Hårtyper → Find ud af hvilken hårtype du har en gang for alle!

Hårtyper → Find ud af hvilken hårtype du har

Hårtype

Indlægget blev opdateret den 15. november 2021

Har du før forsøgt at undersøge hvilken hårtype du har, kommet frem til et resultat, men stadig haft problemer med håret og hårprodukterne? Chancerne er nok, at du endnu ikke kender din hårtype. I dagens indlæg vil vi fortælle dig alt om de forskellige hårtyper!

Ligesom det at forstå sin hudtype, og implementere en god hudpleje rutine,  er det altafgørende at kende sin hårtype, så man kan implementere en god hårpleje rutine. (Læs om hudtype her) Med det sagt, er det nemmere sagt end gjort. Der er selvfølgelige de klassiske kategorier som vi alle kender til, nemlig, glat, bølget, og krøllet hår. Men der er også andre faktorer der spiller en rolle, såsom hår porøsitet, og fugt i hovedbunden. Hvis det lyder overvældende skal du bare tage det helt roligt, da vi er her for at hjælpe! Nedenfor er alt hvad du behøver at vide om din hårtype.

Hårpleje til fint hår

AUSTRALIAN BODYCARE Sampak Hair Clean Hårpleje

hårtype
AUSTRALIAN BODYCARE Sampak Hair Clean Hårpleje

Australian Bodycare sampak indeholder en Scalp Serum som bruges mod skæl, kløe, tør eller irriteret hovedbund. Scalp Serum indeholder tea tree olie som har en antiseptisk virkning og bekæmper bakterier, som forårsager skæl, kløe og irritation. Shampooen er mild og indeholder aktive ingredienser som plejer hår og hovedbund. Balsammen er plejende, beskyttende og reparerende og indeholder naturlige ingredienser. Perfekt til dig med en fin hårtype


 • Scalp Serum (150 ml)
 • Hair Clean (250 ml)
 • Hair Care (250 ml)
 • Velegnet til fedtet hår

Hårpleje til krøllet hårtyper

Garnier Fructis Papaya Hair Food 3-in-1 Mask Damaged Hair 390 ml

hårtype
Garnier Fructis Papaya Hair Food 3-in-1 Mask Damaged Hair 390 ml

Garnier Fructis Papaya Hair Food 3-in-1 Mask er et must til krøller. Masken dufter himmelsk, og så består den af 98% naturlige ingredienser. Du kan bruge den som en balsam til håret, for at gøre det lettere at rede ud, men du kan også bruge den som en maske og lade den sidde i et par minutter. På den måde tilfører du ekstra næring og fugt til håret. Du kan også bruge den som en leave-in creme, for at få håret til at se skinnende og sundt ud, dette er specielt anbefalet hvis du er på curly-girl metoden. Perfekt til dig med en krøllet hårtype,


 • 390 ml
 • 3-in-1 Mask
 • Består af 98% naturlige ingredienser
 • Uden silicone
 • God til dig på curly girl metoden 
 • Velegnet til krøllet hår

Hårpleje til bølget hårtyper

OLAPLEX No. 4 Maintenance Shampoo

hårtype 
OLAPLEX No. 4 Maintenance Shampoo

Olaplex no. 4 Bond Maintenance Shampoo skaber resultater med det samme. Den er fyldt med fugtgivende ingredienser, så alle hårtyper opnår det perfekte fugtniveau. Shampooen reparerer ødelagt hår, spaltede spidser samt frizz og efterlader håret sundt og glansfuldt.


 • Skånsom, effektiv og farvebevarende shampoo
 • Efterlader håret sundt og glansfuldt
 • Kan anvendes dagligt
 • Genopbygger svovlbroerne i håret
 • Vegansk produkt, uden ingredienser af animalsk oprindelse

Alt du behøver at vide om hårtyper

Hårtype tekstur 

Først og fremmest skal vi vide noget om vores hårs tekstur. Hår tekstur er egentligt bare hvordan dit naturlige hår-mønster ser ud. Hvis du er usikker på dit hårs tekstur, skal du blot lade dit hår lufttørre uden at tilføje nogle produkter. Hvis dit hår er glat, uden nogen form for tekstur, så refererer man til type 1. som er glat hår. Hvis dit hår tørrer med en smule bølg eller en ‘S’ form, så har du bølget hår (type 2). Hvis dit hår tørrer som spiraler, eller har en zig-zag form, så har du krøllet hår.

Hårtype struktur 

Når man snakker om hår struktur, så referer man typisk til hårets tykkelse. Hår struktur kan påvirke hvor godt dit hår holder, og reagerer på forskellige produkter. Generelt kan dit hår falde ind under 3 kategorier. Fint, medium, eller tykt. Den nemmeste måde at finde ud af din hår struktur på  er ved at tage en hårstrå, stille den på et bord sammen med en sytråd på længde med dit eget hår, og afgøre:  Hvis dit hår er tyndere end sytråden så er dit hår fint, hvis det er tykkere, så er dit hår tykt, alt indimellem er medium struktur.

Hårtype porøsitet

Hår porøsitet referer til dit hårs evne til at absorbere fugt. Ved at vide hvor porøst dit hår er, kan det hjælpe dig med at beslutte dig for, hvilke slags produkter du skal lægge i dit hår. En nem måde at vurdere dit hårs porøsitet på, er ved at placere en enkelt hårstrå i en skål med vand. Hvis dit hårstrå synker til bunden, har du høj porøsitet hår, hvilket betyder, at dit hår absorberer fugt. Hvis hårstrået forbliver under overfladen, men flyder over bunden af ​​skålen, er dit hår velafbalanceret og af “normal” porøsitet. Endelig, hvis hårstråen flyder over vandets overflade, har du lav hår porøsitet, hvilket betyder, at det ikke absorberer fugt let.

hårtype

Hovedbunds fugt

På nuværende tidspunkt ved vi alle, at hvis din hovedbund ikke er i god form, vil dit hår heller ikke være det, og derfor er det ikke bare en god idé at tage sig af det – det er et must. At afgøre sin hovedbunds tilstand kan være vanskeligt da, da man kan opleve både en fedtet hovedbund samtidig med at have tørre, spaltede spidser. For at afgøre, hvor fedtet din hovedbund er, anbefaler vi, at du inspicerer dit hår og hovedbund anden dag efter en vask. Hvis din hovedbund ser flad og fedtede ud, har du sandsynligvis at gøre med en fedtet hovedbund. Hvis du oplever afskalning, er chancerne, at din hovedbund er tør, og har brug for en mere skånsom, fugtgivende shampoo. Men hvad nu hvis din hovedbund er både fedtet og skællet? En blanding af symptomer skyldes typisk produkt og olie opbygning på grund af sjælden eller forkert vask.

Efter at have gennemgået disse hårtest, vil du sandsynligvis opdage, at dit hår kan være en blanding af forskellige typer; krøllet, men meget porøst eller fint, men ekstremt tørt. Uanset hvad, vil en grundig forståelse af din hårtype gøre det nemmere for at vide hvilke produkter du bør gå efter, og hvordan du bør behandle dit hår.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.