Dagcreme → Vælg den rigtige og få mest ud af det!

Dagcreme – din guide til fugt og pleje om dagen!

dagcreme

Indlægget blev opdateret den 14. december 2022

Noget af det vigtigste, du kan gøre for din hud, er at pleje den godt. En af de essentielle produkter i din daglige hudplejerutine bør derfor være din dagcreme. Mange folk der går under kategorien fedtet hudtype, kan havde en tendens til at skippe dagcremen, fordi huden selv producerer en masse fugt i form af olie, men dette er en forkert formodning at have! Uanset din hudtype, bør du sørge for at bruge en dagcreme til at fugte din hud. Idet man ikke bruger dagcreme, producerer kroppen mere olie end nødvendigt, fordi den ikke får det igennem din dagcreme. Dette er en ond cirkel, som kan være ret skadende for din hud, hvilket er super ærgerligt, eftersom det er et nemt problem at løse.


Med det sagt, så gælder det om at finde en dagcreme, som passer til dine ønsker og behov, og som samtidig tager højde for eksterne faktorer. Særligt i vinterhalvåret kan din hud have brug for mere beskyttelse og pleje, end den nødvendigvis har brug for i sommerhalvåret. Derfor giver det god mening at skifte mellem dagcreme alt efter årstid, selvfølgelig så den stadig er tilpasset din hudtype og dine behov. Der er flere forskellige produkter, som giver mening at have i din daglige hudplejerutine, men hvis du kun ønsker at investere i én form for creme, så bør det helt sikkert være en dagcreme, da alle hudtyper har brug for fugt og pleje. Hvis din hud føles stram, så er det et tegn på, at den mangler mere fugt, og hvis du derimod får tilstoppede porer, så skal du bruge en dagcreme velegnet til netop dette.

iUNIK – Centella Calming Gel Cream

iUNIK - Centella Calming Gel Cream
Dagcreme

iUNIK Centella Calming Gel Cream er god til en del hudtyper. Hvis du har sensitiv hud, er denne dagcreme god idet den er vegansk og indeholder reparerende ingredienser. Har du en kombineret og/eller en fedtet hudtype, er den god, idet den er fugtgivende, men samtidig fedter den ikke. Har du normal hud? Bingo, stadig god. Denne dagcreme er reparerende, og den formindsker urenheder, rødme og fedtet hud. Centella Calming Gel Cream giver din hud en stor mængde af beroligende ingredienser


 • 60 ml
 • Let og reparerende dagcreme
 • Formindsker urenheder, rødme og fedtet hud
 • Indeholder Centella Asiatica og tea tree vand

CeraVe Moisturising Lotion

CeraVe Moisturising Lotion 
Dagcreme

CeraVe Moisturising Lotion er en let fugtighedscreme, som ikke fedter, let absorberes ind i huden, og fugter med sit indhold af hyaluronsyre. Cremen kan bruges hvis du har tør hud, kombineret hud, sensitiv hud og naturligvis dehydreret hud. Den har en mælke-agtig konsistens hvilket specielt gør den mild og blid til sensitiv hud.


 • 473ml
 • Let fugtighedscreme
 • Indeholder tre essentielle ceramider, og hududfyldende hyaluronsyre
 • Parfumefri

La Roche-Posay Effaclar MAT+40ml

La Roche-Posay Effaclar MAT+40ml
dagcreme

Effaclar Mat Daily Moistrurizer fra La Roche er en dagcreme, som er specielt god til kombineret hud. Dagcremen minimerer olie og shine, samtidig med at den virker formindskende på porerne, så huden ser både mat og mere jævn ud. Dagcremen virker beroligende.


 • 40ml
 • Matterende
 • Oliefri
 • Fugtighedsgivende, men ser mat ud

CeraVe Moisturising Cream 340 g

CeraVe Moisturising Cream 340 g
Dagcreme

CeraVe Moisturising cream er en dagcreme til fedtet hud. Dagcremen er plejende og fugtgivende. Den er udviklet af dermatologer og indeholder 3 essentielle ceramider, samt mirakel produktet hyaluronsyre. Cremen indeholder 340g, og er velegnet til tør hud. Dagcremen er parfumefri, hvilket er med til at gøre den mild og skånsom.


 • 340 g
 • Velegnet til tør hud
 • Mild og skånsom
 • Indeholder 3 essentielle ceramider og hyaulronsyre
 • Udviklet af dermatologer
 • Parfumefri

Pyunkang Yul – Intensive Repair Cream

Pyunkang Yul - Intensive Repair Cream

Pyunkang Yul intensive repair cream er en dagcreme der indeholder en luksuriøs og effektiv blanding af peptider, planteekstrakter og ceramider. Med denne creme får du en dybegående fugt som hele dagen samtidig med at den er anti-ageing. Denne dagcreme indeholdr peptider, planteekstrakter og ceramider, udover det, inderholder den shea smør, makademia, aminosyrer og antioxidanter. Pyunkang Yul intensive repair er fri for parabener, sulfater, udtørrende alkohol, parfume og olie.


 • 50 ml
 • Indeholder peptider, planteekstrakter og ceramider
 • Fri for parabener, sulfater og udtørrende alkohol
 • Anti-ageing
 • Indeholder shea smør, makademia, aminosyrer og antioxidanter
 • Parfumefri
 • Oliefri

Derfor skal du bruge dagcreme

En dagcreme går ind og plejer din hud, beskytter den og samtidig behandler dagcremen de problematikker, som din hud måtte døje med. Det er altså ikke udelukkende kun på grund af fugt, at du skal bruge en dagcreme, da fugten kun er en minimal del af en god dagcreme. Dagcremen er den ansigtscreme, som du bruger i løbet af dagen. Typisk vil det være den creme, du påfører om morgenen, og den beskytter derfor din hud i løbet i dagen, samtidig med at tilfører fugt løbende. Derudover findes der også ansigtscremer, som dækker mere specifikke ønsker eller behov, hvis du eksempelvis har urenheder, fine linjer eller sensitiv hud.

Du skal bruge din dagcreme, efter du har renset huden i dit ansigt. Da fordampningen af fugt er størst om dagen, og din hud samtidig bliver udsat for solens stråler, så er det essentielt at du vælger en dagcreme, som har solfaktor og en masse fugtgivere i sig i forvejen. Hvis du vælger en dagcreme uden solfaktor, så er det vigtigt, at du påfører en anden form for solbeskyttelse i ansigtet for at beskytte din hud mod solens stråler.
Når det så er sagt, så bør du både bruge en god dagcreme og en god natcreme. Den essentielle forskel på disse er, at din dagcreme allerhelst bør indeholde solbeskyttelse (og hvis ikke, så bør du tilføre det i forbindelse med påføringen af din dagcreme), hvor natcremen ikke skal indeholde solbeskyttelse. Begge cremer indeholder masser af plejende, beskyttende og behandlende ingredienser, alt efter hvilken slags creme, der passer til din hudtype.

Hvis du har meget tør hud, så bør du naturligvis vælge en dagcreme, som indeholder masser af fugt. Hvis du derimod har fedtet hud, så bør du vælge en dagcreme med minimal fugt eller måske endda en dagcreme i form af en gel. Den trænger hurtigere ind i huden, og så er den lidt mere let i konsistensen end en creme. Hvis du har en sensitiv hud, så er fordelagtigt at bruge en dagcreme med beskyttelse i form af antioxidanter som eksempelvis C og E vitaminer.

Forskellige typer af dagcreme

Der findes forskellige typer af dagcreme, som udover at give fugt og pleje, behandler nogle af de problematikker, som din hud muligvis døjer med. Det afhænger altså ofte af din hudtype, hvilken form for dagcreme, der vil være bedst at bruge for dig.

De forskellige hudtyper er opdelt i seks kategorier, og din specifikke hudtype har en indflydelse på, hvilken form for dagcreme, du bør bruge. Derfor er det vigtigt, at du kender din hudtype, inden du investerer i diverse produkter til din daglige hudplejerutine.

De seks overordnede hudtyper er følgende:

 • Normal hud
 • Kombineret hud
 • Fedtet/uren hud
 • Tør hud
 • Fedtfattig / dehydreret hud
 • Sensitiv hud

Normal hud

En normal hudtype er, på trods af navnet, ikke den hudtype, de fleste har. Denne hudtype er ikke for tør eller for fedtet, og der er ikke andre problematikker, som gør at huden i ubalance. Huden har ofte en ensartet farve, og selve huden har en normal tykkelse. Porerne i huden er små, og selvom denne hudtype kan lyde problemfri, så skal den stadig fugtes og plejes. Med denne hudtype kan du eksperimentere med en masse forskellige slags produkter, uden at din hud vil gå amok over det.

Kombineret hud

En kombineret hud er nok en af de hyppigste hudtyper, da den består af en blanding af normal, tør og fedtet hud. Oftest er du fedtet i T-zonen (pande, næse og hage), mens du oplever tørhed på kinderne. Derudover kan du have eventuelle urenheder i ansigtet også. Du skal huske at rense din hud grundigt, og tilføre den fugt med din udvalgte dagcreme. Det ville være en ide at fokusere din dagcreme alle andre steder end pande, næse og hage, og så eventuelt bruge ekstremt lidt dagcreme på netop de områder, eller også kan du investere i en dagcreme netop til kombineret hud.

Fedtet / uren hud

Hvis du har fedtet eller uren hud, så vil din hud være blank og skinnende. Ofte vil dine porer også mere grove end ved andre hudtyper, og der vil være hudorme og andre urenheder i din hud. Det er særligt folk med fedtet hud, som har større tendens til eksempelvis at døje med akne. Det er dog også den hudtype, der senest får tydelige på aldring, hvilket du kan glæde dig over. En fedtet hudtype skal altså også fugtes med en dagcreme, her handler det dog om at finde en dagcreme som ikke indeholder olie.

Tør hud

Har du tør hud, så oplever du, at din hud føles stram, og du vil oftest også skalle af i ansigtet. Det kan altså føles som om, at huden er for lille til dit ansigt. Fine linjer og andre tegn på aldring er mere synlige på tør hud, og lange varme bade udtørrer huden i dit ansigt. Hvis du har tør hud, så bør du gå efter en dagcreme, der indeholder hyaluronsyre og sheasmør, da de både er fugtgivende og binder fugten i din hud.

Fedtfattig / dehydreret hud

Denne hudtype passer oftest på personer, som er 50 år og opefter. Her mangler huden særligt fedt og fugt, og du kan opleve rødme, samt tørre og døde hudceller, der skaller af i dit ansigt. Muligvis oplever du små blodsprængninger i huden, da din hud mangler beskyttelse på grund af manglen på fedt.

Sensitiv hud

Sensitiv hud reagerer på omgivelserne, og er ofte tynd og skrøbelig. Det er også muligt, at din sensitive hud fremstår tør, da den har svært ved at holde på fugten i længere tid ad gangen. Du skal passe særligt godt på din hud, hvis du har denne hudtype. Huden bliver let rød og irriteret, og vi anbefaler, at du bruger produkter uden parfume for at beskytte huden. Du kan med fordel gøre brug af både en dagcreme og en natcreme.

Er du i tvivl om din hudtype?

Du er nødt til at kende din hudtype for at finde den dagcreme, der passer bedst til din hud og dine behov. Herunder har vi en lille guide til, hvordan du kan vurdere, hvilken hudtype du har.

Guide til at finde din hudtype:

 • For at finde frem til din hudtype, så skal du fjerne eventuel makeup
 • Sørg for at vaske dit ansigt
 • Det er vigtigt, at du ikke påfører hudpleje på din hud efter dette
 • Du kan vurdere din hudtype efter et par timer med ren hud
 • Stil dig i naturligt lys og se på huden i et spejl, så du kan vurdere den
 • Er din hud fedtet, kombineret eller noget helt tredje?

Find din dagcreme!

Når du har fundet ud af, hvilke hudtype du har, så bliver det meget nemmere (og billigere) for dig at finde den rette dagcreme, som passer til dine ønsker og behov. Herunder gennemgår vi, hvad du kan kigge efter, når du skal udvælge en dagcreme til din daglige hudplejerutine.

De typer af dagcremer, som vi kommer ind på, er følgende:

 • Dagcreme til normal hud
 • Dagcreme til kombineret hud
 • Dagcreme til fedtet/uren hud
 • Dagcreme til tør hud
 • Dagcreme til fedtfattig/dehydreret hud
 • Dagcreme til sensitiv hud

Dagcreme til normal hud

Ligesom med din serum, skal du bruge en dagcreme der indeholder fugt for at opretholde din normalt fungerende hud. Din creme skal samtidig indeholde solfaktor og gerne nogle antioxidanter for at beskytte huden mod ydre påvirkning. Der findes mange dagcremer med forskellige virkninger og ingredienser, men det vigtigste for dig med normal hud er fugt. Her anbefaler vi iUNIK – Centella Calming Gel Cream, da det er en super lækker og fugtgivende creme, som hurtigt absorberes.

Dagcreme til kombineret hud

Der findes dagcremer specielt udviklet til en kombineret hud og som opfylder de plejebehov din hud har. En kombineret hud har brug for både fugt og en matterende effekt på hudens overflade.  Zink og kobber skaber balance i huden og efterlader den silkeblød. Dagcremerne der er udviklet til en kombineret hud vil forsøge at få din hud i balance. En god dagcreme til kombineret hud er iUNIK – Centella Calming Gel Cream og CeraVe moisturising lotion.

Dagcreme til fedtet / uren hud

Når du lider af en enten fedtet eller uren hud kan det være rart at bruge en gelé, fremfor en almindelig creme. Konsistensen på en gelé er meget let og du undgår at føle at din hud bliver yderligere fedtet af cremen. Geleen trænger hurtigere ind i din hud og efterlade den blød uden overskydende fedt. Det er vigtigt, at du vælger et hudplejeprodukt med indhold af ingredienser der mindsker dannelsen af fedt, talg og urenheder. Det kunne f.eks. være et produkt indeholdende salicylsyre eller tea tree oil, der begge virker mindskende på netop dine hudproblemer. A vitamin har også en gavnlig effekt på uren hud. En super lækker og matterende dagcreme til fedtet / uren hud er La Roche-Posay Effaclar MAT+40ml

Dagcreme til tør hud

En dagcreme til tør hud må meget gerne være en rig creme med masser af næring. Du kan, i tilfælde af at du ikke kan lide cremer, bruge en gel. Der er ingen tvivl om, at en god creme vil afhjælpe dig bedst med din tørre hud. Din dagcreme kan med fordel indeholde squalane, som er en syre, der er specielt udviklet til tør og sart hud. En creme udviklet til tør hud sørger for at binde fugtniveauet i huden gennem dagen, så du løbende får tilført fugt til huden. En super god dagcreme til tør hud er CeraVe Moisturising Cream 340 g

Dagcreme til fedtfattig / dehydreret hud

Når du har en fedtfattig hud er det mest anbefalelsesværdigt, at du bruger en rig dagcreme med plejende ingredienser, fugt, samt ingredienser, der arbejder på at give din hud noget fylde. Dette kunne være en dagcreme bestående af blandt andet A vitamin, der har en reparerende effekt på huden og som arbejder i dybden. Cremen vil reparere de skader du har påført din hud gennem årerne bl.a. solskader, linjer og rynker, ar og generelt alderstegn. Hvis du døjer med fedtfattig / dehydreret hud så anbefaler vi CeraVe Moisturising Cream 340 g og CeraVe Moisturising Lotion.

Dagcreme sensitiv hud

Det er enormt vigtigt, at din dagcreme indeholder beskyttelse, i form af både antioxidanter og UV beskyttelse. Din hud vil hurtigt komme til at fremstå tynd og rød, hvis ikke den får den optimale pleje. Din hud kan også have en tendens til at fremstå tør, da din hud er meget tynd. Det kan specielt ses ved flager omkring næsen. Derfor bør din dagcremen sammen med beskyttelsen også indeholder nogle gode fugtgivere. Hvis du har sensitiv hud skal du være forsigtig. Vi anbefaler Pyunkang Yul – Intensive Repair Cream til folk med sensitiv hud.

Guide til påføring af dagcreme

 1. Sørg for at have rene hænder. Inden du går i gang, så sørg for at dine hænder er vasket og rene. Har du en masse bakterier på dine hænder, kan det ende med at irritere din hud eller tilstoppe dine porer.
 2. Ligesom at vi anbefaler, at du vasker dine hænder, så anbefaler vi også at du vasker din ansigt inden cremen bliver påført. Enten med en rensemælk rensemælk eller en makeupfjerner. Dette skyldes to ting: Først og fremmest for at rense dit ansigt, inden du påfører cremen. Men det anbefales også at smøre cremen på i mens din hud er lidt fugtig. På den måde optager din hud bedre fugten, fra den påførte creme. Mange har en tendens til at påføre cremen på meget få sekunder og så sidder det på din hud og kan passe sig selv.
 3. Vil du have den fulde effekt, så brug et minut længere. Masser cremen godt ind, ikke bare på kinderne eller panden. Hele vejen rundt. På den måde får du cremen til at sætte sig godt og din hud vil tage imod fugten. Det hjælper også med at få sat blodcirkulationen igang.
 4. Dette er sommetider nemmere sagt end gjort, hvis man ikke har sat sig ind i det. Sørg for at kende din hudtype, inden du bruger penge på creme. Kender du ikke din hudtype og køber i stedet en creme, der har alt det, din hud ikke har brug for, kan du ende med at gøre mere skade end gavn.

Hvad er forskellen på dagcreme og natcreme?

En huskeregel er at dagcreme beskytter og en natcreme genopbygger. Dagcreme er til for at beskytte din hud mod hverdagens påvirkninger. Det er blandt andet for at beskytte imod solen, støv og andre urenheder du møder på din vej. Natcreme opbygger din hud om natten. Her får din hud love at hvile og genopbygge sig selv efter en dag, hvor den har været udsat for en masse. En natcreme indeholder derfor andre vitaminer og næringer, som gør at din hud natten over efter et lag med natcreme, er fyldt med næring og klar til en ny dag. 

Find ud af hvilken hudtype du har

Det er vigtigt du kender din hudtype i forbindelse med dit valg af dagcreme. Det ville for eksempel ikke give mening at bruge en tyk og langsomt absorberende dagcreme, hvis du har tendenser til fedtet/olieret hud.

Her ville det være en ide at kunne kategorisere din hudtype i følgende: Normal hudtype, fedtet hud, tør/dehydreret hud, kombineret hud, sensitiv hud, og sidst men ikke mindst moden hud. 

FAQ

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.