Fedtsugning → Alt du bør vide om fedtsugning

Fedtsugning → Slip af med stædige fedtdepoter

Fedtsugning

Indlægget blev opdateret den 23. februar 2022

Har du, som så mange af os andre, ekstra fedt på bestemte områder af kroppen, som du egentligt gerne vil slippe af med? Så er fedtsugning muligvis noget for dig.
Fedtsugning, også kendt som liposuction på engelsk, er en behandling, der går ind og fjerner de ydre fedtlag på et bestemt område af kroppen. Faktisk går en fedtsugning ind og fjerner hele 70% af et behandlet område, og på den måde opnår du permanent fedtreduktion, netop fordi man har været inde og suge fedtcellerne ud af kroppen. Behandlingen er forholdsvis smertefri, fordi du enten lokalbedøves eller er i fuld bedøvelse. Din kirurg vil lave et, eller flere små ‘huller’ i huden på omkring 2 mm. Disse placeres ofte steder på kroppen, hvor det er muligt at skjule dem. Derefter føres et tyndt rør ind i fedtvævet og suger fedtcellerne ud. Bliv klogere på hvordan en fedtsugning behandling foregår, og få svar på alle de spørgsmål du muligvis sidder inde med i denne artikel.

Hvad er fedtsugning?

Helt overordnet er en fedtsugning (liposuction) en operation, hvor man fjerner fedtcellerne i et (eller flere) områder af kroppen. Denne behandling reducerer og fjerner fedtdepoter, som kan være svære at slippe af med selv. 
Fedtsugning er ikke et alternativ til sund kost og motion. Det er ikke en metode til at slanke sig, og det er heller ikke en metode der kan gå ind og hjælpe på appelsinhud. En fedtsugning fjerner kun underhudsfedt, og altså ikke fedt, som ligger inden for musklerne eller inde mellem tarmene.

Kirurgiske indgreb er ikke for alle, og det er også helt i orden. Ligesåvel som det er okay, at nogle mennesker benytter sig af kirurgiske indgreb, og måske allerede har fået foretaget sig noget. I denne artikel vil vi komme ind på alt der er værd at vide om fedtsugning. Med det sagt, så er det utrolig vigtigt, at du snakker med din egen private læge først. Det kan være du er allergisk overfor noget bestemt medicin, eller at du lider af en kronisk sygdom, eller noget helt tredje. Din læge vil kunne hjælpe og guide dig i forbindelse med din eventuelle operation.

Hvordan foregår operationen? 

En fedtsugning kan udføres i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse. Dette kommer helt an på det valgte område og omfanget af behandlingen. Alt dette vil du på forhånd have snakket med din kirurg om til din konsultation. 
På selve operationsdagen vil din kirurg føre en kanyle ind under huden gennem et lille indstikssted i det område, der skal suges fedt ud af. De fleste kirurger forsøger at lave de forskellige indstikssteder på områder af kroppen, hvor arret ikke bliver alt for iøjnefaldende. Herefter suges fedtet ud ved hjælp af et rør som er tilkoblet en sugemaskine. Ofte suges der fra forskellige huller, i forskellige retninger, for at fjerne fedtceller fra mere end blot et fedtlag i kroppen, og for at gøre resultatet af behandlingen så jævnt som overhovedet muligt.
Når der er suget nok fedt ud, syes åbningerne selvfølgelig igen. 
Indgrebets varighed afhænger af mængden af fedt som fjernes. Det kan tage alt fra en til tre timer, alt afhængigt af hvor meget fedt der skal fjernes, og om du er blevet lokalbedøvet eller er i fuld narkose.

Hvorfor får man foretaget en fedtsugning?

Der kan være mange forskellige grunde til at folk får foretaget en fedtsugning. Nogle personer får foretaget en fedtsugning af helbredsmæssige årsager, mens andre får foretaget en fedtsugning af kosmetiske årsager. Den primære årsag til at folk får foretaget en fedtsugning er, at de fedtdepoter som vi alle har, er genetiske. Nogle mennesker kan træne sig til sin drømmekrop, mens andre af genetiske årsager kan have utrolig stædige fedtdepoter, og dermed ikke træne sig til sin drømmekrop. En fedtsugning kan være et skridt i den rigtige retning.

Hvilke områder kan behandles med en fedtsugning?

Både mænd og kvinder får foretaget fedtsugningerne. Mænd kan få uønskede fedtdepoter på hofterne, brystet og omkring halsen, hvorimod kvinder kan udvikle uønskede fedtdepoter på lårene, hofterne, knæene og halsen. De fleste områder kan i dag behandles med en fedtsugning. De mest udbredte områder på kroppen er de steder, hvor fedt har det med at samle sig.

Med det sagt, så er de bedst egnede områder til at få foretaget en fedtsugning følgende: Knæ, inderlår, arme, halsen, ansigtet, hage, lårene, maven, benene, og hofterne.

Det er også værd at nævne, at behandlingen af de enkelte områder på kroppen er forskellige, både fordi fedttypen i vævet og fastheden af huden, samt hud kvaliteten, varierer fra område til område. Vores hud omkring inderlårene er blød og tynd, hvorimod huden der befinder sig på hofterne, vil være tyk og fast. Alle disse faktorer har naturligvis en indflydelse på, hvilket resultat man ender med.

Hvordan foregår forløbet?

Forløbet vil være forskelligt alt afhængigt af, hvor du har tænkt dig at få foretaget din fedtsugning henne. De forskellige klinikker og hospitaler har forskellige fremgangsmåder, og de forskellige kirurger har vidt forskellige tilgange og praksiser. I de fleste tilfælde inddeles behandlingen i tre overordnede faser, nemlig: konsultationen, selve behandlingen og opfølgning herefter.

Konsultationen

Det første step i din rejse på at få fedtsugning vil være din konsultation. Her har du mulighed for at møde personalet, se klinikken/hospitalet og vigtigst af alt, du vil få mulighed for at snakke med kirurgen. Her vil du få mulighed for at stille alle de spørgsmål du sidder inde med. Under konsultationen vil man vurdere, hvilken, eller hvilke behandlinger, der giver bedst mening for lige netop dig. 

De næste 24 timer efter konsultationen bruges på at optage alt den nye information. Her er det vigtigt at tænke sig grundigt om, inden man beslutter sig for, om man vil få foretaget et kirurgisk indgreb. 

Selve behandlingen


På operationsdagen bliver du indskrevet på hospitalet / klinikken. Du bliver højst sandsynligt bedt om at skifte til noget patienttøj, og herefter vil du enten lokalbedøves eller også vil du blive fuld bedøvet. Det kommer selvfølgelig helt an på lige netop dine behov, hvorvidt du skal lokalbedøves eller under fuld narkose. Selve fedtsugningen sker igennem små ar på cirka  ½ – 1 cm. Det er igennem disse åbninger der indsættes tynde kanyler, som suger fedtet ud af kroppen. Under en fedtsugnings operation indsættes mere end en kanyle, mindst 2. Årsagen til dette er, at man på den måde kan skabe et naturligt, jævnt og balanceret resultatet. Som nævnt tidligere, så afhænger antallet af ar og mængden af fedt der skal suges ud, af hvilket område på kroppen der skal behandles. 

Efter behandlingen

Efter en fedtsugning vil sammenhængen i dit fedtvæv være brudt grundet indgrebet. Sammenhængen i dit fedtvæv skal naturligvis presses sammen igen, og til dette bruger man en elastikforbinding, der sørger for, at kroppen har mulighed for at genetablere sammenhængen i fedtvævet. Bandagerne der bliver brugt efter operationen har den egenskab, at de komprimerer vævet, så det bliver fladere og forhindrer mulige væske ‘propper’. Det er vigtigt, at man efter en fedtsugning forventer at have en elastik bandage på i et godt stykke tid for at opnå et pænt og ønsket resultat.

Resultater af indgrebet

Efter operationen får du som tidligere nævnt en kompressionsbandage på, som du skal være iført i løbet 2-6 uger. Dette gøres selvfølgelig for at undgå ujævnheder og løsthængende hud. Dine sting vil også fjernes efter 7-14 dage. 
Hvis du efter din fedtsugning vedligeholder din vægt, kan resultatet af din fedtsugning vare i lang tid. Der bliver nemlig ikke dannet nye fedtceller, som kan gå ind og erstatter dem, som kirurgen har fjernet. Dette udelukker dog ikke muligheden for, at du får mere fedt på kroppen. De tilbageværende fedtceller kan fortsat vokse og øges.

Hvornår kan man se resultatet af en fedtsugning?

I de fleste tilfælde skal du til en sidste kontrol hos din kirurg efter din fedtsugning 6 måneder efter operationen. Det er nemlig først efter 6 måneder, du kan forvente at se, samt vurdere det endelige resultatet af din behandling. Det tager lang tid for huden at trække sig helt sammen igen efter en fedtsugning, men de fleste vil dog kunne se en tydelig forskel med det samme efter operationen, og derefter gradvist opleve en forbedring af resultatet. Du skal derfor ikke være bange, hvis du har buler og hæver i forbindelse med operationen flere uger eller måneder efter indgrebet, da dette er helt naturligt.

fedtsugning

Mulige komplikationer ved fedtsugninger / bivirkninger 

En fedtsugning er en forholdsvis sikker behandlingsform med få til ingen komplikationer. Med det sagt, så vil der altid i forbindelse med kirurgiske indgreb være en chance for bivirkninger eller mulige komplikationer. Bivirkningerne i forbindelse med en fedtsugning er i de fleste tilfælde ikke alvorlige, og vil aftage i løbet af et par måneder.

Ømhed og hævelser

De mest forekommende bivirkninger ved en fedtsugning er ømhed og hævelse. Dette er helt naturligt, da man jo netop har brugt kanyler til at komme ind under huden for at suge fedtet ud. Du skal derfor i hvertfald regne med at være øm og hævet i cirka 1-2 uger efter din operation. I løbet af den tid vil du muligvis opleve, at din hud bliver misfarvet, men dette aftager i takt med at din krop heler. 

Føleforstyrrelser

I enkelte tilfælde kan der opstå føleforstyrrelser i det behandlede område. Grunden til at dette kan se, er at man i forbindelse med indgrebet kan komme til at påvirke nerverne i det behandlede område. Dette kan give nedsat følelse i det behandlede område, men aftager også i løbet af få måneder. Det er yderst sjældent, at patienter får permanent nedsat følelse efter en fedtsugning. 

Efterblødninger 

I meget sjældne tilfælde kan patienter, der har foretaget fedtsugning opleve, at der opstår blødninger. Efterblødninger er ikke farlige, men de resulterer i misfarvninger. Misfarvningerne påvirker meget sjældent det endelige resultat, dog skal det behandles med en ny operation i det konkrete områder, hvor det er opstået.  

Infektioner

Infektioner er noget der kan opstå uanset hvilket kirurgisk indgreb, du foretager dig. I forbindelse med fedtsugning er det dog yderst sjældent. Kun ved 1% af alle behandlinger opstår der infektioner. 

Blodpropdannelser

Ligesom med infektioner, så er der mulighed for blodpropdannelse under et kirurgisk indgreb.
Blodpropdannelse kan forebygges ved, at du efter operationen kommer på benene og bevæger dig. Efter behandlingen bliver de små indstikssteder syet til, og man får plaster på. Udover det får man en stram bandage på. Stingene fjernes efter 8-10 dage, og herefter kan du med god samvittighed begynde at massere de områder, der er blevet behandlet. Efter yderligere 14 dage bør du massere mere ihærdigt for at undgå ujævnheder.

Er fedtsugning farligt?

Fedtsugning er i sig ikke farligt, men alle kirurgiske indgreb har sine mulige bivirkninger og komplikationer. Det er derfor vigtigt at du ‘do your research’, når du overvejer at få foretaget et kirurgiske indgreb. Her ville det være en god ide at kigge på statistikker, og få tal på, hvordan udfaldet ser ud i forbindelse med den kosmetiske behandling du er interesseret i. Det er også vigtigt, at du snakker med din private læge, da din læge vil kunne hjælpe og guide dig.

Er fedtsugning permanent?

Er fedtsugning permanent? Det ultimative spørgsmål! Nu får du et irriterende svar, men det er altså sandheden. Både og. En fedtsugning fjerner permanent fedtceller fra kroppen, det vil sige, at de fedtceller som er blevet fjernet under indgrebet ikke kommer tilbage, men de fedtceller som stadig er i kroppen kan stadig vokse og øges. Faktorer som livsstil og kostvaner kan gøre, at man ikke kan holde sin idealvægt over tid.

Hvor mange kilo taber man ved en fedtsugning?

Det er meget forskelligt, hvor meget man taber sig efter en fedtsugning. Det kommer helt an på, hvad ens mål er, og hvilken kropsdel man har fået behandlet. Det er også begrænset, hvor meget man taber sig af at få foretaget en fedtsugning på ansigtet og maven. Oftest taber patienter sig omkring 1-2 kg. Anbefalingen er selvfølgelig at fedtsugninger kombineret med motion og kost, fører til et stort og vedligeholdt vægttab.

Hvor meget fedt må man tage under fedtsugning?

Under en fedtsugning bliver der typisk fjernet 0,5 – 1 liter fedt. Man må dog maks fjerne 4 liter, dette gøres dog kun yderst sjældent af hensyn til patients sikkerhed.

Hvem kan få fedtsugning?

Ikke alle kan få foretaget en fedtsugning. En fedtsugning bliver tit forvekslet med et hurtigt fiks, men det er altså ikke sådan det skal forstås. En fedtsugning er ikke en erstatning for en slankekur, og en fedtsugning må aldrig stå i stedet for en eventuel livsstilsændring, hvis man er overvægtig. En fedtsugning skal ses som en behandling der er velegnet til mennesker der allerede har været igennem en slankekur, eller har opnået et større vægttab.  Ofte kan folk i denne kategori, på trods af at have tabt sig, stadig have store fedtdepoter på kroppen, som de kan have svært ved at komme af med, og derfor er en fedtsugning en god mulighed for lige netop dem. 
De der er mest velegnet til en fedtsugning, er overraskende nok patienter, som er normalvægtige. Når man er normalvægtig, vil ens hud være mere elastisk, end hvis man er overvægtig. Jo mere elastisk ens hud er, jo nemmere har huden ved at trække sig sammen efter en behandling, hvilket jo er forudsætningen for at opnå et flot resultat.

fedtsugning

Hvad koster en fedtsugning?

Prisen på en fedtsugning varierer naturligvis alt efter, hvor meget fedt der skal fjernes og hvilket område der skal behandles. Prisen kan også blive påvirket af, om der skal foretages andre mulige behandlinger i forlængelse af fedtsugningen. Nogle patienter vælger at få foretaget en hudreduktion, da kroppen ikke automatisk strammes op af at man laver en fedtsugning.

Hvor mange får fedtsugning? / Hvor udbredt er fedtsugning?

I USA er fedtsugning den mest udbredte kosmetiske behandling foretaget, ifølge American for Aesthetic Plastic Surgeries (ASAPS) statistikker. I 2014 blev næsten en halv million indgreb udført i USA. Tallet for Danmark er i øjeblikket ukendt, men populariteten af kosmetiske indgreb stiger fortsat.

Fedtsugning af knæ, inderlår, arme, halsen, ansigtet, hagen, mave, lår, ben og hofter.

Fedtsugning af knæ

Fedtvæv kan samle sig omkring knæene, specielt hos kvinder. Dette kan fikses igennem en fedtsugning af knæene.

Sådan foregår behandlingen

Til at starte med skal du til konsultation, hvor du her vil få mulighed for at få svar på alle de spørgsmål du sidder inde med i forbindelse med fedtsugning af knæene. Det er også under konsultationen du i fællesskab med personalet og kirurgen vil forventningsafstemme forløbet, og det kommende resultat. Her vil i sammensætte det behandlingsforløb, der passer til lige netop dine behov. 

Selve operationen begynder med, at din kirurg vil lokalbedøve området omkring dine knæ. Vil du behandle flere eller større områder samtidig kan fuld bedøvelse blive nødvendigt. Dette er selvfølgelig aftalt på forhånd med kirurgen. Herefter vil din kirurg lave små indstikssteder i huden ved knæet på ca ½ cm. Igennem de små huller indføres to meget tynde kanyler, der vil suge det overskydende fedtvæv under huden væk. 

fedtsugning af knæ

Efter fedtsugning af knæene

Der vil som regel gå tre måneder før såret er helet helt færdigt, når du har fået foretaget en fedtsugning. 

Det er vigtigt, at vævet, og huden omkring dine knæ, bliver presset mod hinanden efter operationen. På den måde vil dit sår hele mere optimalt. Du skal derfor have en elastisk forbinding på, der presser vævet og huden sammen. Mindre ujævnheder kan forekomme, men så længe du bærer elastik forbindingen vil du få et pænt, ensartet resultat, og du vil forhindre væskeansamlinger, komplikationer og smerter. 

Efter din operation, er der en række aktiviteter som du helst skal undgå, ihvertfald til at starte med. Afhængigt af hvad du arbejder med og hvad du arbejder inden for, kan du genoptage dit arbejde efter tre til to dage. Du vil for eksempel kunne komme tilbage på arbejdet hvis du arbejder på et kontor og er sidestillede, fremfor hvis du arbejder med noget fysisk krævende. Hårdere fysisk aktivitet, såsom fitness, gymnastik og andre former for sport, kan du begynde med igen en uge efter operationen. 

Komplikationer og bivirkninger ved en fedtsugning af knæ

Der vil altid være risici forbundet med kirurgiske indgreb, uanset om du får foretaget en mindre operation som en fedtsugning eller en større operation. 

Fedtsugninger af knæ er forbundet med mindre risici, men der kan selvfølgelig forekomme komplikationer og bivirkninger. Det er derfor utrolig vigtigt, at du følger din læges anbefalinger, specielt de første uger og måneder efter din behandling. På den måde mindsker du risikoen for komplikationer efter behandlingen.  

Hvorfor sætter fedt sig omkring knæene?

Der er mange faktorer, der spiller ind i forbindelse med fedtvæv omkring knæene. I de fleste tilfælde skyldes fedt omkring knæene genetiske og hormonelle faktorer. Altså faktorer man ikke selv kan gå ind og ændre på. 

Hvis fedtet omkring dine knæ skyldes genetik og hormoner, kan det være utrolig svært at fjerne det ved hjælp af sund kost og træning. Fedtsugningen kan hjælpe med at fjerne fedtceller permanent og de vil derfor ikke have mulighed for at genetablere sig efter fedtsugningen. Meget fedtvæv på knæene kan også skyldes overvægt, og hvis dette er tilfældet, bør en fedtsugning ikke være din førsteprioritet. Du bør i stedet overveje et vægttab eller en livsstilsændring, og først herefter kan en fedtsugning komme på tale. 

Hvad koster fedtsugning af knæ?

Prisen på fedtsugning af knæ variere, alt efter hvor i landet du får den foretaget. En fedtsugning af knæ ligger på omkring 12.000 – 14.500 kr. Prisen afhænger også af om du ønsker at kombinere din behandling med andre behandling for at komme frem dit ønskede resultat.

Fedtsugning af inderlår 

Det er særligt svært at tabe sig på lårene, og for mange af os, er det lige meget, hvor mange squats vi lave – det stædige fedt vil bare ikke forsvinde. Dette skyldes selvfølgelig genetik og hormoner, og det er der ikke så meget at gøre ved.

Fedtsugning af lårene er en minimal invasiv kirurgisk procedure, der fjerner overskydende fedt fra dine indre og ydre lår. Som en kosmetisk operation er denne procedure normalt det sidste trin på en vægttabsrejse, da den går ind og hjælper med at fjerne det fedt, der ellers ikke er forsvundet i forbindelse med livsstilsændringer. Denne behandling kan hjælpe med at bygge bro mellem, hvad du er i stand til at opnå på egen hånd, og hvad dine ideelle mål er. 

Sådan foregår behandlingen

Alle fedtsugning operationer foregår på nogenlunde på samme måde. Du skal ind til en konsultation hvor du får lov til at forventningsafstemme med lægen. Derefter bliver du bedøvet, enten lokalt eller fuld bedøvelse, det kommer selvfølgelig helt an på lige netop din situation. Derefter vil der blive lavet indstik på det område der skal behandles, som bliver tilkoblet en sugemaskine. Når fedtet er blevet suget ud, bliver du syet. 

Efter fedtsugning af inderlårene 

Det tager omkring 7-14 dage at hele efter en fedtsugning. Processen afhænger af det behandlede område og mængden af fedt fjernet. Patienter der får fjernet en stor mængde af fedt på både inder- og yderlår, kan forvente en helingstid på 2 uger. Patienter, der kun får fjernet en lille mængde fedt, kan forvente en helingstid på 7 til 10 dage. 

I de første dage efter behandlingen kan du forvente lidt ømhed. Du kan i nogle tilfælde opleve midlertidige bivirkninger såsom blå mærker, men de vil forsvinde inden for 3 til 5 dage efter behandlingen. Det er anbefalet at være let aktiv, i form af at gå ture i 15 til 30 minutter dagligt.

Fedtsugning af arme

Når vi bliver ældre, er det normalt at opleve ældning af armene, specielt området under armhulerne. Huden hænger og det er ofte det, der bliver kaldt mormor-arme. Fedt på lige netop dette område er svært at slippe af med, uanset hvor meget man træner og spiser sundt. Det er også her fedtsugning kommer ind i billedet.

Sådan foregår behandlingen

Fedtsugning af armene er en invasiv, men ikke en overvældende vanskelig proces. Under indgrebet er det sandsynligt, at der kun anvendes lokalbedøvelse. I stedet for at være under fuld narkose påføres bedøvelsen kun på det område, der skal opereres. Dette resulterer i hurtigere heling og forbedrede resultater. 

To indstikssteder finder sted i armen: en nær albueleddet, den anden tæt på armhulen. Dette tillader elimineringen af uønsket fedt. Så snart indstiksstederne er lavet, vil der indsættes en kanyle, der bruges under fedtsugning. Med en forsigtig bevægelse frem og tilbage langs hudens overflade areal bruges kanylen til at nedbryde fedtceller, som derefter suges ud af kroppen. 

fedtsugning af arme

Efter fedtsugning af armene 

Som med de fleste fedtsugning behandlinger, skal vævet og huden i tiden efter din fedtsugning presses sammen med en elastisk forbinding. Dette gør, at såret heler ordentligt og det gør, at du får et pænt og jævnt resultat. Elastik forbindingen modvirker også væskeansamlinger og komplikationer, samtidig med at det lindrer smerter i det behandlede område. Med det sagt, så kan små ujævnheder i huden ikke undgås fuldstændigt efter behandlingen. 

Fedtsugning af halsen

Fedt på halsen, bedre kendt som en kalkunhals, er tegn på enten aldring eller overvægt. Huden bliver mindre elastisk med alderen, og musklerne omkring halsen løsner sig op i forbindelse med aldring. Fedt på halsen skaber ekstra hudfolder og uønskede fedtdepoter, der gør halsen tykkere. Det kan også være genetisk.

Du kan komme alt dette i forkøbet med en behandling som mindsker fedtdepoter i halsområdet, hvis en sund kost og motion ikke hjælper. 

Sådan foregår behandlingen 

Før behandlingen vil du til din konsultation have mulighed for at forventningsafstemme med din kirurg. Ved konsultationen og inden selve fedtsugningen gennemgås indgrebet, og du vil blive informeret om de komplikationer, der kan opstå ved operationen. Under operationen bliver man enten lokalbedøvet eller også skal man under fuld bedøvelse. Herefter vil din kirurg suge fedtcellerne ud med en kanyle igennem et snit i huden. Den overskydende hud fjernes og halsmuskulaturen syes sammen, hvis dette er nødvendigt. 

fedtsugning af halsen

Mulige bivirkninger og komplikationer

Som med alle kirurgiske indgreb er der risiko for at bivirkninger og komplikationer. Når det kommer til fedtsugning af halsen, så kan bivirkninger være følgende:

  • Ømhed og misfarvning
  • Følelsesløshed
  • Ujævnhed
  • Infektion
  • Vævsdød 

Ømhed og misfarvning: I forbindelse med fedtsugning af halsen, kan du opleve ømhed og misfarvninger i form af blå mærker. Det er dog ikke noget, du skal bekymre dig om, da dette vil forsvinde igen efter 2 til 4 ugers tid. 

Følelsesløshed: Endnu en bivirkninger efter indgrebet er, at man kan få nedsat følelse i området. Dette skulle gerne aftage efter 3 til 6 måneder, dog er der en lille risiko for, at denne følelse kan være permanent. 

Ujævnheder: Der kan også opstå ujævnheder, hvis der for eksempel er blevet suget for meget eller for lidt fedt ud af området. Ujævnheder kan også forekomme hvis huden er for slap, eller hvis den er for elastisk. Det er derfor ekstremt vigtigt at massere de opererede områder og bruge bandage for at dulme de mulige ujævnheder. 

Infektion: Der kan opstå infektion i forbindelse med fedtsugning af halsen, men det kan der, uanset hvilket indgreb du får foretaget. Det er dog yderst sjældent, og hvis det sker, kan du genkende det på dunkende smerte, yderligere hævelse, feber og rødme i området. Infektion i halsen kan behandles med ganske almindelig antibiotika. 

Vævsdød: Risikoen for vævsdød er ekstremt lille. Huden i det behandlede område mister sin blodforsyning og dør. Dette kan forekomme i overfladiske dele af huden og det behandles med sårpleje. Hvis der er en dybere skade i vævet, fjernes det med kirurgi. 

Fedtsugning af ansigt 

Fedt på ansigtet kan skyldes aldring og overvægt, men det kan også være genetisk betinget. I de tilfælde hvor sund kost og motion ikke hjælper, kan fedtsugning af ansigtet være en overvejelser for dig.

Sådan foregår behandlingen

Først og fremmest skal du til konsultation, hvor du får lov til at møde personalet og din kirurg. Her vil din kirurg gennemgå alle steps i forbindelse med indgrebet, og du vil kunne alle de spørgsmål du sidder inde med. Din kirurg vil derefter indsprøjte lokalbedøvelse i de områder der skal behandles, og derefter suge fedtdepoterne ud med en kanyle igennem et lille snit i huden. 

Bivirkninger og mulige komplikationer

Som ved alle kirurgiske indgreb kan der forekomme bivirkninger og komplikationer. Fedtsugning af ansigtet er ikke nogen undtagelse. Bivirkningerne kan blandt andet være:

  • Ømhed og misfarvning
  • Følelsesløshed
  • Ujævnheder
  • Infektioner
  • Vævsdød

Efter behandlingen

Det er vigtigt at man efter behandlingen bruger bandage plaster i 3-10 dage, hvorefter du skal bruge det i yderligere 3 uger om natten. Dit væv vil falde på plads efter 2-3 måneder.

Fedtsugning af hage

Har du i forbindelse med et vægttab stadig problemer med dobbelthagen? Eller er du naturligt slank af natur, men har en stædig dobbelthage, der plager dig i din hverdag? Når fedtet er blevet suget ud af din krop, konstrueres hage og kæbe, og dobbelthagen fjernes permanent. 

Hvordan foregår en fedtsugning af hagen?

Fedtsugning af hagen er et mildt indgreb, der normalt tager mindre end en time. Fedtsugning af hagen udføres i lokalbedøvelse. Herefter vil din kirurg lave små indstikssteder under hagen, så fedtet kan suges ud med en tynd kanyle, som tilkobles en sugemaskine. Når indgrebet er overstået, vil du i løbet af blot en 1 time eller 2 timers tid være klar til at komme hjem. Du får naturligvis information om, hvordan du skal forholde dig når du kommer hjem. 

Hvornår er resultatet af fedtsugningen synlig?

Du vil kunne se forskel lige efter indgrebet, men det er dog først efter et par måneder, du kan se det retvisende resultat. Det er vigtigt, at du i helingsperioden tager det med ro og følger de forholdsregler som er blevet givet.

fedtsugning af hage

Fedtsugning af maven

Fedtsugning af maven kan deles ind i to kirurgiske indgreb, nemlig: en mindre operationsmetode, og en større operationsmetode. Du skal selvfølgelig til konsultation, hvor du og din kirurg vil forventningsafstemme, samt beslutte jer for om du skal have en større maveskindsoperation eller en mindre maveskindsoperation. Den større maveskindsoperation er den mest hyppigste, og giver typisk det pæneste resultat. Den mindre maveskindsoperation er velegnet til de patienter, hvor der kun er brug for en lille eller mindre opstramning.

Større maveskindsoperation

Den større maveskindsoperation giver i de fleste tilfælde til det pæneste operation. Det er et forholdsvis stort indgreb, men samtidig også den mest almindelige operation i forbindelse med opstramning af slap hud på maven. Ved denne operation går man ind og fjerner al huden under navlen og herefter trækkes huden der ligger ved ribbenene ned som et forklæde. I forbindelse med dette indgreb får man et ar over skambenet ud mod hoftekammene. Arret kan dækkes til af undertøjet, hvis dette er noget, du går og bekymrer dig om. Denne behandling kræver 1 dags indlæggelse.

fedtsugning af maven

Mindre maveskindsoperation

Den mindre maveskindsoperation er velegnet til de patienter, der blot trænger til en lille, eller mindre, opstramning. Her fjernes løst maveskind under navlen.

Efter behandlingen 

Det de to operationer har tilfælles er, at der vil være en stramning af maven i 2-3 måneder, og i nogle tilfælde længere tid. Det er vigtigt at du undgår at løfte tunge ting i løbet af de næste 2 måneder efter operationen – dette gøres for at skåne arrene, men også for at skåne sammensygningen af musklerne. Sygningerne fjernes ofte efter 10 dage eller 3 uger afhængigt af syningens omfang.

Det er også vigtigt at notere, at holdbarheden af resultatet er meget forskelligt fra person til person, afhængigt af faktorer som genetik, vævsforhold, ydre forhold, levevis, svingende vægt mm. Resultatet af en fedtsugning kan ødelægges ved en vægtøgning, rygning og/eller graviditet.

Fedtsugning af lår og ben

Har du været igennem et større vægttab, men sidder tilbage med noget stædigt fedt omkring lårene, som du simpelthen ikke kan komme af med? Så kan fedtsugning af lårene være løsningen for dig. 

Sådan foregår en fedtsugning af lår og inderlår

Til at starte med skal du til en konsultation, hvor du vil få mulighed for at stille alle de spørgsmål du sidder inde med. Hvis du beslutter dig for at tage det skridtet videre, så skal der aftales en dato for operationen. Til selve operationen vil du enten blive lokalbedøvet eller blive fuldt bedøvet, det kommer naturligvis helt an på lige præcis din situation. Herefter vil din kirurg lave små indstikssteder, hvor der blive ført en kanyle ind som tilkobles en sugemaskine, der suger dine fedtceller ud. 

Efter behandlingen

Efter indgrebet kan du forvente at der vil gå ca. tre måneder før operationsområdet er helt færdig med at hele. I tiden efter dine operation skal vævet under huden presses sammen, så healings processen bliver optimal og resultatet bliver så pænt som muligt.

fedtsugning af lår
fedtsugning af ben

Fedtsugning af hofter 

Fedtsugning i hofterne er en operation, som er meget udbredt. Hofterne er nemlig et område, hvor det kan være svært at komme af med overskydende fedt blot ved at spise sundt og træne. Derfor hælder en del mennesker til fedtsugning af hofterne, i og med at fedtcellerne bliver fjernet permanent. 

Sådan foregår en fedtsugning af hofterne

En fedtsugning af hofterne ligner på mange måde en hver anden fedtsugning operation. Du skal til en konsultation, hvor du og din kirurg aftaler en dato. Til selve operationen bliver du enten lokalbedøvet eller fuldt bedøvet, det afhænger af mange forskellige faktorer. Derefter vil din kirurg lave indstiksstedet, hvor der bliver sat en kanyle ind som suger fedtcellerne ud af din krop.

Efter behandlingen

Efter indgrebet vil du kunne få misfarvninger og opleve ømhed. Dette forsvinder dog i løbet af et par uger. Du skal i en længere periode gå med et elastik bandage, så huden heler og der ikke forekommer ujævnheder. Du kan forvente at se det endelige resultatet efter 3-6 måneder.

Fedtsugning hofter 

Kilder:

  • Roskildeprivathospital.dk
  • Cerix.dk
  • Netdoktor.dk
Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.