Mikrofiber håndklæde | Skån dit hår, når det er sartest →

Mikrofiber håndklæde | Giv dit hår lidt ekstra kærlighed

Indlægget blev opdateret den 6. december 2022

Mikrofiber håndklæder har virkelig taget os med storm. For ja, de er da helt og aldeles geniale! De fås i et hav af smukke designs, er skånsomme for dit hår og så tørrer de dit hår på rekordtid. Perfekt til de travle dage, hvor håret skal sættes senere eller badet er blevet lidt sent på grund af en lang arbejdsdag. Der er et hav af gode grunde til, hvorfor et mikrofiber håndklæde er uundværlig, og læser du videre, vil du hurtigt kunne se hvorfor.

3 skånsomme mikrofiber håndklæder til dig

Yummi Haircare Microfiber Håndklæde Rosa

Det lækreste mikrofiber håndklæde, som endda vil pynte ethvert badeværelse med det smukke design og farve. Materialet er 80% polyester og 20% polyamide – og den helt perfekte kombi til dig, der ønsker et håndklæde til håret med utrolig høj sugeevne. Endnu bedre er også, at det er rigtig skånsomt for dit hår – da vores hår er ekstra sårbart og tendens til at knække, når det er vådt.


 • Nemt knappesystem
 • I farven rosa
 • Nemt at bruge
 • Ekstrem høj sugeevne

Yummi Haircare Microfiber Håndklæde Pudder

Endnu et lækkert mikrofiber håndklæde fra Yummi Haircare – denne gang i en fin pudder-farve. Den har helt samme fordele og specifikation som ovenstående. Materialet er 80% polyester og 20% polyamide. Lige så følger det skønne og utroligt nemme knapsystem med på denne – så dit håndklæde sidder perfekt, selv mens du laver andre ting. Det er altså bare et alletiders håndklæde, som vi har haft stor glæde af!


 • Smukt design
 • Brugervenlige knappesystem
 • Let at bruge
 • Smukt design

Microfiber 2-pack håndklæde

Det her mikrofiber håndklæde er til dig, der praiser Curly Girl metoden – for dette er nemlig Curly Girl venlig. Håndklædet har en pasform, der gør det super behageligt og som sørger for, at det sidder helt perfekt – selv mens du går og laver ting. Maskinvask den inden brug første gang, så suger den bedst.


 • Pakken indeholder 2 håndklæder
 • I grå og pastel-mint farver
 • Rigtig gode anmeldelser online
 • Kan maskinvaskes

Hvad er et mikrofiber håndklæde?

Et mikrofiber håndklæde består oftest af en blanding af polyester og polyamide. Oftest er de lavet med en fordeling, der hedder 80% polyester og 20% polyamide. Det er klart, at dette kan variere alt efter mærke og hvor du køber det. Men som udgangspunkt kan det forventes, at det er nogenlunde sådan, fordelingen af materiale er.

For det er netop også denne fordeling, der gør, at mikrofiber håndklædet har den funktion, som den har. For nu til spørgsmålet – hvad er et mikrofiber håndklæde egentlig? Udover at materialerne nu er klarlagt, så er funktionen af netop dette håndklæde ret så essentielt.

Mikrofiber håndklæder er kendte for, at de ikke fylder meget, de tørrer dit hår hurtigt, er skånsomt mod dit hår og så tørrer håndklædet efterfølgende hurtigt.

Hvad gør et mikrofiber håndklæde?

Som vi kort nåede at nævne i ovenstående afsnit, så gør et mikrofiber håndklæde utroligt mange ting. En af tingene er blandt andet, at det ikke fylder meget. Så mange køber det, når de f.eks. skal på rejser, da det fylder lidt og vejer lige så lidt.

Materialerne i dit håndklæde har også en fantastisk sugeevne, der gør, at dit hår tørrer endnu hurtigere og på kortere tid end med et normalt håndklæde. Materialerne er samtidig utrolig skånsomme for dit hår, så når du tager det på og snurrer det rundt og op, så knækker du væsentligt færre af dine hår.

Endnu en gevinst ved sådanne et håndklæde er, at det efterfølgende også tørre hurtigt. For de fleste af os kan vist nikke genkendende til, at det våde håndklæde ofte godt kan bruge en dag mere på at tørre – før det er helt tørt. Et mikrofiber håndklæde, grundet dens materialer, tager ingen tid om at tørre og du kan forvente, at det er tørt dagen efter – hvert fald hvis det blot er blevet brugt til at tørre hår og krop, og ikke blevet dyppet en spand af vand.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg skal købe et mikrofiber håndklæde?

Vil du have et mikrofiber håndklæde, der opfylder alle dine ønsker, så du får mest muligt ud af brugen af det – og pengene du har købt det for, så læs med i nedenstående afsnit, når vi kommer med ideer til, hvad du skal se efter, når du skal finde det helt perfekte mikrofiber håndklæde.

Materiale

Det første er materialet. Det er faktisk alfa omega, da materialet både har indflydelse på, hvor hurtigt det hele tørrer, samt hvor venligt det er overfor dit hår. Materialet skal gerne være en blanding af polyester og polyamide, for at du får alle fordelene ud af det. Så gå efter et, der indeholder polyester og polyamide – så er du godt på vej!

Fastgørelse

Den næste ting, vi synes, du skal se efter, er, hvordan håndklædet spændes fast bagpå, når det er sat på. Almindelige håndklæde er vi vant til at “tugge” ind bag i, når det er sat op. Men de fleste af os kender også, at når vi så har det på og går rundt, så skal der ikke meget til, før det løsner sig, og så skal du sætte det op igen. Derfor synes vi, at det er helt fantastisk, når vores mikrofiber håndklæder kommer med en lille fastgørelse-spænde bagpå, for så sidder det bare, som det skal – i hvert fald, hvis det er til dit hår.

Størrelse

Sommetider findes der også forskellige størrelser inden for mikrofiber håndklæder. Det kommer blandt andet an på, om dit håndklæde er til dit hår eller din krop. Og generelt bare, hvordan du foretrækker dine håndklæde. Det er heller ikke altid, at du kan vælge mellem størrelser, men husk blot på, hvorvidt du skal bruge det til din krop eller hår og vælg en størrelse derefter.

Hvad er fordelene ved et håndklæde af mikrofiber?

Der er rigtig mange fordele ved et mikrofiber håndklæde og flere af dem, er også blevet nævnt tidligere i artiklen.

Fordelene er blandt andet:

 • Fylder ikke meget, hvis du vil have det med på ferie. Dette er specielt perfekt, hvis du ikke ønsker, at det skal tage for meget plads eller vægt i din kuffert. For det er lidt skønt at have med på ferie, så du kan forkæle dit hår, når det skal vaskes efter en dag fyldt med klorvand og salt fra havet.
 • Tørrer dit hår ekstra hurtigt. Det skyldes materialet, som på nærmest ingen tid tørrer dit hår – i hvert fald i forhold til, hvis du benytter dig af at almindeligt et.
 • Håndklædet tørrer hurtigt efter brug. Det betyder, at du kan bruge det dag efter dag efter dag, fordi det med garanti er tørret til dig dagen efter. Materialet gør nemlig, at det er hurtigttørrende og dermed ikke tager flere dage om at tørre, ligesom vi er vant til med de andre almindelige typer håndklæder.
 • Og så er det ret skånsomt for dit hår. Og dette er ret så vigtigt, når det kommer til at ville passe på vores hår. Materialerne fra de klassiske håndklæder er ikke særlige skånsomme for vores hår, da det blandt andet knækker dem, når det bliver tørret og sat op. Mange af os, der oplever et kruset hår efter en hårvask, kan også mindske det ved brugen af et mikrofiber håndklæde. Det er ret fantastisk, at man kan tage et bad lige inden, man skal ud af døren – vaske sit hår, og ikke være bekymret for, om det bliver kruset.

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.