Læbepomade med solfaktor bør ikke undervurderes!

Læbepomade med solfaktor – husk det!

Indlægget blev opdateret den 23. marts 2021

En læbepomade med solfaktor – det kan gøre underværker!

Vi kender alle følelsen af tørre læber. Det er en uendelig kamp om ikke at fugtiggøre dem med tungen, selvom at vi godt ved, at det er det værste, du kan gøre. Det gør det kun værre. Vi bøvler især med tørre læber i de kolde vintermåneder, eller hvis du har været på ferie i solen.

Men det idag er det læbepomade med solfaktor, vi vil fortælle lidt om.
Specielt om sommeren, men egentlig også bare året rundt, bør en læbepomade med solfaktor altid være med dig.

Vores ansigt – mere specifikt – vores læber og øjne er sarte områder, der hurtigt mærker til både vejret, men også UV strålerne fra solen. Ja selv fra den danske sol.

Hvad kan en god læbepomade med solfaktor gøre for dig?

Grunden til at spyttet fra din tunge blot fugter dine læber for en stund, for efterfølgende så at gøre dem endnu mere tørre, er fordi, dit spyt indeholder enzymer. Det er grunden til, at det faktisk gør det værre efterfølgende. Men frygt ej, det kan hjælpes på vej. Med en læbepomade med solfaktor kommer du langt – hele året rundt.

Ved at bruge en læbepomade med solfaktor kan du forebygge at dine læber udtørre. Brug derfor læbepomaden regelmæssigt, når du ved, at dine læber er særlig udsatte. Bruger du den først, når du har udsat dine læber for f.eks. sol, så vil det tage længere tid at genopbygge og fugte dine læber. Så gør det til en vane at påføre læbepomaden, hver gang du ved, at de er udsatte.

BeautyLivings Favorit

Sheiseido
– Protective Lip Conditioner SPF 10

Hvad end solen skinner, eller du generelt bare bøvler med tørre læber, er dette en favorit. Den indeholder SPF 10 og beskytter dine læber året rundt. Udover det, giver den masser af fugt, som resulterer i bløde læber.

DKK 260,00

Den klassiske

O’Keeffe’s
– Lip Repair & Protect SPF 15

Bøvler du med ekstremt tørre læber, er denne læbepomade med solfaktor perfekt. Den indeholder SPF 15 og er lavet til sprukne læber. Den er parfumefri og absorberes hurtigt efter den er smurt på. Slut resultat er bløde og glatte læber.

DKK 59,00

Læbepomade med solfaktor 30

Pudderdåserne
– Læbepomade SPF30

Har du tørre læber, og vil gerne beskytte mod solen, er denne perfekt. Den indeholder SPF 30 og er fyldt med vitaminer fra sheasmør, E-vitamin, og bivoks.
Udover det, er den parfumefri.

DKK 99,00

Læbepomade med solfaktor 20

Elizabeth Arden
– Eight Hour Nourishing Lip Balm 30 SPF

Denne læbepomade med solfaktor 20 kommer i en flydende gel, som enten kan smøres direkte på læben eller på fingeren. Den beskytter dine læber mod sol, og indeholder 8 forskellige vitaminer. Den efterlader et glansgivende look og har en neutral duft.

DKK 190,00

Læbepomade med SPF og farve

Jane Iredale
– LipDrinks Lip Balm SPF 15 – Pout

Vil du kombinere sunde læber med lidt farve, samtidig med at de bliver beskyttet fra solen, så har Jane Iredale lavet det perfekte match. Dette er farven Pout, som har en let og naturlig farve. Den indeholder SPF 15, er uden parabener, glutenfri og vegan-venlig.

DKK 130,00

Jane Iredale
– LipDrinks Lip Balm SPF 15 – Flirt

En læbepomade med solfaktor som samtidig fugter, beskytter og er perfekt til en dag i byen – det er denne. Farven er flirt og indeholder en pink naturlig farve. SPF er 15 og den er uden kunstige farve- og parfumestoffer.

Den er desuden glutenfri, uden parabener og vegan-venlig.

DKK 130,00

Jane Iredale
– LipDrinks Lip Balm SPF 15 – Buff

Jane Iredales læbepomade indeholder solbeskyttelse SPF 15. Denne har en smag af citron, og indeholder naturlige antioxidanter som grøn te ekstrakt, C og E vitamin.

Den er glutenfri, vegan venlig og uden kunstige farve- og parfumestoffer.

DKK 130,00

Dette skal du kigge efter ved en læbepomade

Når du skal have en læbepomade med solfaktor, er der enkelte ting, vi anbefaler, du kigger efter, inden du køber den. Det er blandt solfaktoren, konsistensen og indholdet.

Hvilken solfaktor skal jeg bruge?

Nu du er på udkig efter en læbepomade med solfaktor, så skal den selvfølgelig også indeholde det. Alt efter årstiden kan du tilpasse solfaktoren herefter. Skal du til udlandet eller bruge den på en sommerdag med skarp sol herhjemme, kan det være en god ide med en læbepomade med solfaktor omkring 20. Er det til blot hverdagsbrug, og du bare gerne vil beskytte dine læber mod den milde UV stråling, kan du købe en læbepomade med solfaktor 5 eller 10.

Konsistensen

Dette er en smagssag. Men du kan oftest få det som en fast form, hvor den ligner en læbestift eller hvor du skal presse en flydende gel ud, som så kan smøres på dine læber. Der er altså intet rigtigt eller forkert her, men i stedet handler det blot om en smagssag. Så vælg hvad du synes, er rareste at påføre og have på læberne og vælg så din læbepomade med solfaktor ud fra det.

Hvad er læbepomaden lavet af?

Som nævnt tidligere, så kan læberne være et sart område – for nogle mere end for andre. Sæt dig derfor ind i, hvad ingredienser læbepomaden indeholder. Dette skal du selvfølgelig kun gøre, hvis det er noget, du går op i. Da vi jo har nogle retningslinjer herhjemme, som skal følges, kan du i god tro købe læbepomade med solfaktor i danske shops både fysisk og online.
Men vil du have den allerbedste virkning, så undgå læbepomade med for meget farve- og smagsstoffer, samt parfume. Det kan udtørre dine løber hurtigere, og du skal derfor bruge læbepomaden ofte.

Sådan bruger du bedst en læbepomade med solfaktor

Måden du bruger din læbepomade med solfaktor bedst på, er ved at smøre den på en tør læbe. Det er ikke en god ide at fugtiggøre den inden med din tunge, men lad den i stedet forblive tør og smør læbepomaden på. Efterfølgende er det en god ide at lade det trænge ind af sig selv, uden at pille ved det med hverken dine tænder, fingre eller andet. Lad det få fred til at optage vitaminerne og genskabe fugtigheden.

Gode råd til at holde dine læber fugtige

#1 Et af de bedste og mest undervurderede råd er at forblive hydreret. En af de klassiske grunde til tørre læber er dehydrering. Ikke i den voldsomme forstand, som når du ser folk i film, der er strandet i ørkenen og ikke har drukket vand i flere dage. Blot i den forstand at et par ekstra glas vand om dagen, ville gøre underværker for din krop – heriblandt dine læber.

#2 Et andet tip som kræver lidt tilvænning, er at trække vejret gennem din mund. Har du tendens til tørre læber, så øv dig i at trække vejret gennem næsen. Luften fra en åben mund kan være med til at udtørre dine løber, når du trækker vejret.
Som sagt, så kræver det lidt tilvænning, men du vil kunne mærke forskel.

#3 Har du svært ved at lade dine læber være i fred i løbet af dagen, til trods for at du har smurt dem med en læbepomade med solfaktor, så kan du inden du går i seng, smøre et lidt tykkere lag end normalt på. På den måde lader du din læbepomade trække ind i løbet af natten, uden nogle forstyrrelser. Dine læber kan derfor få lidt ro og få lov at optage en masse helende vitaminer fra din læbepomade.

Sådan vælger du den bedste læbepomade med solfaktor

Vi har igennem denne artikel udvalgt de læbepomade med solfaktor, som vi synes, er de bedste på markedet inden for de forskellige kategorier. Vi har udvalgt dem på baggrund af indholdet, kvaliteten, hvad folk skriver om dem online og vores egen personlige holdninger.

Udover det, er prisen også en faktor, der spiller ind. Her vurderer vi, om man ift. brand og kvalitet får noget for pengene.

Det er dog vigtigt at understrege, at denne artikel er baseret på vores og generelle holdninger. Har du nogle andre favoritter, som du synes er bedst, så er det ok.

Der findes mange læbepomader med solfaktor, som er rigtig gode og vi har hver især forskellige holdninger til hvad der er godt og bedst. Så du kan bruge denne artikel som en vejledning, og ellers kan man altid forhøre sig hos sine venner og derudfra vælge en læbepomade, som man vil teste.

Vi håber dog alligevel, at denne artikel har givet dig lidt indsigt i, hvad slags læbepomader med solfaktor der eksisterer derude, og der måske er nogle, du kunne tænke dig at prøve.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.