A-vitamin kapsler - Hvad er A-vitamin godt for?

A-vitamin kapsler – Hvad er A-vitamin godt for?

a-vitamin

Indlægget blev opdateret den 17. november 2021

A-vitamin kapsler giver ren hud og elastisk hud, men hjælper også mod rynker, urenheder, pigmenteringer og andre ujævnheder i huden.  Med det små kapsler, kan du selv justere hvor meget A-vitamin, du tager af gangen, og samtidig sørger du for at din A-vitamin holder længere. Smart ikke? Det synes vi på redaktionen også, hvilket er præcis derfor, at vi har skrevet denne artikel, som der kan gøre dig klogere på A-vitamins mange fordele og hvorfor at få vitaminet i små kapsler er smart, nemt og meget bedre for A-vitaminen, men også for din hud. Hvad A-vitamin præcist er, hvordan du bruger A-vitamin kapsler og hvad de mange fordele ved A-vitamin kapsler er, finder du nedenfor.   

ECOOKING – A-vitamin kapsler 60 stk.

ecooking a-vitamin kapsler

Disse A-vitamin kapsler fra Ecooking, indeholder en serum med Retinol (en form for A-vitamin). De er nemme at påføre, og sikre at A-vitaminen holder sig, så frisk som muligt. Samtidig går A-vitamin ind og reducere linjer og rynker, forebygger ældningstegn, sætter gang i cellefornyelsen, bekæmper urenheder og gør din hud glat og smidig, uden pigmenteringer eller andre ujævnheder.


 • A-vitamin kapsler
 • Reducerer linjer og rynker
 • Styrker hudens elasticitet
 • Forebygger ældningstegn
 • Sætter gang i cellefornyelsen
 • Parfumefri

ELIZABETH ARDEN – Ceramide Capsules & Retinol Line Erasing Night Serum 60 stk.

Elizabeth Arden a-vitamin kapsler

Disse A-vitamin kapsler fra Elizabeth Arden indeholder både Retinol, som også er kendt som A-vitamin, der genopbygger hudens celler og styrker hudens elasticitet, men også Ceramider som giver huden masser af fugt og holder huden i balance. Dette gør serummen helt unik og skaber synlige resultater for huden. Udover at pleje huden, beskytter denne unikke formel også huden mod irritation.


 • A-vitamin kapsler
 • Reducerer linjer og rynker
 • Skaber en sund hud i balance
 • Forebygger ældningstegn
 • Sætter gang i cellefornyelsen
 • Beriget med reparerende ceramider

Hvad gør A-vitamin?

Det er ikke uden grund, at A-vitamin er på listen over de 5 bedste ingredienser til behandling af huden, listen over hvad A-vitamin kan gøre af gode ting for dig, er nemlig lang. Vi er faktisk født med A-vitamin, som er med til at beskytte vores hud fra start af. Desto ældre vi bliver, og desto mere vi udsætter vores hud for sol, falder niveauet af A-vitamin. Det er præcis derfor, at det er vigtig at anskaffe sig renseprodukter og plejende produkter med A-vitamin i, så du kan opretholde mængden af A-vitamin.

A-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder at det bliver lagret i vores fedtvæv og i vores lever, som derfra bliver frigivet til resten af kroppen. A-vitamin findes i mange madvarer såsom lever, fisk, æg, mælk og mejeriprodukter, men findes faktisk også i planter såsom gulerod, spinat, abrikos og melon. Indtager du A-vitamin gennem din kost, beskytter du ikke bare din hud, men også dit syn og dit immunforsvar. 

Anvender du derimod A-vitamin gennem din hudplejerutine, sætter du ekstra fokus på din hud og kan på den måde påvirke hudcellernes opførelse, hvilket gør at A-vitamin kan forbedre og bevare hudens elastik og struktur, samtidig med at det også kan hjælpe mod en uren hud, rynker, pigmenteringer i huden og solskader. 

​​​​

Hvad er A-vitamin kapsler?

Det er kapsler som indeholder en serum af A-vitamin, der åbnes og påføres på huden. Grunden til der findes A-vitamin kapsler, er fordi A-vitamin er ekstra følsom overfor sollys og luft, og desto mere du udsætter A-vitamin for ilt og sollys, desto mere sandsynligt og hurtigere vil produktet miste sin virkning og gå til. Så ved at “portionsanrette” A-vitamin, kan du kontrollere mængden, men udsætter samtidig ikke alt a-vitaminen får ilt og sollys. Det gør også at du ikke udsætter din hud for, for store mængder af gangen. Får du for store mængder af gangen, og derved overbehandler din hud, risikerer du den modsatte effekt, i form af en irritere hud der slår ud med urenheder, udslæt og rødme. Du skal derfor tilvende din hud til A-vitamin med små mængder til at starte med, så der er det også smart, at du kan kontrollere mængden med A-vitamin kapsler.

A-vitamin i tre forskellige styrker

Der findes forskellige styrker af A-vitamin, der gør det muligt at starte blidt ud i starten af tilvænning af A-vitamin. I A-vitamin kapsler finder du Retinol. Retinol er en forgænger af A-vitaminsyre, som er den form med højest koncentration. A-vitaminsyre kan derfor også kun udleveres med et recept fra din læge.  Da Retinol er A-vitaminsyres forgænger, har Retinol en lavere koncentration end A-vitaminsyre, som gør den mildere. Vender du din cremer og serumer derhjemme, vil du ofte se der står Retinol i stedet for A-vitamin, trods det er det samme. Skal du i stedet, have fat i den mildeste udgave af A-vitamin, skal du kigge efter A-vitamin-estre. Det kunne eksempelvis være retinylpalmitat og retinylacetat. Disse er de mildeste former for A-vitamin. Da de først skal omdannes til retinol og så til A-vitamin. Du finder oftest A-vitamin-estre i kosttilskud, da denne formels virkning er for mild, til at give den ønskede virkning på huden.

Sådan påføre du dine A-vitamin kapsler

Det er super nemt give din hud den mængde A-vitamin den skal have med A-vitamin kapsler, da du kan styre præcis mængde du ønsker og samtidig udsætter du ikke alt A-vitamin for ilt, men kun den mængde, som du rent faktisk har tænkt dig at bruge. På den måde holder din A-vitamin meget længere. 

Her får du en lille guide, på hvordan du påføre din A-vitamin kapsler:

 1. Inden start fjern alt makeup og rens ansigtet med en god makeupfjerner og ansigtsrens, så din hud er helt ren
 2. Tag din kapsel og vrid toppen af kapslen af
 3. Tryk serummet fra kapslen ud i hånden
 4. Brug fingerspidserne til forsigtigt at fordele serummet i ansigtet
 5. Anvend A-vitamin kapslerne før din dag– eller natcreme, så A-vitamin serummet trænger bedst muligt ind i huden 

5 grunde til du skal tilføje A-vitamin i hudplejerutine

For lige at opsummere, får de her de 5 største grunde til at have A-vitamin kapsler som en del af din hudplejerutine.

 1. A-vitamin genopretter huden 

A-vitamin laver en cellefornyelse, som betyder at din hud genopbygget og alle ubalancer i din hud reduceres, såsom rynker, fine linjer, uren hud, pigmenteringer og tør hud.

 1. Huden får glød, bliver glattere og tykkere

Det betyder at din hud, ikke bare vil være beskyttet bedre i fremtiden, men alle ujævnheder i huden vil også blive reduceret og din hud vil få en smuk glød.

 1. Ikke flere pigmentpletter

Da A-vitamin har en reparerende og genopbyggende effekt på huden, vil den også fjerne ujævne pigmentpletter. Det skyldes at A-vitamin øger omsætningen af overfladeceller, så der kommer nye og lysere celler.

 1. Mindsker porerne 

Dine porer ødelagte porer fra urenheder og sol, er A-vitamin med til at reparere og derfor bliver vil de blive mindre. 

 1. Få en yngre hud 

A-vitamin fornyere din hud, så du får en frisk og ny hud 

Feedback

Vi håber du kunne lide artiklen og fandt det du søgte. Har du nogle spørgsmål – Så skriv endelige nedenfor. Du også velkommen til at følge os på vores sociale medier, Instagram og facebook.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.