Hvordan får man foundation af tøj→ En guide til at fjerne makeup

Hvordan får man foundation af tøj | En rengøringsguide til dig

Indlægget blev opdateret den 12. april 2024

Det er så irriterende at få makeup på vores tøj – ikke blot fordi det er grimt, men også fordi det kan være noget af en kamp at få af igen. Vi sætter scenen for dig: Du har lige taget din nye trøje på fra Tommy Hilfiger, du skal til at lægge makeup, men kommer til at spilde foundation på din nye trøje. Argh, ja! Vi kender følelsen.

I denne artikel giver vi dig svaret på, hvordan du får foundation af dit tøj, så du kan undgå at ødelægge flere af dine trøjer. Det kan nemlig lade sig gøre at få af igen. Vi giver dig også 4 forskellige rengøringsmidler du kan bruge i kampen om at få din nylige makeup plet af.

4 midler du kan bruge til at fjerne makeup fra dit tøj

Rengøringsmidlet der redder alt

SONETT Opvaskemiddel Citron 1 L

Sulfo, der dufte friskt af citron. Med denne sulfo har du både til opvasken, og når der skal fjernes pletter fra tøjet.

Den hurtige pletfjerner

Øjenmakeupfjerner til Alle Hudtyper Uden Parfume 125 ml

Makeupfjerner fra matas kan både bruges i ansigtet, og er god til at få alt slags makeup af. Den kan også bruges til at få makeup af tøjet, hvis i farten har spildt.

Vaskepulver der hjælper

SONETT Vaskepulver 1,2 kg

Vaskepulver fra sonett kan bruges til at vaske tøj, men bruges også effektiv i bekæmpelsens af makeup pletter.

SOS pletfjerner

HAGERTY S.O.S. Pletfjerner 500 ml

Rigtig god pletfjerner der kan bruges til at fjerne selv de mest genstridige pletter fra dit tøj. Bruges også til at fjerne makeup rester fra tøjet.

De bedste tips til at fjerne makeup

Det er næste umuligt at undgå, hvis du bruger makeup, at det ikke også kommer på dit tøj en gang imellem. Det er bare så irriterende, når det sker. Derfor giver vi dig en guide til, hvordan du kan få makeup af din yndlingstrøje, når skaden er sket. Der findes nemlig mange midler mod dette uheld, og vi giver dig dem alle, så du ikke skal lede mere.

Der findes mange forskellige slags makeup, noget makeup er nemt at få af, både af ansigtet men også af tøjet, og så er der det andet slags makeup, der er noget mere genstridigt. Det er makeup som foundation, læbestift, mascara, og selvbruner. Alt sammen noget som der farve og hurtigt kan komme til at give dig pletter på tøjet, hvis du laver den forkerte bevægelse mens du lægger det.

Vi giver dig tips og tricks til, hvordan du bedst får makeup af tøjet, og hvilke midler der skal til for at fjerne det bedst muligt fra din yndlingstrøje.

Midler mod makeup

Der findes efterhånden mange midler der fjerne pletter i dag, men nogle gange er det blot det mest simple der skal til for at fjerne makeup fra dit tøj. Et tip, fra en ekspert, er at bruge makeupfjerne, ligesom den du bruger til dit ansigt, når du skal have makeuppen af. Det kan enten være det flydende makeupfjerner eller wipes du bruger. Begge er lige gode. Der er nemlig et aktivt stof i makeupfjerner, der gør det oplagt at bruge til at fjerne fra dit tøj også.

En anden simpel ting du kan bruge, hvis du har fået foundation på dit tøj, er at bruge sulfo, ligesom den du har på køkkenbordet. Sulfo er et mirakelmiddel når det kommer til at fjerne alle slags pletter, og makeup er ikke en undtagelse.

Hvordan får du foundation af dit tøj?

Når spørgsmålet lander på hvordan får man foundation af tøj? Ja, så er der kun et enkelt svar og det er sulfo og lidt tålmodighed. Det er altid irriterende at få makeup på tøjet, men særligt foundationen er noget af det makeup der farver meget, og som kan fedte sig langt ind i tøjet. Her kommer der en fremgangsmåde for hvordan du får foundation af tøjet:

 1. Put sulfo eller vaskepulver på pletten
 2. Læg tøjet i en pose og bind knude på
 3. Lad tøjet ligger i en dags tid
 4. Vask tøjet som anvist
 5. Hvis pletten ikke er kommet af efter dette, kan du med fordel bruge lidt husholdningssprit til at fjerne det sidste og derefter vaske tøjet igen.

Hvordan får du læbestift af dit tøj

For at fjerne læbestift fra tøj kræver det faktisk ikke særlig meget. Det er jo sådan med læbestift, som det er med alt andet makeup, det er bare pænere i hovedet end det er på dit tøj. Men det kan jo ske at uheldet er ude og du kommer til at spilde på den hvide skjorte, og for at få læbestift af tøjet skal du blot bruge det du har i hjemmet.

 1. Dyp makeup pletten i sødmælk, sødmælk er med til at opløse fedtstoffet i læbestiften, derefter vasker du tøjet i 60 grader, hvis det altså kan tåle det.
 2. Hvis tøjet kun kan tåle 40 grader eller lavere, duppes pletten blot med ufarvet sulfo. Det skal sidde på pletten i 5-6 timer, og derefter vasker du tøjet som anvist.
 3. Hvis der stadig er farve tilbage på tøjet efter denne producere, så prøv med lidt husholdningsprit.

Hvordan får du vandfast makeup af dit tøj

Har du været så uheldig at få vandfast mascara på tøjet, så kan du med fordel læse med videre for at finde ud af hvordan du får det af igen. Når der er tale om vandfast makeup skal du bruge det der hedder rensebenzin, det kan tage det meste.

 1. Fjerne den overskydende mascara
 2. Tag en klud og dyp den i rensebenzin
 3. Dup pletten på rensebenzin
 4. Vask efter anvisning på tøjet

Hvordan får du selvbruner af hvidt tøj

Noget af det værste vi ved er, at skulle fjerne selvbruner, for det sker jo, at det kan komme på tøjet eller sengetøjet, efter man har taget det på. Det skal dog siges at når der først er kommet selvbruner på sengetøjet, er løbet ofte kørt. Selvbruner er nemlig noget af det sværeste at få væk, når skaden først er sket. Du kan dog prøve med pletfjerner og gnide det godt ind i pletten, og lade det virke. Derefter vasker du som anvist på tøjet.

Det kan ske at selvbruneren har bleget tøjet inden under pletten, så der uanset hvad vil være en plet.

Alt kan bruges

Når der skal fjernes pletter er der næste ikke det i køkkenet der ikke kan bruges til at fjerne din pletter med. Det er dog vigtigt inden du går i gang med den helt store pletfjerning, at vide at nogle remedier ikke fjerne alle pletter.

Som tidligere nævnt kan sulfo bruges til det meste, det skyldes at det opløse fedt, og derved fjerne pletten. Der er også nogle der bruger bagepulver, eddike og natron. Men inden du begiver dig ud i de skrappe remedier er det vigtigt at vide, om det skader tøjet mere end det gavner.

Derfor får du et sidste fif herfra; altid tjek om det tøj du forsøger at rede kan tåle det du fjerne pletten med. Du tjekker ved at duppe på et sted pletten ikke ville kunne ses, for eksempel under armen. Hvis tøjet bliver misfarvet skal du bruge noget andet at fjerne pletten med.

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.