Oliefri makeupfjerner | Se vores 4 favoritter uden olie → Læs her

Oliefri makeupfjerner | Er det den bedre løsning for dig?

Indlægget blev opdateret den 3. februar 2023

Det første, vigtigste og det bedste i aftenens hudplejerutine er at få fjernet resterne af dagens makeup. Et vigtigt trin for at holde huden ren. Der er sikkert flere af os, som bruger den billigste makeupfjerner, vi lige kunne finde i Matas eller Netto, som gør det vigtigste den skal kunne, nemlig at fjerne makeuppen.

Men hvilke ingredienser der er i, er ikke altid ligegyldigt. Om din makeupfjerner er med eller uden olie, er nemlig noget der kan have stor betydning for flere ting. Bruger du fx vippe- eller brynserum, kontaktlinser eller har du tendens til fedtet hud, er en oliefri makeupfjerner essentiel. En oliefri makeupfjerner kan let fjerne både vandbaseret og vandfast makeup og sørger samtidig for at huden er efterladt ren, og helt fri for fedtstoffer.

4 forskellige oliefrie makeupfjernere

Sanzi Beauty Oil-free makeup remover

Sanzai Beautys oliefrie makeupfjerner er en meget effektiv makeupfjerner. Den er 100% vegansk, og rig på vitaminer og antioxidanter, som beskytter og plejer din hud. Den er udviklet, så den passer godt, hvis man samtidig benytter sig af mærkets bryn- og vippeserum. Den er skånsom overfor huden og er velegnet til alle hudtyper.


 • Oliefri makeupfjerner
 • Beskytter og plejer huden
 • 100% Vegansk
 • Skånsom
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Effektiv


Tromborg – Herbal Cleansing Water Makeup remover

Tromborgs makeupfjerner er en rensevand, som effektivt renser huden for makeup, snavs og døde hudceller. Den er udviklet til at være fugtgivende og opfriskende for huden, og indeholder økologiske ingredienser som kamille, fennikel og roser. Udover at være oliefri, er den også uden alkohol.


 • Oliefri makeupfjerner
 • Fugtgivende og opfriskende
 • Alkoholfri
 • Økologiske ingredienser
 • Egnet til sensitiv og problematisk hud
 • Dæmper irritation


Beauté Pacifique – Waterproof Eye Makeup remover

Denne makeupfjerner fra Beauté Pacifique er skånsom overfor huden og renser effektivt huden for makeup og vandfast mascara. Lakridsrodsekstrakt er tilføjet for at modvirke irritation og rødmen. Den er oliefri og parfumefri, som gør den kan anvendes af kontaktlinsebrugere.


 • Skånsom og effektiv
 • Oliefri
 • Parfumefri
 • Egnet til vandfast mascara
 • Til alle hudtyper
 • Velegnet til kontaktlinsebrugere


Nilens Jord – Oil free eye makeup remover

Nilens Jords oliefrie makeupfjerner er et nænsomt produkt, der effektivt renser og plejer din hud. Produktet indeholder provitamin B5, som har en plejende og beskyttende effekt. Den beroliger hudirritation og øger hudens evne til at hele sig selv.


 • Mild og plejende
 • Indeholder panthenol B5
 • Beroligende effekt
 • Lindrer hævet hud
 • Egnet til vandfast mascara
 • Til alle hudtyper


Hvad skal makeupfjerner kunne?

En god makeupfjerner renser huden for makeup, uden de store problemer, hvor en rigtig god makeupfjerner ovenikøbet er skånsom og fugtgivende. Det vigtigste job din makeupfjerner har, er at bryde forbindelsen mellem hud og makeup, og sørge for det forbliver opløst. Der bliver lavet makeupfjernere på forskellige måder, og med forskellige ingredienser. Nogen mærker bruger alkohol og sprit, som andre mærker fravælger, og i stedet tilføjer fugtgivende elementer, og vitaminer der styrker huden. Det samme med olie. Der er ikke noget skadeligt i at have en olieholdig makeupfjerner, men det er også en ingrediens, der bliver til-eller fravalgt i forskellige produkter.

Hvad er oliefri makeupfjerner?

Der er flere forskellige ingredienser i din makeupfjerner, der er med til at udrydde makeup, snavs og døde hudceller. Olie er ofte en ingrediens der benyttes, da det er effektivt i renseprocessen. Oliefri makeupfjerner er derfor makeupfjerner uden olie, hvor der benyttes andre, eller flere, ingredienser til at fjerne dagens makeup. Den oliefri makeupfjerner er ofte vandbaseret, og fjerner nemt vandbaseret makeup, men flere oliefrie makeupfjernere fjerner også let vandfast makeup.

Hvorfor vælge en oliefri makeupfjerner?

Oliefri makeupfjerner er et godt valg, hvis du bruger vækstserum eller har tendens til fedtet eller uren hud. Er du en af dem som benytter sig af vippe- eller brynserum, så er det den oliefrie makeupfjerner, du skal have fat i. Har du oplevet at din serum ikke har haft den ønskede effekt, kan det nemlig være din makeupfjerner der forhindrer det, hvis den indeholder olie. Olie kan nemlig lægge sig som en hinde på dine vipper og bryn, og blive en barrierer for serummet, så det ikke kan nå ind til vippernes hårsæk og virke som det skal.

Ligesom olie lægger sig som en hinde på vipper og bryn, lægger olien sig også på huden og kan tilstoppe dine porer. Når din hud er fedtet eller uren er det fordi den i forvejen producerer mere olie, som tilstopper porerne, så produkter med olie i, vil få din hud til at føles endnu mere fedtet. Derudover er der også flere optikere og øjenlæger, der anbefaler at bruge en oliefri makeupfjerner, hvis du bruger kontaktlinser, og generelt bare oliefri makeup og hudprodukter er også anbefalet. Så har du tendens til uren og fedtet hud, eller bruger kontaktlinser, er en oliefri makeupfjerner essentiel.

Vippe- og brynserum

Som nævnt er oliefri makeupfjerner nødvendigt, når du benytter dig af et vækstserum til dine øjenvipper eller bryn. Et vækstserum påføres til hårroden ved vipper eller bryn, og stimulerer hårvækst. Resultatet vil være mere fyldige vipper og bryn, og længere hår. Det er et produkt som egner sig godt til korte vipper eller tynde og overplukkede bryn. Har der aldrig været hår de steder serummet påføres, kan det være sværere at få mere hårvækst på dette område. Påføres serummet på ren og tør hud, kan du forvente resultater efter ca. 8 uger.

Makeupfjerner med eller uden olie?

Selvom oliefri makeupfjerner er det eneste rigtige for nogle, er der flere der bruger makeupfjerner med olie i, eller bare olie som sig selv til at fjerne makeup. Fordelene ved den oliefri makeupfjerner er der flere af og kommer an på hudtype, makeup og lignende. Fordelene ved en makeupfjerner med olie i, er der også flere af. Olie i makeupfjerner har en bedre rense effekt på makeup, eller andre hudprodukter der selv er olie i, da det lettere opløses. Vandfast makeup er altid til at fjerne med oliebaseret makeupfjerner.

Flere benytter også olie i sig selv som makeupfjerner, såsom kokosolie, arganolie, selv olivenolie. Der er også flere gode fedtstoffer i, som plejer vipper, bryn og huden omkring. Om olie skal være en del af din makeup rutine er op til dig, din hud og præferencer.

Spot olie blandt ingredienserne

De fleste oliefrie makeupfjernere vil pointere, at de er uden olie, så du ikke er i tvivl. Men der er også nogle som ikke råber højt om det, og om produktet er oliefrit eller ej, skal du selvfølgelig også kunne spotte. Olie i beautyprodukter går under betegnelsen glycerider på ingredienslisten. Glycerider er betegnelsen for forskellige fedtstoffer, herunder olie. Så selvom et produkt kalder sig oliefrit, kan der godt stå glycerider under indholdet, men her vil det sandsynligvis være andre fedtstoffer.

En anden ingrediens, som er god at genkende, er alkohol. Alkohol vil ofte hedde ethyl, når du kigger på indholdet. Flere produkter der kalder sig alkoholfrie er derfor uden ethyl, men kan godt indeholde andre alkoholer såsom cetyl eller lanolin.

Oliefri hud- og beautyprodukter

Når creme til din hud er produceret med en oliefri formel, er der fokus på at give huden fugt gennem andre ingredienser og vitaminer, end fedtstoffer. Det kan være ingredienser som aloe-vera, hyaluronsyre og niacinamide. Generelt er en oliefri formel altid en god løsning for alle hudtyper, for at få de andre gode fugtgivende ingredienser. Men har du fedtet hud og tendens til bumser og akne, er det ikke kun en oliefri makeupfjerner du har brug for. Der vil oliefri dag- og natcreme ligeledes være en god løsning, for at undgå yderligere tilstopning af hudens porer. Oliefri foundation og andre oliefrie makeup produkter vil derfor også være et godt middel, til at holde huden fri for overskydende fedt.

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.