Ugens Beauty Tips af Lejlah - Beauty Living

Ugens Beauty Tips af Lejlah

Indlægget blev opdateret den 14. december 2021

Hej! Mit navn er Lejla Halilovic, jeg er 30 år gammel og bor på indre Østerbro København med min datter Alina på 3,5 år. Jeg er oprindeligt fra Bosnien men flyttede til Danmark som 8-årig. Jeg er uddannet farmakonom i 2013 og til hverdag arbejder jeg på et apotek. Jeg går meget op i at mennesker har det godt omkring mig samt hjælpe andre. Farmakonomer på landets apoteker  har stor viden om medicin, sygdomme og meget mere og vi er rustet til at bremse og opspore lægemiddelrelaterede problemer. Vi er trods alt dem i møder først inden i tager til lægen. Jeg elsker mit job fordi jeg kan kombinere min viden med det jeg elsker nemlig hudpleje. Jeg bruger meget tid i min dagligdag på min Instagram profil farmakonomen_ hvor jeg kommer med ærlige anbefalinger af de produkter vi sælger på apotekerne. 

Hvad er dine 5 bedste makeup tips?

1. Husk at massere dit ansigt morgen og aften i forbindelse med hudplejerutinen 

Ansigtsmassage er et naturligt svar på botox. Og oveni får du en følelse af velvære og slipper af med spændinger, hovedpine, hævede øjenomgivelser mm. Du kan bruge en gua sha sten, roller eller dine hænder. Jeg bruger sugekoppen fra mærket SARD nr. 1 som er specielt til ansigt og halsen. Inden massagen bruger jeg argan olien fra samme mærke. Elsker argan olie fordi det er en olie der tilpasser sig alle hudtyper. Sugekopbehandling med denne kop sætter gang i blodcirkulationen og booster hudens celler, således at elastin og collagen produktionen øges væsentligt. Hudens affaldsstoffer udskilles og har man tilbøjelighed til hævede øjenomgivelser som poser og mørke rander (som mig), vil der efter få dages behandling ses en markant bedring og mindre hævelser.
Når blodcirkulationen er på sit højeste vil huden udnytte og optage de aktive stoffer fra cremer.

2. Drik massere af vand!

Vand er så vigtig for vores hud så hvis man vil undgå tør og grå hud så husk at drik rigeligt i løbet af dagen. Jeg elsker at drikke agurkevand fordi det har en masse fordele bla. flavonoider og tanniner, der kan være med til at hæmme de negative virkninger af frie radikaler. Disse stoffer er en risikofaktor for for tidlig aldring og kroniske sygdomme.

3. Beskyt din hud mod forurening og UV

Det er essentielt at beskytte huden mod forurening og UV. Udefra kommende faktorer (exposomer) er medvirkede til at vores hud ældes hurtigere, medvirker til hudsygdomme osv. Igen hvorfor bruge så mange penge på hudpleje hvis man alligevel ikke beskytter huden mod disse faktorer. Jeg bruger en Mineral89 serum fra Vichy inden alt andet, som danner en beskyttende hinde på mit ansigt og afslutter altid min hudpleje rutine med en spf på 50+ og her bruger jeg UV-AGE fra Vichy som også kan smøres rundt om øjnene. 

4. The slug life.

The slug life går ud på at afslutte din sædvanlige hudplejerutine med at smøre huden med et lag vaseline hver aften. Vaselinen vil ikke fugte huden, men lægger sig i stedet som en barriere på huden, der holder på fugt, hudens væskeindhold og på de plejeprodukter, du har påført under laget af vaseline. Det vil sige, at de øvrige plejeprodukter får ro til at arbejde på huden, hvilket gør dem langt mere effektive, og medfører en velfugtet hud i balance. Det er testet på folk med urenheder og akne med gode resultater. 

5. Elsk din hud som den er

Det er vigtigt for mig at pointere, at formålet med hudpleje ikke er perfekt hud som man ser på filtre på de sociale medier, men en sund hud! 

Det vigtigste steps i min hudplejerutine er at vaske mit ansigt med en olie fra mærket ivy aia og derefter en sæbe som ikke udtørrer min hud. Her  bruger jeg CeraVe hydrating vask. Døjer meget med tør hud og anbefaler altid at man dobbeltcleanser sin hud. Smører arganolien ind i hele ansigtet og halsen og så bruger jeg kopperne som jeg massere min ansigt med. Derefter mineral89 serum, C vitamin serum, dagcreme og solfaktor 50+

Hvad er dit yndlingsmærke inden for makeup, og hvorfor?

Jeg har ikke et yndlingsmærke indenfor hudpleje/make up men kan godt lide mærker som Vichy, La roche posay, Avene samt A-derma som iøvrigt har lavet en helt ny økologisk serie til ansigtet. Elsker mærker der har dokumentation og kan fremvise tal for at det rent faktisk virker. 

Hvad er dit bedste råd til en nybegynder, der gerne vil lege med makeup og udforske lidt?

Mit bedste råd til en nybegynder er at søge lidt info på internettet, de sociale medier for at få viden. Jeg har lært så meget af hudlæger på Instagram. Husk at vi har forskellige behov og hudtyper så få lavet en hudanalyse og find ud af hvilkenhudtype du har.  Ellers kan man altid komme ned på apoteket og få råd til en god hudpleje rutine. Nogle apoteker laver også hudanalyser. Vi har også en masse prøver på produkter man kan prøve inden man kaster sig ud i noget. 

Hvad tænker du mest over, når du skal købe nyt makeup?

Det vigtigste er, at produktet ikke indeholder ingredienser som er dårlige for mig og min hud. Jeg bruger Kemiluppen ret meget når jeg køber et produkt. Det giver mig et indblik i hvad produktet præcis indeholder. Prisen er ligegyldig så længe det virker og ikke indeholder skadelige stoffer. 

Hvis du skulle opfinde et nyt produkt inden for makeup, hvad skulle det så være?

Uha den er svær.. det første jeg tænkte på var en creme man smurte på om aftenen inden sengetid som fjerner alle urenheder, ujævnheder så man får en flot, klar hud med en lækker glød. For hvem vil ikke have det? 

Tak fordi du læste med så langt.

Hvis du er interesseret i flere tips og tricks,

så følg mig på min Instagram farmakonomen_ 

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.