Hudtype → Find ud af hvilken hudtype du har en gang for alle!

Hudtype → Find ud af hvilken hudtype du har

hudtype

Indlægget blev opdateret den 17. november 2021

Hudpleje og hudtype er en kunst og en videnskab, men lad dig ikke skræmme: det er noget, vi alle kan lære. Tricket til at passe på din hud er at kende din hud, fordi forståelse betyder, at du kan finde de rigtige produkter, der fungerer for dig, og bekæmpe potentielle problemer.

Der er syv grundlæggende hudtyper: normal, fedtet, tør/dehydreret, kombination, akne-tilbøjelig, følsom og moden. Lær hvordan du identificerer og plejer din hud herunder.

Hudpleje sæt til normal hudtype

Ecooking Dagcreme og Natcreme Sæt

Hudtype
Ecooking Dagcreme og Natcreme Sæt

Ecooking Dagcreme og Natcreme sæt er det perfekte sæt til dig med normal hud. Du får en dagcreme og natcreme, som er ren forkælelse til huden. Ecooking Dagcreme er fugtgivende og indeholder E-vitamin. Cremen indeholder også Hyadisine, der har en øjeblikkelig og langvarig fugtgivende virkning. Ecooking Natcreme indeholder en høj koncentration af Argireline, Trylagen og Aminosyrer som aktivt hjælper dig natten over.


 • 2 x 15 ml
 • Dagcreme 15 ml
 • Natcreme 15 ml
 • Indeholder E-vitamin, Hyadisine, og Trylagen
 • Velegnet til normal hud
 • Vegansk Certified

Hudpleje sæt til tør hudtype

Biotherm Aquasource Cream Value Set (Limited Edition)

Hudtype
Biotherm Aquasource Cream Value Set (Limited Edition)

Biotherm Aquascource Cream Value Set indeholder effektive ingredienser som giver huden en masse fugt og nærende pleje. Huden bliver, glat, og strålende. Du får ét full-size produkt, samt 2 produkter i rejsestørrelse. Fugtighedscremen indeholder 35 forskellige næringsstoffer som er fugtgivende. Eliksiren vil give dig resultater efter blot 8 dages brug. Biotherm Aquasource Night Spa er en fugtplejende natcreme, som vil give dig en blød, frisk og gennemfugtet hud.


 • 1 stk. Biotherm Aquasource Rich Cream 50 ml
 • 1 stk. Biotherm Life Plankton Elixir 7 ml
 • 1 stk. Biotherm Aquasource Night Spa 20 ml
 • Velegnet til tør hud

Hudpleje sæt til fedtet hudtype

Ole Henriksen – Balance It All Sæt

Hudtype
Ole Henriksen - Balance It All Sæt

Ole Henriksens Balance It All sæt kontrollere huden olie, og giver dig et matt look. Porerne bliver mindre synlige, og din hud bliver ikke udtørret. Huden efterlades dejlig blød og behagelig.  Find Your Balance Oil Control Cleanser opskummer og renser porerne i dybden. Balancing Force Oil Control Toner er en skintonic, som fjerne overskydende olie og forfiner porerne, samtidig med at den forfrisker og fornyer huden. Fugtighedscremen er perfekt til dig med fedtet eller urenhud. Porerne minimeres med det samme, og bekæmper glød.


 • 135 ml
 • Kontrollerer hudens olie
 • Gør porerne mindre synlige uden at udtørre huden 
 • Giver et matt look
 • Bringer huden i balance 
 • Indeholder BHA og LHA

Hudpleje sæt til kombineret hudtype

Clinique 3-Step Skin Care Intro Set 180 ml – Type 1

Clinique 3-Step Skin Care Intro Set 180 ml - Type 1
Hudtype

Dette hudplejesæt til kombineret hud fra Clinique genopretter hudens sundhed, fugtbalance og glød. Produkterne indeholder alle aktive ingredienser, der giver huden fugt og næring. Hudplejesættet består af 3 beststeller ansigtsmasker, som du helt klart vil gå hen og blive glad for.


 • Clinique 3-step Skin Care Intro Type 1
 • 1.stk 50 ml. Clinique Liquid Facial Soap Extra-Mild
 • 1. stk 100 ml. Clinique Clarifying Lotion 1
 • 1. stk 30 ml. Clinique Dramatically Different Moisturizing lotion+

Normal hudtype

Du oplever ikke mange udbrud. Din hud reagerer ikke negativt på nye produkter eller vejrforandringer. Du føler ikke, at du hele tiden har brug for at fugte eller tørre olie fra dit ansigt. Din hud er fast, med minimale fine linjer og rynker.

Tips og tricks til dig med normal hudtype

Heldige dig! Med normal hud oplever du næsten ingen følsomhed, tørhed eller fedtethed. Din hud kan tåle de fleste ingredienser, hvilket betyder, at du kan lege med skønhedsprodukter og eksperimentere med rensemidler, fugtighedscreme og masker, indtil du finder præcis, hvad der virker for dig.

Fedtet hud 

Dit hud skinner tit. Du er sikkert storforbruger af pudder og matterende produkter. Du oplever måske at din makeup ikke sidder som den skal, og at dine hudplejeprodukter ikke gør hvad du gerne vil have dem til at gøre. Du har en fedtet hudtype.

Tips og tricks til dig med fedtet hudtype

Selvom der er fordele ved at have fedtet hud (som færre rynker!), Bør du undgå ingredienser som mineralolie, petrolatum og alkohol. Produkter mærket “ikke-komedogen” fungerer godt til fedtet hud, da disse ikke tilstopper dine porer. Oliefri fugtighedscreme er dine bedste venner (ja, du skal stadig fugte!), ligeså vel som  kemiske eksfolieringsmidler og lermasker. Sørg for ikke at vaske dit ansigt for meget, da tørring af dine porer kan få dem til at producere endnu mere olie for at kompensere.

Tør/dehydreret hud

Tørhed og dehydrering er faktisk to separate bekymringer, men de har meget lignende symptomer. Sådan identificerer du dem i din hud:

Tørhed skyldes mangel på olie i huden. Symptomer omfatter flakhed, følsomhed, kløe og revner. Det kan skyldes livsstils- og miljøfaktorer eller en kronisk tilstand (i tilfælde af eksem eller relaterede tilstande).
Dehydrering er et resultat af, at din hud ikke bevarer nok fugt. Din hud kan føle sig stram, have et papiragtigt udseende eller vise små, fine linjer, når din hud er klemt sammen.

Tips og tricks til dig tør/dehydreret hudtype

For at pleje tør hud vil du gerne forsegle fugt ved at påføre en rig fugtighedscreme flere gange hver dag – især efter at have vasket dine hænder eller været i badet. Prøv at holde luften i dit hjem varm og fugtig for at hjælpe med at igangsætte processen. Undgå at bruge hårde sæber eller produkter, der indeholder citrusolier eller masser af duft.
Hvis din hud er dehydreret, skal du på den anden side lede efter vandbaserede produkter, da oliebaserede produkter faktisk kan gøre din hudtilstand værre. Vigtigst er det, at du drikker nok vand hver dag!

hudtype

Kombineret hud


Er din hud tør i visse områder, mens den er fedtet i andre områder? Hvis du har problemer med at finde ud af, hvilken hudtype du har, har du sandsynligvis kombineret hud. Kombineret hud defineres lettest af en fedtet T-zone og tør eller normal hud på resten af ​​ansigtet.

Tips og tricks til dig med kombineret hudtype

Du skal holde dig fra de samme ingredienser som de af os med fedtet og tør hud (altså alkohol baserede produkter). Du skal finde en god balance. Isoler problemområder med pletbehandlinger, og brug tonere eller balancecreme til at udjævne huden.

Sensitiv hud


Sensitiv hud kan skyldes genetik, allergi eller miljøfaktorer. Tegn på denne hudtype omfatter:

 • Hyppige udslæt og bump
 • Stikkende eller brændende efter brug af et hudplejeprodukt
 • Negativ reaktion på duft
 • Pletter af tør, skællet, irriteret hud

Tips og tricks til dig med sensitiv hud

Du skal være forsigtig, når du vælger kosmetik, da du er mere tilbøjelig til irritation, rødme, stikkende, brændende eller akneudbrud. Undgå dufte og irriterende stoffer som alkohol eller antibakterielle ingredienser. Kig efter produkter med færre tilsætningsstoffer, og søg dem med beroligende, helende eller antiinflammatoriske egenskaber. Nogle gange kan brug af de forkerte produkter få din hud til at blive sensitiv, selvom din hudtype ikke er voldsomt sensitiv.

Hudtype

Akne-tilbøjelig hud
Hvis du får hyppige udbrud (eller dem, der bare aldrig ser ud til at gå væk), har du sandsynligvis acne-tilbøjelig hud. Det betyder, at dine porer har en tendens til let at tilstoppe, hvilket gør dig mere modtagelig for hudorme eller bumser end andre hudtyper. Du kan have fedtet eller tør hud, og stadig være tilbøjelig til acne.

Tips og tricks til dig med en akne-tilbøjelig hydtype

Brug rensemidler, der er specielt formuleret til behandling af akne, samt eksfolierende midler og fugtighedscreme, der hjælper med at minimere udbrud. Rens forsigtigt dit ansigt for at undgå traumer ved eksisterende udbrud, og brug tropisk gel til at behandle og lette acne ar. Se efter ingredienser, der bekæmper akne, såsom salicylsyre, benzoylperoxid eller retinol.

Moden hud

Du bemærker måske en rynke hist og her, eller mere tørhed end i dine yngre år. For mere moden hud bemærker du måske slappe, mørke pletter, sløvhed og dehydrering.Tips og tricks til dig med moden hud

Tips og tricks til dig med moden hud

Moden hud kræver forbedret hudpleje for at tackle tidligere og fremtidige skader. Der er ikke noget forkert tidspunkt at oprette en anti-aging rutine med genoprettende behandlinger, som kan øge kollagenen.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.