Fugtmaske - Vi har fundet vores 6 favoritter til dig! Se dem her →

Fugtmaske – giv din hud den fugt, den fortjener!

Indlægget blev opdateret den 14. december 2022

En fugtmaske kan give dit ansigt al den kærlighed, som du har brug for! En fugtmaske giver nemlig din hud lige netop den kærlighed, som den har brug for. Og som navnet selv giver væk, så bidrager en fugtmaske med en masse fugt til din hud. Det er specielt om vinteren, at vi oftest føler, at vores hud er tør og mangler næring. Her bliver vi mindet om det, fordi vi decideret kan se, at vores hud er tør. Men også i sommermånederne har vores hud brug for masser af fugt efter en dag i solen – og her er en fugtmaske igen helt ideel. Men det er en blanding af det hele, der gør, at vi har brug for fugtmasker: et tørt indeklima, udendørs faktorer der påvirker din hud eller de solrige dage i løbe af sommeren. Ligemeget hvad, så giver fugtmasken dig det ekstra boost, som du behøver. 

Vi har i den anledning fundet lidt forskellige fugtmasker, som du kan benytte dig af, når du synes, at din hud trænger. Men det er forskelligt, hvad vi foretrækker, hvad vi har brug for og hvad vi gerne vil have, at det indeholder. Så scroll ned og find den, du synes lyder som den bedste og som passer til lige netop din hud. 

Bedste fugtmaske med hyaluronsyre 

Ecooking Fugtmaske 50ml

Lækker og nem fugtmaske at påføre og som passer til alle hudtyper. I fugtmasken finder du bl.a. hyaluronsyre, aloe vera, mandelolie og agurke-vand. Helte perfekte ingredienser til et skud tiltrængt fugt! Du kan også benytte den natten over som en natcreme. 


 • 50 ml 
 • Godt anmeldt online
 • Indeholder hyaluronsyre
 • Kan også bruges som natcreme

Bedste fugtmaske med Retinol og A-vitamin 

Beaute Pacifique Fugtmaske – 100ml

Beaute Pacifique Fugtmaske - 100ml

Denne nærende fugtmaske fra Beaute pacifique fugtgiver din hud i dybden. Den er særligt velegnet som tør hud. Masken er rig på vitamin A, som effektivt minimerer forekomsten af fine linje og rynker ved at stimulere gendannelsen af kollagenfibre i huden.

Anvendelse: Anvendes 2-3 gange ugentligt efter behov.
Fordel masken på renset hud, lad den virke i mindst 5-10 minutter og skyl af med lunkent vand. Du kan med fordel afslutte med en skintonic og din foretrukne fugtighedscreme.


 • 100ml
 • Velegnet til tør hud
 • Minimerer effektivt forekomsten af fine linjer og rynker
 • Booster hudens fugtniveau
 • Indeholder vitamin A, som stimulerer gendannelsen af tabt kollagenfibere i huden.

Bedste fugtmaske med 72 timers virkning 

Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator 50ml

Her får du en fugtmaske, der passer til alle hudtyper og som er oliefri. Aloevandet gør, at din hud får en indvendig vandkilde, så den kan fugte sig selv indefra. Men det er ikke alt – den indeholder også hyaluronsyre. På grund af den indvendige vandkilde, gør det, at du kan regne med, at fugtmasken virker i op til 72 timer.


 • 30 ml 
 • Virkning i 72 timer 
 • Cremen er oliefri
 • Indeholder hyaluronsyre
 • Allergitestet 
 • Passer til alle hudtyper

Bedste overnight fugtmaske 

Origins Drink Up Intensive Overnight Hydrating Mask

Her får du en fugtmaske, der er ideel som en overnight mask. Den fungerer allerbedst til almindelig og tør hud, og sørger så for, at din hud får al den fugt, den behøver, imens du sover. Det bliver nærmest ikke nemmere. Denne fugtmaske indeholder blandt andet: schweizisk gletchervand, avocado og hyaluronsyre samt olier fra abrikos, appelsin, solbær og rose. Din hud vil elske denne!


 • 75 ml 
 • Natmaske 
 • Til alm. og tør hud
 • Uden parabener og phtalater 
 • Virkning i op til 72 timer 
 • Fyldt med vigtige vitaminer

Bedste fugtmaske inden makeuppen 

Clarins SOS Hydra Face Mask 75ml

Skal makeuppen sidde perfekt, men du bøvler tit med tør hud og der går ikke længe, før det kan ses på makeuppen? Så bør du prøve denne inden. Den er fugtgivende og opfriskende – og har en dejlig blød og kølig konsistens, som føles rar at tage og at få på. Denne fugtmaske er lavet til decideret tør hud. 


 • 75 ml 
 • Specielt egnet til tør hud
 • God inden påføring af makeup 
 • Nem at påføre

Bedste fugtmaske til både mænd og kvinder

GlamGlow ThirstyMud Hydrating Treatment 15g

Denne fugtmaske er vurderet til at være god til både mænd og kvinder – det er de andre som sådan også, men lige netop denne er god til mænd – efter de har barberet sig, da den beroliger og genopbygger huden. Den kan bruges både om dagen eller som natmaske – alt efter hvad du foretrækker og hvad der giver mening for dig. 


 • Indeholder 15 g
 • God til både mænd og kvinder
 • Beroliger og genopbygger 
 • Nem at påføre

Hvad er en fugtmaske egentlig?

Der findes efterhånden så mange typer masker, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der passer til hvad og hvornår man bruger hvad. For hvad er forskellen på en ansigtsmaske og fugtmaske? Og er en lermaske lige så god? Men en fugtmaske er og gør, som navnet selv siger – den fugter. Er det fugt til dit ansigt, du er ude efter, så er det en fugtmaske, du skal have fat i. Dens primære formål er at fugte din hud efter en dag med dårligt indeklima eller vind og vejr, der har gjort det nødvendigt med en smule ekstra fugt for en frisk hud. Men det der godt kan snyde lidt, er, at det bliver kaldt en maske. Det er nemlig ikke en ansigtsmaske, som du bare tager af og på – som det nogle gange er. Disse er masker er af creme, som bliver påført. Nogle gange skal laget blive siddende og andre gange skal det vaskes af efter x antal minutter. Dette vil dog altid fremkomme på emballagen, hvordan netop den fugtmaske virker allerbedst. 

Hvor ofte skal jeg bruge en fugtmaske?

Der findes ingen regler om, hvor ofte du skal bruge en fugtmaske, men en god huskeregel er at bruge en fugtmaske efter behov. Så når du synes, at din hud trænger til et fugtboost, så bør du gøre brug af en. Selvom at vi har tendens til kun at bruge den nogle dele af året, så kan det være en god ide at gøre det til en god vane hele året. Fugt er en af de ting, som gør, at vores hud ser frisk ud, minimere fine linjer og bare får den til at se dejlig ung ud. 

Sådan får du mest ud af dit fugtmaske 

Selvom det kan virke fristende og nemmest blot at tage fugtmasken på, når du kommer hjem eller inden sengetid – så er der lige et par skridt inden, du bør gøre brug af, så du netop får mest ud af din fugtmaske. 

Start allerførst med at fjerne al makeup fra dagen. Brug evt. lidt lunkent vand til det, så du får det overskydende af. Når det så er væk, kan du benytte dig af en af dine favorit renseprodukter, så din hud bliver renset, gamle hudceller fjernet og renset de tilstoppede porer. Når det så er gjort, så er din hud klar til en fugtmaske. Nu kan den nemlig optage alt den fugt og næring, som fugtmasken bidrager med. 

Disse fordele er der ved en fugtmaske 

#1 Giver masser af fugt 

Som vi har snakket om før, så fugter den. Det er sådan en af hoved-egenskaberne med en fugtmaske. Det giver dig en flot hud, der ser sund ud og samtidig kan det også være en fordel for dig, som går med makeup og har tør hud. Mange har prøvet at have tør hud, og når du så tager makeup på, kan du se små flager af tør hud – det er så irriterende! Men en fugtmaske kan være vejen til at minimere det og gøre det nemmere for dig at tage makeup på. 

#2 Reducerer fine linje

Vi kender det alle sammen, og de fleste af os har lidt fine linjer rundt omkring. Men vil du gerne undgå det? Så kan du starte med at benytte dig af en fugtmaske. Fugt hjælper nemlig med at mindske disse – men også ujævne mørke render, rynker og andet, som oftest kommer i forbindelse med, at vi aldres. 

#3 Strammer din hud op 

En fugtmaske kan bidrage til, at din hud strammes op. Ved at bruge en fugtmaske ugentligt, gør det, at du hjælper til at sætte gang i produktionen af kollagen – som så giver dig en strammer og mere fast hud med tiden. 

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.