Overvægt og dating - en evig kamp - Beauty Living

Overvægt og dating – en evig kamp

Overvægt og dating - Beautyliving

Der er meget stigma omkring overvægt, og især når det kommer til dating. Det er en udbredt opfattelse, at overvægtige ikke er tiltrækkende, og derfor er der mange folk med overvægt, der forsøger at tabe sig på alle mulige metoder, så de passer bedre med kropsidealet og definitionen af datingmateriale. Men meget tyder på, at det ikke er det ekstra fedt, der besværliggør datingen.

Overvægt kan være farligt

Der er naturligvis forskel på let og svær overvægt, og har man for meget om livet, kan det nemt medføre sundhedsproblemer. For nogle kan det derfor være relevant at få medicinsk behandling for at bekæmpe overvægten. Selvfølgelig er den nye novo slankemiddel pris ret høj, men det er også et bevist effektivt middel til at bekæmpe overvægt. Overvægt er nemlig med til at øge risikoen for en lang række sygdomme, og jo sværere overvægt, desto større risiko. Svær overvægt er derfor en god idé at få behandlet ved sin læge og sundhedsekspert.

Personligheden er vigtigst

Men når det kommer til dating, er det ikke så vigtigt, hvor meget fedt, man har på knoglerne. Selvfølgelig er der nogle, der er stigmatiserende omkring overvægten, men langt de fleste gange handler det mere om ens egen indstilling og selvtillid (1). På grund af de aktuelle samfundsidealer, er der mange, der føler skam og usikkerhed over deres overvægt, og det gør, at andre ikke bliver tiltrukket af en. Udviser man derimod selvtillid og at man hviler i sig selv, er man straks mere tiltrækkende over for andre. Ved at tabe sig, er der mange, der få mere selvtillid, og derfor har de bedre held med at finde en kæreste. Men at tabe sig er som sådan ikke en forudsætning, så hvis du ikke har lyst til at tabe dig, bør du ikke.

Kropsidealet ændrer sig

En stor del af problemet ligger i kropsidealet, der i dag præsenteres af store modeselskaber og Hollywood (2). For et par hundrede år siden var kropsidealet en helt anden: I 1800-tallet var det for eksempel netop ideelt at være overvægtig, fordi det viste, at man var rig og havde midler til at forsørge en familie og føre en god tilværelse. At det er pænest at være slank eller endda muskuløs er derfor et ideal, der er kommet inden for de sidste hundrede år sammen med udbredelsen af Hollywood-film. Kropsidealet er derfor ikke noget, der er naturligt, men et koncept, som tillæres i samfundet, og det er derfor omskifteligt, ligesom det var tilfældet fra 1800-tallet og nu.

Kilder og yderligere information

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.