Highlighter makeup → Nøglen til et naturligt ansigtsløft

Highlighter makeup → Sådan fremhæver du dine ansigtstræk

highlighter makeup

Indlægget blev opdateret den 19. juli 2022

Det er først for nyligt at jeg har stiftet bekendtskab med highlighter. Nu tænker du sikkert, du har da ikke styr på makeup hvis du først fornyligt har stiftet bekendtskab med highlighter, men wait a minute. Jeg kender naturligvis til den slags highlighter med en masse glimmer som man placerer lige over kindbenene og under øjenbrynene. Men highlighter fænomenet er en helt anden sag, og i denne artikel vil jeg komme ind på hvordan du blandt helt naturligt kan skabe effekten af et et ansigtsløft ved hjælp af makeup, specifikt highlighter makeup til at fremhæve dine træk.

Highlighter til alle lejligheder

The Balm – Mary Lou Manizer (Shimmer highlighter)

The Balm - Mary Lou Manizer 
Highlighter makeup

Mary Lou Manizer er en klassisk highlighter. Den er kompakt, prisvenlig, og ultra pæn. Highlighteren smelter ind i huden, og lægger sig ikke som et lag, som så mange andre shimmer highlighters gør. Mary Lou Manizer er den perfekte shimmer highlighter til dig, som gerne vil være lidt ekstra i looket, men som samtidig sætter pris på en highlighter, på trods af at det er en shimmer highlighter, lægger sig pænt og naturligt på huden.
Produktet kan derudover bruges som øjenskygge, på det øverste af brystet, arme, og ben for ekstra glans.


 • Lysner både til hverdag og fest
 • Giver en glans-effekt
 • Praktisk emballage
 • Kan bruges på huden

NARS Radiant Creamy Concealer (Highlighter som fremhæver)

NARS Radiant Creamy Concealer 
highlighter makeup

Når du skal highlighte (fremhæve) dine træk, er det vigtigt at bruge en concealer som er 1-2 farver lysere end din egen hudfarve. Jeg foretrækker personligt en cremet concealer som er nem at blende ud og nem at arbejde med, samtidig med at den er holdbar og generelt bare super god. Nars radiant creamy concealer er perfekt til at highlighter.


 • Giver en glat og fejlfri teint
 • Holdbar, bygbar
 • Jævn finish
 • Medium til høj dækkeevne
 • Ikke udtørrende
 • Tilstopper ikke porerne

NYX Born to Glow Liquid Illuminator (Shimmer highlighter)

NYX Born to Glow Liquid Illuminator 
highlighter makeup

NYX born to glow liquid illuminator er en flydende highlighter der giver den smukkeste glød og udstråling, som holder hele dagen. Faktisk kan denne highlighter bruges som en primer under din foundation eller blot på de områder du ønsker at fremhæve.


 • Flydende highlighter
 • Primer effekt
 • Kan bruges under foundation eller alene
 • Holdbar
 • Giver en smuk glød
 • Naturlig udstråling

Maybelline Eraser Eye Concealer (Highlighter som fremhæver)

Maybelline Eraser Eye Concealer 
highlighter makeup

Maybelline Eraser Eye Concealer er ligesom NARS radiant creamy concealer, en super lækker, holdbar, cremet highlighter. Den væsentligste forskel på de to er prisen.
Ved at placere concealeren på områderne: panden, under øjnene, tindingerne, næse folderne, og langs siderne af din underlæbe skaber du illusionen af et ansigtsløft ved blot at highlighte. Det er dog vigtigt at du bruger en concealer som 1-2 farver lysere end din egen hudfarve.

Concealeren indeholder en indbygget svameapplikator, som gør den nem at have med på farten.


 • Holdbar
 • Cremet
 • Prisvenlig
 • Fremhæver
 • Lysner
 • Fugter

RMS Beauty – Luminizer magic (Shimmer highlighter)

RMS Beauty - Luminizer magic
highlighter makeup

RMS Beauty Luminizer magic giver din hud en naturlig og sund glow. Den giver dig faktisk levende og ungdommelig glød. Denne highlighter har en let konsistens, som hverken er klæberig eller olieret. Udover det, så fungerer den utrolig godt til alle hudtoner.


 • Giver en naturlig og sund glød
 • Giver levende og ungdommelig hud
 • Let konsistens
 • God til alle hudtyper

ELF 16HR Camo Concealer (Highlighter som fremhæver)

ELF 16HR Camo Concealer 
highlighter makeup

ELF 16HR camo concealer er ikke blot en fænomenal concealer til at fremhæve og highlighte områderne på panden, under øjnene, tindingerne, næse folderne, og langs siderne af din underlæbe. Men, denne concealer er også ekstremt god til konturering, hvis du blot anskaffer dig en i mørk farve. Du kan med lethed fremgæve dine yndlingstræk, samt definere ansigtet præcis som det passer sig. Concealeren kommer med en stor og blød applikator som gør det let at bruge produktet.


 • Let formel
 • Bred og blød applikator
 • Holder i op til 16 timer
 • Vegansk
 • Høj dækkeevne
 • Kan bruges til at dække fejl, contour og fremhæve dine træk

Typer af  highlighter makeup

Man kan sætte highlighter makeup i to kategorier. Den første kategori er den kategori  hvori vi har med highlighter at gøre som placeres under øjenbrynene, lige over kindbenene, lige over overlæben, og hvis man har lyst til at være lidt ekstra så kan man også placere lidt på panden, og i øjenkrogenene. Denne form for highlighter bruges ofte i forbindelse med store begivenheder, hvor man gerne vil vise sig frem. Det er ihvertfald ikke et naturligt makeup look du har med at gøre, hvis du bruger shimmer highlighter. Det kan for eksempel være i forbindelse med en bytur, et photoshoot, et bryllup eller noget helt andet, der giver lejlighed til at være ekstra.
Hvis du bruger denne form for highlighter til hver dag så er det hverken forkert eller en dårlig ting, tværtimod, you go girl!

Den anden kategori af highlighter makeup består hovedsageligt af concealer. Yes, du læste helt korrekt. Concealer!! Her bruges concealeren til at highlighte dele af ansigtet. Nemlig det der bliver kaldt highlighter fænomenet. Her bliver concealeren placeret på panden, under øjnene, tindingerne, næse folderne, og langs siderne af din underlæbe. Denne form for makeup bruges i forbindelse med et ‘sleek’ makeup look, eller til at løfte ansigtet, altså et naturligt ansigtsløft. Man bruger en del makeup, men looket ser naturligt ud. Det er vigtigt at du med denne kategori af highlighter vælger en concealer som 1 til 2 farver lysere end din egen hudfarve. På den måde er du virkelig med til at fremhæve de områder, som er med til at give illusionen af et ansigtsløft.

highlighter makeup

Naturligt ansigtsløft

Det er faktisk muligt at skabe effekten af et ansigtsløft med makeup, hvis du bare ved hvordan du gør. Jeg vil liste et par teknikker som jeg selv gør brug af, for netop at skabe effekten af et ansigtsløft, og tro mig guys, det virker! Efter at have implementeret de her trin i min makeup rutine har jeg fået så mange komplimenter på min makeup!

Soap Brows

Først og fremmest – soap brows! Du kender sikkert allerede til det, men hvis du ikke gør, så bruger man sæbe, eller en øjenbrynsgel, til at løfte øjenbrynene. Denne øjenbrynform trender helt ekstremt i øjeblikket, og den er altså også super flot. Måske vil vi en dag kigge tilbage på soap brows og tænke wtf, ligesom vi i dag tænker wtf når vi tænker tilbage på 2009s tynde og overplukkede bryn. Men for nu, så er soap brows et hit, og så længe du ikke overdriver, så bør du ihvertfald være på den sikre side.

soap brows highlighter makeup

Sleek hair

Endnu en teknik der hjælper med at give effekten af et ansigtsløft er sleek hair, enten i form af en hestehale eller en knold. Sleek hair trender også helt ekstremt i øjeblikket i forbindelse med ‘clean girl makeup’ eller ‘clean girl aesthetic’ som min FYP på tiktok er proppet med.
Hvad jeg personligt selv elsker ved sleek hair konceptet er det faktum, at jeg ikke behøver vaske mit hår. Jeg kan gå i en hel uge uden at vaske mit hår, og selv når håret bliver fedtet behøver jeg ikke bekymre mig om det, for det kan man ikke se når jeg bruger gel og spray til at min sleek bun. Jeg kan personligt bedst lige en sleek knold, men jeg elsker også en sleek hestehale. Endnu et hit ved sleek hair er, at det tager mig 5 minutter at style mit hår. Det går simpelthen så hurtigt om morgenen – dvs. flere timers søvn! Det klager jeg ihvertfald ikke over.

highlighter makeup

Placeringen af din highlighter makeup

Det sidste og måske det vigtigste sted er placeringen af din highlighter makeup. Som jeg kort kom ind på tidligere, så skal du placere din highlighter makeup, altså din concealer, på panden, under øjnene, tindingerne, næse folderne, og langs siderne af din underlæbe. Hvis du samtidig har styr på hvordan man konturer, så vil det yderligere fremstå som om du har foretaget dig et ansigtsløft.

Eyeliner 

Et step som jeg personligt ikke kan undvære er eyeliner. Du behøver naturligvis ikke eyeliner, men for mig er det som prikken over i’et. Jeg har selv forholdsvis små øjne, og når jeg laver en winged eyeliner så gør det altså bare noget for mine øjne. Det er som om det fuldender hele looket. Til hverdag kan jeg godt lide at bruge en brun eyeliner, da sort godt kan virke ret voldsomt. Jeg kan godt lide at bruge sort når jeg skal noget lidt mere fancy, og brun til hverdag.

Opsummering

Okay, lad os opsummere. Vi har to kategorier af highlighter makeup. Først har vi det jeg godt kan lide at kalde shimmer highlighter, nemlig en highlighter med en masse glimmer og glans som placeres over kindbenene, under øjenbrynene, i øjenkrogene, over overlæben og på panden hvis man har lyst til at være lidt ekstra og ligne en glazed donut på dansegulvet i byen en lørdag aften.
Den anden form for highlighter makeup, er det jeg godt kan lide at kalde highlighter fænomenet. Her bruges en concealer som er 1-2 farver lysere end din egen hudfarve til at highlighte områderne panden, under øjnene, tindingerne, næse folderne, og langs siderne af din underlæbe.

Ved at bruge din concealer til at highlighte, samt teknikkerne soap brows, sleek hair, og eventuelt eyeliner, kan du skabe effekten af et ansigtsløft, og samtidig hoppe med på bølgen ‘clean girl makeup’ og ‘clean girl aesthetic’ som trender helt ekstremt på tiktok – og som jo er overdrevet pænt!

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.