Salicylsyre - Naturlig peeling af huden

Salicylsyre – Naturlig peeling af huden

salicylsyre

Indlægget blev opdateret den 25. marts 2021 af Beauty Living

Hvis du går og kæmper med bumser, blackheads eller andre former for uren hud, så har du helt sikkert stødt på produkter der indeholder Salicylsyre. Hvis ikke, så er det på tide du gør det. Salicylsyre er blevet mere og mere populært i hudplejeprodukter og især peeling produkter, og det er der en rigtig god grund til – og hvis du har prøvet det ved du hvorfor!

Salicylsyre er har antiage effekt, korrigere pigmentering, bekæmper akne, mindsker porer og fjerner blackheads.
Vil du vide hvordan, så læs mere nedenfor.

Table Of Contents

Hvad er salicylsyre?

Salicylsyre er en naturlig syre der findes i piletræer, og udvindes fra træets bark. Navnet stammer fra det latinske ord for piletræer, Salix, og selve syren er udvundet fra den salicin der forekommer naturligt i barken, og som bruges i mange forskellige medicinske henseende. Salicin har flere anti-inflammatoriske virkninger på kroppen, og bruges derfor til at bekæmpe hovedpiner og andre smerter i præparater som Treo og Kodimagnyl, hvor det bruges i formen, acetylsalicylsyre. 

Både Acetylsalicylsyre og Salicylsyre er listet på WHO’s liste over de mest essentielle medikamenter, der lister de mest sikre og anbefalelsesværdige lægemidler.

Hvor salicylsyre er beregnet til hudproblemer, og derfor modsat acetylsalicylsyre ikke er noget man indtager, men derimod påfører uden på huden. 

Hvordan virker salicylsyre?

Salicylsyre er en Beta Hydroxy Acid (BHA), og går ved påførelse af huden, ind og eksfoliere hudens yderste lag, og dermed fjerner døde hudceller, renser dine porer, hvilket stimulerer dannelsen af nye hudceller. Fordelen ved BHA-syre er at de er fedtopløsende, og salicylsyre er derfor ideel, hvis man lider af akne, blackheads, eller generel fedtet hud. Syren går ind og nedbryder hudens fedtede lag, og destruerer de døde hudceller, således nye celler kan blive dannet, hvilket ikke blot får din hud til at se yngre og mere frisk ud, men også din huds sundhed. Syrens anti inflammatoriske effekter, er med til at bekæmpe ophobet betændelse i huden, som oftest viser sig som røde plamager og bumser, og som synlige blodkar i ansigtet. Her går Salicylsyren ind og dræber ophobede bakterier der måtte sidde i porerne, og giver dermed huden bedre mulighed for at ånde og mindsker derfor chancen for sår og ardannelse. Den kemiske peeling som salicylsyre foretager anses derfor som mildere for huden end som manuelle metoder som scrubs, der ofte indeholder små korn eller lign., hvilket kan være grovere for huden, da det kan være svært at kontrollere både hvor hårdt og hvor længe der skal skrubbes. 

Hvem egner det sig til?

Salicylsyre produkter egner sig bedst til personer med fedtet og uren hud, der har problemer med akne og hudorme. Men da Salicylsyre i højere koncentrationer også bruges til patienter med psoriasis, vorter og ligtorne, så kan personer der lider af disse også sagtens nyde gavn af produkter der indeholder salicylsyre – dog kan det aldrig være en erstatning for at gå til lægen, og man bør derfor altid opsøge en dermatolog. 

Personer der lider af tør og irriteret hud skal dog være påpasselige ved brug at salicylsyre. Da personer med disse hudtyper ofte mangler det fedtlag, som syren går ind og nedbryder, og salicylsyre kan derfor virke skrappere på disse hudtyper, og dermed udtørre og irritere huden yderligere. 

Det er dog både mænd og kvinder der kan benytte produkter der indeholder salicylsyre, hvor især mænd kan drage fordel af produkternes evne til at forebygge indgroede skæghår, samt bekæmpe betændelsen, hvis de først forekommer. 

Salicylsyreprodukter er derfor meget alsidige i både funktionalitet og hvem der kan drage nytte af det. 

Hvordan bruger man salicylsyre?

Da koncentrationen af salicylsyre i hudplejeprodukter, der kan fås i håndkøb, ofte er mellem 1-5%, er effekten ofte betinget af hvor længe produktet for lov til at sidde på huden og arbejde. Derfor finder du også oftest salicylsyre i peeling masker, der skal sidde på huden i længere tid, da syren netop får tid til at arbejde og rense i bund. Det er dog også muligt at finde ingrediensen i både cremer, rensegels, serums m.fl., som kan være rigtig godt, hvis behovet for en dybderens ikke er lige så stort, men man derimod ønsker en mildere effekt til daglig brug, samt drage fordel af salicylsyrens mange andre fordele, er dette ideelt. 

Det er derfor vigtigt når man skal gøre brug af salicylholdigeprodukter, at man kigger på hvor høj koncentration det indeholder, samt hvor længe det skal bruges – er det en maske der skal sidde på eller en rensegel du vasker af med det samme – når man skal vurdere hvor ofte man gør brug af produktet. For ofte brug af et kraftigt salicylsyre produkt, kan nemlig medvirke til at huden ikke når og restituere eller at man blot irritere huden yderligere. Derfor bør man altid følge brugsanvisningen, hvis sådan en medfølger, eller kan man tage sig sine forholdsregler, og vurdere hvor kraftigt produktet er ift. Hvor ofte man bør bruge det. 

Hvilke produkter indeholder salicylsyre?

Peelingprodukter der indeholder salicylsyre:

1# ECOOKING – Peel Maske 50 ml

ecooking peel maske sylicylsyre

Denne peelmaske fra Ecooking opstrammer og udglatter dine  linjer og rynker, da den indeholder E-vitamin og planteekstrakter. Den indeholder flere aktive syre-ingredienser, såsom mælkesyre og AHA syre. Derudover opløser den døde hudceller, fordi den indeholder salicylsyre, og efterlader din hud ren og frisk. Den er vegansk, dermatologisk testet og parfumefri.


 • Eksfolierende maske med salicylsyre
 • Virker opstrammende og udglattende
 • Opløser døde hudceller
 • Udligner linjer og rynker
 • Parfumefri
 • Vegansk

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
199,00 199,00 GÅ TIL BUTIK
210,00 210,00 GÅ TIL BUTIK
269,95 269,95 GÅ TIL BUTIK

2# THE ORDINARY – AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30 ml

the ordinary salicylsyre

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution fra The Ordinary er en kraftig eksfolierende ansigtsbehandling, der revitaliserer og toner huden. Masken indeholder som i navnet 30 % alfahydroxysyrer (glykolsyre, mælkesyre, vinsyre og citronsyre) og 2 % beta-hydroxysyre (salicylsyre), der eksfolierer hudens øverste lag i dybden, renser porerne, fjerner urenheder og udhjævner hudteksturen.


 • Eksfolierende maske med salicylsyre
 • Fjerner urenheder
 • Eksfolierer hudens yderste lag
 • Revitaliserer og toner huden
 • Udhjævner hudteksturen
 • indeholder B5-vitamin

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
69,00 69,00 GÅ TIL BUTIK
70,95 70,95 GÅ TIL BUTIK

Renseprodukter der indeholder salicylsyre:

1# DERMALOGICA – Clearing Skin Wash 500 ml

dermalogica clearing salicylsyre

Clearing Skin Wash fra Dermalogica er et must have i din hudplejerutine. Den udviklet til at fjerne uren, fedtet hud med mange udbrud. Den indeholder blandt andet Tea Tree, eucalyptus og kamille der er med til at fjerne overskydende talg og bakterier. Derudover indeholder den også arnica, citronskal og salicylsyre, der er med til at forhindre nye udbrud.


 • Rensegel med salicylsyre
 • Fjerner talg og bakterier
 • Forhindrer nye udbrud
 • Virker anti-inflammatorisk
 • Til uren, fedtet hud med tendens til akne
 • Vegansk

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
326,25 326,25 GÅ TIL BUTIK
348,00 348,00 GÅ TIL BUTIK
351,95 351,95 GÅ TIL BUTIK
369,00 369,00 GÅ TIL BUTIK

2# MURAD – Clarifying Cleanser 200 ml

murad cleanser salicylsyre

Clarifying Cleanser fra Murad er en vaskegel, der bekæmper urenheder og akne. Den reducerer med sikkerhed 99,9% af irriterende overfladebakterier på mindre end ét minut. Derudover hjælper den imod forstørrede eller tilstoppende porer, overskydende talg og blank hud. vaskegelen indeholder sølvcitrat, mentol samt salicylsyre som trænger ned i porerne og fjerner akne og forebygger nye urenheder og fjerner døde hudceller.


 • Vaskegel med salicylsyre
 • Fjerner urenheder, forstørrede og tilstoppet porer
 • Reducerer overfladebakterier på mindre end ét minut
 • Fjerner overskydende talg og blank hud
 • Indeholder sølvcitrat og mentol
 • Efterlader huden glat og frisk

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
178,00 178,00 GÅ TIL BUTIK
206,25 206,25 GÅ TIL BUTIK
235,00 235,00 GÅ TIL BUTIK
279,95 279,95 GÅ TIL BUTIK

Fugtgivendeprodukter der indeholder salicylsyre:

1# ORIGINS – Clear Improvement Skin Clearing Moisturizer with Bamboo Charcoal

origins moisturizer Salicsylsyre

Clear Improvement Skin Clearing Moisturizer with Bamboo Charcoal fra Origins, er en olie-fri fugtighedscreme mod uren hud og bumser, der er testet af hudlæger. Den indeholder 1 % salicylsyre, der renser og forhindrer nye udbrud. Med denne fugtighedscreme efterlades huden gennemfugtet og frisk.


 • Fugtighedscreme med salicylsyre
 • Fjerner og forhindre uren hud og bumser
 • Indeholder bambusskul
 • Testet af hudlæger
 • Huden bliver gennemfugtet og frisk
 • Oliefri

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
180,00 180,00 GÅ TIL BUTIK
239,95 239,95 GÅ TIL BUTIK

2# MDERMA – Face51 Anti-Blemish Cream

MDERMA Face51 Anti-Blemish Cream

Face51 Anti-Blemish Cream fra Mderma er en fugtighedscreme mod bumser, hudorme og urenheder samt tilstopning af porer. Den indeholder bl.a. salicylsyre og andre ingredienser, der mindsker urenheder og reducerer dannelsen af sebum, der giver bumser. Derudover er den uden parfume og farvestoffer.


 • Fugtighedscreme med salicylsyre
 • Fjerner og forhindre uren hud og bumser
 • Indeholder Niacinamid som forbedrer hudens elasticitet
 • Anbefalet af Asthma Allergy Nordic
 • Indeholder e-vitamin, glycerin og sheasmør
 • Uden parfume og farvestoffer.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
160,00 160,00 GÅ TIL BUTIK
199,95 199,95 GÅ TIL BUTIK

Hvad skal man kigge efter?

Det er meget forskelligt hvad du skal kigge efter når du skal købe produkter med BHA syre i sig. Det kommer først og fremmest meget an på hvad for et behov du har, og hvilket type produkt du leder efter. Effekten af selve syren vil hovedsageligt være afhængigt af koncentration i produktet, og du kan derfor kigge efter hvor høj en procentmængde der er i indholdet, ift. hvor kraftig en behandling du ønsker. Derudover er salicylsyre først og fremmest en syre, og den foretager en mild, men kemisk proces på huden. Derfor kan det være en fordel at kigge efter produkter, der indeholder komplimentere ingredienser, til den reaktion som salicylsyren skaber. Dette kunne f.eks. være ekstra fugt, da BHA syren ville kunne tørre huden en smule ud. Det er ikke altid at salicylsyre produkter indeholder disse, og derfor kan du også med fordel kigge efter hudplejesæt, hvor der er flere produkter i. Her får du oftest stillet flere midler til rådighed, til at behandle dit problem, samt noget til efterbehandling, så din hud stresser mindst muligt efter peeling behandlingen. 

Er salicylsyre sikkert?

Du kan med ro i maven benytte salicylsyre produkter som du kan købe uden recept, da koncentrationen er tilpasset således det netop har effekt, men ikke er skadeligt for dig. Salicylsyre er som udgangspunkt et godkendt, og et registreret essentielt lægemiddel, til behandling af hudproblemer, af WHO (World Health Organization).

Indholdet af pilebarken har været benyttet som lægemiddel i flere tusinde år, hvor man i sin tid kogte barken, for at udvinde de helbredende stoffer. Man kan derfor roligt sige at Salicin har stået tidens tand, da man den dag i dag, stadig bruger det i høj grad, til både dens smertelindrende og antiinflamatoriske effekter, men også for syrens rensende og hud korrigerende effekter. 

Det kan dog være muligt at være allergisk overfor salicylsyre, og du skal derfor være opmærksom hvis du oplever, at du slår ud eller får yderligere irritation ved brug. Dette kan dog være svært at vurdere ved peelingmasker, og det kan derfor være en fordel at teste et produkt, hvor indholdet af salicylsyre er lavere, eller hvor formålet ikke er peeling eller eksfoliering. 

Er du allergisk overfor Treo, Kodimagnyl eller andre medikamenter der indeholder grene af Salicin, skal du være ekstra opmærksom. Du bør derfor altid konsultere læge, hvis du har en reaktion, eller hvis du er i tvivl om at du kan være allergisk.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.