Øjenmasker → De 10 bedste øjenmasker til mørke rander

Øjenmasker → De 10 bedste øjenmasker til rynker, mørke rander og hævelse

øjenmasker

Indlægget blev opdateret den 15. november 2021

Øjenmasker er efterhånden blevet et ‘must have’ hudpleje produkt af god grund. Øjenmasker indeholder en høj koncentration af aktive vitaminer og mineraler, da de kun skal bruges i løbet af 15-20 minutter. Dette gør at øjenmasker effektivt fugtgiver huden omkring øjnene, reducerer rynker, mørke rander og hævelse.

Vi har udplukket vores 10 favorit øjenmasker til dig!

Bioeffect EGF Eye Mask Treatment 3 ml

øjenmaske 
Bioeffect EGF Eye Mask Treatment 3 ml

Bioeffect EGF eye mask treatment er en fugtgivende behandling, som er udviklet til øjenomgivelsernes sarte hud. Der medfølger 6 par hydrogeløjenmasker. Bioeffect EGF øjenserum indeholder en høj koncentration af den nobelprisvindende EGF vækstfaktor. Kombinationen af serum og øjenmasker forstærker effekten.


 • Bioeffect EGF eye serum 3 ml
 • 6 bioeffect EGF eye mask 
 • Fugtgivende 
 • Reducerer fremkomsten af fine linjer og rynker
 • Genopretter øjenkonturernes fasthed og udstråling 
 • Reducerer tegn på træthed og hævelser omkring øjnene

Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches 60 Pieces

øjenmaske 
Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches 60 Pieces

Xlash Rejuvenating Eye Gel Patches er en lille krukke med fugtgivende øjenmasker, den indeholder 30 sæt, dvs. 60 stk. Øjenmasken er velegnet til alle hudtyper. Den reducerer mørke rander og fine linjer, idet den indeholder ceramider, collagen og stokrose ekstrakt.


 • Indeholder 30 sæt / 60 stk
 • Anbefales til alle hudtyper
 • Indeholder ceramider, collagen og stokrose ekstrakt 
 • Reducerer mørke rander og fine linjer
 • Fugtgivende 
 • Uparfumeret

Lavinde Copenhagen BOOST Deep Hydration Eye Mask 6 Pieces

øjenmaske
Lavinde Copenhagen BOOST Deep Hydration Eye Mask 6 Pieces

Lavinde Copenhagen BOOST Deep Hydration Eye Mask 6 Pieces er en astma og allergicertificeret øjenmaske, som fugtgiver huden. Maskerne indeholder Argireline, som er et aktivt pepetid, der giver en opstrammende effekt og reducerer fine linjer. Masken hjælper på rødme, hævelse, irritation, og opbygger over tid en beskyttende barriere.


 • 6 behandlinger
 • Astma og allergicertificeret
 • Fugtgiver huden
 • Virker opstrammende 
 • Reducerer fine linjer 
 • Forebygger rødme, irritation og hævelse 
 • Uden parabener, parfume og parraffin 
 • Opbygger en beskyttende barriere

Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl Eye Mask 1 x 10 gr.

øjenmaske
Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl Eye Mask 1 x 10 gr.

Lancome Advanced Genifique Yeux Light-Pearl Eye Mask er en øjenmaske, der indeholder samme mængde aktive ingredienser som en helt flaske Lancome Genifique Advanced Yeux Light Pearl Eye & Lash Concentrate. Denne øjenmaske udglatter øjeblikket området omkring øjene, og får dig strakt til at se mere frisk og ungdommelig ud. Øjenmasken smelter ind i huden, og trænger hele 25 gange hurtigere ind i huden end en normal øjenmaske, samtidig med at den styrker både huden og vipperne,


 • Indeholder 4stk øjenmasker
 • Udglatter øjeblikkeligt
 • Lindrer irriteret hud
 • Giver færre hævelser 
 • Efterlader dig med fornyet glød
 • Trænger 25 gange hurtigere ind i huden end en normal maske 
 • Styrker huden og vipperne 
 • Behagelig at have på

SISLEY Eye Contour Mask 30 ml

øjenmaske
SISLEY Eye Contour Mask 30 ml

Sisley Eye Contour Mask er en maske på 30 ml som har fået hele 5 stjerne på matas’ hjemmeside. Øjenmasken indeholder aktive ingredienser og sporstoffer, der reducerer træthed omkring øjnene på kun 10 minutter. Både øjenområdet og øjenlågene får et glattere look


 • 30 ml
 • Bedst anmeldte øjenmaske
 • Indeholder aktive ingredienser og sporstoffer
 • Udvisker tegn på træthed på 10 min

Skyn Iceland Hydro Cool Firming Eye Gels – 8 stk.

øjenmasker
Skyn Iceland Hydro Cool Firming Eye Gels - 8 stk.

Skyn Iceland Hydro Cool Firming Eye Gels er nogle super lækre, og kølende ansigtmasker til øjenområdet. Maskerne hjælper med at ensarte huden og mindske hævelse. Øjenmaskerne virker allerede indenfor 10 minutter. Øjenmasken opstrammer, lysner, opfrisker, samt giver en glød.


 • 8 stk
 • Velegnet til alle hudtyper 
 • Parfumefri og parabene fri
 • Opstrammende og fjerner hævelse

Hvad er en øjenmaske?

Øjenmasker var oprindeligt opfundet af en Sydkoreansk videnskabsmand. Dengang lignede øjenmaskerne plaster. De var lavet af stof og var dryppet  i emulsion, der gjorde at de kunne sætte sig på huden. På daværende tidspunkt var øjenmasker meget dyre, og almindelige middelklasse mennesker havde ikke råd til dem. I dag er øjenmasker forholdsvis overkommelige, og enhver kan købe dem. 
Øjenmasker er designet til at blive brugt omkring det tynde, og skrøbelige områder omkring øjnene. De fleste er druknet i serum og essens som indeholder en høj koncentration af aktive ingredienser, såsom vitaminer, mineraler, fugtgivende cremer, og mange flere fordelagtige ingredienser.

Hvad gør en øjenmaske?

Øjenmaskers primære formål er at fugtgive det tynde og skrøbelige område omkring øjnene. Huden omkring øjnene indeholder mindre talgkirtler, hvilket gør huden omkring øjnene mere tilbøjelig til at blive tør og dehydreret. I og med at huden omkring øjnene som nævnt er tyndt, er sandsynligheden for rynker og andre tegn på aldring mere tilbøjelige til at forekomme. Det er ekstremt vigtigt at fugtgive området omkring øjnene, og øjenmasker er en fremragende tilføjelse til din hudplejerutine. 
Øjenmasker kan reducerer hævelse og mærke rander under øjnene, samt minimere rynker. Hvis du nogle specifikke problemer med øjenområdet kan du overveje følgende: 

 • Mørke rander under øjnene → kig efter øjenmasker der indeholder koffein, panthenol, og andre beroligende olier såsom mynte, lavendel og kamille. 
 • Hævelse → kig efter øjenmasker der indeholder hyaluronsyre og koffein
 • Rynker omkring øjnene → Antioxidanter, vitamin C, retinol og peptider.

Sådan bruger du en øjenmaske

 1. Fjern din makeup og rens dit ansigt (vi anbefaler rensemælk, læs mere om rensemælk her) 
 2. Brug en skin tonic 
 3. Påfør øjenmasken i omkring 15-20 minutter (eller følg instruktionerne i indlægssedlen) 
 4. Fjern øjenmasken og påfør serum/essens eller øjencreme

Do’s & Donts’ 

Du kan bruge øjenmasker på alle tidspunkter af dagen, alle ugens dage. Husk dog at bruge en øjenmaske når du benytter dig af sheet masker, med stærke ingredienser såsom retinol, AHAs og lermasker. Du vil for alt i verden gerne beskytte den skrøbelige og tynde hud omkring øjnene fra stærke ingredienser. 

Med det sagt, så skal du altid læse indlægssedlen grundigt da den er skrevet af professionelle, læger, og kosmetologer. 

Lad vær med at bruge serum/essens eller cremer før du benytter dig af en øjenmaske, da de simpelthen ikke vil virke, grundet det beskyttende lag af serum/essens eller cremer. 

Lad vær med at bruge øjenmasken i længere tid end anbefalet, da den kan gå hen og blive tør, hvilket kan give dig rynker. Aldrig sov med øjenmasker. Øjenmaskerne skal bruges som anvist i indlægssedelen. Hvis du bruger en øjenmaske natten over kan den gå hen og blive tør og sidde godt fast på området omkring øjnene. Hvad kan være gavnligt i at skrabe et tørt plaster af det sarte område under øjnene? intet. 

Aldrig genbrug øjenmasker, det er de ikke beregnet til. På nettet kan du nogle steder at man kan genbruge øjenmasker ved at dyppe dem i varm vand, eller putter dem i mikrobølgeovnen!! Lad vær med det. Der findes mange billige øjenmasker på markedet som du kan bruge i stedet for at genbruge en øjenmaske du kastet lidt flere penge i. Ordsproget lyder jo, “you get what you pay for” – og det er ofte tilfældet med øjenmasker. Hudpleje bør næsten aldrig være nutidsorienteret, men derimod langtidsorienteret. En langsom, men sikker hudpleje vil give dig resultater som er nemme at vedligeholde. 

Øjenmasker opbevares normalt ved stuetemperatur; mange producenter anbefaler at man lægger sin øjenmaske i køleskabet 20 minutter før brug, da kunde fungere virkelig godt mod hævelse. Dog er det ikke særligt godt at opbevare øjenmasker i køleskabet i mere end 20 minutter før brug, da den kolde temperatur vil kunne bremse effektiviteten.

Virker øjenmasker?

Okay, virker øjenmasker egentligt? Ja, med kæmpe ja! Øjenmasker kan sammenlignes med serum, de indeholder begge en høj koncentration af aktive ingredienser, og er meget effektive. (Læs mere om serum her) Øjenmasker med hyaluronsyre og ceramider fugtgiver huden og opstrammer huden. Øjenmasker er fantastiske fordi de hurtigt og effektivt videregiver aktive ingredienser ind i huden. De aktive ingredienser er højt koncentreret, netop fordi at øjenmasker kun skal sidde på huden i 15-20 minutter. Øjenmasker er faktisk okklusive, hvilket betyder at de holder på væsken, hvilket er essentielt da du vil holde området omkring øjnene hydreret og sundt.

7 ting du selv kan gøre 

Selvom der er mange øjenmasker på markedet der kan hjælpe med problemer omkring øjenområdet, så er der en du selv kan gøre for at reducerer mørke rander, i form af få livsstilsændringer. 

1. Brug teposer som øjenmasker

Te er ikke kun til for at blive drukket. Du kan faktisk bruge koffein teposer til dine poser under øjnene.
Koffein i te indeholder stærke antioxidanter som kan øge blodgennemstrømningen til din hud. Koffein siges også at beskytte mod UV-stråler og muligvis bremse aldringsprocessen. 

2. DIY øjenmasker 

Kulde omkring øjenområdet kan hjælpe blodkarrene til at trække sig sammen, og giver et instant friskt look. Du kan købe den fra Jasper Hot/Cold eller du kan forsøge dig med de her simple DIY hacks:

 1. En kold te ske
 2. En kold agurk skåret i skiver 
 3. En våd og kold vaskeklud 
 4. Frosne grøntsager 

Før du kaster ud i dette, så sørg for at beskytte din hud, ved at pakke din foretrukne metode ind.

3. Drik vand 

Øjenmasker er effektive, men vand udgør omkring 60 procent af vores kropsvægt. I betragtning af dette er det måske ikke overraskende, at dehydrering kan bidrage til poser under øjet. At øge dit vandindtag burde hjælpe.
Hvor meget er nok? Eksperter anbefaler at drikke omkring 13 kopper væske om dagen for mænd og omkring 9 kopper væske til kvinder om dagen.
Kan du ikke lide vand? Den gode nyhed er, at alle former for væske tæller med i din daglige sum. Vand er dog en kaloriefattig mulighed. Prøv brus vand, aromatiseret vand eller endda vand tilsat frugt. Varm eller kold urtekoffeinfri te er et andet godt valg.

4. Tag en antihistamin

Allergi kan forårsage hævede, mørke rander under øjnene.  Du kan også opleve rødme eller kløende øjne. Denne reaktion skyldes dit immunsystems reaktion på noget, der irriterer det, eller allergener. Tag derfor en antihistamin, og se om det hjælper. Snak dog med din læge før du kaster dig ud i dette. Øjenmasker er også gode hvis du er allergiker. 

5. Få 8 timers søvn 

Udover hvordan du sover, er hvor meget du sover også en faktor. Selvom for lidt søvn faktisk ikke forårsager mørke rander under øjnene, kan for lidt søvn få dig til at se bleg ud, hvilket kan resultere i  enhver skygge eller udhulning du har, kan være mere tydelig som følge heraf. Derfor skal du få mindst 8 timers søvn, og bruge en god øjenmaske i ny og næ. 

6. Spis mere collagen-rigt mad

At øge dit indtag af C -vitamin kan hjælpe din krop med at optage mere hyaluronsyre. Denne essentielle syre findes naturligt i kroppen, men mængden, der opbevares, falder med alderen.

Fødevarer rige på C -vitamin og aminosyrer kan også hjælpe med kollagenproduktion ved at øge dit niveau af hyaluronsyre og skabe en sundere hud.

 • Appelsiner
 • Rød peberfrugt 
 • Kål
 • Rosenkål
 • Broccoli 
 • Jordbær 

Du kan også kigge efter øjenmasker med c-vitamin og hyaluronsyre. 

7. Spis mere jernrig mad

Jernmangelanæmi er en tilstand, hvor blodet mangler røde blodlegemer. Disse celler er ansvarlige for at transportere ilt til væv i kroppen. Jernmangel kan forårsage mørke rander under øjnene og endda bleg hud.

Jernrige fødevarer omfatter:

 1. Rødt kød
 2. Skaldyr 
 3. Bønner
 4. Grønne grøntsager såsom spinat og kål
 5. Rosiner, abrikoser, og andre tørrede frugter 
 6. Korn, brød og pasta 
 7. Ærter
øjenmasker
øjenmasker
øjenmasker
Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.