Hygiejnebind er en vigtig del af manges hverdag! Læs her →

Hygiejnebind til lige netop dine behov!

hygiejnebind

Indlægget blev opdateret den 22. januar 2021

Hygiejnebind er noget de fleste piger og kvinder kommer til at kende til før eller siden. Det er oftest forbundet med kvinders menstruation, men det er faktisk ikke det eneste tidspunkt, hvor hygiejnebind kan være relevante og brugbare for dig. Det der er med hygiejnebind er nemlig, som ordet selv siger, at det er et bind til hygiejnen. Det hjælper altså til din hygiejne omkring dine nedre regioner.

Derfor er det hverken kun til menstruation eller kvinder, at bind er brugbare. Kvinder bruger dem udover til menstruation også til efterfødsel og inkontinens. Og lige såvel som kvinder kan have brug for hygiejnebind ifm. inkontinens, så kan mænd også. Det er klart, at fordi mænd og kvinder har to forskellige fysiske former, så er inkontinensbind til mænd lavet passende til deres anatomi og inkontinensbind til kvinder passende til dem.

De forskellige hygiejnebind som vi går igennem er:

  • Hygiejnebind til dagen med vinger
  • Hygiejnebind til dagen uden vinger
  • Natbind
  • Økologiske hygiejnebind
  • Trusseindlæg
  • Inkontinensbind
  • Efterfødselsbind
  • Bind til mænd

Forskellige typer hygiejnebind

Hygiejnebind til dagen med vinger

Et hygiejnebind med vinger er et bind, hvor der midt på bindet, i hver side er sat en vinge på. De kan så bøjes rundt om dine trusser, så de sidder bedre fast. Der er ikke rigtig nogen regler for, hvornår man bør bruge bind med vinger. Men det er populært blandt kvinder der er aktive, da sveden godt kan gøre, at dit bind rutsjer frem og tilbage. Vinger på dit hygiejnebind giver ofte en form for tryghed, da man ved, at bindet bliver på det sted, hvor du har sat det.

Always Ultra
– Normal Ultra Bind med vinger

Dise hygiejnebind fra Always Ultra er str. 1. De er altså lidt korte og tynde (3 mm). De er med vinger og har et Instant-Dry-system, som garanterer absorbering på blot få sekunder.
Pakken indeholder 26 bind.

DKK 39,95.-

Hygiejnebind til dagen uden vinger

Et hygiejnebind uden vinger fungerer ligesom et med vinger, men blot uden vingerne. Bindet sidder dog stadig fast, da det på fladen af hygiejnebindet mod dine trusser, er klæbende. Det gør, at det sidder fast på dine trusser og beholder sin placering. Hvorvidt man er til hygiejnebind med vinger eller ej, er en smagssag. De har begge helt samme effektivitet og gøremål.

Libresse
– Ultra Normal Duo

Hygiejnebind uden vinger men med stabilitet og en DryFast-teknologi, hvor der i midten er en blødere kerne, som absorberer væsken. Nemt lille bind at have med i tasken.
Pakken indeholder 32 stk.

DKK 39,95

Natbind

Et natbind er som udgangspunkt beregnet til om natten. Dog skal det understreges, at har du lyst til og foretrækker at bruge dem om dagen, så gør du bare det. Grunden til at de anbefales til om natten, er, fordi sugeevnene er kraftigere og længden på dem længere. Du kan sove en hel nat uden at skulle skifte bind. Grunden til at de er længere, er fordi vi oftest sover på enten maven eller ryggen. Ved at have gjort dem en tand længere, så undgår du nogle uheld om natten.

Always Ultra
– Secure Night Bind med vinger

Vil du gerne sove sikkert om natten, er dette Secure Night bind fra Always perfekt. Det har 3-dobbelt beskyttelse, er med vinger og så er det 60% større bag til end normalt. Sov trygt og dejligt med dette.
Pakken indeholder 16 stk.

DKK 39,95

Økologiske hygiejnebind

Da hygiejnebind bliver brugt ifm. de nedre regioner, som oftest også kan være lidt sarte, så kan økologisk bind være en god ide for dig, hvis du ifm. at have bind på oplever kløen og svien omkring de regioner.

Økologiske bind er lavet af 100% organisk materiale, og du undgår derfor en masse materiale, der er tilsat parfume eller andet som kan skabe irritation nær dine intime områder.

Ginger Organic
– Økologiske bind

100% økologiske bind af bomuld. De er skånsomme mod dine nedre regioner, og har 4 certificeringer bag sig. De er med vinger og kommer i en pakke med 10 stk. Her kommer du så tæt på en naturlig løsning som muligt.

DKK 39,95

Trusseindlæg

Trusseindlæg er et lille fint og tyndt hygiejnebind, som er god, hvis du bøvler med lidt inkontinens i form af et par dråber, udflåd eller lugt. De fylder intet og kan nærmest heller ikke ses igennem din trusse. Du kan derfor roligt tage sådan en på, hvis du bøvler med noget af ovenstående.
Obs: Bøvler du meget med f.eks. lugt, udflåd eller inkontinens, kan det være en god ide at snakke med din læge om det.

Tena
– Lady Discreet Mini

Små trusseindlæg lige til at have med på farten. De er små og tynde og kan ikke ses eller mærkes i trussen. De er med microPROTEX komprimeringsteknologi, som giver dig tredobbelt beskyttelse.
Pakken indeholder 20 stk.

DKK 44,95

Inkontinensbind til kvinder

Inkontinensbind fungerer som et almindelig hygiejnebind. Det er blot lidt tykkere, da evnen til at suge er blevet skruet helt i top. Der kan være mange grunde til, at du har brug for et inkontinensbind – ligemeget alder eller grund, så er du ikke den eneste. Der kan og er mange grunde til, hvorfor det er nødvendigt. De klassiske kendetegn ved inkontinensbind er først og fremmest som nævnt – sugeevnen. Alt efter om du har problemer med blot få dråber i løbet af dagen eller mere, så kan du købe bind med forskellige sugeevner, så det passer til dig. Udover det, har de fleste inkontinensbind også et odour-system, som gør, at der ikke kommer nogen lugtgener.

Matas Striber
– Normal Inkontinens Bind

Inkontinens bind som er optimal til kvinder med let inkontinens. Det har både et Top Dry system og et Odour-system, der hjælper med uønskede lugtgener. Pakken indeholder 12 stk.

DKK 19,95

Efterfødselsbind

Et efterfødselsbind er som et hygiejnebind – men større, med bedre sugeevne og bredere. Det er meget normalt at bløde 6-8 uger efter fødslen. Man vil i starten bløde mere, og oftest det der svarer til mere end en kraftig menstruation. Nogle foretrækker derfor i starten at gå med voksenbleer, store natbind eller andet. Er du førstegangsfødende, kan det være svært at vide, hvad du vil foretrække. Sørg derfor for at have lidt af hvert derhjemme, til når i kommer hjem. Så kan du prøve dig frem og skifte mellem det du vil og så ofte du vil.

Organyc
– Efterfødselsbind

Efterfødselsbind er en nødvendighed efter din fødsel. Det er ikke unormalt at bløde de første 6-8 uger efter, at du har født. Disse er tilpasset kvindens anatomi, og er af økologisk bomuld.
Pakken indeholder 12 stk.

DKK 59,95

Bind til mænd

Som nævnt tidligere, er hygiejnebind ikke kun til kvinder. For ligesom at kvinder kan have problemer med ufrivillig vandladning og mindre utætheder, så kan mænd selvfølgelig også.
Den eneste forskel er, at disse bind er tilpasset mandens anatomi. Udover det, har bind til mænd en stor sugeevne og god pasform.

Matas Striber
– Normal Inkontinens

Disse inkontinensbind fra Matas Striber er specielt formet til den mandlige anatomi. De har en pasform, der gør, at det er behageligt at have dem på og en sugeevne der gør, at alt bliver absorberet.
Pakken indeholder 14 stk.

DKK 19,95

Skift ofte

Skift dit hygiejnebind ofte. Det anbefales både pga. bakterierne, der kan forekomme, men også for at du undgår at bløde igennem. Hvis du lige har fået din menstruation, kan det være svært at finde rundt i, hvornår dit hygiejnebind skal skiftes og hvor længe du kan gå med det. Det kommer med tiden og man lærer det hen ad vejen.

Huskereglen må derfor være at skifte ofte og hellere én gang for meget end for lidt.

Vi er alle forskellige

Til trods for at nogle hygiejnebind ifm. menstruation kaldes almindelig bind, natbind og så videre, så se bort fra det. Det samme gælder længden på dem. Der står oftest skrevet på de forskellige hygiejnebind, hvad de fungerer bedst til. Det er i og for sig også korrekt og en god vejledning og guide at gå ud fra. Det er dog vigtigt at huske på, at vi alle er forskellige. Nogle bløder mere end andre og i længere tid – det vigtigste er at være komfortabel. Vælg et hygiejnebind med den længde og sugeevne som du føler dig mest tilpas med.

Denne lille guide om hygiejnebind er først og fremmest lavet til at vejlede og guide dig i, hvilke bind der er til rådighed, til hvilke behov der findes og hvad de fungerer bedst til. I forhold til udvælgelsen af de forskellige hygiejnebind, så er det baseret på online anmeldelser, mærkerne og vores egne personlige holdninger på redaktionen. Det kan altså sagtens være, at du sidder og læser det og har en helt anden holdning til nogle af bindene – det er helt i orden. Er det tilfældet, skal du være velkommen til at kontakte os på vores Instagram og fortælle os hvilke du foretrækker og hvorfor, og så tilføjer vi gerne flere produkter!

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.