Tatoveringer er smukke på alle! Mød Nanna der er tatovør →

Tatoveringer – et emne der kan dele vandene!

Indlægget blev opdateret den 23. december 2020 af Beauty Living

Tatoveringer er generelt et emne, som der er mange delte meninger omkring. Men for nogle er tatoveringer = skønhed. Derfor skal vi selvfølgelig også snakke om det på Beautyliving.dk. Vi fik fat i Nanna, som er tatovør i Kolding og som selv har en masse tatoveringer. Hun fortæller os om, hvilke mennesker hun til dagligt tatoverer, samt hvilke reaktioner hun ofte bliver mødt med.

Hvem er jeg?

Jeg hedder Nanna, er 30 år gammel og har arbejdet som tatovør de sidste 10 år af mit liv. Samtidig laver jeg malerier, og andre kreative ting. Jeg har altid haft en ustyrlig trang til at tegne og male på ting og overflader, siden jeg var barn (også ting jeg ikke måtte tegne på). Det var nok sådan, min karriere som kunstner startede. Min mor gav mig en dag et lærred, nogle pensler og noget maling, og så lavede vi en aftale om, at jeg stoppede med at male på væggene og diverse møbler.

Min karriere som tatovør startede så, da jeg fandt ud af, at man os kunne bruge kroppen som et lærred. Jeg blev hurtigt bidt af tatoveringens kunst, da jeg selv fik min første som 18 årig. Den forestiller et firben, som sidder på det ene skulderblad. Dengang kiggede man i en stak blade, som tatovøren havde liggende, og så fandt man det, man ønskede her i. Så simpelt er det ikke længere!

I dag er der nærmest ingen grænser for, hvad der er muligt at få tatoveret. Siden mit firben, er der kommet mange flere til, og har en stor del af kroppen tatoveret, med målet om at hele kroppen skal dækkes en dag. Det er svært at beskrive glæden ved en ny tattoo! Men dem som har tatoveringer og læser dette ved, hvad jeg mener, når jeg siger, at man godt kan gå hen og blive en smule afhængig af det.

Vær forberedt på reaktioner


Når man har dækket det halve af kroppen med tatoveringer, undgår man ikke at blive dømt på sit udseende. Så hvis man ikke kan tåle lidt blikke, lidt suk, og små kommentarer i krogene, så skal man nok overveje at lade være med at få større tatoveringer. Dog oplever jeg også modsat, smil, komplimenter og ros fra alle slags mennesker, og det giver jo bare en dejlig følelse, selvom jeg personligt ikke går så meget op i, hvad folk synes om mit udseende.

Men det er jo altid rart med et kompliment.
Så hvis i ser nogen med store flotte tatoveringer, så hold jer ikke tilbage med at smide et godt ord eller et smil afsted, og er du en af dem, som ikke kan fordrage tatoveringer, så overvej om det er nødvendigt at udtrykke din utilfredshed over hvordan en anden person vælger at udsmykke sin krop.

Tatoveringer med betydninger


Nogle vælger deres tatoveringer med meget stor omhu, og ofte har de meget stor betydning for dem, som bærer dem. De kan dække ar, være et evigt minde om en, som man har mistet, symbolisere familien, eller andet meningsfuldt.

Tatoveringer passer til alle


De mennesker som jeg har tatoveret, er de mest varme, dejlige, åbne og kærlige mennesker jeg møder. Det er alle lige fra familie faren, moren, bankmanden, bedsteforældre, sygeplejersken, politibetjenten og dem som lige er blevet 18..

’’Piger skal ikke have mange tatoveringer’’

Det er svært at svare på, om man som kvinde bliver dømt mere end en mand, hvis man har tatoveringer. Jeg har ofte hørt, at ’’piger skal ikke have mange tatoveringer’’, men personligt synes jeg, at det er lige så flot til kvinder, som det er til mænd. Det gælder også dem, som har hele kroppen dækket til – også i en brudekjole, og også når man bliver ældre. Der vil nok aldrig blive enighed om, hvorvidt tattoos er flotte eller grimme, hvem der skal have dem eller ej og om det er kunst eller crap. Men sådan er det jo med alting, og det kalder vi balance.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.