Parfume til kvinder 2024 - Top 10 bedste parfumer til hende

Parfume til kvinder 2024 – Top 10 bedste parfumer til hende

Parfume til kvinder

Indlægget blev opdateret den 7. januar 2024

Der findes mange forskellige parfumer til kvinder, men hvilke er de absolut bedste? Vi har undersøgt markedet og fundet vores bud på de 10 bedste af slagsen, om så du er på udkig efter en ny parfume til dig selv eller en, du holder af, så kan du finde det her. Vi har udvalgt parfumerne efter tidsløse klassikere, som alle elsker. Du finder derudover en guide til hvilken du bør vælge, hvor længe en parfume faktisk kan holde sig og hvad forskellen på eau de toilette og parfume er. Basically, alt du behøver at vide om parfumer samlet i en artikel.

Top 10 bedste parfumer til kvinder

1. GIORGIO ARMANI – SI Eau de Parfum – 50 ml

Duft

Pris

Holdarhed

Vi kan lide

God duft
Alsidig
Lang holdbarhed

Vi kan ikke lide

Pris
Brugt af mange

Resume: Denne parfume, Si fra Giorgio Armani, er en eau de parfum med en feminin og floral duft, der er tilegnet til den moderne kvinde. Den er en del af en sí-serie, som har til formål at inspirere kvinder der udviser styrke, dristighed og mod. Duften indeholder noter af solbærnektar, fresia, rose og lyse trænoter som giver en unik duftsammensætning.

2. CLEAN – Rain Eau de Parfum 60 ml

Duft

Pris

Holdarhed

Vi kan lide

Frisk duft
God hverdagsduft
Pris

Vi kan ikke lide

Meget mild
Ikke så feminin

Resume: Denne parfume, Rain fra Clean, er en eau de parfum som dufter af en regnvejrsdag med dens friske og delikate duftnoter af Melon, Påskeliljer, Vandmynte, Åkander, Violblade, Margueritter, Flydende Moskus og Træ. Clean parfumerne har med formål at hylde de enkle glæder i livet og lade dig føle dig ren, frisk, velduftende og godt tilpas.

marc jacobs parfume

3. MARC JACOBS – Daisy Eau So Fresh EdT 75 ml

Duft

Pris

Holdarhed

Vi kan lide

God duft
Alsidig
Lang holdbarhed

Vi kan ikke lide

Pris
Brugt af mange

Resume: Denne parfume, Daisy Eau so Fresh fra Marc Jacobs, er en eau de toilette som bringer dig til et glædesfyldigt og solrig sted, da den dufter af blomster og har en sødme fra frugter. Den har duftnoter af grapefrugt, hindbær, pære og et strejf af grønne noter. Derudover får du en floral duft med dens duftnoter af jasmin, rose, violet blomst, beroligende litchi samt æbleblomst. sammensætning.

4. YVES SAINT LAURENT – Libre Eau de Parfum 50 ml

Duft

Pris

Holdarhed

Vi kan lide

God duft
Alsidig
Lang holdbarhed

Vi kan ikke lide

Pris
Lidt tung

Resume: Denne parfume, Si fra Giorgio Armani, er en eau de parfum med en feminin og floral duft, der er tilegnet til den moderne kvinde. Den er en del af en sí-serie, som har til formål at inspirere kvinder der udviser styrke, dristighed og mod. Duften indeholder noter af solbærnektar, fresia, rose og lyse trænoter som giver en unik duftsammensætning.

5. HUGO BOSS – Femme Eau de Parfum 50 ml

Duft

Pris

Holdarhed

Vi kan lide

Romantisk duft
Feminin og hyldende
Smuk flaske

Vi kan ikke lide

Noten af musk

Resume: Denne parfume, Femme fra Hugo Boss, er en eau de parfum der er tilegnet den moderne kvinde, som står ved sin kvindelighed med masser af selvtillid. Med dens duft af frugtige og varme noter, skabes der opmærksomhed og intensitet. Den har duftnoter af mandarin, solbær, stephanotis, rose og orientalsk lilje som til sammen skaber den cremede og varme duft.

6. LANCOME – La Vie Est Belle 50 ml

Duft

Pris

Holdarhed

Vi kan lide

Stilfulde flaske
Dufter blød og feminin
Costume nomineret

Vi kan ikke lide

Pris

Resume: Denne parfume, La Vie Est Belle fra Lancome, er en eau de parfum, der har til formål at hylde livet og skabe godt humør. Den har en blød og feminin duft med dens duftnoter af vanilje, pære, tonkabønner, jasmin og appelsinblomst. Disse duftnoter skaber tilsammen en lidenskabelig duft af sjæl, omtanke og kærlighed. 

#8 GIORGIO ARMANI – Ocean Di Gioia EdP 50 ml

GIORGIO ARMANI - Ocean Di Gioia 50 ml
bedste parfume 2021

Denne parfume, Ocean Di Gioia fra Giorgio Armani er en eau de parfum til den autentiske kvinde, der hvilke i sig selv. Med dens sprudlende duft med duftnoter af pære, citrus, vandjasmin, liljekonval, rose, sandeltræ og moskus får du en let følelse af energi som virker opløftende på dine sanser. Den er inspireret af det blå hav og er en ren, vanedannende og organisk duft. 


 • Eau de Parfum
 • Tilegnet til den autentiske kvinde
 • Duftnoter af pære, citrus, vandjasmin, liljekonval, rose, sandeltræ og moskus
 • Giver en let følelse af energi som virker opløftende
 • Inspireret af det blå hav
 • Dufter frisk

#9 GUCCI – Bamboo 30 ml

GUCCI - Bamboo 30 ml
bedste parfume til kvinder 2021

Denne parfume, Bamboo fra Gucci er en eau de parfume som afspejler tillid og kvindelighed. Den er tilegnet til den moderne kvinde, der har karakter med dens duft der er intens, yndefuld og blid. Den har duftnoter af blomster, citrus, bergamotte, ylang-ylang blomster, sandeltræ, Tahitiansk vanilje og rav som skaber en følelse af ny og ren sensualitet. Dufter feminint og blomstret.


 • Eau de Parfum
 • Hylder tillid og kvindelighed
 • Duftnoter af blomster, citrus, bergamotte, ylang-ylang blomster, sandeltræ, Tahitiansk vanilje og rav
 • Giver en intens, yndefuld og blid duft
 • Dufter feminint og blomstret
 • Tilegnet den moderne kvinde

#10 Zarko Perfume Purple Molecule 070.07 EdP 100 ml

Zarko Perfume Pink Molécule 090-09 Women EDP 100 ml
bedste parfume til kvinder 2021

Denne parfume, Pink Molécule fra Zarkopperfume er en eau de parfum der hylder uskyldighed og renhed, med stærke sensuelle undertoner. Den er inspireret af pink champagne og nordiske elementer, som den varme brise der kommer i foråret mixet med vand og de mørke træer fra Danmark. Duften fremstår feminin og har duftnoter af hyldeblomster, abrikos, sort orkidé, mahogni og akkorder fra sort træ. Duften er lavet på molekyler, der tilpasser sig hver enkelte persons duftolier.


 • Eau de Parfum
 • Duftnoter af hyldeblomster, abrikos, sort orkidé, mahogni og akkorder fra sort træ
 • Fortolkning af nordiske elementer blandet med pink champagne
 • Feminin og floral duft
 • Signalere uskyldighed og renhed, med stærke sensuelle undertoner
 • Tilpasser sig hver enkelte persons duftolier

Hvilken parfume skal jeg vælge?

Det kan være meget individuelt hvilken parfume, der falder i ens smag. Din duft definere din personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Derfor er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser, når du skal ud og finde din nye parfume. Det kan god være en jungle, at finde rundt i alle de parfumer til kvinder. Som udgangspunkt skal du tænke på, om du har nogen form for allergier – i så fald, undgå de parfumer der indeholder noget, du er allergisk overfor.

Herefter, skal finde en duft der matcher til den duft genre, du ønsker. Ønsker du en frisk, blomstret eller måske de lidt mere tunge og mørke dufte? 

Har du styr på de ting, har du nogenlunde en retning du kan gå efter. Efterfølgende er det bare om at finde de dufte, du synes passer bedst til dig.

Hvor længe kan en parfume holde sig?


Det kan variere lidt, hvor lang tid din parfume kan holde sig, men som udgangspunkt kan den holde sig mellem 4-8 år. Denne levetid, er dog taget ud fra at du har opbevaret den et mørkt og tørt sted, da de ingredienser der er i parfumer ikke har godt af varme og sollys. Hvis det er en kvalitets parfume, kan det også sagtens være, at den kan holde i længere tid end 8 år. Mange professionelle parfumører, lover en holdbarhed længere end de 8 år, så det en god ide at se hvad den parfume du har, holdbarhed er. Det skal dog siges, at hvis du har en naturlige parfume, så er den ikke holde i ligeså lang tid. Naturlige parfumer kan i gennemsnitligt kun holde omkring 2 år. Hvis du står med en parfume, der er overskrevet dens levetid, så bliver den altså ikke skadelig for dig, men du risikere bare, at duften ændre sig til at blive harsk og/eller den helt forsvinder.

Sådan tjekker du, hvor lang tid din parfume kan holde

Der er måde hvorpå, at du vurdere om din parfume er blevet for gammel. Det ene du kan gøre er at tjekke holdbarheden på parfumen eller parfumens æske. Det andet du kan gøre, er at teste det selv – Sådan her: 

 1. Tag din parfume og spray på en serviet eller et stykke papir
 2. Vift papiret og vent så et par sekunder
 3. Duft til papiret. Er duften hersk, så den blevet for gammel 

Hvad er forskellen på eau de toilette og parfume?

Lad os en gang for alle få defineret forskellen på eau de toilette og parfume (eau de parfum). Den helt simple forklaring er, at parfume indeholder 10-20 procent duftolier, hvorimod eau de toilette kun indeholder 5-15 procent duftolier, og derfor har parfume en mere koncentreret duft.

Det betyder også at den holder længere, da der ikke behøves lige så mange sprøjt som ved eau de toilette. Derfor er eau de toilette mere egnet til hverdagsbrug med dens mere afdæmpet duft. Disse forskelle gør også, at der er forskel på priserne. En eau de parfum, koster oftest lidt mere, da den holder længere.    

En lille ekstra fun fact, er at parfume mister hele 70 procent af sin duft indenfor et par timer, hvor de sidste 30 procent kan holde helt op til et døgn. Modsat til parfume, holder eau de toilette kun op til 3 timer og det kan derfor være en god ide, at have den med dig på farten.

TIPS – Få det optimale ud af din parfume

Parfumer er ikke altid så billige, så du kender sikkert følelsen af, at når du har fundet en parfume, som du virkelig godt kan lide, skal den helst holde i så lang tid som muligt. Vi kender et par gode tips til, hvordan du kan få det optimale ud af din parfume, så den holder længere og dufter af mere. 

Det første tip er, at du skal tænke over, hvor du vælger at påføre din parfume. Som nævnt tidligere, så skal en parfume helst opbevares et koldt og tørt sted, men når du påføre den, er det modsat, for så skal du faktisk helst placere den et sted der er varmt, som for eksempel på håndleddene eller halsen. På den måde aktivere du parfumes duft. Men gnid ikke håndleddene mod hinanden, når du har kommet parfumen på – det ødelægger nemlig duften. Som ekstra info, skal du helst ikke påføre parfumen på tør hud, så smør gerne med med en fugtgivende creme inden påførelse.

Det andet tip er, ikke at give den alt for meget gas med at påføre parfumen til at starte med, men i stedet tage din parfume med, måske i en lille beholder også frisk dig op, hvis du føler du mangler. 

Feedback

Vi håber du kunne lide artiklen og fandt det du søgte. Har du en parfume til kvinder, vi bare må afprøve eller nogle spørgsmål – Så skriv endelige nedenfor. Du også velkommen til at følge os på vores sociale medier, Instagram og facebook.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.