter det ønskede resultat.

Guiden kan bruges uanset om du ønsker at bruge blyant eyeliner, gel eyeliner eller flydende eyeliner. Alt efter hvilken hånd, du bruger normalt, så starter du med dét øje. Så hvis du er højrehåndet, så anbefaler vi derfor, at du starter med højre øje, da det er det sværeste at få påført præcist.

Når du skal påføre din udvalgte eyeliner, skal du gøre følgende:

 • Påfør din eyeliner langs den øverste vippekant.
 • Før din eyeliner ad den ydre øjenkrog, så den flugter med den nederste vippekant på dit øje.
 • Tegn en opadgående streg – tykkelsen af denne afhænger af dit eget ønske. Når stregen har den ønskede længde, så stopper du.
 • Sørg for at stregen ender med den anden langs øjenvippekanten.
 • Herefter kan du vælge at udfylde vingen, alt efter om du ønsker et winged eyeliner look.
 • Hvis du bruger gel eyeliner eller flydende eyeliner, så kan du bruge en hjælpestreg til din winged eyeliner i form af blyant eyeliner eller øjenskygge.
 • Hvis du er helt nybegynder i forhold til winged eyeliner, så kan du bruge tape til at påføre den perfekte streg. Sæt tapen så den flugter med din nederste vippekant og slutter ved dit øjenbryn. Så kan du tegne stregen langs tapen i den længde, du ønsker. Fjern tapen når din eyeliner er tør.

Hvis du skulle påføre forkert undervejs, så kan du bruge vatpinde til at korrigere spidsen af din winged eyeliner. Har du valgt at bruge en vandfast eyeliner, så skal du påføre makeupfjerner på vatpinden for at fjerne farven.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.