Makeup mærker der ikke tester på dyr → Her finder du vores bud

Makeup mærker der ikke tester på dyr| Guide til makeup der ikke er testet på dyr

Indlægget blev opdateret den 19. april 2023

Det kan være uhyggeligt at tænke på, at vi ikke skal mange år tilbage før at det var lovligt i Danmark og resten af EU at teste makeup på dyr. Der er dog heldigvis sket en ændring i lovgivningen, hvilket nu gør det ulovligt at sælge, men også markedsføre makeup, der er testet på dyr.

I denne artikel giver vi dig nogle bud på makeup der ikke er testet på dyr, men også fakta om hvordan makeup så bliver testet, nu hvor det ikke længere er lovligt at teste på dyr. Denne artikel er sidst opdateret d. 19 april 2023.

Makeup der ikke er testet på dyr

GOSH Chameleon Foundation

En lækker foundation du kan bære uden dårlig samvittighed, fordi den ikke er testet på dyr. En foundation der ligger sig flot og blender ind med huden, som af navnet også siger Chameleon.


NYX PROFESSIONAL MAKEUP Make Up Setting Spray

En matterende setting spray der holder din makeup mat og frisk hele dagen igennem. En setting spray du slutter af med, efter du har lagt alt din makeup, og som får den til at sidde hele dagen.

GOSH Lash Lift Mascara

En fantastik flot mascara der giver dig de smukkeste øjne. En mascara der får det bedste frem i os alle, og vi tør godt at sige at du ikke vil gå glip af, at prøve den her.

GOSH Glow Up Cream Highlighter

Nyest highlighter på markedet, der giver dig den flotteste glød her til sommer. En highlighter der bare smelter ind i huden på dig.

Urban Decay All Nighter Setting Spray

Alle kender efterhåndende setting sprayen fra urban decay, og vi forstår det godt. Med denne setting spray får du en spray der får din makeup til at holde hele natten.

Urban Decay Naked 3 Øjenskygge palette

Smuk øjneskygge palette, der giver dig alle de farve du får brug får. En palette der vil følge dig i mange år, og giver dig en væld af muligheder for at skabe unikke looks.

e.l.f. Flawless Finish Foundation

Smuk foundation der bare smelter ind i huden. En foundation der giver dig en lækker glød og har et flot finish.

Nilens Jord Mineral Powder

En af de bedste mineral pudder vi kender til. En pudder der smelter ind i huden, og som holder hele dagen. Den giver en let til moderat dækning på din hud, og ligger let så du ikke lægger mærke til du har noget på.

Nilens Jord Color Correcting Liquid Concealer

Flot concealer der ligger pænt på huden. En concealer der blender godt ind i huden og smelter sammen med din foundation. Denne concealer fra nilens jord har en fantastisk dække evne, der både kan dække bumser og mærke rander.

Hvorfor tester man på dyr

Der bliver i dag heldigvis ikke længere testet makeup på dyr, men vi skal ikke mange år tilbage før at det stadig var lovligt. I 2009 blev der lavet en lovgivning der sagde at man hverken måtte sælge eller markedsføre makeup, der var testet på dyr i Danmark og resten af EU. Dette gør, også for os i dag, at vi trygt kan gå ind i vores lokale matas og købe netop det makeup vi mangler, og være sikre på at det ikke har været testet på dyr, og at det er sikkert for os at bruge.

Makeup der ikke er testet på dyr

Der findes heldigvis meget slags makeup der ikke er testet på dyr, og lige siden forbuddet i 2009 om at sælge makeup der var testet på dyr i Danmark og EU, er det efterhånden nemt at finde makeup der ikke er testet på dyr. Du kan finde alt fra foundation, pudder, mascara, setting spray og meget mere, som ikke er test på dyr. Mange af de store makeup kæder sælger også makeup som ikke er testet på dyr, og netop i Danmark kan du trygt købe makeup som ikke har været i nærheden af et dyr.

Makeup mærker der ikke tester på dyr

Der findes heldigvis mange makeup mærker, der ikke er testet på dyr. Anima som er en dansk dyreværnsforening, har på deres hjemmeside lavet en fuld oversigt over de makeup mærker, der forhandles i Danmark, som er makeup mærker der ikke tester på dyr. Anima er som sagt en dyreværnsforening der arbejder for at dyr skal respekteres og ikke mishandles som de er blevet i alt for mange år. Nogle af de mærker Anima nævner i deres artikel omhandlende makeup mærker der ikke tester på dyr, er mærker så som Australian Bodycare, The Balm, The Body Shop, First Price, H&M, Maria Nila, Matas, Nilens Jord, NYX Professional Makeup og mange flere.

Hvordan ved man, at makeup mærker ikke tester på dyr?

For at sikre sig at du kun bruger makeup mærker der ikke tester på dyr, er det vigtigt at tjekke virksomheden der producerer makeup. Du kan ofte på deres hjemmeside finde ud af om de producerer makeup som ikke tester på dyr, og langt de fleste vil også markedsføre at de ikke bruger dyr til at teste deres makeup med.

Hvornår og hvordan begyndte man at bruge forsøgsdyr?

Historien bag at bruge forsøgsdyr til at teste makeup og medicin til mennesker går mange hundrede år tilbage, faktisk helt tilbage til 1600-tallet hvor man begyndte at teste på dyr. Det var blandt andet den engelske læge og forsker i anatomi William Harvey, der for første gang forsøgte sig med forsøg på dyr, og sidenhen var der desværre også mange andre der også gjorde det.

Heldigvis er det i de langt fleste lande blevet ulovligt at teste på dyr, og at bruge dyr til dyreforsøg. Men en opfordring herfra er at undersøge hvilke makeup mærker der ikke testes på dyr, for at være på den sikre side.

Forbudt at teste på dyr i danmark og i EU

I Danmark og EU har det siden 2009 været helt ulovligt at producere makeup og markedsføre makeup, der har været testet på dyr. I 2004 blev det for første gang i Danmark og EU ulovligt at teste de færdige makeup produkter på dyr, og siden 2009 har det været ulovligt at teste ingredienser på dyr og bruge det i makeup. Derfor er der mange makeup mærker, der ikke tester på dyr i dag, og det er vi jo glade for.

I 2009 blev der sat en lov ind, der gjorde at det kun var makeup mærker der ikke testede dyr, der måtte markedsføre deres produkter. Dette var også med til at gøre at mange makeup producenter måtte lade vær med at teste på dyr.

Hvordan bliver makeup testet hvis det ikke er på dyr?

Det blev som tidligere nævnt ulovligt at teste dyr i Danmark og i EU i 2009, og siden dengang har man heller ikke måtte markedsføre produkter der havde været testet på dyr. Det er hellere ikke lovligt at reklamere for produktet hvor ingredienser i det makeup havde været testet på dyr. Derfor kan man også undre sig over hvordan det makeup der bliver lavet i dag så bliver testet, og hvordan det er sikkert at gå med makeup der ikke har været testet før.

Denne bekymring kan vi hurtigt berolige dig med. Det er nemlig sådan at mange produkter har været testet godt igennem, på et laboratorier hvor man sikre sig at ingredienserne, der bliver brugt til at producere makeup, ikke er sundhedsskadelige. Derfor har man også testet de fleste ingredienser der er, og makeup brands kan derfor lave ny makeup, og markedsfører det makeup de laver, fordi de ikke er testet på dyr.

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.