Øjencreme → Her er alt du skal vide om øjencreme!

Øjencreme – Din guide til pleje & fugt!

Indlægget blev opdateret den 14. december 2022

Vi bliver alle sammen ældre, og med tiden kommer de fine linjer frem, særligt i vores ansigt, som er ekstra udsat. En del kvinder oplever allerede i en ung alder at få de fine linjer, og dette er ofte omkring øjnene. Disse linjer bliver mere markante, jo ældre vi bliver. Vi kan ikke forhindre vores krop i at ældes, men vi kan pleje og fugte huden for at forsøge at bevare den friske og unge hud, så længe som det er muligt. Ved at bruge øjencreme som en essentiel del af din daglige hudplejerutine, så kan du fugte, blødgøre og udglatte hudens overflade, så rynkerne synes mindre, og samtidig forebygger du ældningsprocessen i din hud.

 

Øjencreme til fine linjer og rynker

Ole Henriksen – Banana Bright Eye Creme 15ml

Ole Henriksen - Banana Bright Eye Creme 15ml
Øjencreme

Denne creme fra Ole Henriksen er et must have! Den hjælper via sin luftige og lette konsistent til en friskere, glattere og lyst øjenområde. Den er desuden uden parabener, sulfater og phtalater.

Hvis du har en hud, der er begyndt at vise tegn på fine linjer eller en mere markant form for aldring, så giver det god mening at gå efter en øjencreme, der indeholder anti-ageing ingredienser. Dette er blandt andet ingredienser som glycerin, sodium hyaluronate, sheasmør, olier eller fedtsyre. Oftest fremgår det også af beskrivelsen af denne type øjencreme, hvorvidt den hjælper med anti-ageing eller forebyggelse af fine linjer.


 • 15ml
 • Luftig og let konsistens
 • Gør øjenområdet friskere, glattere og lysere
 • Uden parabener, sulfater og phtalater

Øjencreme til rander under øjnene

Clinique – All About Eyes Rich 15ml

Clinique - All About Eyes Rich 15ml
Øjencreme

Denne creme hjælper dig med at minimere hævelser og rander under øjnene. Påfør morgen og aften omkring øjet.
Den er testet af øjenlæger, er parfumefri og allergitestet.

Hvis du har en form for rande under øjnene, så skal du gå efter en creme, der mindsker disse og eventuelt andre fine linjer i øjenområdet. Det er desværre ikke muligt at fjerne dem helt, men ved at mindske synligheden, kommer du også langt. Denne type øjencreme lysner huden, hjælper med at farvekorrigere og giver dig et mere friskt look.


 • 15ml
 • Minimerer hævelser og rander under øjnene
 • Testet af øjenlæger
 • Parfumefri og allergitestet

Øjencreme til sensitiv

Rodial Vit C Eye – Eye Soufflé 15 ml

Rodial Vit C Eye - Eye Soufflé 15 ml
Øjencreme

En creme med naturlige produkter er ideel til sensitiv hud. Her får du en creme med Vitamin C, peptider og hyaluronsyre. Den indeholder også tetrapeptid som hjælper til kollagen-produktionen.

Hvis du har en sensitiv eller sart hud, særligt i forhold til hudplejeprodukter, så bør du gå efter en mild og nærende øjencreme. Den virker både fugtgivende og beskyttende på huden, da denne type øjencreme ofte har både E-vitamin, glycerin og aloe vera i sig, og så er de fleste også ofte rige på sheasmør, der også føles blød på huden. Du kan med fordel gå efter produkter, der er Svanemærket eller deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.


 • 15ml
 • Indeholder vitamin C, peptider og hyaluronsyre
 • Indeholder også tetrapeptid som hjælper til kollagen-produktionen
 • Velegnet til sensitiv og sart hud

Øjencreme til pigmentpletter

Clarins – Mission Perfection Yeux SPF 15

Clarins - Mission Perfection Yeux SPF 15
Øjencreme

Denne øjencreme hjælper til at lysne pigmenter og give dig en ensartet farve i huden omkring dine øjne. Creme passer til alle hudtyper og indeholder SPF 15.

Hvis du har pigtmentpletter i området nær øjnene, så bør du finde en øjencreme, der udover at fugte og give pleje, også har fokus på at mindske synligheden af disse. Denne type øjencreme har et indhold af vegetabilsk virkestofkompleks, som går ind og hjælper med at gøre dine pigmentpletter mindre synlige. Det udglatter også de små rynker nær øjnene, så dit ansigt får en opfriskning. Det hjælper også med at give din hud et mere ensartet look.


 • SPF 15
 • Lysner pigmenter og giver dig en ensartet farve
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Fugter og plejer

Øjencreme med solfaktor

Origins – A Perfect World SPF 20 Age Defense

Origins - A Perfect World SPF 20 Age Defense 
Øjencreme

Med denne øjencreme beskytter du din hud omkring øjnene for solen grundet indholdet af antioxidant-rig hvid te.
Den indeholder ingen parabener, phthalater og olie.

Hvis du lidt for tit glemmer at bruge solbeskyttelse, så kan du med fordel bruge en øjencreme, der allerede har noget solfaktor i sig. Udover at beskytte mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler, så får du også en nærende øjencreme, der lysner din hud og giver dig et friskt look. Det er så vigtigt at beskytte sig mod solen, da den er med til at fremskynde pigmentforandringer og eventuelle fine linjer


 • Indeholder SPF
 • Parabene og phthalater fri
 • Oliefri
 • Nærende og beskyttende

Ecooking Øjencreme – 30ml

Ecooking Øjencreme - 30ml

Denne øjencreme fra Ecooking hjælper med at mindske sorte rander, fine linjer og hævede øjenomgivelser. Huden omkring vores øjne tynd og sart, og det er derfor vigtigt med skånsom pleje til lige netop det område. Ecooking øjencreme indeholder blandt andet protein af hydrolyseret ris samt sojabønner, som reducerer mørke rander og mindsker hævelser, samtidig med at den styrker huden elasticitet. Øjencremen indeholder også E- og A-vitamin ekstrakter fra alger og rosmarin, samt økologisk kokosolie. Dette produkt forbedre hudens struktur, virker udglattende og giver den sarte hud i øjenområdet fornyet glød.

Anvendelse: Når du har renset din hud, påføres øjencremen hver morgen og aften. Den er også velegnet til brug mellem øjenbrynene, hvor mange også oplever forekomst af rynker/fine linjer.


 • 30ml
 • Hjælper med at mindske sorte rander, fine linjer og hævede øjenomgivelser
 • Opstrammer og giver huden en jævn tone
 • 100% vegansk

Peter Thomas Roth Instant Firmx Eye – 30 ml

Peter Thomas Roth Instant Firmx Eye - 30 ml
øjencreme

Denne ultra lækre øjencreme fra Peter Thomas Roth reducerer øjeblikkeligt forekomsten af rynker, hævelse og mørke rande i øjenområdet. Denne øjencreme er både nærende og plejende, og den giver en øjeblikkelig opstramming af øjen-konturen, samtidig med at den giver et kortvarigt løft og en mere ensartet og smidig struktur. Du ville med denne øjencreme synligt se forekomsten af fine linjer, dybe rynker og poser under øjnene reduceres mærkbart. 

Sådan bruges øjencremen:
Som det første skal du naturligvis rense huden, gerne med et oliefrit renseprodukt. Du skal dernæst sørge for at din hud er helt tør.
Nu er du klar til at bruge produktet. Ryst produktet og klem en lille mængde på størrelse med en ært ud på fingeren. Arbejd produktet ind under øjenområdet med opadgående og fejende bevægelser. Pas på med ikke at få produktet i øjet og på øjenlågene. Lad derefter produktet tørre i ca. 5 minutter og forsøg at forholde dig stille indtil produktet er sunket ind. 


 • Velegnet til alle hudtyper – specielt til moden hud. 
 • Firm-A-Tite og Argatensyl opstrammer øjeblikkeligt huden
 • Eyeliss og Eye Regener Komplex indeholder peptider, som mindsker hævelse
 • Vitamin C og E som tilfører næring og beskyttende antioxidanter 

Hvad er øjencreme?


Huden i vores ansigt er meget udsat, og som tidligere nævnt, så er det særligt området omkring øjnene, der er særligt sensitiv. Det er fordi huden er tyndere her, og det er derfor også det første sted, vi oplever fine linjer, smilerynker eller andre former for aldersbetingede rynker.

Hvorfor er det en god ide at bruge øjencreme?

Der findes en helt naturlig årsag til, hvorfor huden får et mere glansløst udtryk, jo ældre vi bliver. I vores hud findes der nemlig kollagen og elastin, som sørger for at bindevævet i vores hus forbliver fast og spændstigt. Jo ældre vi bliver, jo mindre af både kollagen og elastin producerer vores hud, så det er en naturlig ting, at vores hud med tiden vil blive slappere. Det er en del af at blive ældre, og udover at forebygge de fine linjer, så kan vi ikke gøre så meget andet for at forhindre rynkerne i at komme. Det eneste vi kan gøre, udover at forebygge, er at sørge for god kost og sovevaner, men vi gennemgår også et par gode råd til, hvordan du passer på området omkring dine øjne senere i denne guide.

En øjencreme er ofte mere rig i konsistensen end andre hudplejeprodukter, da huden ved øjnene oftest er mere tør, og derfor mangler ekstra meget fugt. Derfor er øjencreme et rigtig godt supplement til din dagcreme og natcreme, da du både får fugtet øjenomgivelserne med det, der er brug for, men samtidig også plejer resten af dit ansigt. Udover at få fugtet og plejet din hud hver dag, så bør du også bruge solbeskyttelse for at beskytte din hud mod varige skader fra solens stråler.

Derfor skal du bruge øjencreme


Det er ved området omkring øjnene, at alderen og tidens gang først sætter sine spor. Ved at bruge øjencreme allerede fra en ung alder, og ved kontinuerligt at bruge det i din daglige hudplejerutine, så kan du forhindre udfaldet af de fine linjer. De vil selvfølgelig stadig komme, da det er en naturlig del af at blive ældre, men du kan mindske synligheden.

Udover at huden omkring øjnene er meget tyndere end i resten af dit ansigt, så er det også den mindst elastiske del af huden, hvilket medfører at den ældes hurtigere. Det er også derfor, at det er omkring øjnene, at vi oftest ser de første tegn på fine linjer. Huden ved dine øjne udtørrer også hurtigere end resten af dit ansigt, og derfor har den brug for mere intens pleje og fugt, som din hud ikke nødvendigvis får af en normal ansigtscreme. De fine linjer ved øjnene bliver mindre synlige, hvis du husker at fugte den udsatte hud regelmæssigt.

En af de væsentligste grunde til at bruge øjencreme er, at du sikrer dig, at huden omkring dine øjne ikke ældes før tid. Nogle typer af øjencreme kan også hjælpe mod mørke rande under øjnene – de kan ikke fjerne dem, men de kan hjælpe med at mindske synligheden. Det gælder altså om at finde den øjencreme, der passer bedst til dine behov – uanset om det er for at forebygge eller for at minimere synligheden af rynker og rander i området omkring øjnene.

Der er mange kvinder, der som udgangspunkt tænker, at øjencreme er dyrt og unødvendigt, måske endda ubrugeligt, men mange af dem har oftest ikke prøvet det selv. Det kan også være, at man mener, at en normal dag- eller natcreme kan opfylde det behov, man har til huden nær øjenområdet. Men netop fordi øjenområdet er så tyndt, og at øjencremer indeholder mere A-citamin end andre cremer, så er det vigtigt at beskytte denne hud med en særlig creme i form af øjencreme. Huden nær øjenområdet er sensitiv og skrøbelig, og små talgknopper omkring øjnene kan være et tegn på manglende fugt. Så vi anbefaler, at du selv prøver at bruge en øjencreme, der passer til dig, og så kan du lave en vurdering efterfølgende, hvorvidt det dækker dine behov.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber øjencreme?

Huden i området nær øjnene udtørrer, som tidligere nævnt, hurtigere end huden i resten af ansigtet, og netop derfor opstår de fine linjer oftest her. Ved at fugte området nær dine øjne regelmæssigt med en god øjencreme, så vil synligheden af disse linjer blive mindre.

En af grundene til, at du ikke bare skal bruge en normal ansigtscreme til øjenområdet, er fordi huden, der sidder omkring øjnene, har brug for et højt indhold af A-vitamin i sin pleje, og resten af ansigtet har behov for en federe creme. Derfor bør du købe en ansigtscreme, der dækker dine behov til huden i resten af dit ansigt, samt en specifik øjencreme til at pleje og fugte området nær øjnene.

Du skal finde en øjencreme, der passer til din hudtype. Der kan ikke siges universelt, hvilke øjencremer der er de bedste til dig, da alle creme er forskellige, hvilket du nok også kender fra andre ansigtscremer. Den creme som virker for den ene, den virker ikke nødvendigvis for den anden. Derfor skal du være opmærksom på, hvilket behov din øjencreme skal dække. Skal den bare pleje og fugte? Skal den være forebyggende eller har du specifikke udfordringer, som eksempelvis rande under øjnene, som du gerne vil have, at øjencremen hjælper med at mindske?

Det er vigtigt at være opmærksom på dine behov, så du ikke ender med at købe en øjencreme, der enten ikke har en optimal effekt på din hud, eller som du ikke er tilfreds med at bruge. Vi giver dig et par anbefalinger senere til, hvilke produkter vi er begejstrede for, men det er op til dig selv at vurdere, hvilke af disse der kan matche dine behov på bedste vis.

Forskellige typer af øjencreme

Der findes flere forskellige typer af øjencreme, og du skal derfor finde en, der passer til dine behov. For nogle kan det være en øjencreme til forebyggelse af fine linjer, hvor det for andre kan være en øjencreme, der hjælper på dybe rynker eller rande under øjnene. Uanset om du vil skifte de trætte øjne ud med et friskere look, eller vil forebygge huden i en tidlig alder, så gælder det om at finde den øjencreme, der passer til dig. Netop fordi huden omkring øjnene er særligt tynd og sensitiv, så giver det mening at bruge en særlig slags creme til at beskytte dette udsatte område.

Hvis du i forvejen er glad for en ansigtscreme fra et bestemt mærke, så kan det være en fordel at købe en øjencreme fra samme serie, hvis det er muligt. Hvis du gør dette, så er du sikker på, at de to forskellige cremer arbejder sammen. Du kan dog sagtens vælge en anden øjencreme fra et andet mærke eller en anden serie, det vigtigste er bare, at øjencremen passer til din hudtype og dine behov.

Find din type af øjencreme!

Det kan være svært at finde den perfekte øjencreme fra start af, men så længe du er opmærksom på, hvilke behov du har, samt hvilken øjencreme der passer til din hudtype, så er du allerede et godt stykke af vejen. Vi guider dig også senere hen til, hvordan du skal påføre din nye øjencreme på bedste vis.

Når du skal finde din øjencreme, så vær opmærksom på, hvad din hud behøver. Der er stor forskel på vores hud, og derfor også på, hvordan vi giver den bedst mulig fugt og pleje alt efter vores hudtype. Du kan med fordel nærstudere området omkring dine øjne i spejlet, og spørge dig selv: “Hvad præger dette område?”. Når du har fundet ud af om det er tørhed, rander under øjnene, fine linjer eller andet, så kan du herefter finde den rette øjencreme til dig.

Der er masser af fugtende og plejende øjencremer på markedet, så det handler bare om at finde en type øjencreme, der passer specifikt til dig og dine behov i forhold til huden omkring dit øjenområde. Du kan læse vores anbefalinger til øjencreme senere i denne guide.

Husk:
Uanset hvilken øjencreme du vælger, så supplér altid med solbeskyttelse, så du sørger for at passe ekstra godt på det sensitive og udsatte område. Dette gælder selvfølgelig også for huden i resten af dit ansigt, så du undgår skader fra solens stråler.
Herunder gennemgår vi nogle af de forskellige typer af øjencreme, så du kan blive klogere på, hvilken type der vil give mening for dig at bruge. De typer af øjencreme, som vi gennemgår, er følgende:

Øjencreme til fine linjer (eller rynker)
Øjencreme til rande under øjnene
Øjencreme til sensitiv hud
Øjencreme til pigmentpletter
Øjencreme med solfaktor

3 trins guide til hvordan du påfører

Det allerbedste, du kan gøre for din hud omkring øjnene, er at gøre brugen af øjencreme til en fast del af din daglige hudplejerutine. Det betyder ikke så meget, om du gør det i forbindelse med påføring af din dagcreme eller din natcreme, så længe at du husker at give din hud rundt om øjnene den rette fugt og pleje mindst en gang om dagen.
Hvis du oplever at vågne om morgenen med tunge øjenlåg efter at have påført øjencreme om aftenen, så anbefaler vi, at du prøver at påføre din øjencreme om morgenen. I tilfældet af, at din udvalgte creme er meget fed, kan det nemlig medføre, at du vågner op med let hævede øjenlåg dagen efter. Så det gælder om at finde det tidspunkt, der fungerer bedst for din hud, hvad enten det er om morgenen, om aftenen eller begge tidspunkter.

Guiden til påføring af øjencreme er opdelt i følgende punkter:
– Rensning af huden
– Påføring af øjencreme
– Opbevaring af din øjencremeRensning af huden

Rensning af huden

For at opnå den mest optimale brug af din udvalgte øjencreme, så anbefaler vi, at du først og fremmest renser din hud, inden du begynder påføringen af øjencremen. Du kan sagtens bare rense din hud med det produkt, du sædvanligvis bruger i din daglige hudplejerutine. Når du renser din hud, så sørger du for at fjerne det tynde lag af døde hudceller, snavs og sved, der ophober sig på huden i løbet af enten dagen eller natten.
Hvis du bruger serum i forbindelse med din daglige hudplejerutine, så kan du med fordel anvende den enten før eller efter, at du har påført din udvalgte øjencreme. Brug gerne en serum, der i forvejen tager højde for din huds behov, så brugen af din udvalgte øjencreme bliver endnu mere effektivt.

Påføring af øjencreme

Det er, som tidligere nævnt, op til dig selv, hvorvidt du vil påføre din øjencreme om morgenen sammen med din dagcreme eller om aftenen sammen med din natcreme. Det er også en mulighed at gøre det på begge tidspunkter. For at området omkring dine øjne får mest nytte af din øjencreme, så anbefaler vi, at du tager den på om morgenen i forbindelse med påføring af din dagcreme. Uanset set hvad så bør du påføre øjencremen, før du påfører din udvalgte dag- eller natcreme.

Når du skal påføre din udvalgte øjencreme, så kan du gøre det på følgende måde:

 • Påfør en lille mængde øjencreme (på størrelse med en ært) på din ringfinger, da det er den svageste finger. Du kan nemlig risikere at påføre for hårdt med pegefingeren.
 • Dup forsigtigt under øret. Start ved den ydre øjenkrog og bevæg dig indad. Det er vigtigt, at du ikke gnider øjencremen ind i huden, men forsigtigt dupper på huden eller masserer blidt.
 • Fortsæt med at duppe forsigtigt til du har duppet hele området under dine øjne, så du ender ved øjenkrogen til sidst.
 • Påfør omkring brynbenet hele vejen rundt om øjet, men ikke på selve øjenlåget. Følg den knogle, du kan mærke. Her skal du heller ikke gnide, men duppe forsigtigt eller massere blidt.
 • Giv øjencremen et par minutter til at trænge ind i din hud og tørre, før du påfører din anden creme.
 • Påfør din udvalgte dag- eller natcreme efterfølgende.

  Vær opmærksom på:

  Hvis du bruger for meget produkt, så kan din hud have svært ved at absorbere øjencremen, og så kan den enten klatte eller ende med at genere dine øjne, fordi den ikke vil tørre ordentligt. Så start hellere med at bruge for lidt af øjencremen end for meget, til du finder den rette mængde til området omkring dine øjne.
  Hvis du ønsker at lægge makeup efter brugen af dine cremer, så sørg for at både din øjencreme og din ansigtscreme er helt tør, før du lægger den ønskede makeup. Så slipper du for, at din concealer eller foundation sætter sig i cremen, så den i stedet for lægger sig pænt på huden.

Opbevaring af din øjencreme

Alt afhængig af din udvalgte type af øjencreme, så bør en tube på 15 ml kunne give dig fugtende pleje i op til 4-6 måneder. Det kan den, da du netop ikke skal bruge ret meget produkt, når du påfører din udvalgte øjencreme.
I forhold til opbevaring, så kan du sagtens have din øjencreme liggende sammen med dine andre hudplejeprodukter, men du kan med fordel også opbevare den i køleskabet. På den måde bliver øjencremen lidt kølig ved påføring, hvilket kan være særligt rart om morgenen, når øjenområdet har tendens til at være hævet efter nattens søvn. Kulden i øjencremen kan hjælpe til, at huden trækker sig sammen, og på den måde mindsker hævelsen.


Gode råd til huden omkring øjnene

Huden omkring øjnene er, som tidligere nævnt, både sensitiv og udsat. Udover at bruge øjencreme, så er der andre måder, hvorpå du kan passe på huden omkring øjnene. Vi har samlet et par gode råd, som kan hjælpe med at holde din hud omkring øjnene både pæn, glat og spændstig.


Brug solbeskyttelse og solbriller

Vi har nævnt tidligere, at det er særligt vigtigt, at du husker at bruge solbeskyttelse, da solen har stor indflydelse på din hud – og særligt nær øjenområdet. I forlængelse af det anbefaler vi også, at du, så ofte det er muligt, bruger solbriller til at beskytte huden omkring dine øjne. Når solens stråler rammer dit ansigt, og du kniber øjnene sammen, så har det nemlig en betydning for din hud, da den på sigt bliver mindre spændstig af dette. Ved at bruge solbriller mindsker du den kniben med øjnene, og du skaber også en fysisk barriere mod solens skadelige stråler.


Pas på med at gnubbe ved påføring af makeup

Når der lægges makeup i øjenområdet, så har mange kvinder en tendens til at gnubbe eksempelvis forkert påført eyeliner, eller nærmest hive farven af huden med fingrene, hvilket huden ikke har godt af, netop fordi den er så sensitiv i det område. I stedet for at hive i huden, så kan du lægge en finger på som støtte, når du eksempelvis påfører eyeliner på den våde kant ved øjet.


Er vandfast mascara en nødvendighed?

Der er mange fordele ved vandfast mascara, men en af ulemperne er desværre, at den er svære at få af øjnene, og det betyder en hård behandling af huden nær øjenområdet. De fleste mascara, som ikke er vandfaste, kan sagtens holde til dagligdagens strabadser – medmindre det regner ekstremt meget, eller du selv græder mascaraen af. Så overvej en ekstra gang, før du påfører din vandfaste mascara, om den er en nødvendighed på den pågældende dag for at skåne området nær dine øjne.


Brug kølige agurkeskiver på øjnene

Hvis du vågner op med hævede øjne af den ene eller anden grund, så kan du skære et par kølige skiver af en agurk og lægge på øjenlågene – præcis som de gør på film. Køligheden har en positiv effekt på hævningen, så tag noget godt musik i ørerne, og så kan du med fordel beholde skiverne på i en halv times tid.


Giv dine øjne massage

Det kan godt betale sig at pleje området nær øjnene ved at give dem et par minutters massage fra tid til anden. Dette kan du med fordel gøre, når du påfører din udvalgte øjencreme. Udover at det sætter gang i hele cirkulationen, så dræner det også området for væske. Husk at massere med små blide bevægelser, og brug eventuelt din ringfinger til at køre i cirkler med, da den ikke er så stærk, som de andre fingre


Brug din udvalgte øjencreme

En af de essentielle måder, hvorpå du kan passe på huden omkring dine øjne, er at bruge en øjencreme, der passer til din hudtype og til dine behov. Ved at påføre øjencremen, så får du både fugt og pleje, og så kan du jo samtidig give dine øjne en velfortjent massage, når du alligevel er i gang.
Ansigtet er et af vores mest udsatte områder på kroppen, da vi ofte bliver ramt af sol, vind og vejr, og da vi til dagligt bruger mange forskellige ansigtsudtryk, så bevæger vi hele tiden vores ansigt. Særligt området omkring vores øjne er mere sensitivt, da huden er tyndere her end i resten af ansigtet. Det anbefales, at du allerede fra en alder af omkring 25 år begynder at bruge hudpleje, der forebygger de fine linjer, men uanset din alder, så giver det god mening at pleje og fugte din hud regelmæssigt. En øjencreme kan ikke decideret fjerne dine rynker eller fjerne poser eller rande under øjnene, men den kan gøre så meget andet for din hud ved at fugte, blødgøre og udglatte den. Det kræver bare, at du finder ud af, hvilken øjencreme der passer til dine behov og din hudtype.

Det er vigtigt at slå fast, at du bør pleje din hud allerede i en tidlig alder. Hvis du først har fået de mange fine linjer, før du begynder at bruge øjencreme supplerende med andet daglig hudpleje, så kræver det en del mere pleje end ved en eventuel forebyggelse af rynkerne. Jo tidligere du starter, jo bedre er det for din hud, og ved at bruge plejende produkter dagligt, så vil du hurtigt kunne se en markant forskel på din hud. Når det så er sagt, så er det aldrig for sent at gøre øjencreme til en del af din daglige hudplejerutine.

Det gælder altså om at finde den øjencreme, der passer bedst til dig og dine behov. Vi guider dig igennem de forskellige typer af øjencreme, hvordan du påfører din udvalgte øjencreme på bedste vis, samt vores anbefalinger af de mærker, vi synes gør det bedst. Derudover gennemgår vi, hvorfor det er vigtigt at bruge øjencreme som en del af din daglige hudplejerutine, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en øjencreme, samt et par gode råd til hvordan du passer på huden omkring øjnene.’

Bivirkninger af øjencreme. der behandler mørke rande under øjnene

Mange mennesker er ramt af mørke rande, uanset om det er på grund af mangel på søvn eller andre årsager. Mørke rande under dine øjne kan få dig til at se træt ud og forhindre dig i at look your best. Cremer under øjnene kan hjælpe med at reducere effekten af ​​disse mørke rande, men de er ikke uden bivirkninger. Generelt afhænger bivirkningerne af cremer under øjnene af den primære ingrediens i hvert produkt.

Sensitivitet

Mørke rande cremer kombineres ofte med rynkecremer til øjnene og indeholder nogle gange forskellige former for milde syrer, der kan give en brændende fornemmelse, især på den følsomme hud omkring øjet. Læs producentens ingredienser og instruktioner omhyggeligt, fordi nogle instruerer, at mild forbrænding er et tegn på, at produktet virker. Eye Wrinkle Cream.org bemærker, at hvis din anti-rynke, anti-mørke cirkel øjencreme ikke indeholder syre i den, og der stadig opstår svie eller brændende, skal du stoppe med at bruge produktet.

Vitamin K

K-vitamin er en populær primær ingrediens i øjencremer til mørke rande, da det menes at reparere blodkar, der kan skabe den mørke pigmentering. Forbrugersøgning noterer sig, at eksperter er uenige om effektiviteten af ​​K-vitamin anvendt topisk i forhold til den dokumenterede fordel ved at tage det oralt. I meget sjældne tilfælde har folk rapporteret at have en allergisk reaktion på vitamin K. Allergiske reaktioner er normalt begrænset til dem, der tager vitamin K som et supplement eller som en injektion, og endnu sjældnere til topiske applikationer.

Hydroquinon

Hydroquinon er et blegemiddel, der bruges i hudblegemidler for at mindske forekomsten af ​​fregner, alderspletter, akne pletter og mørke rande under øjnene. Dark Circles.net bemærker, at hvis det ikke bruges nøjagtigt som anbefalet eller foreskrevet, kan hydroquinon forårsage hyper- og hypopigmentering. Disse er næsten permanente misfarvninger af huden, og det anbefales at dække hud behandlet med hydroquinon med solcreme før eksponering.

Retinol

Retinol er et derivat af vitamin A, der bruges i mange anti-aging produkter, herunder behandling af mørke rande under øjnene. Consumer Search rapporterer, at retinol kan forårsage en vis irritation af hudcremen, selvom huden kan tilpasse sig behandlingen, hvilket får irritationen til at stoppe. Nogle brugere skifter til at bruge produktet hver anden nat for at forhindre irritation.

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.