Premens → Din hjælper til en mildere menstruations-start!

Træt af PMS? Vi har de bedste råd til dig!

Indlægget blev opdateret den 1. februar 2022

Menstruation er noget, der rammer knap halvdelen af verdens befolkning. Ja, verdenen over. Menstruation er en naturlig ting, men kan være svært at snakke om og egentlig også forstå for nogle, da det af en eller anden grund, er blevet en tabu blandt flere. Men det bør det ikke være – det er som sagt både naturligt og de fleste af befolkningen får det. Men alle os, der allerede har haft vores første menstruation, ved, at dagene op til kan være hårde. Vores hormonbalance er påvirket og i ubalance og det kan skabe f.eks. humørsvingninger. Gud ved hvor ofte, vi har skulle høre for, “er det den tid på måneden?”, fordi mange desværre ikke kender til PMS og dets påvirkninger. For det har mange påvirkninger på os kvinder – og det er ikke alle, der kender til dem eller forstår dem. Premens derimod har gjort alt for at hjælpe os kvinder på vej – og det fortæller vi meget mere om i denne artikel.

Hvorfor får man humørsvingninger, når man har menstruation?

Menstruation er en meget naturlig del af piger og kvinders cyklus. Det kan variere meget fra pige til kvinde, hvornår deres første menstruation kommer. Vi, piger og kvinder, får menstruation månedligt, når vores livmoder frastøder slimhinden, fordi du ikke er gravid og deraf kommer din menstruation så. Processen inkluderer en masse hormoner og ja, de fleste af os ved, hvordan det kan skabe humørsvingninger. Ganske normalt og nærmest uundgåeligt, når der er ubalance i hormonerne. Humørsvingninger kan være ubehagelige for dig, i en sådan forstand at vi ikke altid ved hvorfor, vi reagerer som vi gør. Ubalance i vores hormoner kan gøre, at vi det ene øjeblik er glade og det næste øjeblik, hvis der bliver sagt en forkert ting, så græder vi. Ifølge Premens er der faktisk tal, der viser, at mere end 72% af danske piger har oplevet perioder med PMS.

PMS står for præmenstruelt syndrom og humørsvingninger er ikke den eneste påvirkning, som PMS kan have på os. Det er bare den, vi oftest snakker mest om, da det er mere tydelig udadtil og overfor andre. Men PMS er meget mere end det. De mest normalt og klassiske symptomer er blandt andet også; ømme bryster, du er lidt mere træt, end du plejer og så er det bestemt heller ikke unaturligt, at du har hovedpine. Mange kender også til, at vi dagene op til har appetitændringer. Vi har lyst til forskellige cravings og det indebærer ofte chokolade! Men det er ofte også koncentrationsbesvær, oppustet mave og uren hud. Der er altså et hav af symptomer i forbindelse med vores PMS.

Hvad bidrager Premens med?

Premens indeholder blandt andet Salvie, som er en kendt lægeurt inden for naturmedicin. Salvie kommer af Salvare, som betyder at frelse/helbrede og er derfor også blevet brugt i det naturmedicinske en del. I Premens hjælper Salvie dig til et bedre velbefindende og mere tilpas krop under din cyklus. Der er også vitamin B6 og B2 i, som hjælper med at skabe balance i hormonelle ubalance og samtidig hjælper B2 til at mindske træthed og sørge for en sund hud under. Mange af os oplever undervejs, at vi får uren hud – nogle i større eller mindre grad. Til sidst, en anden vigtig ingrediens i Premens, er Vitamin D. Vitamin D styrker dit immunforsvar.

Kan jeg ellers få noget mod PMS?

Som vi har nævnt tidligere, så kommer PMS i mange former. Nogle af os bliver fysisk utilpas og andre humørsvingninger og lignende. Er du meget påvirket af tidligere nævnte, så er Premens første skridt for dig. Men sommetider skal man heller ikke undervurdere effekten af en dag derhjemme, hvor du forkæler dig selv lidt ekstra. Tag et langt og varmt bad, brug en hårmaske og find din favorit ansigtsmaske frem. Brug ekstra tid på at få smurt dine favorit creme ind, lav en kop kaffe eller te og find bogen frem, som du er i gang med at læse eller du kan også smide dig på sofaen med lidt snacks binge din favorit serie. Der er mange måde at pleje sin krop og velvære på og kun du ved, hvordan du bedst slapper af.

Som sagt, så findes der et hav af måder at give din krop ro og nogle gange er den bedste heling for din krop bare at slappe af og lade den gøre sit. For andre er den bedste kur at få frisk luft. Selvom vi alle kan skrive under på, at det ikke altid er aktivitet og motions, der er øverst på listen, når vi har menstruation. Men frisk luft kan altså gøre underværker, så hvis det er helt slemt, så prøv alligevel. Om det bare er en lille gåtur om blokken, en tur til bageren for at hente snacks eller bare at lytte til havets bølger – det har en eller anden form for effekt på os.

Er der andre fordele ved Premens?

Der er masser af fordele ved at benytte sig af Premens. Først og fremmest bidrager det til mere velvære for dig i forbindelse med din menstruation. En anden fordel er, at Premens er et kosttilskud og kan derfor indtages af piger/kvinder over 15 år, som oplever gener i forbindelse med PMS. Har du dog nogle sygdomme eller er gravid – eller andet, som får dig til at spekulere på, om PMS er for dig, så tag kontakt til din læge og forhør dig først. Desuden er Premens både gluten-, laktose- og sukkerfrit og der er heller ikke tilsat nogen former for farvestof. Til allersidst er det vigtigt at nævne, at Premens heller ikke er testet på dyr. Du får altså et naturligt produkt, som kan indtages af de fleste. Så er du træt af, at humørsvingninger og andre symptomer fra din PMS har en effekt på dig og gør dagene op til din menstruation hårdere? Så kan det være din løsning.
OBS: Har du nogle sygdomme, er gravid eller andet du bøvler med, så anbefaler vi, at du taler med din læge, inden du indtager Premens.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.