Bedste Silver Shampoo 2024 | De 7 bedste til flere typer hår!

7 forskellige silver shampoo | Her er vores yndlings

Kvinder vælger mellem silver shampooer

Indlægget blev opdateret den 7. januar 2024

At vælge den bedste silver shampoo er vigtigt for dit hårs fremtid – både for udseendet og strukturen. Hvis du ønsker at få en kølig undertone i dit hår, kan silver shampoo være en mulighed. Dette gælder egentlig også, hvis du har blondt, gråt eller brunt hår. Der er netop en silver shampoo til alle typer hår, det handler blot om at finde den rigtige.

I denne artikel har vi samlet flere muligheder på, hvilken der kunne være din næste favorit silver shampoo.

Vores 7 yndlings silver shampoo

Vores favorit

Ida Warg Silver shampoo

Ida Warg Silver shampoo

Vores favorit er silver shampooen fra Ida Warg. Den er den mest skånsomme for dit hår, der gør det muligt at bruge den til daglig brug. Det gør din rutine nemmere, og du har derfor mindre at tænke over i din hverdag. Ida Warg er et skandinavisk beauty mærke, der endelig er nået til Danmark efter stor succes i Sverige og Norge. Den skandinaviske profil ses på deres fokus på æstetik, velvære og kvalitet. Ida Warg laver både hud- og hårprodukter, som er cruelty-free og 100% vegansk. Ida Warg er curly-girl approved, og kan derfor bruges af forskellige hårtyper uden det skader håret.


 • Til blondt og gråt hår
 • Skånsom mod håret
 • Æstetik flot
 • Matchende balsam

Bedste til skadet hår

Olaplex no. 4P Blonde Enhancer Shampoo

Olaplex no. 4P Blonde Enhancer Shampoo

Den bedste silver shampoo til skader er Olaplex no. 4P. Med deres teknik i deres produkter er de specielt udviklet til skadet hår. Dette betyder, at shampooen ikke blot forebygger og beskytter, men den kan også reparere det ødelagte hår. Olaplex er kendt for at give frisør behandlinger i hjemmet, og du ved derfor, at du får et kvalitetsprodukt. Olaplex no. 4P er altså pengene værd, hvis dit hår har brug for en kærlig og reparerende hånd.


 • Til blondt og gråt hår
 • Til skadet hår
 • Kvalitetsprodukt
 • God omtale

Bedste til brunt hår

Milk_shake Cold Brunette Shampoo

Milk_shake Cold Brunette Shampoo

Den bedste silver shampoo til brunt hår er Milk_shake Cold Brunette Shampoo, der er specielt udviklet til brunetter og brunt farvet hår. Den er fremstillet til at skabe koldere nuancer i håret. Milk_Shake har produceret flere silver shampooer, som viser deres forståelse for, at der er et stort behov for et bredere udvalg.

Milk_Shake bruger mælkeproteiner i deres produkter. Proteinerne er med til at styrke hårets struktur, og kan hjælpe med at opnå mere glans og blødhed. 


 • Til brunetter
 • Mælke proteiner
 • Blå pigmenter
 • Matchende balsam

Bedste til ekstra lyst hår

Milk_shake Silver Shine Light Shampoo

Milk_shake Silver Shine Light Shampoo

Milk_Shake Silver Shine Light Shampoo er den bedste silver shampoo til dig, der har meget lyst/hvidt hår. Meget lyst hår kan nemlig nemmere optage violette pigmenter, og har en tildens til at blive lilla og mørk. For at eliminere dette har Milk_Shake lavet en lysere version af deres Silver Shine Shampoo, med kun 50% af de violette pigmenter. Derfor kan den bruges uden frygt for, at håret bliver misfarvet.

Denne shampoo indeholder også mælkeproteiner, som hjælper hårets struktur, og kan hjælpe med at opnå mere glans og blødhed. 


 • Til meget blondt hår
 • Mælke proteiner
 • Færre lilla pigmenter
 • Matchende balsam

Den bedste til at opnå en ask toning

Milk_shake Icy Blond Shampoo

Milk_shake Icy Blond Shampoo

Den bedste silver shampoo til at opnå en anden toning end lilla er Milk_shake Icy Blond Shampoo. Den er nemlig ikke lavet på violette pigmenter som andre silver shampooer – men i stedet sorte. De sorte pigmenter modvirker dog stadig gule og orange toner i håret, men med et andet slut resultat. De sorte pigmenter giver nemlig et ashy look i håret. Den er også ideel til at vedligeholde grå eller sølvfarvet hår.

Den fungerer dog ligesom andre silver shampooer og skal bruges på samme måde.


 • Til blondt hår
 • Mælke proteiner
 • Sorte pigmenter
 • Matchende balsam

Den bedste pris

L’ORÉAL PARIS Elvital Color Vive Purple Shampoo

L'ORÉAL PARIS Elvital Color Vive Purple Shampoo

Den bedste silver shampoo til prisen er L’ORÉAL PARIS Elvital Color Vive Purple Shampoo. Vive Purple Shampoo kan alt det, en silver shampoo skal kunne, men til en overkommelig pris. Den er anbefalet af mange forbrugere, og rammer derfor bredt og passer til mange hårtyper. Deres produkter kan også findes i de fleste supermarkeder, og behøves derfor ikke bestilles online. 


 • Til blondt og afbleget hår
 • Billig
 • Sol- og UV-beskyttelse
 • Mange gode anbefalninger

Bedste til kraftige gule toner

Fugde Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Fugle Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Den bedste silver shampoo til kraftige gule toner er Fugde Clean Blonde Violet Toning Shampoo.

Fugde shampoo lavet til en intensiv behandling af gule toner og har meget effektive violette pigmenter. Alt efter, hvordan du ønsker, at dit hår skal se ud, kan du bruge bruge den som daglig shampoo men også som en kur. Den kan altså også bruges sammen med din daglige shampoo, hvis du blot ønsker en opfriskning en gang imellem.


 • Til lyst hår
 • Meget intens
 • Hansker anbefales
 • Kan udtørre

Hvad er silver shampoo?

Silver shampoo er en shampoo til håret med lilla pigmenter. De lilla pigmenter i shampooen er med til at ændre nuancen i dit hår fra gule, orange og røde toner til mere afkølede farver. Shampooen er et produkt, der bliver brugt i de fleste frisørsaloner for at tone afbleget hår. 

Du skal derfor vælge silver shampoo, hvis du ønsker at ændre din undertone i håret fra en varm til en koldere nuance, uden at gå til frisøren eller blot for at vedligeholde hårfarven.

Hvad er silver balsam?

Shampoo er lavet til at fjerne olier fra dit hår, og kan nemt tørre dine ender ud og skade håret. 

Hvis du derfor har skadet hår i forvejen, men gerne vil opnå effekten af silver shampoo i dine ender, så vil silver balsam være svaret. Silver balsam har nemlig også lilla pigmenter for at kunne ændre nuancen i håret. 

Når du vælger at købe shampoo og balsam, der er produceret til at blive brugt sammen, sørger du også for, at dine produkter ikke modvirker hinanden, men derimod komplimenterer hinandens effekt. 

Sådan bruger du silver shampoo

Silver shampooer kan være meget forskellige, og du kan ofte finde svaret på flasken.

Generelt:

 1. Skyl håret igennem 
 2. Put silver shampoo i håret til det skummer
 3. Lad det trække ind i håret i et par minutter 
 4. Vask ud

Men som hovedregel:

En silver shampoo kan bruges i stedet for din almindelige shampoo, når du vasker dit hår, for at opnå en koldere nuance. 

Hvis du ikke ønsker at bytte din shampoo ud med en silver shampoo, kan du bruge begge. Det vigtigste er blot, at du bruger din almindelige shampoo først og silver shampoo i anden omgang, når du vasker dit hår.

Det anbefales ikke at bruge silver shampoo inden en frisør tid, da det kan påvirke resultatet. 

Hvor længe skal silver shampoo side i?

 • Jo længere det får lov til at sidde i håret jo mere toner det dit hår. 
 • Hvis din silver shampoo derfor ikke virker og du ikke ser en effekt, kan du vælge at lade det sidde længere i. 
 • Det anbefales dog ikke at lade det sidde natten over. 
 • Hvis du bruger det for tit/længe, kan det forekomme, at du gør dit hår mørkere på grund af pigmenterne – i stedet for lysere.
 • Vi anbefaler, at du bruger den efter behov, og tester dig frem til hvor ofte og hvor længe dit hår har brug for det. 

Hårfarver, der kan bruge silver shampoo

Afbleget hår

Når du siger afblegning, siger du også silver shampoo. Shampooen bliver især brugt, når håret har fået reflekser – uanset om det er highlights, balayage eller babylights. 

Afbleget hår er nemlig mere udsat for at få gullige toner i håret. Silver shampoo er også vigtigt for at vedligeholde den farve, du fik ved frisøren. 

Naturligt hår

Hvis du har naturligt blond hår, kan du bruge silver shampoo til at opnå en mere kølig blondt. Selvom effekten er større på afbleget hår, kan dit naturlige hår også få et løft af silver shampoo, hvor det blot skal have lidt længere tid til at virke. 

Ligesom med blondt hår kan gråt hår også have godt af en omgang silver shampoo. Dette er specielt, hvis du oplever gule eller andre varme farver og toner i håret. Men også hvis du blot ønsker at holde dit hår en kold nuance. 

Silver shampoo til brunetter

Der findes silver shampoo til brunetter – som både naturlige og farvede brunetter kan benytte sig af. Det bruges af dem, der ønsker koldere toner, men også for at vedligeholde hårets farvning. Her er shampooen en blå farve i stedet for lilla, som gør det bedre for den brune farve. 

Hvorfor bliver mit hår gult?

De gule, orange og røde toner kommer af flere årsager. 

Det er mest tydeligt, hvis dit hår er blevet afbleget forkert eller for hurtigt af nogen, der ikke har styr på hår.

De varme toner kommer dog også af andre grunde som dagligt slid, som er svært at undgå. 

Afbleget forkert 

Hvis dit hår er blevet afbleget forkert, vil håret få varme toner. Nogen gange er silver shampoo nok til at få de varme toner ud, mens andre gange skal der en omgang afblegning mere eller frisørtid til. 

Slid

Du slider på dit hår på daglig basis. Det er umuligt at undgå slid fuldstændigt, men der er flere faktorer, der spiller ind på, hvor meget det bliver slidt. 

Den første årsag til slid er hyppig vask, når du vasker dit hår bliver det slidt. Desto hyppigere du vasker det, jo mere bliver det slidt. Du kan skrue ned på hårvasken for at skåne håret mere. Eksperter anbefaler også, at du kun vasker dit hår én gang om ugen maks. 

Hvis du bruger varmeredskaber er dette også en årsag til slid. Glattejern, krøllejern eller føntørre slider håret – og ligesom med vask, så jo hyppigere du bruger varme, jo hurtigere slider du håret. 

Hvis du derfor ofte bruger varme på dit hår, kan det være ekstra vigtigt at anskaffe en silver shampoo, der passer dine behov.

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.