Ugens Beauty Tips er af Zainab → Hun deler hendes bedste tips med dig!

Ugens Beauty Tips af Zainab!

Please Add Photos <br> to your Gallery

Indlægget blev opdateret den 13. august 2021

Mit navn er Zainab, og jeg er 26 år gammel. I mit daglige virke er jeg folkeskolelærer, hvor jeg har æren af at undervise de skønneste børn og samtidig sætte mit præg på Danmarks fremtid. 

Derudover er jeg selvlært makeupartist/freelancer på deltid. Jeg har bl.a. været freelancer hos MAC Cosmetics og er pt hos NYX Professional Makeup. Interessen for at være kreativ med makeup og beauty generelt har altid været der – Dog tog det fart da jeg fyldte 14 og købte min første foundation (der endelig matchede min hudtone!) Det er helt sikkert, at det ikke blev mit sidste makeupkøb 😉 

Jeg har siden hen eksperimenteret en del med makeup og hudpleje. Holdt mig opdateret på de seneste trends på sociale medier som Instagram, YouYube samt diverse kurser mm. Nogle af de fedeste kurser jeg har deltaget i, har fundet sted i Los Angeles og London hos selveste Mario Dedivanovic (bedre kendt som Kim Kardashians makeupartist), hvor jeg fik nogle utrolige fede tips og tricks med på vejen. Det var noget af en oplevelse!

Jeg nyder at være kreativ med makeuppen, både på arbejdet som freelancer, men også privat. For mig er det lidt ligesom terapi, hvor man får mulighed for at afkoble og fordybe sig kreativt – i og med der ikke er regler for hvordan man skal anvende makeup og at alle kan være med.

Hvad er dine 5 bedste makeuptips?

#1 Hav et blik for helheden af dit ansigt
Mit første tip kan virke noget banalt for nogle, dog er det utrolig vigtigt -hvorfor jeg vælger at det skal være det allerførste tip 😀 HAV ET BLIK FOR HELHEDEN AF DIT ANSIGT. Det vil sige, uanset om du har 5 min, 30 min eller +60 minutter til at lave din makeup. Så husk at have hele ansigtet in mente. Forstået på den måde at dine øjne, øjenbryn og læber er de 3 ting der virkelig er med til at fremhæve dit ansigt, og noget af det første folk bemærker ved dig, i løbet af en samtale.  

Hvis vi antager at du har 30 minutter til at lave din makeup, så lad vær med at bruge al energien på en vild øjenskygge og lade bryn og læbe stå tomme. Fordi det virker uharmonisk for ansigtet og dine ansigtstræk kan virke i ubalance. Brug hellere tiden på at ordne bryn, komme lidt mascara på vipperne (og hvis tiden er der, en naturlig øjenskygge på øjenlåget), samt læbepomade/læbestift på læberne (husk gerne læbescrubben inden, hvilket fører mig videre til næste tip!)

#2 Generel hudpleje/ Forbered din hud til makeup

Ved at pleje huden 1-2 gange om ugen, sørger du for at have en lækker hud hele tiden. Både med og uden makeup! Yderligere vil en god hudplejerutine over længere tid, give dig en skøn base at arbejde med hver dag.

Jeg vil anbefale en ansigtsmaske/scrub 1-2 gange om ugen. En daglig cleanser samt toner om morgenen, så man virkelig får alle de døde hud- og makeuprester væk fra gårsdagen. Hvis man er grøn indenfor hudpleje, vil jeg klart anbefale Ole Henriksens Transform Glow2OH Dark spot Toner (anvendes om aftenen), som virkelig giver huden en lækker glød samt modvirker pletter, fine linjer og rynker. Husk også læberne og brug en læbescrub!

#3 Gør makeuppen holdbar
For at få en lækker og holdbar makeup -også om sommeren, kan du bruge en rens til at fjerne al olie og snavs fra øjenlåget. Det forhindrer øjenmakeuppen i at krakelere.

Påfør gerne en øjenskyggeprimer eller concealer inden øjenmakeuppen. Sæt denne med en neutral løs pudder. Dette sørger for at give en holdbar base, hvor makeuppen ikke smuldrer ved kontakt med vand/sved og gøre samtidig hele looket holdbart og ikke nem at tvære ud. Hvis du er glad for at eksperimentere med øjenskygger, vil du opleve at øjenskyggerne også blendes langs bedre hvis du følger dette trin.

#4 En vandfast base!
Et trick som jeg anvender, når basen bare skal holde i flere timer er translucent pudder før og efter jeg påfører min foundation. Mange af jer har nok hørt, at man skal bruge pudder til at ”sætte” sin foundation, så den holder længere. Men her vil jeg anbefale at man inden man påfører sin foundation, anvender en primer (brug gerne en målrettet dit behov; fx shine killer, hydration, glowy mm), som du sætter med en translucent pudder. Vent 5 minutter og påfør dernæst din foundation, efterfulgt af translucent pudder og settingspray. Du vil opleve en utrolig holdbar og sweatproof base. Selv tak 😀

#5 Forførende læber – året rundt 😀

Mange elsker lipgloss om sommeren. Da det virker nemt og giver et friskt look til ansigtet. Dog er det mindre fedt når lipglossen forsvinder på 2 sekunder. Jeg vil anbefale jer at bruge jeres yndlings matte læbestift. Vente på den tørre og derefter påføre lipgloss i midten af læberne og ikke udover det hele. Det giver en lækker holdbar farve og glosslooket uden at du skal bekymre dig om holdbarheden. Det giver også lidt ekstra til læberne end en lipgloss alene.

Dog kan jeg også anbefale ”Nyx Profesional Makeup -Shine loud High Pigment Lip Shine”, som netop er baseret på samme koncept. Det er en smudgeproof lipgloss som kommer i mange søde, sjove og inspirerende farver.

Hvad er dit yndlingsmærke inden for makeup, og hvorfor?

Hvis jeg absolut skal vælge et mærke inden for makeup bliver det MAC COSMETICS. Grundet deres gode kvalitet og store udvalg. MAC er et brand som virkelig forstår at lave makeup der inkluderer alle! Dette gælder både foundations, puddere, brynprodukter mm. Om du er i den ene eller anden ende af spektret, findes der altid den rette farve og UNDERTONE til dig 😉

Hvilket leder mig tilbage til dengang jeg var 14 og var på udkig efter en foundation. Der var absolut ingen der matchede mig hverken i farve eller undertone, før jeg mødte MAC Cosmetics. Derudover er det fede ved MAC Cosmetics at de har et kæmpe fast sortiment af basic makeupprodukter, som bl.a. dækker over hud, bryn, læber mm som bare leverer i kvaliteten. Men udover også kommer med nogle kreative ”out of the box” produkter en gang i mellem med nogle sjove farver. Med andre ord – om du er til klassisk eller farverigt makeup kan du finde alt du søger hos dem.

Hvad er du mest til; naturlig eller faverig makeup – eller en blanding?

Jeg er til en god blanding af det hele. Jeg elsker at eksperimentere med farver, glimmer, forskellige vipper, linser og prøver gerne at afprøve nye farvekombinationer mm. Jeg elsker at opdage og afprøve nye vilde som klassiske trends. Derudover er der intet der slår en god klassisk ”soft glam” med neutrale jordfarver, en skarp sort eyeliner og nogle flotte vipper 😀

Hvad er dit bedste råd til en nybegynder, der gerne vil lege med makeup og udforske lidt?

Mit bedre råd er ”Sæt i gang” og det kan kun gå for langsomt. Hav det sjovt og husk på at der ikke findes regler for hvad er er korrekt eller ej. Fortvivl ej, hvis det ikke lykkedes første gang. Øvelse gør mester.

Jeg vil hellere gøre opmærksom på hygiejne og rengøring af produkter. Dette gælder alt fra pensler, til beautyblendere og hyppig udskiftning af disse, så man undgår udslæt og andre hudirritationer.

Hvad tænker du mest over, når du skal købe nyt makeup?

Jeg tænker over kvaliteten!

Hvis du skulle opfinde et nyt produkt inden for makeup, hvad skulle det så være?

Det skulle enten være et produkt til brynene eller huden. Fx en vandfast glowy/dewy primer til både ansigt og krop, der bare holder i flere timer, eller en ”mikroblader” pen til brynene med indbygget gel så det sidder hele dagen 😀

1 Comment

Kommentér

Your email address will not be published.