Natcreme → find det perfekte match og skab underværker!

Natcreme – find dit perfekte match!

Indlægget blev opdateret den 29. oktober 2020 af Beauty Living

Derfor skal du bruge natcreme

Du skal bruge en natcreme, fordi din hud i løbet af dagen bliver udsat for lidt af hvert. Blandt andet: Os, bakterier, solens stråler og hvad det danske vejr ellers bringer den pågældende dag. Om natten går din hud igennem en process, hvor den reparerer sig selv og de skader der er sket på huden. Med en god natcreme gør du denne process mere holdbar og effektiv, da du giver den netop den næring, den har brug for. Det hjælper til, at du bibeholder en sund og frisk hud, som stråler, fordi den har fået lige det den manglede natten over. 

Forskellige typer af natcreme

Din specifikke hudtype har indflydelse på, hvilken form for natcreme, som giver mest mening for dig at bruge. Der findes forskellige typer af natcreme, som både giver din hud fugt og pleje, men som samtidig behandler nogle af de problematikker, din hud oplever.

Overordnet set er der tale om seks forskellige hudtyper. For at du kan finde den natcreme, du bør bruge, så skal du kende din hudtype. Det er særligt vigtigt, så du ikke ender med at bruge penge på forkerte produkter til din daglige hudplejerutine.

Herunder er de seks overordnede hudtyper:

 • Normal hud
 • Kombineret hud
 • Fedtet/uren hud
 • Tør hud
 • Fedtfattig hud
 • Sensitiv hud

Normal hud

En normal hudtype føles elastisk, huden har overordnet en ensartet farve, og det er en afbalanceret hud, som hverken er for fedtet eller for tør. Selvom man skulle tro, at de fleste mennesker har denne hudtype, så er det ikke tilfældet. Det er de færreste, der har en umiddelbar problemfri hud, men selv hvis du har, så er det vigtigt at pleje og fugte din hud alligevel.

Kombineret hud

En af de hudtyper, som er mest almindelig, er kombineret hud. Det er altså en blanding af den normale hudtype, samt tør og fedtet hud. Dine kinder kan virke lidt tørre, mens din T-zone (pande, næse og hage) er fedtet, og måske har du endda lidt urenheder i ansigtet. Det er derfor vigtigt, at du renser huden og samtidig tilfører den fugt ved hjælp af en natcreme.

Fedtet/uren hud

Fedtet eller uren hud har grove porer, og der er ofte hudorme og talgknopper i din hud på grund af ophobning af døde hudceller. Det er oftest folk med denne hudtype, der kan risikere at døje med akne og andre urenheder. Huden vil også fremstå mere blank og skinnende end andre hudtyper, og det er oftest den hudtype, som der senest får tegn på aldring og fine linjer.

Tør hud

Ved tør hud kan din hud føles for lille til dit ansigt. Huden kan altså føles stram, og du oplever måske også, at du skaller af i ansigtet. Begyndende rynker og lignende fremstår også tydeligere på tør hud, så du bør bruge en natcreme, der er fugtgivende og som binder fugten i din hud. Undgå lange bade og kig efter hyaluronsyre og sheasmør i din udvalgte natcreme.

Fedtfattig hud

Hvis du er fyldt 50 år eller derover, så er dette oftest den hudtype, der passer på dig. Din hud mangler fedt og fugt, og der kan forekomme blodsprængninger i din hud, da ansigtet ikke længere beskyttet af lige så meget fedt. Måske oplever du også rødlighed i huden, samt skaller af døde hudceller, der falder af ansigtet.

Sensitiv hud

Hvis du har sensitiv hud, så bliver din hud hurtigt rød og irriteret, da den er reagerer på dine omgivelser. Din hud er tynd og skrøbelig, og den kan have svært ved at holde på fugten fra en creme, derfor skal du passe særligt godt på den. Det kan du eksempelvis gøre ved at købe produkter uden parfume, og fugte og pleje den med både dagcreme og natcreme.

Er du i tvivl om din hudtype?

For at finde frem til den natcreme, som opfylder dine ønsker og behov på bedste vis, så skal du vide, hvilken hudtype du har. Vi har lavet en lille guide herunder, som gerne skulle hjælpe dig på vej med at vurdere, hvilken type hud du har, samt hvilke problematikker, den oplever.

Guide til at finde din hudtype:

 • Du skal fjerne eventuel makeup for at finde frem til din hudtype
 • Vask herefter dit ansigt med vand
 • Du skal ikke påføre nogen form for hudpleje på huden efter vask
 • Vent et par timer, så du bedre kan vurdere din hudtype
 • Find et spejl og se på din hud et sted med naturligt lys
 • Her kan du så vurdere, om din hud er tør, sensitiv eller noget helt tredje.

Find din natcreme

Så snart du er bevidst om din hudtype, så er det både nemmere og billigere at finde frem til den perfekte dagcreme, som opfylder dine ønsker og behov, og som samtidig passer til din hudtype. Vi gennemgår herunder, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger en natcreme til din hudtype, som skal være en del af din daglige hudplejerutine.

Vi kommer ind på følgende typer af natcreme:

 • Natcreme til normal hud
 • Natcreme til kombineret hud
 • Natcreme til fedtet/uren hud
 • Natcreme til tør hud
 • Natcreme til fedtfattig hud
 • Natcreme til sensitiv hud

Normal hud

Til trods for at du har en “normal hud”, skal den stadig passes på og have kærlighed. Sørg derfor for, når du køber en natcreme, at den har så meget næring som muligt. Efter en lang dag blandt en masse oplevelser, skidt og indtryk, så trænger din hud til en masse næring. 

Det har den mulighed for natten over, hvor den slapper helt af og genopbygger.

Kombineret hud

Denne hudtype er som sagt en af de mest almindelige. Den har områder, hvor huden er lige, som den skal, andre steder er den fedtet og nogle steder sågar tør. Det er derfor vigtigt, at din natcreme indeholder lidt af det hele. 

Sørg for at den indeholder både fugt og næring. På den måde kan de tørre, almindelige og fedtede steder på din hud få lige netop den næring og fugt den har brug for, for at være klar til en ny dag næste morgen. 

Fedtet/Uren hud 

Som nævnt i vores artikel om dagcreme, så er det vigtigt, at din natcreme, ligesom ved en dagcreme, ikke får dig til at føle dig for fedtet eller skinnende, efter du har smurt din creme på. Som mange ved, specielt dem der har fedtet hud, så har en fedtet hud ikke brug for mere fedt tilføjet. Undgå derfor en natcreme der er for tyk. Det kan være specielt svært ved natcreme at navigere udenom, da de fleste er fyldt med en masse næring, der kan trække ind natten over.  Led i stedet efter en natcreme der ikke er alt for rig i konsistensen, men i stedet lidt lettere. Jo lettere den er, jo mere fugt indeholder den ligeledes. 

Fugt er vigtigt for en hud, der er fedtet eller uren, da det hjælper med at afbalancere, hvad der mangler og hvad der i forvejen er for meget af.

Tør hud

Der findes to slags tør hud typer. Den ene er den permanente, som har det året rundt og den anden er dem, der bliver ramt af det i vinterhalvåret herhjemme. Lige meget hvad er det træls og de begge kræver det samme. Grundet vejret herhjemme har mange danskere i løbet af de kolde måneder brug for ekstra næring til huden. Dette skyldes det barske vejr, de kolde morgener og det generelt skiftende vejr. 

Når du er på udkig efter en natcreme, anbefaler vi, at du kigger efter en, der indeholder en masse næring, fugt og en slags syre. Det kan blandt andet være salicylsyre eller frugtsyre. Disse er gode for en tør hud, da det er til at fjerne døde hudceller. De fleste kender tør hud, som hud der skaller af et eller flere steder i dit ansigt. Det kan skabe mange irritationer  – enten rent psykisk men også hvis du f.eks. gerne vil lægge en make up. 

Finder du en natcreme med ovenstående, så anbefaler vi, at du kun bruger den om natten. Det kan være svært, hvis man endelig føler, at man har fundet “The One”. Men grundet indholdet – Syren, så er din hud ekstra følsom i løbet af dagen, når den bliver udsat for blandt andet solen, samt andre ting der kan irritere din hud. 

Fedtfattig hud 

Med en fedtfattig hud siger det næsten sig selv, hvad din creme skal indeholde. Modsat en natcreme til en fedtet hud, så skal en fedtfattig hud, have så meget næring som muligt. 

Sørg derfor gerne for at den natcreme du køber, er så tyk og nærende som muligt. På den måde giver det din hud en chance natten over, for at komme sig helt efter dagens udfordringer.  

Vil du have mere end blot en fed creme, så kig efter en der indeholder Vitamin A. Det kan hjælpe din hud med genopbygge dine celler i huden og derved få en strammere hud.  

Sensitiv hud

Som nævnt tidligere så skal der ikke meget til før, at en sart hud bliver irriteret. Det vil sige, at i løbet af dagen bliver den udsat konstant for ting, der er med til at irritere den. Din natcreme skal derfor være både rig, plejende, beroligende, beskytte og være fugtgivende.  Med førnævnte ting i en creme hjælper du din hud efter en hård dag med sollys, os fra gaderne og andre faktorer.  Det er derfor vigtigt, at når den så endelig får fred om natten, så  har den alle de næringer til rådighed, som den har brug for, for at genopbygge sig selv efter en stressende dag. 

Guide til påføring af natcreme

 • Rens dit ansigt, så du fjerner skidt og bakterier fra dagen. Tag dig god tid og rens omhyggeligt. På den måde vil du få den bedste effekt efterfølgende.
 • Tør dit ansigt, men det gerne forblive en anelse fugtigt. Så vil den bedst muligt tage imod din natcreme efterfølgende. 
 • Put nu creme på fingerspidsen – undgå at overdriv mængden. Påfør ved at køre i cirkler med fingerspidserne, hvor cremen sidder.  På den måde får du det bedst spredt ud, samtidig med at du sætter gang i blodcirkulationen. 
 • Mange glemmer det – men påfør også på din hals. 
 • Undgå creme på dine øjne. Her anbefaler øjencreme – læs vores artikel om øjencreme her.

Hvad er forskellen på natcreme og dagcreme?

Men er der så egentlig den store forskel på natcreme og dagcreme? I grove træk kan man sige, at natcreme genopbygger og dagcreme beskytter. 

I løbet af dagen bliver din hud udsat for diverse ose i form af røg, bil os eller andet der flyver rundt i luften, som man ikke tænker over. Solen påvirker også din hud dagligt. Dette er selvom, at solen måske ikke skinner, men UV strålerne er der stadig og påvirker din hud. 

Cremen du bruger i dagtimerne skal derfor gerne hjælpe med at beskytte imod alt det, samtidig med at din hud arbejder på højtryk for at stå imod alle de stressfaktorer, der kommer i løbet af dagen. 

Om natten slapper din hud helt af. Både fordi du ligger og slapper af og er helt nede i gear, men også fordi at din hud er i “sikkerhed”. Der er ikke røg, bil-os, UV stråler eller bakterier som generer den. Derfor er en god creme – indeholdende hvad lige netop din type hud har brug for, ideel til nattetimerne. Med den rette næring og ro kan din hud genopbygge sig selv og derved gøre klar til en ny dag.

Så er der forskel på natcreme og dagcreme og virker det? Det er en individuel sag og kommer an hvilken hud du har, hvor meget den behøver og om du får fat i den rigtig creme. 

Med en forkert creme vil hverken en dagcreme eller natcreme gavne dig. Så det handler i sidste ende om at ramme helt korrekt med en creme, hvad end det er dag eller aften.

Så mangler en du natcreme, er første skridt at finde ud af, hvilken type hud du har. Efterfølgende kan du så vælge en natcreme ud fra, hvad din hud har brug for, for at blive genopbygget og vedligeholdt i løbet af dagen.. Er du stadig i tvivl efter at have læst denne artikel, så vil vi anbefale dig at tage ned i en fysisk butik, som har ekspertise inden for creme, som så kan vejlede dig bedst muligt. 

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.