Shower gel → Skab en spa-lignende oplevelse derhjemme

Shower gel → Få det bedste ud af din shower gel

shower gel

Indlægget blev opdateret den 26. april 2022

De fleste af os har nok en tendens til at købe den billigste eller bedst duftende shower gel på hylden. Men hvis vi lige i et kort øjeblik tænker os om, så ville vi for eksempel aldrig købe en fugtighedscreme udelukkende på grund af at den er billig eller velduftende. Vi har det med ikke at behandle vores krop på samme måde som vores ansigt – besynderligt nok! I denne artikel ville vi gøre et ihærdigt forsøg på at få dig til at genoverveje dit valg af shower gel, da din krop fortjener lige så meget forkælelse og pleje som dit ansigt.

Rituals – The Ritual Of Ayurveda

Rituals - The Ritual Of Ayurveda
shower gel

Rituals – The Ritual of Ayurveda er baseret på indisk rose og sødmandelolie. Når produktet kommer i kontakt med vand forvandles det til en plejende skum. Du behøver ikke bekymre dig om overflydende kemikalier, og du kan roligt læne dig tilbage og nyde et lækkert bad med denne plejende og skummende duftsensation. 


 • 200ml
 • 4 Stjerner hos Lyko
 • Plejende 
 • Indeholder indisk rose og sød mandelolie

Faith In Nature – Lavender & Geranium Body Wash 400 ml

Faith In Nature - Lavender & Geranium Body Wash 400 ml
shower gel

Faith In Nature – Lavender & Geranium Body Wash er en body wash på 400 ml som indeholder lavendel, lavandin, geranium og æteriske olier for at berolige kroppen samtidig med at få kroppen til at slappe af. 


 • 400ml
 • 5  Stjerner hos Lyko
 • Indeholder lavendel, lavandin og æteriske olier
 • Beroligende og plejende

DERMA – Family Shower gel 1000ml

DERMA - Family Shower gel 1000ml
shower gel

Derma – Family Shower gel er en mild, skånsom og parfumefri body wash, som renser huden og plejer den. Produktet indeholder pentavitin og glycerin, der optimalt fugter og plejer, samtidig med at den bevarer hudens naturlige fugtbalance og elasticitet, 


 • 1000 ml
 • Svanemærket 
 • AllergyCertified 
 • Uden farvestoffer og parfume

Ecooking Showergel – 300ml

Ecooking Showergel - 300ml
showergel

Ecooking Showergel er mild, rensende og efterlader huden ren og frisk med en skøn duft af appelsin, lavendel og rose. Dette produkt har et højt indhold af økologisk glycerin, der har blødgørende og glansgivende egenskaber. 


 • Egnet til alle hudtyper
 • Skånsom, rensende og velduftende
 • Indeholder glycerin
 • 100% vegansk

L:A Bruket Shower Gel 450 ml – Lemongrass

L:A Bruket Shower Gel 450 ml - Lemongrass
shower gel

Denne lækre body wash fra L:A Bruket har en fortryllende og forfriskende duft af citrongræs, der både forfrisker men også virker rensende og stimulerende for krop og sjæl. Produktet er økologisk, vegansk og parabenefri. Produktet er også en refill, så du kan fylde den op og på den måde skåne miljøet. 


 • 450 ml
 • Fortryllende og forfriskende duft 
 • Rensende og stimulerende 
 • Økologisk, vegansk, parabenefri

So Eco Flat Loofah

loofah
shower gel

So Eco Flat Loofah er en loofah som er fremstillet af faste naturfibre, som giver kroppen en behagelig og effektiv eksfoliering.

So Eco tilbyder et udvalg af PETA-akkrediteret Cruelty Free & Vegan-venligt plejetilbehør, som har fokus på miljø.


 • Fremstillet af naturfibre
 • Eksfolierer
 • Anvendes i badet
 • Cruelty free & vegan-venligt

Hvad er en shower gel?

Shower gel, som også bliver kaldt body wash eller shower cream, er et specialiseret flydende produkt, der bruges til at rense kroppen under bruseren eller i badekaret. En shower gel skal ikke forveksles med med flydende sæber, fordi shower gels indeholder ikke forsæbet olie som mange mange flydende sæber gør. I shower gels bruges der syntetiske rengøringsmidler, der stammer fra enten petroleums- eller plante kilder. 

Både shower gel og body wash indeholder en lavere pH-værdi end den traditionelle sæbe, som også er kendt for at føles mindre udtørrende for huden. I nogle tilfælde tilsættes natriumstearat til den kemiske kombination for at skabe en solid version shower gel. 

shower gel

Hvad betyder shower gel?

Vi kom kort ind på det tidligere, men shower gel betyder egentligt direkte oversat brusegel. En shower gel / body wash er en emulsion af vand og vaskemiddel base tilsat duft, der bruges som et rensende middel i badet.

Shower gel historie

Shower gel er en afledt opfindelse af den flydende sæbe, som først dukkede op i 1800-tallet. I 1865 patenterede William Shepphard formlen bag den flydende sæbe, men produktet vandt til sidst popularitet med fremkomsten af ​​Palmolive-sæbe i 1898 af B.J. Johnson.

Moderne kemi muliggjorde senere skabelsen af ​​shower gel, som specialiserede sig i at rense hele kroppen i badet.

Hvilken shower gel skal jeg vælge?

Okay, så du undrer dig over hvilken shower gel du skal bruge. Det er helt forståeligt. No worries though, vi er her for at hjælpe dig med at finde ud af hvilken shower gel du skal vælge. 

Enhver shower gel du overvejer at købe, bør være fri for sulfater og balancere dine pH-niveauer. Parabener, syntetiske farver og dufte, phthalater, natriumlaurylsulfat (SLS)/natriumlaurethsulfat (SLES) og formaldehyd er nogle af de ingredienser, du skal undgå for enhver pris. De bedste shower gels er dem, der er lavet med naturlige ingredienser.

Shower gel do’s

Vælg en shower gel som komplimenterer din hud

Når du introducerer din hud til en ny hudpleje- eller kropspleje rutine, har din hud brug for 2-4 uger til at tilpasse sig og acceptere skiftet. Hvis du foretager et pludseligt skift fra syntetiske til naturlige produkter, kan din hud tage længere tid om at tilpasse sig ændringen. Så kig efter ingredienser, som din hud er bekendt med, og som ikke har nogen bivirkninger. De fleste shower gels er formuleret til en bestemt hudtype, se omhyggeligt på etiketten og vælg din gel i overensstemmelse hermed.

Invester  i en loofah

Udover at beholde shower gel-skummet, er loofah også yderst hjælpsom til at eksfoliere de døde hudceller. Du kan bruge loofahs lavet af naturlige tråde, hamp eller andre miljøvenlige alternativer.

Skrub rigtig godt

For at en shower gel skal virke og dræbe bakterier fra din hud, skal du skrubbe den hen over hver kropsdel ​​i mindst 20 sekunder. Skrub produktet henover din krop rigtig godt med en loofah for at slippe af med alt snavs og bakterier fra din hud.

shower gel

Shower gel dont’s

Brug ikke din shower gel på ansigtet

Uanset hvor gode ingredienserne i din shower gel er, så er den ikke beregnet til dit ansigt. Huden i dit ansigt er ekstremt sart sammenlignet med huden på din krop, og den kræver en mildere og specialiseret rens. Brug derfor aldrig shower gel til at rense dit ansigt. 

Brug ikke kemikaliefyldt shower gels

Hvis du vil behandle din hud godt, så skån den for de kemikaliefyldte shower gels. Konventionelle shower gels har kemikalier som sulfater, som får dem til at skumme rigtig godt. Disse har dog varige bivirkninger på din hud, såsom opblussen af ​​eksem, tør og irriteret hud og meget mere. Ved at bruge  en skånsom shower gel lavet med naturlige ingredienser er den bedste måde at pleje din hud med omhu på.

Vær ikke aggressiv

Mens du tager et brusebad eller efter, må du ikke gnide din hud kraftigt med en loofah eller håndklæder, da det kan irritere din hud og føre til afskalning. Skrub din hud forsigtigt med loofah, og når du er færdig med dit brusebad, tør du din hud med bløde håndklæder. Brug eventuelt en blødgørende creme for yderligere pleje. 

Hvordan bruger man shower gel?

Step 1: Skyl din krop

Skyl din krop rigtig godt med lunkent eller lidt varmere vand bare for at skabe damp i bruseren. Dette vil hjælpe med at åbne porerne i din hud og hjælpe det gode ved din showe gel med at trænge rigtig godt ind.

Step 2: Vask dit hår først

Det er en no-brainer at vaske dit hår først og din krop senere, fordi alt fra en shampoo skyller ned i din krop. Derfor bør du vaske dit hår først, så du kan rense alle resterne fra shampoo og balsam, der er lagt på din hud. Læs mere om hårtyper.

Step 3: Skum din shower gel godt

Påfør cirka to spiseskefulde shower gel på din loofah og skum den rigtig godt på tværs af din krop. Det rige skum fra en shower gel hjælper med at eksfoliere huden rigtig godt og hjælper med at slippe af med døde hudceller, der er lagdelt på huden.

Step 4: Brug et blødt håndklæde

Skrub din krop rigtig godt i blide bevægelser uden at give hudafskrabninger. Når du er færdig med dit brusebad, dup dig selv tør med et blødt håndklæde.

shower gel

Ofte stillede spørgsmål om shower gel (FAQ)

Hvor meget shower gel skal man bruge?

Mange af os har en tendens til at bruge alt for meget produkt, når vi ikke ved, hvor meget shower gel vi skal bruge. Hvis den ikke skylles godt af, kan din shower gel efterlade en klistret fornemmelse på din krop. Brug af for meget shower gel kan også fjerne de naturlige olier fra din hud – og det vil du for alt i verden undgå!

Må man bruge shower gel dagligt?

Hvis du bruger en fugtgivende shower gel, kan du fortsætte med at bruge den hver dag.

Kan man bruge shower gel i håret?

Shower gel kan teknisk set bruges på hår som en erstatning til shampoo, hvis det er angivet på produktpakken. Dog bør shower gels  generelt ikke bruges i håret. Selvom det sandsynligvis ikke vil gøre dig nogen skade, har dit hår og hud forskellige behov, og shower gel kan skade dit hår ved at fjerne dets olier.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.