Niacinamid → Vejen til problemfri hud

Niacinamid → Vidunder-ingrediensen

niacinamid

Indlægget blev opdateret den 4. juli 2022

Det kan være svært at holde sig ‘up to date’  med de nyeste hudpleje ingredienser, som du bør inkorporerer i din hudpleje rutine , men det er altså værd at tage sig tid til at lære mere om niacinamid. Selvom dette ingrediens ikke får så meget opmærksomhed som andre anti-age ingredienser såsom retinoider eller glykolsyre, har du muligvis set det, mens du scrollede igennem dit Instagram-feed eller TikTok for-you-page. 

Er du nysgerrig efter, om dette ingrediens har en plads i din hudplejerutine? Så læs videre for at finde ud af, hvad niacinamid er, hvorfor det er godt for huden, og hvordan man bruger det. Udover det, så har vi samlet vores absolut yndlings produkter som indeholder niacinamid – som muligvis kan gå hen og blive dine yndlings produkter.

Serum med Niacinamid

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml

The Ordinary Niacinamide er et vandbaseret serum som kan hjælpe med at reducere urenheder og ophobe blokerede porer. The Ordinary Niacinamide kan bruges både om morgenen og om aftenen, hver dag. Serummet er let og det udnytter avanceret videnskab samt stærke vitamin- og mineral koncentrationer til at reducerer urenheder såsom skønhedsfejl og misfarvninger. Lige netop denne formel afbalanceres af zinksalt, som er med til at regulere talgproduktion, og på den måde får du en mere forfinet hud tekstur. 


 • 30ml
 • Højkoncentreret vitamin og mineral formel mod urenheder
 • Vitamin B3
 • Reducerer forekomsten af urenheder og ubalance
 • Zinksalt af pyrrolidone-carboxylsyre afbalancere synlige tegn af overproduktion af tagl
 • Påføres hele ansigtet morgen og aften, før en rig creme

Pudderdåserne Niacinamid 10% 50 ml

Pudderdåserne Niacinamid 10% 50 ml
Niacinamid

Pudderdåserne niacinamid er et serum på 50 ml som giver en ensartet hud og jævn hud. Niacinamid (vitamin B3) er ingredienset som virker mod alt. Niacinamid modvirker grove og store porer, samtidig med at det reducerer bumser og modvirker pigment og hudorme. Ved kontinuerligt brug giver dette produkt dig glød og jævn hud.


 • 50 ml
 • Giver en ensartet og jævn hud
 • Modvirker grove og store porer
 • Reducerer bumser
 • Modvirker pigmentfejl og hudorme
 • Giver glød
 • Til alle hudtyper
 • Parfumefri

Fugtighedscreme med niacinamid

CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF 25 – 52 ml

CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF 25 - 52ml
Niacinamid

Cerave facial moisturising lotion er en lækker fugtighedscreme. Produktet indeholder hyaluronsyre, som hjælper med at binde fugt i huden samt forebygger tørhed. Udover dette så er produktet rigt på niacinamid (vitamin B3) og 3 essentielle ceramider, som styrker og beskytter. Crave facial moisturising lotion indeholder en mellemhøj solbeskyttelsesfaktor som netop gør den ideel til daglig brug. Ydermere er cremen hypoallergen samt fremstillet uden parfume.


 • 52 ml
 • SPF 25
 • Let formel
 • Fugter huden i dybden og hjælper med at beskytte hudbarrieren 
 • Ikke-komedogen formel – tilstopper ikke porerne 
 • Indeholder ingen parfume

First Aid Beauty Ultra Repair Cream 170g

First Aid Beauty Ultra Repair Cream 170g
Niacinamid

First Aid Beauty Ultra Repair Cream er en lækker fugtighedscreme på 170g som indeholder niacinamid. Produktet er især velegnet til følsomhud idet det er uden parabener og farvestoffer. First Aid Beauty Ultra Repair skærmer huden mod skadelige miljømæssige aggressorer, samtidig med at produktet er fugtgivende. Produktet indeholder ceramider, som er med til at efterlade huden glat og blød. Denne fugtighedscreme er anti-inflammatorisk og antibakteriel, hvilket også gøre den reparerende.


 • 170g
 • Velegnet til følsom hud
 • Uden parabener og farvestoffer
 • Skærmer huden mod skadelige miljømæssige aggressorer
 • Indeholder ceramider
 • Fugtgivende
 • Efterlader huden glat og blød
 • Anti-inflammatorisk og antibakteriel effekt
 • Reducerer rødme
 • Reparerende

CeraVe Foaming Facial Cleanser 473ml

CeraVe Foaming Facial Cleanser 473ml
niacinamid

CeraVe Foaming Facial Cleanser er en ansigtsrens som indeholder niacinamid. Mange kan have en tendens til at bruge en ansigtsrens som er alt for barsk, og som fjerner alle hudens olier – dette er super dårligt for huden. CeraVe Foaming Facial Cleanser er en mild ansigtsrens som virker super opfriskende. Den milde og skånsomme gel konsistens forvandler sig til en let skum, som fjerner snavs og overskydende olie samt urenheder og styrker hudens naturlige barrierefunktion. CeraVe Foaming Facial Cleanser indeholder en blanding af tre essentielle ceramider og hyaluronsyre, der genopbygger vital fugt, mens niacinamid lindrer enhver irritation. Du kan forvente en rolig, klar og revitaliseret hudtekstur.


 • 473ml
 • Velegnet til normal til fedtet hud
 • Indeholder ikke parfume
 • Tilstopper ikke porerne

Niacinamid Serum til bumser og uren hud

Niacinamid Serum til bumser og uren hud

Dette serum fra Australian Bodycare er til daglig pleje af huden ved hudorme, urenheder og bumser. Tea tree oil går ind og forhindrer bakterier og holder huden sund. Niacinamid går ind og sikrer en ensartet hudtone, mindre porer og pænere hud. Produktet kan bruges af alle – men det er især godt til folk der døjer med uren hud, akne og rosacea.


 • Med Niacinamid 10%
 • Zink 1%
 • Tea Tree Oil til uren og fedtet
 • 30 ml blemish serum

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
99,00 99,00 GÅ TIL BUTIK

Hvad er niacinamid?

Du har helt sikkert hørt om de berømte syrer der simpelthen har taget hudpleje verdenen med storm. Nemlig, salicylsyre, hyaluronsyre, og niacinamid (som ikke er en syre, men et ligeså populært ingrediens) Niacinamid er indenfor hudpleje verdenen et mirakel produktet, der går ind og hjælper på alt. Vitterligt alt. 

I forbindelse med hudpleje er niacinamid et aktivt ingrediens af vitamin B3. Du kan også finde vitamin B3 (i form af niacin) i kosttilskuds-form og i nogle fødevarer, herunder kød, bælgfrugter, nødder og frø.  Generelt “kan folk forvente en glattere, mere hydreret hud”, når de bruger niacinamid i deres hudplejerutine. Og hvem vil ikke have en glattere, mere hydreret hud?

Hvorfor skal man bruge det?

Niacinamid beskytter hudbarrieren (den ydre overflade af huden), øger dens elasticitet og forbedrer hudens tekstur ved at få porerne til at se mindre ud. Niacinamid hjælper også med at balancere olieproduktion, og-bonus! – det er godt for alle hudtyper.

Hvad er niacinamid godt for?

Niacinamid, en form for vitamin B3, er et veltolereret ingrediens, der blandt andet kan findes i en række hudplejeprodukter til at fugtgive huden,  lysne og give en mere jævn hudtone, og så har niacinamid også anti-akne målsætninger. Hvis du ønsker at tilføje niacinamid til din hudplejerutine, så vælg en koncentration der passer til netop din hudtype og kig efter et produkt, der efterlades på huden for maksimal absorption (som en fugtighedscreme eller et serum).

Fordelene ved at niacinamide?

Samlet set kan niacinamid hjælpe med at opbygge proteiner i huden og fastlåse fugt for at forhindre miljøskader.

Immunitet Niacinamid hjælper med at opbygge keratin, en type protein, der holder din hud fast og sund.

Lipid barriere Niacinamid kan hjælpe din hud med at vokse en ceramid (lipid) barriere, som igen kan hjælpe med at bevare fugt. Dette er gavnligt for alle hudtyper, især hvis du har eksem eller moden hud.

Minimerer rødme og ‘pletter’ Niacinamid reducerer inflammation, hvilket kan hjælpe med at lindre rødme fra eksem, akne og andre inflammatoriske hudsygdomme.

Minimerer porernes udseende At holde huden glat og fugtet kan have en sekundær fordel – en naturlig reduktion i porestørrelse over tid.

Regulerer olie Fordelene ved at fastholde fugt er ikke kun for dem med tørre hudtyper. Niacinamid kan også hjælpe med at regulere mængden af ​​olie, som talgkirtlerne producerer, og forhindre dine kirtler i at overproducere.

Beskytter mod solskader Niacinamid kan samtidig genopbygge sunde hudceller og samtidig beskytte dem mod skader forårsaget af ultraviolette stråler.

Behandler hyperpigmentering Nogle undersøgelser viser, at 5 procent niacinamid koncentrationer kan være nyttige til at lysne mørke pletter. Dette blev set efter fire uger på de fleste, men også efter 2 måneder på enkelte.. Denne fordel kan skyldes øget kollagenproduktion.

Minimerer fine linjer og rynker Forskning har også vist at niacinamid er nyttig til at reducere nogle tegn på solskader, der følger med aldring. Dette inkluderer fine linjer og rynker.

Beskytter mod oxidativ stress → Niacinamid hjælper med at opbygge celler i huden, samtidig med at de beskytter dem mod miljøbelastninger, såsom sollys, forurening og toksiner.

Behandler akne Niacinamid kan være nyttigt mod svær akne, især inflammatoriske former som papler og pustler. Med tiden vil du muligvis se færre læsioner og forbedret hud tekstur.

Ulemper ved niacinamide?

Niacinamid er jo mirakel ingredienset over dem alle. Ikke nok med at det beskytter hudens barrierer, øger hudens elasticitet, forbedrer hudens tekstur ved netop at få porerne til at se mindre ud, samt balancerer olieproduktionen, så er niacinamid også velegnet til alle hudtyper.

Men (selvfølgelig er der et men), når du bruger et produkt der indeholder et aktivt ingrediens så kan din hud ‘purge’, hvilket betyder at din hud reagerer på aktive ingredienser. Purging sker ofte når man bruger produkt der har til hensigt at eksfoliere huden, det kan være AHA’s, BHA’s, eller retinol. Det disse produkter gør, er at eksfolierer din hud og fjerne de døde hudceller, så nye hudceller kan produceres i stedet for.

Det vil sige, at det snavs og skidt der har gemt sig dybt inde i dine porer enten forsvinder idet du eksfolierer, eller også vil du i løbet af et par timer, eller måske de næste par dage, opleve at du har urenheder, men i virkeligheden er disse urenheder, urenheder du i forvejen har haft, men som først nu kan ses, fordi din eksfoliering virkede. Din hud renser sig selv. Purging er ikke noget du skal bekymre dig over, tværtimod, hvis din hud er i gang med at purge så ved du at dine produkter virker, og at du i løbet af et par dage vil have en smuk og lækker hud. Purging er super irriterende, men det er nødvendigt, så du skal blot fortsætte med det du gør, og så vil du ende ud med en lækker og sund hud. Tålmodighed er vejen frem. 

Skal man bruge niacinamid om morgenen eller om aftenen? 

Enhver hudtype og alder kan drage fordele af at bruge niacinamid i deres hudplejerutine. Ideelt set bør du bruge den to gange om dagen, både morgen og aften. For de mest optimale resultater skal du vælge formler (som serum og fugtighedscreme), der kan efterlades på huden for maksimal absorption.

niacinamid

Hvordan bruger man niacinamide?

Niacinamid er et ingrediens som ofte indgår i andre produkter, og derfor afhænger det af produktet. Læs altid indlægssedlen, så du kan være på den sikre side, og opnå optimal effekt af dit produkt. Hvis du for eksempel bruger et niacinamid serum, så anbefales det at du påfører serummet før din fugtighedscreme eller din ansigtsolie, så produktet kan absorberes. Det anbefales også at du undgår at blande niacinamid med C-vitamin, det kan kan minimere dets virkning, medmindre du ved nøjagtig hvordan du skal kombinere de to ingredienser.

Hvornår skal man bruge det?

Niacinamid kan bruges både om morgenen og om aftenen. Ingredienset spiller godt sammen med andre hudplejeingredienser (selv potentielt vanskelige aktive stoffer som eksfolierende syrer og C-vitamin).

Hvordan bruger man The Ordinary Niacinamide 10 Zinc 1 30 ml?

The Ordinary Niacinamide er et vandbaseret serum som kan hjælpe med at reducere urenheder og ophobe blokerede porer. The Ordinary Niacinamide kan bruges både om morgenen og om aftenen, hver dag. 

Påføring: For at opnå de bedste resultater, skal du som det første vaske dit ansigt med din foretrukne ansigtsrens, du kan også påføre din toner derefter hvis du ønsker det. Herefter kan du påføre niacinamid serummet fra the ordinary, og det anbefales at bruges 1-3 dråber til ansigtet og halsen. Du bør ikke påføre produktet direkte på huden, men derimod trykke et par dråber i hånden og varme produktet op. Herefter skal du ‘klappe’ produktet på huden, frem for at påføre det i cirkulære bevægelser som man ofte gør med en fugtighedscreme

Yderligere trin – Fugtighedscreme og olier: Niacinamid serummet kan bruges alene, men du kan også påføre en fugtighedscreme eller olie hvis du ønsker dette. Hvis du gerne vil bruge olie anbefaler vi helt klart at du bruger den om aftenen, fordi de fleste olier kan være tunge. Du kan også kombinere din olie og din fugtighedscreme om aftenen.

niacinamid

Hvad gør niacinamid for huden?

Niacinamid reducerer inflammation, hvilket kan hjælpe med at lindre rødme fra eksem, akne og andre inflammatoriske hudsygdomme. Udover dette så minimerer niacinamid porernes udseende. Det at holde huden glat og fugtet, netop ved at bruge niacinamid, kan have en sekundær fordel –  nemlig en naturlig reduktion i porestørrelse over tid.

Når det bruges i høje koncentrationer, kan niacinamid forårsage hudirritation og rødme.

Hvis du tilfældigvis er i det uheldige mindretal, der har en dårlig reaktion på et produkt med niacinamid, er der tre primære muligheder: du er allergisk, der er et andet ingrediens, der forårsager irritation, eller du bruger for meget.

Hvis du udvikler rødme eller svie, bør du fjerne produktet fra huden med det samme.

Den gode nyhed er, at langt de fleste mennesker ikke burde have nogen problemer med denne hudpleje ingredienset. Niacinamid anses generelt for at være et så beroligende ingrediens, men som med ethvert nyt hudplejeprodukt, hvis du udvikler rødme eller svie bør du fjerne produktet fra huden med det samme.

Hvis du har mistanke om, at niacinamid kan irritere din hud, så tal med din hudlæge om at inkorporere andre rødme bekæmpende ingredienser i din rutine. Det anbefales at skifte til et produkt med koffein og ceramider for at imødegå betændelse og rødme.

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.