Mangler du en mascara til sarte øjne? Vi har fundet de bedste!

Mascara til sarte øjne – din guide her!

Indlægget blev opdateret den 21. januar 2021 af Beauty Living

Leder du efter en mascara til sarte øjne? Så led ikke videre. Vi vil i denne artikel gennemgå forskellige kriterier, som du bør vær opmærksom på, hvis du gerne vil have en mascara til sarte øjne. Det kan være, at du før har bøvlet med irritation, svie og kløe ifm. mascara. Har du det, så kunne noget tyde på, at du er allergisk overfor et eller andet. Vi vil udvælge nogle af de bedste mascara på markedet som er;

  • Allergivenlige
  • Glutenfri
  • Oliefri
  • Parabenefri
  • Parfumefri
  • Uden tilsatte farvestoffer
  • Økologiske

Udover at udvælge en mascara til dig, der netop er fri for ovenstående, fortæller vi også, hvad de forskellige ting betyder og hvad effekt det kan have på dig.

Mascara til sarte øjne – hvad skal jeg kigge efter?

 

Allergivenlig mascara til sarte øjne

En mascara kan være allergivenlig på mange måder. Det vigtigste er dog, at de ikke indeholder hverken parfume, parabener eller æteriske olier, som kan udløse en allergisk reaktion på din hud. Disse er overordnede kriterier, du bør kigger efter, hvis du er på udkig efter en mascara til sarte øjne, der skal være allergivenlig.

Nogle har mere sarte øjne end andre, og det kan derfor være nødvendigt at kigge efter mascara uden ovenstående indhold. Men en allergivenlig mascara kan selvfølgelig også bruges af folk, der ikke bøvler med allergi.

Sommetider kan vores hud også blive allergisk med tiden over for visse produkter, og pludselig begynde at slå ud af dem. Med en allergivenlig mascara undgår du at skulle skifte makeup, fordi du begynder at slå ud af den pga. kemikalier.

Synes du, det kan være svært at finde rundt i, hvad der er allergivenligt og hvad der ikke er, så gå efter en mascara der er allergi certificeret. På den måde sikrer du, at du får en mascara til sarte øjne, og derved undgår irritationer.

 

Lavinde Copenhagen
– Beyond Volume & Curl 01 Black

Prisvindende mascara fra Lavinde Copenhagen. Er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Uden parabener, paraffin og parfume. Bidrager til smukke og fyldte vipper.

DKK 195,00

Glutenfri mascara til sarte øjne

Glutenfri produkter er oftest noget, der bliver forbundet med mad, og retter der ikke indeholder hvede, rug og byg. Men du kan altså også få glutenfri makeup. Grunden til at meget makeup og hud- og hårplejeprodukter indeholder gluten, er fordi, at hvedeprotein er bevist til at øge din huds fasthed, samt at det har en gavnlig effekt på beskadigede hårsække.

Den form for gluten der oftest er at finde i ovenstående produkter, er hydrolyseret hvedeprotein – også skrevet som HWP. Grundet til at netop denne form for hvedeprotein bliver brugt i makeup og plejeprodukter, skyldes størrelsen på den. Da det er mindre, kan det lettere tilsættes og optages.

Så selvom at artiklen er om mascara til sarte øjne, så kan en glutenfri mascara være god, hvis du allerede bøvler med glutenallergi og derfor gerne vil undlade det i hele din hverdag.

Oftest dog, hvis du finder en mascara der er glutenfri, så er de uden parabener og irritationsfremkaldende ingredienser. Så en glutenfri mascara vil derfor helt automatisk være god som mascara til sarte øjne.

Jane Iredale
– Longest Lash Mascara Black Ice

Lækker glutenfri mascara som er uden irritations-fremkaldende ingredienser eller parabener. Den både gør din øjenvipper smukkere og sundere grundet indholdet af havmineraler.

DKK 300,00

 

Oliefri mascara til sarte øjne

Hvad end du gerne vil have en oliefri mascara, fordi du har sarte øjne, eller fordi du har fået lash extensions, så anbefaler vi en oliefri mascara. Oftest er det folk med lash extensions, der leder efter en mascara uden olie.

Dette skyldes, at har du lash extensions og bruger en mascara med olie, kan det påvirke både udseendet samt holdbarheden på dine vipper. Olie i din mascara kan nemlig påvirke bindingen af limen på din vipper. Holdbarheden på dem vil derfor minimeres væsentligt.

Clinique
– High Impact Mascara Black

Oliefri mascara som giver dig intense vipper. Giver dybe farver og er specielt god til lash extensions, da der ikke er olie i.
Udover det er den allergitestet, testet af øjenlæger og parfumefri.

DKK 195,00

 

Parabenefri mascara til sarte øjne

Parabener er et meget omdiskuteret emne inden for alle former af plejeprodukter. Det er i samme forbindelse også kommet meget mere fokus på det og flere og flere efterspørger parabenefri produkter. Grunden til den store diskussion er, at parabener er mistænkt for at være hormonforstyrrende og give allergi. Der findes flere slags parabener, og ikke alle er farlige. Astma-Allergi Danmark tillader methyl- og ethylparabener i produkter.

Så vil du have en mascara til til sarte øjne, eller bare en du er sikker på, ikke påvirker på nogen måde, så overvej en parabenefri mascara.

Youngblood –
Mineral Waterproof Full Volume Black

Youngblood har lavet en mascara der er både parabene og talkumfri. Udover det er den ikke testet på dyr, og er oliefri. Med denne mascara er du garanteret en plejende og volume-fyldt mascara.

DKK 265,00

 

Parfumefri mascara til sarte øjne

Er du på udkig efter en mascara til sarte øjne, så bør den være parfumefri. Mascara med parfume i, kan hurtigt skabe irritation omkring dine øjne. Og der er ikke noget mere træls end at komme ud af døren med en spot on mascara, og så begynder det at irritere.

Klassiske irritationsfaktorer er lidt svigen og kløen i og omkring dit øje. Så undgå det og behold en perfekt mascara dag hele dagen med en parfumefri mascara.

Nilens Jord
– Jumbo Mascara No 783 Black

Denne mascara er uden parfume, parabener og æteriske olier. Den indeholder en masse E-Vitamin og D-panthenol, som er med til at pleje din vipper og efterlade dig med mere end blot en smukt look.

DKK 169,00

 

Mascara til sarte øjne uden farvestoffer

Farvestoffer bliver tilsat for at skabe farve. Det gælder både indenfor makeup, plejeprodukter men også madvarer. Farvestoffer kan både være naturlige, men kan også være tilsatte. Når de er tilsatte, så er det et tilsætningsstof og er ofte forbundet med en E nummer. Nogle oplever i forbindelse med tilsatte farvestoffer, at deres krop reagere i form af overfølsomhed og irritation. Har du før i tiden reageret på tilsatte farvestoffer, anbefaler vi en mascara til sarte øjne uden kunstige farve tilsat. Det gør vi, fordi der er en stor chance for at området omkring dine øjne, også vil reagere på det.

Jane Iredale
– Purelash Lengthening Jet Black

Leder du efter en mascara uden kunstige farve- og parfumestoffer. Udover det er der ingen petroleumsbaserede ingredienser, lak eller shellak i. Denne er derfor i særdeleshed god til sarte øjne.

DKK 185,00

 

Økologisk mascara

Økologi indenfor makeup og plejeprodukter har samme betydning, som når det gælder økologiske madvarer. Vil du have en mascara, der er så økologisk som muligt, skal du gå efter noget, der er økologisk certificeret. Står det på din mascara, kan du regne med at dit produkt 100% naturligt og baseret på økologiske ingredienser – hvorvidt det er muligt. Det er f.eks. svært at få mineraler, der er økologiske. Indenfor økologi findes der forskellige certifikater og du har derfor altid mulighed for at undersøge, hvad de forskellige står inden for.

Benecos Natural Beauty
– Mascara Glamour Look Black

Dette runde padel bat fra Babolat, giver dig både et større sweet-spot, men i høj grad også mere fart og slagkraft. Det er specielt efter at Babolat har “opgraderet” denne model efter “defiance carbon” modellen.

DKK 89,00

 

Brug din mascara rigtig

Pas på den

Pas på den. Så får du både det bedste resultat på dine vipper, men du får også en mascara, der holder længere tid. Dette trick gælder ikke kun på mascara til sarte øjne, men mascara generelt. Mange kører mascarabørsten op og ned mange gange, eller langs kanten – enten for at få mere på eller mindre. Undgå dette, da det ødelægger din børste. Samtidig gør det også, at der kommer mere luft ned i din mascara og den vil derfor med tiden udtørre hurtigere.

Køb en ekstra børste

Dette er et trick, du kan bruge, hvad end du bruger en mascara til sarte øjne eller blot en helt almindelig en. inden du påfører din mascara, kan det være en god ide med en anden børste til at redde dine vipper ud, så de sidder som de skal, inden du kommer din mascara på. På den måde er du med til at sikre et perfekt finish, uden vipper der hænger fast i hinanden. Hvis du har sarte øjne, vil man helst påføre mascara så let og lidt som mulig.

Få god fylde

Har du købt dig en mascara men har lidt sarte øjne, men gerne vil have mere fylde uden at skulle påføre flere lag. Så har vi en løsning! Jo flere lag, jo større chance for at det kommer til at klumpe og se for voldsom ud – og vi ved alle, at når det først går galt, så vil det bare ikke sidde perfekt efterfølgende.

Brug derfor zig zag bevægelsen når du påfører. Så kommer du helt ned og får de små fine hår med, som man ikke altid kan se og dermed skaber det mere lækker volume på dine vipper.

Sådan har vi valgt

Denne artikel skulle gerne have givet dig et lille indblik i de forskellige mascara til sarte øjne, og hvad du kan kigge efter, når du er på udkig. Indenfor hver af kategorierne har vi valgt den bedste og mest passende mascara til kriteriet. Vi har valgt de forskellige mascara ud fra pris, kvalitet, anmeldelser online og personlige vurderinger.
Mangler du en god øjencreme, kan du læse mere her.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.