Ugens Beauty Tips er af Kristina → Se hendes bedste tips her!

Ugens Beauty Tips af Kristina!

Indlægget blev opdateret den 27. august 2021

Hvem er du?

Mit navn er Kristina, jeg er 35 år og det er mig der er bag instagram profilen flush_the_blush, hvor jeg deler min rejse mod stærk og sund hud. For ca. 4 år siden tog jeg til lægen med noget mærkeligt udbrud/udslæt i mit ansigt, som bare ikke ville gå væk. Det viste sig at være rosacea. En hudsygdom.

Det slog mig noget bagover rent psykisk den første tid, fordi jeg gik direkte hjem og gjorde det man IKKE skal gøre – jeg googlede “rosacea”. Og frem kom alle billederne med skræk scenarier.

Da jeg efter noget tid havde fordøjet det hele, og den ordinerede creme fra lægen havde virket, besluttede jeg mig for at blive klogere på min hud og forsøge at undgå et lignede udbrud igen. Men livet og hverdagen kom i vejen, og der gik derfor ca 2,5 år inden jeg for alvor fik taget hul på det. Derfra er det så til gengæld gået stærkt, og jeg har suget viden og erfaring til mig 😄 Nu er det direkte blevet en hobby for mig, som jeg elsker at nørde i og dele min viden ud til venner og familie – uanset om de har bedt om det eller ej 😂

Hvad er dine 5 bedste hudplejetips tips, og hvorfor?

#1 Rens din hud minimum hver aften

Mit tip er, at lave hele din aften rutine tidligere end lige før sengetid, fx efter aftensmaden, inden du blive for træt og overvejer at skippe det. Bonus er, at dine produkter får god tid til at absorbere inden du rammer hovedpuden og leverer de lækre sager deri i stedet.

#2 Fugt!

Alle hudtyper har brug for fugt. Alle. Tricket er at finde ud af hvilken slags fugtgiver (og hvilken konsistens) der matcher din hud og dine præferencer. Men fugt er så vigtigt i forhold til at holde vores hud sund og elastisk. Og det bekæmper tørhedslinjer, som de fleste af os gerne vil udsætte længst muligt.

#3 Tænk barrierestyrkende ingredienser ind i din hudpleje

Uanset hvilke produkter du bruger for at opnå bestemte resultater, så kommer du ingen vegne med det, hvis din hudbarriere er svækket eller direkte ødelagt. Og så hav tålmodighed med de produkter du har valgt. De skal have tid til at virke.

#4 Solcreme

Den er bare så hamrende vigtig. Hver dag, året rundt, uanset alder. Først og fremmest for at beskytte huden mod skadelige stråler, men bestemt også for at mindske og udsætte aldringstegn og passe på den sensitive hud. Så brug krudt på at finde netop den solcreme der matcher dit behov og præferencer. Det er faktisk ikke så lige til. Jeg er selv først nu ved at have sporet mig lidt ind på hvad der fungerer bedst for mig.

#5 Tænk din hudpleje mere holistisk og bredt

Hudpleje behøver ikke kun at handle om de produkter vi smører os ind i. Hvis man har lysten og nysgerrigheden på det, vil jeg varmt anbefale, at man stifter bekendtskab med både Gua sha og ansigtsyoga! De kan skabe nogle ret vilde resultater hvis man er standhaftig, men samtidig er det ikke noget der kræver mere end at man fx investerer 10 min om dagen på det. Bonus er, at man oplever kæmpe velvære og afspænding ved det.

Desuden, så reagerer vores hud på alt hvad vi indtager (eller ikke indtager), søvn, vores psykiske og fysiske tilstand samt hormoner. Så det er alle områder der også er værd at kigge ind i, hvis man oplever problemer med sin hud, faktisk uanset hvilket. Jeg bliver mere og mere overbevidst om, at grunden til at flere får sensitiv hud skyldes de stressede liv vi i bund og grund lever, samt ubalance i tarmfloraen.

Foråret 2021
Sommer 2021

Hvad er dine yndlings mærke inden for hudplejeprodukter, og hvorfor?

Mellisa. Uden tøven. Jeg kan ikke rose det her danske brand nok. Egentlig er jeg ikke så meget til at have alt fra samme serie/brand, men min samling af favoritter fra Mellisa bliver ved med at vokse hele tiden. Og det er der altså flere grunde til.
Først og fremmest, så virker de! Og det er specielt pga 3 af deres produkter, at min barriere er så stærk og god i dag.

Derudover, så er deres produkter spækket med lækre og aktive økologiske plantebaserede ingredienser. Der er virkelig mange af deres produkter der er små powerhouses! Og alligevel er de så milde. Fx bruger jeg næsten dagligt deres AHA serum nu, og AHA er ellers noget der frarådes folk med rosacea.

Men der er virkelig noget for alle i deres sortiment. Mellisa bliver også det mærke jeg giver videre til mine børn at starte ud med, når de får en alder hvor hudpleje bør begynde at fylde lidt i deres bevidsthed. Det er det eneste brand, som jeg blindt tør anbefale alle.

Hvordan ser din hudplejerutine ud til dagligt?

Jeg tilpasser hele tiden mine rutiner efter min huds behov fra dag til dag, og ofte er der forskel alt efter hvilken årstid vi er i. Men sådan som min rutine optimalt ser ud lige nu (sensommer), er det følgende:

Morgen

 • Renser med vaskeklud og vand
  (giver let eksfoilering)
 • Hero fra Karmameju
  (PH regulerende produkt pga kontakt med vand)
 • Mellisa skintonic
 • Mad Hippie Vitamin C serum
 • Mellisa anti age serum
 • Swanicoco Bio Peptine Eye care cream
 • Mellisa Alt-i-en-Citronmellise creme
 • Isntree Hyaluronic acid watery sun gel faktor 50+

Aften

 • Cerave micellar water
 • Mellisa Gentle cleansing milk
 • Laponie toner (mist)
 • Mellisa AHA serum
 • Mellisa Mineral serum
 • Swanicoco Bio Peptine Eye care cream
 • Mellisa Décolletté cream
 • Mellisa Hydrating facial gel
 • Mellisa Deep moisture mask
 • (bruger den som natcreme)

Når man har rosacea, så er tommelfingerreglen, at less is more. Altså brug så få og så skånsomme produkter som muligt. Sådan startede jeg også ud. Men den dag i dag, er more is more det der fungerer for mig 😆

Det er dog super vigtigt at tilføje, at jeg har brugt over 1 år på at genopbygge og styrke min hudbarriere, og jeg er så nørdet med hudpleje nu, at jeg lige præcis ved hvilket produkt/hvilke ingredienser jeg skal række ud efter fra dag til dag for at imødekomme min huds behov. Og det er fedt, for huden er jo et levende organ, hvor behovet hele tiden ændrer sig i takt med årstiderne, vores sindstilstand og det vi indtager (eller ikke indtager).

Hvad er dine bedste råd til en med følsom hud/Rosacea, som gerne vil lære mere om sin hud og hudplejerutiner?

Først og fremmest, hvis du ikke allerede ved det, så lær dine triggere at kende. De har stor betydning for dig, når du skal navigere i at passe og pleje din hud bedst muligt. Og det gælder både for sensitiv hud og for rosacea.

Start ud med få og milde produkter, og så langsomt bevæg dig fremad. Aldrig introducer flere nye produkter på én gang. Optimalt skal der gå ca. 4 uger+ imellem.

Vær kritisk overfor hvor/hos hvem du søger viden og råd, samt overfor de produkter du udvælger at bruge! Husk på vi er alle forskellige, og hvad der virker for én, giver ikke dig nogen garanti for at få samme resultat.

Pas på med blot at vælge produkter der symptombehandler (fx “dulmer rødme”). Som så meget andet, så er det bedre at forebygge og styrke, så tænk igen i barriere styrkende ingredienser og fugt! Jeg lover dig for at du kan nå rigtig langt, hvis du får opbygget en sund og stærk barriere. Og hvis huden samtidig er fugtmættet, så er du rigtig godt kørende allerede.

Hvis du har rosacea i udbrud, vil jeg altid råde til man tager kontakt til en hudlæge og får den rette hjælp.

Hvad tænker du mest over, når du skal købe nye hudpleje produkter?

Helt klart indholdet. Det er alfa og omega for mig. Der er ingredienser jeg ved jeg skal holde mig fra, eller som jeg ikke ønsker at bruge. Men der er også ingredienser som jeg ved fungerer rigtig godt for mig og som jeg ikke vil undvære.

Andre gange kan det også være en ingrediens jeg er nysgerrig på at afprøve.

Hvis du skulle opfinde et nyt produkt inden for hudpleje, hvad skulle det så være?

Den her har jeg virkelig skulle tænke over. For hver gang jeg er kommet i tanke om noget, så kort efter husker jeg “nå ja, det findes faktisk allerede”. Der findes jo utallige produkter i forvejen, så spørgsmålet er også om vi overhovedet behøver flere nye.

Jeg ville i stedet kigge i retning af et produkt der kunne forbedres.

For mit vedkommende, så er noget jeg mangler helt vildt i øjeblikket, en erstatning for den PHA maske jeg bruger. Den er virkelig god og effektiv, men indeholder et par ting jeg helst vil undgå. Jeg har bare ikke kunne finde en tilsvarende god erstatning indtil nu.

Generelt syntes jeg PHA er lidt overset indenfor hudpleje, så jeg syntes der er potentiale til at udvikle et fedt produkt her. Og så er PHA jo super til folk med sensitiv hud 😊

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.