Skælshampoo test | De 5 bedste shampoo mod skæl → Se her

Skælshampoo test | Her er vores 5 favoritter

Indlægget blev opdateret den 3. februar 2023

Skæl er et almindeligt problem, faktisk så almindeligt, at 1 ud af 5 dansker har det. Så hvis din hovedbund drysser og klør, skal du ikke være pinlig over det, de fleste omkring dig har nok højst sandsynlig været i samme situation, på et eller andet tidspunkt.

Der er dog middel mod problemet. Så hvis du vil undgå kløe og dryssende hovedbund, og i stedet have sundt og lækkert hår, så har vi herunder samlet 5 af de skælshampooer. Skæl er som sagt et almindeligt problem, men det betyder ikke, at man skal blive ved med at gå rundt med det. De skælshampooer vi har testet, lindrer nemlig skæl på kun 3 uger, hvorefter de fleste vil kunne se en bedring.

Skælshampoo test: Vores 5 udvalgte

Den effektive skælshampoo

Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1 – 250 ml

Denne skælshampooen slår dem alle. Skælshampooen er særligt effektiv, fordi den har en dobbeltvirkende effekt, der hurtigt løser dine hovedbundsproblemer. Denne shampoo er specielt udviklet til at behandle skæl og tørhed i hovedbunden. Derudover er denne skælshampoo også med til at forhindre svampevækst og derved opretholde hovedbundes naturlige bakterieflora.


 • Genopretter bakteriefloraen i hovedbunden
 • Modvirker tør og kløende hovedbund
 • Virker plejende for håret
 • Er udviklet til behandling af skæl
 • Bekæmper effektivt skæl
 • Forhindre svampevækst


Det australske mirakelmiddel

AUSTRALIAN BODYCARE Hair Clean Shampoo 500 ml

Denne skælshampoo har Tea Tree som hovedingrediens, som effektivt er med til at lindre skæl og tør hovedbund. Skælshampooen adskiller sig lidt fra de andre, eftersom den både er med til at modvirker skæl, kløende hovedbund og fedtet hår. Derudover indeholder denne shampoo det australske mirakelmiddel Tea Tree oil, der giver en dejlig duft af wellness i badet. Shampooen har også en antibakteriel effekt på hovedbunden, som derfor er med til at hæmme væksten af svamp og bakterier.


 • Populært mærke
 • Indeholder Tea Tree oil
 • Udtørrer ikke håret
 • Bekæmper skæl og tør hovedbund
 • Lindrer kløe
 • Afhjælper fedtet hår


Den klinisk testede skælshampoo

La Roche-Posay Kerium DS Intensive Shampoo

Denne shampoo er et must i mod bekæmpelse af skæl. Med denne shampoo får du en skælshampoo der bekæmper skæl med det samme, samtidig med at den beroligere hovedbunden. Denne intensive skælshampoo er med til at rense både hår og hovedbund. Derudover er det klinisk bevist at efter første behandling, bliver hovedbunden beroliget og skæl synligt reduceret.


 • Klinisk testet
 • Se resultat efter 1 behandling
 • Renser hår og hovedbund
 • Bekæmper skæl
 • Lindrer kløe
 • Tilstopper ikke porerne


Den moderne skælshampoo

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350 ml

Denne skælshampoo er ikke blot med til at berolige hovedbunden og bekæmpe skæl, den er nemlig også vækststimulerende. Skælshampooen er spækket med gode ingredienser, blandt andet, Aloe Vera-ekstrakt og Piroctone Olamin, som begge er med til at forhindre forekomsten af skæl og andre hovedbundsproblemer. Derudover er disse ingredienser med til at stimulere hovedbunden og herved øge hårvæksten og forhindre hårtab.


 • Vegansk
 • Øger hårvækst
 • Bekæmper skæl
 • Bekæmper skæl
 • Velegnet sensitiv hovedbund
 • Beskytter mod UV-stråler


Den basale skælshampoo

Matas Skæl Shampoo Uden Parfume 1000 ml

Hvis du leder efter en skælshampoo der gør sit arbejde, og derudover også er vegansk og uden parfume. Så er skælshampooen fra Matas lige noget for dig. Der er ikke så meget pjat. Men denne skælshampoo får du en shampoo der modvirker skæl og beroligere hovedbunden. Derudover er skælshampooen også med til at modvirke fedtet hår.


 • Vegansk
 • Uden parfume
 • Produceret i Danmark
 • Modvirker skæl
 • Modvirker fedtet hår
 • Meget produkt for billige penge


Hvad er skæl egentlig?

Skæl er en almindelig hovedbundslidelse der bare er og bliver irriterende. Skæl er et almindeligt problem, der kan afhjælpes med skælshampoo. I bund og grund er skæl, noget så simpelt som en overproduktion af døde hudceller i hovedbunden, som oftest medfører kløe.

Grunden til at de fleste har skæl, kan skyldes, svampen der hedder Malassezia furfur. Svampen er tilstede hos de fleste af os, hvoraf mange slet ikke mærker noget til den. Men for nogle kan der blive overvækst af svampen i hovedbunden, og derfor dannes der skæl.

Man skal dog ikke være ulykkelig hvis man er den heldige vinder af skæl. Der er heldigvis kur mod det! Nemlig skælshampoo. Det er muligt at holde svampen godt i bund, ved at bruge skælshampoo. Ovenover har vi samlet de 5 bedste i test skælshampoo for at gøre livet lidt nemmere for dig. Så du kan slippe af med kløe og dryssende hovedbund en gang for alle.

Hvilken effekt har skælshampoo?

Skælshampoo er med til at lindre kløe og irriteret hovedbund, samt være med til at løsne skællene, og fjerne de belægninger der er i hovedbunden, når man har skæl. Derudover er skælshampooen svampedræbende, og indeholder derfor nogle specielle ingredienser som andre shampooer ikke indeholder.

Det er vigtigt at bruge skælshampoo når problemet er ude, og derved undgå forværring af problemet.

Hvordan bruger man skælshampoo?

Skælshampoo er en shampoo der renser håret og hovedbunden, samtidig med at den effektivt bekæmper dannelse af skæl, og dermed slår svampen ihjel. De ovenstående skælshampoo der vinder i test, har alle forskellige kvaliteter, og det er derfor vigtigt at du finder den der fungere bedst for dig.

Det kan variere lidt fra skælshampoo til skælshampoo hvor ofte man skal bruge shampooen. Oftest bruges skælshampooen 2-3 gange om ugen de første par uger, og derefter kan du nøjes med kun at vaske med shampooen en enkelt gang om uge, for at holde skællene nede. Der bruges resten af ugens dage en mild shampoo, så hovedbunden ikke yderligere irriteres.

Skælshampooen skal skummes i håret og virke i nogle minutter, før det skylles ud. Det kan dog variere lidt fra shampoo til shampoo, så altid vær opmærksom, og læs bag på flasken for at sikre, at du bruger shampooen rigtigt.

Fremgangsmåden for brug af skælshampoo vil oftest se sådan her ud:
1. Skyl håret grundigt, og sørg for, at alt håret er vådt.
2. Masserer skælshampooen ind i hovedbunden, indtil håret skummer.
3. Lad shampooen virke i et par minutter. (2-3 minutter)
4. Skyl håret med vand.
5. Afslut eventuelt med en god conditioner.

Har jeg brug for skælshampoo?

Nogle ville mene, at skæl kan gå i sig selv. Men for at være sikker på at komme helt til bunds med den irriterende hovedbundslidelse, er skælshampoo den bedste løsning.

Om man har brug for skælshampoo, kan variere meget fra person til person, og kommer an på problemets omfang. Som tommelfingerregel er skælshampoo bare det bedste til at slå skællene ned med, når det først har indtaget din hovedbund. Dog er der nogle ting, du selv kan gøre for at undgå, at problemet kommer igen. Der er nemlig også nogle ting, man selv kan gøre, inden man tyr til skælshampoo.

Et råd er at drikke rigeligt med vand og spise en vitaminrig kost. Dette vil ikke blot hjælpe din kløende hovedbund, men også resten af kroppen vil blive begejstret og fyldt med ny energi.

Stress kan være med til at forværre skæl, eftersom stress nedsætter immunforsvaret og derfor har sværere ved at holde svampen nede. Det kan derfor være en god ide, hvis det er skæl, der plager dig, at kigge på din livsstil og om der er noget i din hverdag, der stresser dig.

Et sidste råd mod skæl er at giv hovedbunden sol, når det er muligt. Solen er med til at mindske produktionen af de døde hudceller, og dermed mindske forekomsten af skæl.

Har du prøvet alt?

Har du efterhånden prøvet alle remedier mod skæl – både skælshampooen, vitaminer og prøvet at drikke rigeligt med vand? Så kan det være, at det er din egen læge, du skal have fat i. Skælshampoo virker nemlig kun mod skæl, så hvis problemet er et andet, vil skælshampooen blot holde det nede og det vil aldrig helt forsvinde. Ved at kontakte din læge kan de udskrive noget, der er lidt stærkere, som kan slå svampen helt til bund.

Skælshampoo test: Hvordan er vi kommet frem til disse?

Vi har i vores test særligt kigget efter, hvilke special-kvaliteter de 5 shampooer har hver især. Der har været fokus på, hvad den enkelte shampoo gør for hovedbunden, og hvordan den ville kunne hjælpe dig af med dine hovedbundsproblemet. Der er for eksempel noget shampoo, der går ind og beroliger hovedbunden, hvoraf andre giver øget hårvækst. Derfor er det også vigtigt, at du kigger på de forskellige shampooer og finder den, der bedst løser dine hovedbundsproblemer.

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.