Ugens Beauty Tips af Majken - Beauty Living

Ugens Beauty Tips af Majken

Indlægget blev opdateret den 17. september 2021

Hej jeg hedder Majken og er 44 år , jeg er mor til 2 store piger og er gift med Kim.
Vores ældste datter er flyttet hjemmefra og vores yngste går i gymnasiet.
Vi bor i et skønt rækkehus der næsten ligger lige ned til skoven som vi bruger en del tid i når vi går ture. Udover at være glad for at være i naturen holder jeg også af byen og de muligheder den har..
Jeg holder virkelig meget af min famile og gode venner og tilbringer gerne tid sammen med dem. Jeg er glad for boligindretning, foto, mode (er selv en mindre plussize ) og beauty. Særligt sidstnævnte omkring hudpleje. Jeg er ikke ekspert eller har et arbejde i branchen men jeg har en ægte passion og interesse for hudpleje og har tillært mig ud fra min store interesse og nysgerrighed en stor viden. Jeg synes også selv at min Instagram @majkenlarn afspejler godt den jeg er og hvad mine interesser er og holder meget af at interagere og lave indhold på Instagram på en ægte og troværdig måde der afspejler min personlighed.

Hvad er dine 5 bedste hudpleje tips?

 1. Renser altid min hud om aften med en rens der ikke irriterer eller stripper min hud for fugt. Når jeg renser min hud om aftenen får jeg fjernet snavs, hudfedt, spf solfiltre, silikonestoffer og makeup.

 2. Om aftenen giver jeg plads til hudforbedring og vælger at bruge indgredienser som feks A-vitamin og frugtsyre..
  Disse ingredienser bruges om aftenen da feksnogle typer  A- vitamin er lysfølsomt overfor dagslys og vil gå til grunde i dagslys vil derfor ingen effekt have for huden.
  Frugtsyre blotter huden og gør den mere sart over for sollyset og kan i været fald give kedelige skader som pigmentforandringer der ikke sådan lige er til at slippe af med når de først er kommet.
  Tilgengæld kan både A-vitamin og frugtsyre virkelig gøre en rigtig positiv indsats for huden så længe det bruges med omtanke eller næremere sagt med rette.
  Ville så gerne fortælle meget mere om især A-vitamin i hudpleje og om hvorfor jeg er fan af dette veldokumenterede vitamin i hudpleje men tror at jeg må fatte mig kort.
  A-vitamin har en lang række fordele der trækker huden i en bedre retning. 
  Strukturen i huden og i dybden bliver jævnere og da det øger mængden af kollagen ved at stimulere cellerne har A-vitaminet også et foryngende boost på cellerne til at komme op i tempo og øge mængden af kollagen.
  Primært virker A-vitamin mod uren hud, rynker og pigmentpletter.
  Kort om frugtsyre er at det ligesom restanter hudens overflade så lærredet bliver rengjort, fri for forstyrrende dødehudceller og dermed baner vejen frem for friske nye hudceller.
  Du vil opleve en mere forfinet og glattere hudoverflade.

 3. Vær kritisk, nysgerrig og opsøgende. Det kan være svært at tyde produkters indholdsliste også kaldet ( inci ) Det der er mest af i produktet vil altid stå skrevet først/øverst. Det kan være en hjælp at sætte sig ind hvad i de ingredienser som du gerne vil have mere af hedder eller for den sags skyld ikke vil have. Fx hvis du har fokus på fugtpleje vil du ofte lede efter ord som – Hyaluronic acid oversat til hyalorunsyre ( binder fugten i huden ) eller Glyccin der blødgør og giver fugt til hud og hår. Er du i tvivl er det en god ide at spørge ind specifikt til det enkelte produkt og få en forklaring hvis dette er en mulighed.

 4. Det er vigtigt at lære sin hud at kende . Hvilken hudtype har du og hvordan har din hud det lige nu. Hvilke og hvordan skal produkterne bruges i forhold til netop min hud. Det er ikke ualmindeligt at du måske oplever en hudtype om sommeren og en anden om vinteren. Det vigtigste er dog at skabe en god balance for huden så den trives og er tilfreds. En vigtig ting for mig er også at bruge SPF om dagen og gode antioxidanter. Jeg vælger produkter som helst ikke skal tilstoppe mine porre. SPF er en ingrediens der fylder rigtig meget i et produkt så prøv at tænk kreativt ved feks at vælge en serum der nærer huden. Jeg er også altid optaget af fugt til huden ( fugt til huden er altid godt uanset hudtype ) en tør og trist hud er svær at bygge op. Så ha altid fokus på fugtpleje både inde og udefra.

 5. Hudpleje kan føles som en jungle der kan være svær at finde rundt i fordi der er så meget og så mange meninger omkring hudpleje. Det er også et område der er i konstant udvikling med tendenser, metoder og forskning . En sund og god hudplejerutine afhænger kun af netop din hud og dets behov og om hvor meget energi du ønsker at invistere. Det skal være overskueligt og ikke en sur pligt og så skal det give god mening for dig ellers risikere du måske at opgive helt. Så sæt rimelige mål og fokuser på det vigtigste. Har du en meget tør hud er det måske eksfoliering og fugt du lige skal have fokus på. Har du overskud til mere skal du selvfølgelig bare fortsætte med god måde. Det vigtigste for huden er at bringe den i balance. 
ugens beauty tips

Hvad er dit yndlingsmærke inden for hudpleje, og hvorfor?

Jeg har ikke et ynglingsmærke hverken indenfor makeup eller hudpleje. Jeg mixer gerne mærker på kryds og tværs. Det handler mere om det enkelte produkt ( hvad kan dette produkt gøre godt for mig i forhold der hvor min hud eller mit look ) Jeg har dog foretrukne mærker som oftere går igen . Jeg kigger heller ikke nødvendigvis på prisen medmindre at jeg finder det urimeligt dyrt. For mig ligger kvaliteten ikke i en smuk krukke eller i navnet men om selve indholdet.

Er du mest til naturlig eller farverig makeup? / Er du mest til en simpel og enkel hudpleje rutine, eller foretrækker du en kompliceret 10 trins hudpleje rutine?

Jeg er ikke typen der ikke kan gå udenfor en dør uden makeup og har mange dage helt uden makeup . Har dog også mange dage med makeup på . Hvis det er hverdag bruger jeg en let og ofte meget naturlig makeup ofte med lidt farve på læberne. Jeg foretrækker makeup der også har en eller anden plejede effekt for huden også og foretrækker gerne Foundation, pudder og lign med SPF.( Solbeskyttende solfilter ) Jeg synes også at det er et plus når der er fra producentens side hvis der har været omtanke for miljøet. Skal jeg ud i byen, til fest eller lign. Sådan jeg godt lide at give den lidt mere gas med makeuppen. Jeg kan faktisk godt lide at ligge fuld makeup og hygger mig med det når tiden er til det. Jeg kan også godt lide at gøre endnu mere ud af det og leget med farver og kontraster feks halloween makeup og den slags. Som helt ung elskede jeg virkelig at ligge makeup og brugte meget tid på det.  Min hudpleje rutine er nok for mig simpel men for andre ikke men hvornår kalder man også noget for simpelt. Der er produkter jeg kun bruger i det perioder hvor jeg føler der er et behov. Feks bruger jeg ikke nødvendigvis øjencreme dagligt men i perioder hvor jeg måske føler det gør noget godt. Jeg bruger dog creme ved øjnene men trækker ofte mig almindelige øjencreme op og bruger ved øjet. Jeg renser med produkt altid om aftenen men om morgnen er det med forskel. Her kan jeg ofte nøjes med en våd vaskeklud der udover at fjerne nattesved, produktrester og lign. også blidt eksfoliere huden. Jeg bruger dog produkter efterfølgende og går altid mere i dybden om aftenen fremfor om morgnen.

Hvad er dit bedste råd til en nybegynder, der gerne vil lege med makeup/hudpleje og udforske lidt?

Hvad angår hudpleje:

Lær din hudtype at kende og læg mærke til din hud. Brug gerne et forstørrelses spejl og kig efter og hold øje med huden jævnligt. Start altid forsigt ud og få lavet dig en sund overskuelig rutine der passer til dine behov. Søg gerne vejledning , vær nysgerrig og kritisk.

Vedr makeup:

Husk at man lærer af sine fejl og øvelse gør mester. Prøv at sætte dig ind i hvilken hudtype du har så du kan finde en evt god Foundation der passer hertil . Det hjælper og gør en stor forskel hvis du finder en der passer godt til din hudtype. Er du feks meget tør vil du risikere at din Foundation ligger i klager på huden og det vil ikke se pænt ud. Vælg i stedet en fundation der er særlig god til tør hud. Foruden at fugtmættet huden inden og bruge en god primer. En anden god ting er at finde ud af hvilke farver der klæder dig bedst. Har du en kold, varm eller neutral undertone i huden? Ved at finde ud af hviken undertone din hud har vil du også bedst kunne finde de nuancer og farver som klæder dig bedst. Dette gælder også i forhold til Foundation, læbefarver, rouge osv.. De varmer undertoner i huden  er ofte gullige og gyldne  De kolde undertoner i huden er ofte mere rosa og blålige  Den neautrale huds undertone kan være en blanding  Det er ikke afgørende om man er lys eller mørk i huden. En anden måde for at finde din huds undertone er også at kigge på blodårerne  ved dine håndled. Er de mere blålig vil du nok have en kold undertone hvorimod den varme undertone typisk vil have mere grønne blodårer. Det kan måske være svært at type helt på dem som har en neutral undertone. Hvis du har en varm undertone vil varme farver som feks orange, rød og guld ofte klæde dig hvorimod den kolde undertoner matcher bedre de kolde farver som feks blå, lilla, fint og sølv . Her vil den neutrale kunne bruge flere farver. 

Hvad tænker du mest over, når du skal købe nyt makeup/hudpleje?

Jeg tror jeg har været inde på dette men for mig handler det om det enkelte produkt og om det giver god mening i forhold til indhold og hvad jeg gerne vil give min hud mere af. Jeg er ikke bange for at prøve nyt men skal have tillid til produktet og producenten.

Hvis du skulle opfinde et nyt produkt inden for makeup/hudpleje, hvad skulle det så være?

Et hurtigt svar fra hoften så ville det nok være et hjemmeapeat der nemt, hurigt og præcist kunne analysere og fortælle mig om min huds tilstand og som kunne give råd og vejledning og så skulle den kunne scanne produkter og matche forslag af ingredienser  til netop din hud samt give råd i forhold til kost, vitaminer, mineraler, gode bakterier osv.. Sådan at alle nemt kunne få et hurtigt overblik over hvordan ens hud har det og om der er noget man skal gøre mere eller mindre. En sund hud i balance synes jeg alle fortjener . Vi er hele vores krop indvendigt som udvendigt . Vi kan desværre ikke trylle og genetik er endnu engang genetik men vi kan forbedre og styrke vores hud og så kan vi en lille smule snyde cellerne  til at tro at de er yngre.

Tak fordi at du læste med,
jeg håber at du har lyst til at se mere og følge med på min Instagram profil @majkenlarn 

Kærlig hilsen
Majken Larn

3 Comments

Kommentér

Your email address will not be published.