Serum → Med et serum giver du din hud den rette pleje

Hvad er serum?

serum

Indlægget blev opdateret den 27. maj 2022

Du har måske hørt om serum til ansigtet, men hvad er det egentligt? De sidste 10 år, er serum dukket op flere og flere steder. Det mystiske serum, siges at være et mirakel produkt til din hud, og en nødvendighed i din hudplejerutine. Det vil vi selvfølgelig undersøge nærmere.

Først vil vi dog starte fra starten, og helt simpelt forklare hvad serum er. Serum er et koncentrat, som har en flydende konsistens, og er med en masse aktive ingredienser, som trænger hurtigere og mere dybdegående ind i din hud, end nogen andre produkter før har kunne. På den måde, giver serummen din hud den fulde pleje. 

Med serum, kan du også skabe en skræddersyede pleje, så lige meget hvilke behov, problemer eller ønsker du står med, så kan du finde en der kan løse præcis dét. Og med dens intense- og hurtige virkning, er det jo helt forståeligt at serum er blevet så velkendt de seneste år. Hvilket, hvorfor og hvordan finder du svaret på nedenfor. 

Hvad er serum

Serum er en anden måde, du kan give din hud nogle af de vitaminer og mineraler som den har brug for og samtidig, er det et power boost til din hud. Grundet dens flydende konsistens, har den nemmere ved at trænge helt ind i huden, end fx en fugtighedscreme har. Du kan smøre din serum i hele ansigtet, men også på halsen og brystet. Når du skal bruge serummen, skal du påføre den på en ren hud, og det derfor vigtigt, at du fjerner din makeup og renser huden inden du bruger din serum, da den bedst trænger igennem huden, hvis huden er renset. Efter et par minutter, kan du påføre din dag- eller natcreme, hvis det ønskes. Vi anbefaler du påføre din serum morgen og aften sammen med din hudplejerutine.

Hvilket serum skal du vælge?

Vi har lavet nogle forskellige forslag til hvilke serummer der er gode til forskellige hudtyper. Det er vigtigt, at du får defineret hvad du og din hud har brug for i en serum. Har du for eksempel tør hud, skal du finde en serum der kan booste din hud med en masse fugt. Din serum er derudover også et supplement til din allerede eksisterende hudplejerutine, så det er selvfølgelig også vigtigt, at den passer ind med de andre produkter som du bruger. Ved du ikke hvilke behov din hud brug for, kan du finde ud af det under vores artikel; foundation test.

Ujævn hud

BEAUTÉ PACIFIQUE – Submersive Serum Paradoxe 30 ml

serum
BEAUTÉ PACIFIQUE - Submersive Serum Paradoxe 30 ml

Submersive Serum Paradoxe fra Beaute Pacifique beskytter din huds celler mod skadelige frie radikaler og har ovenikøbet en anit-age effekt. Serummen indeholder resveratrol og procyanidin, som reducerer ujævn hud, giver glød og fjerner rødme. Derudover kan den bruges som primer under din makeup.


 • Til ansigtet
 • Anti-age effekt
 • Reducerer ujævn hud
 • Indeholder resveratrol og procyanidin
 • Kan bruges som primer
 • Beskytter mod frie radikaler

Tør hud

ECOOKING – Fugt Serum 20 ml

ecooking fugt serum 20 ml
serum

Ingen har lyst til tør hud, så skynd dig at finde en serum, der kan få gennemfugtet din hud. Ingrediensen du skal kigge efter i kommende serum er, hyaluronsyre, som gennemfugter din hud og efterlader den stråelende. Vi har fundet vores favorit til dig nedenfor.

Fugt serum fra Ecooking er perfekt til dig der ønsker at give din hud masser af fugt. Det skyldes at den indeholder hyaluronsyre, som er med til at give fugt og strålende hud.


 • Til ansigtet
 • Indeholder hyaluronsyre
 • Giver huden fugt
 • Giver en strålende hud
 • Anvendes under dag- og natcreme
 • Parfumefri

Fedtet/uren hud 

THE ORDINARY – Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml

Døjer du med fedtet og uren hud, så skal du have en serum der aktivt går ind og skaber balance i din hud. Oftes skyldes fedtet og uren hud, at din hud overproducerer talg, så sørg for at find en serum, der kan mindske overproduktionen af talg og en med vitamin B3, der mindsker dine urenheder. Vi har fundet vores favorit nedenfor.

Hvis du har fedtet og/eller uren hud, skyldes det højst sandsynlig, at din hud overproducere talg. The Ordinary har fundet løsning til dig, med deres serum som indeholder Niacinamide og Zinc der hjælper med at få huden i balance igen. Der er derudover vitamin B3 i som reducere urenheder.


 • Til ansigtet
 • Indeholder Niacinamide og Zinc
 • Vitamin B3 der reducere urenheder
 • Afbalancere overproduktion af talg
 • Anvendes under dag- og natcreme
 • Få din hud i balance

Sensitiv hud

NILENS JORD – Face Oil 30 ml. No. 409

NILENS JORD - Face Oil 30 ml. No. 409
Serum

Det kan være svært at behandle en sensitiv hud, da en sensitiv ikke kan tåle for meget behandling eller store udsving i plejen. Vi anbefaler du finder en serum, der er skånsom fra din hud og allergicertificeret. Så udsætter du nemlig ikke din hud, for en masse forstyrrende og unødvendige ting i din hudplejerutine. Vi har fundet vores favorit til sensitiv hud nedenfor.

Face Oil No. 409 fra Nilens Jord er perfekt til dig med en tør og sensitiv hud, da dem virker fugtgivende, nærende og styrkende for din hud. Den indeholder naturlige olier fra abrikoser, argantræer og raps. Derudover er den rig på vitamin A og E. Alt det gør at denne serum, beskytter og plejer din hud. Den er også allergicertificeret.


 • Til ansigtet
 • Styrker hudens elasticitet
 • Giver optimal pleje af huden
 • Parfume- og parabenefri
 • Allergicertificeret
 • Fugtgivende, nærende og styrkende

Anti-age

ESTÈE LAUDER – Advanced Night Repair 50 ml

ESTÈE LAUDER - Advanced Night Repair 50 ml
serum

Vi alle bliver ældre, som dagene går, men derfor kan vi godt passe på vores hud. En af de ting der sker når vores hud bliver ældre, er at den får svære ved at optage vitaminer og mineraler, finde derfor en serum med A vitamin og E vitamin, der kan accelerere cellefornyelse og beskytte huden mod skadeligelige virkninger. Vi har fundet vores favorit til dig med moden hud nedenfor.

Denne serum fra Estée Lauder er en night repair serum og påføres derfor hver aften inden sengetid. Den anvender en ChronoluxCB™-teknologi som gør den til det perfekt valg til at reducere ældingstegn. Den indeholder derudover hyaluronsyre som giv din hud masser af fugt og lader huden reparere sig fuldt ud igennem natten.


 • Tnsigtet
 • Forbygger og plejer huden
 • Anvender ChronoluxCB™ Teknologi
 • Indeholder hyaluronsyre
 • Udjævner linjer og giver en flot ensartet hudtone
 • Testet af hudlæger og øjenlæger

Aloe Vera & C,E, F vitamin Anti age Serum

Hvis du absolut skal bruge en serum så skal det være denne fra Australian Bodycare fordi den indeholder ALT du behøver. Dette serum på 30ml indeholder både aloe vera, vitamin c, vitamin e, og vitamin f! Indholdet af hyaluronsyre går ind og reducerer dine rynker, og indholdet af tea tree olie holder huden sund og modvirker bakterier. Aloe vera både fugter, køler og blødgør huden. Altså, whats not to like? Produktet er 100% vegansk og kan bruges af både kvinder og mænd.


 • 30 ml
 • Aloe vera & C,E,F vitamin Anti age Serum
 • Kan bruges af både kvinder og mænd
 • 100% vegansk

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
99,00 99,00 GÅ TIL BUTIK

Hvad er forskellen på serum og creme?

Den store forskel på serum og creme, er at en serum indeholder aktive ingredienser som trænger mere grundigt ind i din hud, grundet den lipidopløselig base som en serum har. Ved en creme kan du risikere, at produktet ikke trænger ordentligt ind i din hud og forbliver på det yderste del af huden. Så har du brug for en stærkere behandling, så er serum klart det rigtige valg for dig. Serum bliver derfor også hyppigt anvendt, ved et konkret hud problem, da en serum kan tilbyde en stærk koncentreret dosering til din hud.

Sådan bruger du din serum i ansigtet

Når du har fundet den serum som der kan give dig din ønskede pleje og resultat, er det vigtigt at du også anvender den korrekt, så du kan få det fulde ud af den.

 1. Før du påfører

Inden du er klar til at bruge din serum, er det vigtigt din hud er helt ren, så din serum kan trænge bedst muligt ind i din hud. Sørg derfor for, at have fjernet alt makeup og bruge en god ansigtsrens inden du påføre din serum. Eventuelt rens din hud over to gange, altså en “double cleanse” for at sikre din hud er helt ren.

2. Når du påfører

Når du skal påføre din serum er der nogen forskellige ting du skal være opmærksom på. Først og fremmest, kan det påførelsen variere ud fra hvilken serum du har. Så det er en god ide at tjekke hvad der står på din serum. Eksempelvis, anbefales det at serummen skal varmes op i hænderene før påførelse, da det kan aktivere nogen af de vigtige og gode ingredienser der er i serummen, men det kan også være modsat, ved at din serum skal på føres direkte på din hud.
En fællesnævner for alle, er at du aldrig kan få for meget på. Påføre du et tykt lag, så vær dog opmærksom på, at det kan tage længere tid før din serum er trukket nok ind i din hud.
Vær heller ikke bange for at påføre på hals og bryst. Det har din hud kun godt af. Så giv den gas!

3. Efter du har påført

Når du har påført din serum, skal du helt lade den trække godt ind. Når den har trukket godt ind, kan du påføre din dagcreme eller natcreme.

Opbevaring af din serum

Din serum indeholder en masse vigtige og gode ingredienser og disse ingredienser skal helst ikke bliver for varme eller få for meget ilt, hvis de skal virke optimalt. Tænk derfor over, hvor din serum bliver opbevaret, når du ikke bruger den. Find et køligt sted, uden direkte sol. Et andet godt råd er, at huske at lukke den godt til, når du er færdig med at bruge den, så den ikke trækker en masse ilt.

Ofte stillede spørgsmål

Feedback

Har du en serum vi bare skal høre om, så du velkommen til at kontakte os på vores Facebook eller Instagram.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.