Større læber → Alt du behøver at vide om filler i læberne

Større læber – Sådan får du større læber med filler

filler i læberne, restylane læber, større læber

Indlægget blev opdateret den 23. februar 2022

I løbet af de sidste par år er vi alle blevet bekendte med filler. De fleste af os associere filler med større læber – lets face it, filler bliver helt sikkert mest brugt i læberne. Eller hvad? Faktisk bliver filler brugt i næsen, kindbenene, kæbelinjen, nasolabial fure, øjenrande, hage, rynker og mundvige – i lige så stor omfang som i læberne! Frem for at gå under kniven, vælger folk at få et midlertidigt, billigere, og mere naturligt alternativ, nemlig filler. Og ja, du læste helt rigtigt. Filler er naturligt. Filler består af hyaluronsyre som er volumegivende og fugtgivende, og det findes allerede i huden. 

Hvad er filler?

Filler er per definition en rumopfyldende gel som består af hyaluronsyre. Hyaluronsyre er både volumegivende og fugtgivende, og det findes faktisk allerede i huden, og er derfor det det naturlige valg for personer, der gerne vil mindske og reducere fine linjer og rynker. Filler sprøjtes ind i, eller under huden, og det bruges primært til at behandle rynker, give fyldigere læber, og forme enten kindben eller hagen.

Filler i læberne 

De mest udbredte former for fillers er Juvederm læber, Restylane læber, Belotero læber, Stylage læber og Revolx læber. Det er meget forskelligt hvad de forskellige kliniker og lægehuse landet over arbejder med, og det er derfor vigtigtm, du sætter dig ind i, hvad de forskellige former for fillers er, hvad de gør, og hvordan det kommer til at se ud når man får det indsprøjtet.

Typer af filler

Større læber med Juvederm

Juvederm er en filler som giver fyldige, bløde, og naturlige læber. Juvederm udglatter fine linjer, og det er et blidt og skånsomt produkt, som i mange tilfælde bliver tilsat en smule bedøvelse, for at lette smerten ved behandlingen. Juvederm har en unik formulering, som netop er designet til at give synlige og mærkbare resultater, der holder. Juvederm er et af de nedbrydelige fillers, der findes. Juvederm indeholder næsten udelukkende hyaluronsyre, som giver en holdbarhed på 3 til 12 måneder, hvorefter det nedbrydes.

Større læber med Restylane

Restylane læber minder på mange måder om Juvederm læber. Restylane er nemlig en ikke-permanent filler, som hovedsageligt består af vand og en lille smule hyaluronsyre. Restylane har en gel lignende konsistens, og det er et af de nedbrydelige fillers, som har en holdbarhed på 6 til 12 måneder.

større læber, restylane læber, filler i læberne

Restylane læber bivirkninger

Efter en restylane behandling kan du opleve hævelse og rødme, og der kan være en del ømhed ved det behandlede område. I nogle tilfælde kan behandleren være så uheldig at ramme et blodkar, hvilket gør, at man kan risikere at blive lidt blå og gul omkring området de følgende dage.

Er restylane farligt?

Restylane er ikke farligt, men det har sine bivirkninger. Du kan opleve rødme, lokal hævelse, kløe og ømhed, som oftest forsvinder i løbet af et par dage. I meget sjældne tilfælde kan infektioner forekommer. Allergiske reaktioner over for indholdstofferne kan også forekomme, det kunne derfor være en ide at få foretaget en form for test, før du får sprøjtet 1 ml filler i læberne. Sene bivirkninger efter behandling med ikke-permanente fillers er sjældne.

Større læber med Stylage

Stylage er en filler som ligger under samme kategori som Juvederm, Restylane, og Belotero. Stylage er en ikke-permanent filler, som består af 98% vand og 2% hyaluron. Stylage er pakket med antioxidanter og giver en naturlig, men rig løsning til en række ‘skønhedsproblemer’. Stylage er især perfekt til udglatning af overfladiske rynker omkring øjnene, og til udfyldning af læberne. 

Større læber med Revolax

Revlox er kendt for at være et premium produkt, der sælges til en overkommelig pris. Revlox er grundigt testet og har samme høje kvalitet som sine markedsledende konkurrenter. Revlox er en højkvalitets hyaluronsyre filler. Det er ikke-animalsk afledt og biologisk nedbrydeligt. Revlox giver et naturligt look og en glat finish.

Metoder til læbeforstørrelse 

Der er 3 udbredte metoder til læbeforstørrelse, nemlig: Neutrale læber, Juicy Læber, og Russian læber. 

 • Neutrale læber: Formålet med neutrale læber er retning af asymmetriske læber og dermed genskabe harmonien i ansigtet. 
 • Juicy læber: Formålet med Juicy læber er fyldigere læber med en flot og markeret læbekant. 
 • Russian læber: Formålet med Russian læber er store og voluminøse læber med et løft af overlæben og et træk i underlæben. 
Større læber, filler i læberne, restylane læber

Hvordan foregår forundersøgelsen?

Til forundersøgelsen vil du have mulighed for at møde personalet på klinikken, og du vil have mulighed for at stille alle de spørgsmål, du sidder inde med. Du og din behandler vil forventningsafstemme, og der vil aftales en dato. 
Det er dog vigtigt at pointere, at det er lovgivningsbestemt, at man mindst i 48 timer inden første behandling booker en forundersøgelse. Dette gælder også selvom, du har fået filler i læberne tidligere på en anden klinik.

Hvad skal jeg gøre inden en behandling?

Tag Arnica piller! Arnica er en helbredende balsam til trætte muskler og blå mærker. Allerede før din behandling vil Arnica gå ind og hjælpe på inflammation, hævelse, og blå mærker. Det er en god ide at tage Arnica 3-4 dage før din behandling, og fortsætte med at tage dem yderligere 3-5 efter din behandling netop for at undgå inflammation, hævelse og blå mærker. Med det sagt, så skal du altid tage kontakt til din egen læge i forbindelse med indgreb som større læber, her ville det være en ide at spørge din læge, om Arnica er noget du kan tåle og bør tage.

 • Du bør undgå alkohol 24 timer inden behandlingen
 • Undgå varme drikke
 • Rens det område, der skal behandles og undgå makeup
 • Undgå blodfortyndende medicin som magnyl, gigtmedicin, vitamin E og fiskeolie en uge før og efter behandlingen. Dette kan nemlig være med til at forværre blå mærker og hævelser.
 • Husk at oplyse din behandler om du har nogen former for allergier.

Selve behandlingen

Til selve behandlingen vil der blive påført en bedøvelsescreme på dine læber for at dulme smerterne. At få lavet filler i læberne for at få større læber er en relativ hurtig og smertefri proces. De fleste personer vil føle et lille ‘niv’ ved hver injektion, og læberne vil sandsynligvis føles ømme bagefter. Mange former hyaluronsyre fillers indeholder et bedøvelsesmiddel, som hedder lidocain, som minimerer ubehag under injektion. Efter injektionen vil din læge give dig is for at hjælpe med eventuel hævelse. Normal aktivitet kan genoptages umiddelbart efter injektion. De fleste mennesker oplever minimale blå mærker og rødme.

større læber, filler i læberne, restylane læber

Efter behandlingen

Det er vigtigt at massere det behandlede område 3 gange dagligt i 3 dage efter behandlingen. Du bør også undgå motion, makeup, og sol i 24 timer efter behandlingen, samt undgå varme drikke og alkohol. Det anbefales at du bruger en parfumefri creme til læberne.

Undgå infektion 

 • Brug ikke makeup efter behandlingen
 • brug ikke andres læbestift/læbepomade
 • Sprit gerne dine hænder af inden du rører ved det behandlede område.

Hvor lang tid går der før jeg kan se det endelige resultat?

De første par dage efter din behandling kan du opleve ujævne blå mærker og hævelser. Du bør ikke dømme dine læber eller beslutte dig for, om du kan lide eller ikke, før du i det mindste har givet dem 2 uger til at hele fuldstændig.

Hvad koster det at få lavet større læber?

Prisen for større læber med lip filler varierer alt efter, hvor meget der skal bruges og hvor stort et område, der skal behandles. Oftest bruges der mellem 0,5-1 ml per behandling, og prisen starter gennemsnitligt fra 2.500 kr. 

Holdbarhed ved filler i læberne

Holdbarheden ved filler i læberne varierer alt afhængigt af hvor du vælger at få fillers henne, hvor mange ml du vælger at få i, og hvilket produkt du vælger. I forhold til læber siger man en opfyldning hver 6 måned skulle være passende, for at vedligeholde formen på dine læber.

Hvor mange ml kan jeg få?

Du kan i princippet få lige så mange ml som du vil have i, men man starter typisk med 0,5 ml i hver læbe og efterfølgende får man opfyldninger løbende et til to gange om året for at holde formen. Hvis du ønsker, at dine læber bliver større, så skal du nok have yderligere behandlinger løbende i løbet af året.

Hvor kan jeg ellers få fillers?

Du kan få filler i læberne for at få større læber, i næsen, kindbenene, kæbelinjen, nasolabial fure, øjenrande, hage. rynker og mundtlige.

større læber, filler i læberne, restylane læber

Må jeg behandles med filler, hvis jeg er gravid eller ammer?

Nej, du må ikke behandles med fillers, hvis du er gravid eller ammer. Det er uanset om du skal have fillers for at få større læber, korrigere et bump på næsen, eller få markeret dine kindben.

Hvad hvis jeg ikke kan lide resultatet?

Det gode ved filler i læberne er, at de med tiden vil forsvinde. Hvis du ikke er tilfreds med dine læber, uanset grunden, kan din læge altså også opløse produktet i dine læber.

Hvad er forskellen på lip filler og læbeløft?

Du har sikkert hørt om læbeløft (også kaldt lip flip på engelsk) efterhånden. Men hvad er forskellen på lip filler og læbeløft? Først og fremmest involverer læbeløft ikke filler – i stedet for juvederm, restylane, belotero, stylage og revlox, injiceres området omkring læberne med en lille mængde botox. Dette gør at musklen lige omkring læberne slapper af, og derved får dette læberne til at se sensuelle, voluminøse og store ud. Læberne får et naturligt look med et løft, der gør at de ser voluminøse ud, men der er ikke indsprøjtet noget i læberne. På den anden side har vi filler. Filler i læberne er en fantastisk mulighed for de, der ønsker at tilføje volumen, mens et læbeløft kan være nyttigt for dem med tyndere læber og et gummiagtigt smil.

Kirurgisk læbeløft 

Et læbeløft er et kirurgisk indgreb hvor man forkorter afstanden mellem næsen og selve læbekanten. Indgrebet tilpasses, hvilket betyder, at din læge foreksempel kan skabe en mere fremtrædende amorbue eller skabe mere balance, hvis din underlæbe er naturligt tynd. 
Et læbeløft giver fyldigere læber, og det gør at man ikke konstant skal vende tilbage til en klink for at vedligeholde sine læber med fillers.

større læber, filler i læberne, restylane læber
Følgende patienter opfordres ikke til at få lavet et kirurgisk læbeløft:
 • Der har sygdomme med hjerte, kredsløb og/eller lunger
 • Der tidligere har været bedøvet med alvorlige komplikationer
 • Type 1 diabetes
 • Epilepsi med anfald inden for de seneste 2 år
 • BMI højere end 30

Større læber naturligt

Okay, hvis filler i læberne er et lige lovligt stort skridt at tage i dette øjeblik af dit liv, hvad gør man så? Hvordan får man større læber naturligt? Hvordan får man permanent større læber? Hvordan får man større læber hjemme? Og hvordan får man større læber uden filler? Det lyder umuligt, ikke? Men det er det faktisk ikke.  Du kan træne dine læber større og fyldigere helt naturligt og endda hjemmefra.  Et par minutters ansigtsyoga om dagen kan gøre hele forskellen og give dine læber fylde og fornyet farve. Øvelsen er meget simpel, det er en   pludrelyd, du skal med dine læber, samtidig med at du holder din mund let lukket. Du kan med fordel placere dine hænder på siden af ansigtet og på den måde lave et løft, og derefter laver du øvelsen. Det gør du så 3 gange i streg, og allerede efter 1 gang bør du kunne mærke, hvordan det snurrer og prikker i læberne. Prøv dig med denne øvelse morgen, middag og aften, så vil du hurtigt kunne se en forandring.

Større læber hjemme

Endnu flere gode nyheder! Hvis du vil have større læber derhjemme uden at kaste 2.500kr efter lip fillers, så er en læbeplumper, som indeholder hyaluronsyre, mynte og/eller pebermynte, midlertidigt og mildt give dig større og fyldigere læber. Resultatet af en lip plumper vil ikke give dig samme resultater som filler i læberne, men det er langt mindre smertefuldt og risikabelt. Og hey, du har altid lip liner tricks at falde tilbage på

Større læber uden filler

Det er nemt at skabe illusionen af større læber, du skal blot bruge lip liner, en læbestift, concealer og en highlight. Nøglen til dette look er kontrast og definition. Tricket er at gøre mørke områder endnu mørkere og lyse områder endnu lysere, uden at gå på kompromis med de skarpe, rene linjer, der adskiller dine læber fra resten af ​​din hud. Bare rolig, for det er meget nemmere, end det lyder. Læs mere om lipliner

Step 1.

Det første step handler om at lave en crisp outline af dine læber, med en blød og pigmenteret lip liner. Det er vigtigt at du i dette step bruger en lip liner, som er en tand mørkere end dine egen læbefarve. Blot dette skaber illusionen af større læber, men hvis du ønsker at gøre dem endnu større kan du outline over din læbekant, i stedet for at holde dig inden for læbekantens rammer.

Step 2. 

Ligesom vi fremhævede det mørkere omrids af læberne i step 1. Skal du nu fremhæve centrum af læberne (hvor din øverste og nederste læbe mødes). Jo lysere farve læbestift du bruger her, jo fyldigere ser læberne ud. 

Step 3. 

Med fokus på centrum af læberne hvor din øverste og nederste læbe mødes, kan du eventuelt påføre en højglans lipgloss. Vælg gerne en nuance, der er to eller tre nuancer lysere end den lipliner, du valgte. Denne kontrast hjælper med at skabe den optiske illusion af fyldige læber.

Step 4.

Det sidste du kan gøre er at bruge et strejf af concealer udover læbekanten for virkelig få et sharp look. Som prikken over i’et kan du også tilføje et strejf af highlighter til lige over amors bue for at give dig et 3D look. 

større læber, filler i læberne, restylane læber

       

Kilder:

 • Roskildeprivathospital.dk
 • Cerix.dk
 • Netdoktor.dk
Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.