Sådan holder du huden sund og frisk - Beauty Living

Sådan holder du huden sund og frisk

Huden er kroppens største organ, men det er alligevel et organ, som rigtig mange tager for givet i dagligdagen. Det er de færreste, der for alvor tager hudplejen alvorligt hver dag, og det betyder i mange tilfælde, at huden ikke er så sund og frisk, som man kunne ønske sig.

Det værste ved en usund hud er næsten, at nogle af konsekvenserne først viser sig i form af rynker senere i livet, og hvis man f.eks. gerne vil undgå dannelsen af rynker, så er det en god idé at tage hudplejen alvorligt allerede tidligt i livet.

Få hudplejen ind i din hverdagsrutine

For langt de fleste er det helt naturligt at børste tænderne to gange om dagen – én gang om morgenen, og én gang, inden man skal i seng. Tandbørstningen er blevet en fast del af alles hverdagsrutiner, og her bør hudplejen hægte sig på i samme spor.

Det kan være en rigtig god idé at gøre hudpleje til en fast rutine før eller efter tandbørstningen, fordi man dermed er mere tilbøjelig til at huske det på den lange bane – og det behøver ikke at tage mere end 5 minutter at smøre en lækker creme på huden. Selv en hurtig gang creme i ansigtet og på kroppen er med til at gøre en fordel for hudens sundhed, og der skal i virkeligheden ikke ret meget arbejde til for at holde huden sund og frisk hele livet igennem.

Brug kun naturlige, sunde produkter

Når hudplejen er blevet en integreret del af hverdagen, så er det tid til at se på de produkter, man bruger. Der er nemlig utrolig mange hudprodukter på markedet, og mange af disse indeholder forskellige, kemiske tilsætningsstoffer, der måske nok hjælper på huden, men har naturlige pendanter, der er mindst lige så effektive. Derfor bør man forsøge at finde frem til nogle lækre, naturlige produkter, der kan bruges til den daglige hudpleje.

De naturlige produkter indeholder ikke den kemi, som mange af de andre produkter indeholder, men er i stedet tilsat diverse æteriske olier og lækre dufte fra naturlige kilder. De naturlige olier og fedtstoffer forstyrrer ikke hudens følsomme celler, og der er ingen tvivl om, at man kan mærke forskel på de naturlige produkter og de kemiske.

Pas bedst muligt på huden

Udover den daglige hudpleje, så bør man altid passe bedst muligt på huden i alle andre sammenhænge, hvis den skal holde sig sund og frisk hele livet igennem. Her handler det f.eks. om at være skånsom, når man barberer sig ved at vælge den bedste barbermaskine i test, og ved f.eks. at beskytte huden ekstra godt, når den er udsat for mange af solens stråler. Solcreme er et absolut must om sommeren, da huden let kan tage skade i denne periode, og det er ligeledes vigtigt at dække huden godt til om vinteren, så særligt hænderne ikke bliver for tørre.

Huden er kun så sund og frisk, som man selv vælger at gøre den, og en sund hud kommer desværre ikke af sig selv – det kræver en god portion arbejde på den lange bane.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.