Hyaluronsyre i dine produkter → Gør din hud en tjeneste!

Hyaluronsyre – derfor bør du prøve det!

Indlægget blev opdateret den 30. november 2020 af Beauty Living

Hvad er Hyaluronsyre?

Hyaluronsyre lyder meget farligere, end det rent faktisk er. For selvom at det lyder som noget, der absolut ikke bør komme i kontakt med din hud, så er det tværtimod noget, som kan gøre underværker for dig. 

Hyaluronsyre er noget din krop selv producerer, men lige som med meget andet i vores krop daler produktionen, som vi bliver ældre. Hyaluronsyre er sukkermolekyler, som du naturligt finder  i din hud. Den hjælper til at binde fugt og derved holde huden glat og fyldig. Men som der produceres mindre, jo ældre vi bliver, er det med til at give en mere tør og tyndere hud.  Hyaluronsyre kan binde vand op til 100 gange sin egen vægt, det er altså meget og blandt andet derfor, det er så vigtig en del i din hud. 

Det er derfor helt naturligt med alderen, at din hud bliver mere tør, rynket og grålig. Men bare fordi, at din hud naturligt mister hyaluronsyren i huden, er der stadig noget, som du kan gøre for at opretholde det. Dette vil vi komme ind på senere i denne artikel, når vi kommer ind på, hvilke produkter der indeholder hyaluron. 

Hvorfor er det godt for min hud?

Som nævnt i ovenstående, er hyaluronsyre med til at binde vandet i din krop, som blandt andet bidrager til en stram, ungdommelig hud, samt mindsker rynker. Hyaluronsyre, de steder i kroppen hvor det findes, er altså med til at fungere, som et bindeled for både dine øjne, hud og led. Det er derfor ret mange ting, som hyaluronsyre har indflydelse på. 

Udover, som også nævnt tidligere, effekten på din hud i form af spændstighed, rykker og lignende, så har hyaluronsyre en betydning for, hvor hurtigt et sår eller en skade heler på din krop. Det kan have betydning for, om dine øjne er tørre og så har det en generel påvirkning på dit immunforsvar. Førnævnte alt sammen noget, som ældre bøvler mere med end unge menneske – grundet faldende hyaluronsyre i din krop. 

 

Fordele ved hyaluronsyre

Fordelene ved hyaluronsyre er derfor følgende:

  • Bidrager til en smuk og fyldig hud
  • Hjælper din hud med at optage fugt 
  • Kan hjælpe med solskader på huden 
  • Hjælper til kollagenproduktionen 
  • Hjælper mod tørre øjne

Produkter med hyaluronsyre

Hyaluronsyre serum

Et serum er ofte et forholdsvis koncentreret produkt, som derfor også har en effektiv effekt. Det samme gør sig gældende for et hyaluronsyre serum. Den er speciel god til, hvis din hud oftest er tør, måske har lidt røde samt irritationer. Den er også god til, hvis du har uren hud eller en hvis du blot ønsker din hud strammet op. Det som gør et serum med hyaluronsyre anderledes, er indholdet og mængden af fugt. Det er højere, end hvad f.eks. en dagcreme eller en almindelig serum indeholder.  Derfor er den netop god til førnævnte slags hud.

Hyaluronsyre creme

Creme med hyaluronsyre findes der rigeligt af, hvad end du er på udkig efter en dag- eller natcreme. At købe enten en natcreme eller dagcreme med hyaluron kan have mange fordele udover blot syren den indeholder. En natcreme og dagcreme er i sig selv gode produkter at inkorporere i sin dagligdags rutiner, når det kommer til hudpleje. 

 

Dagcreme

Med en dagcreme med hyaluronsyre sørger du for, at din hud får rigeligt fugt i løbet af dagen. Dette er utroligt vigtigt, da vores hud faktisk er væsentligt mere udsatte i løbet af dagen, end man lige tror. I løbet af dagen bliver vores hud påvirket af vejret, forureninger og skidt, der florerer rundt i luften. Det er altså mange ting, man ikke fysisk ligger mærke til, men som bare er der. Din hud – specielt dit ansigt har derfor i løbet af dagen brug for ekstra fugtgivende næring, for at kunne stå imod. 

 

Natcreme

Ovenstående gør sig også gældende, når du vælger en natcreme med hyaluronsyre. Efter lang dag blandt indtryk, vejret og andet, så skal din hud genopbygges, så den kan være klar og stærk til den efterfølgende dag. Den vil derfor kunne bidrage til, mens den heler natten over at genopbygge din hud, grundet mængden af fugt og vitaminer i en natcreme med hyaluronsyre. 

 

Makeup med hyaluron

Makeup er en naturlig del af manges dagligdag efterhånden. Så hvorfor ikke sørge for, at det også indeholder hyaluronsyre. Flere brands er begyndt at lave makeup, der indeholder hyaluron, så hvis du alligevel bruger makeup dagligt, kan du give din hud de bedste betingelser for at holde sig sund, fugtig og bare velplejet i løbet af dagen. 

 

Ansigtsmaske

Vil du gerne forkæle dig selv, er en ansigtsmaske med hyaluron en god måde at tilføje lidt ekstra vitaminer og næring til dit ansigt. De fleste ansigtsmasker med hyaluronsyre kommer som en creme, som skal smøres på din hud et i jævnt lag. Efter et vis antal minutter eller stykke tid (oftest anvist på creme), skal den vaskes af. I den tid den sidder på dit ansigt, bidrager den med en masse fugt, der trænger ind og gør din hud blød og med nok fugt til at kunne klare sig lidt igen. 

 

Bør jeg prøve det?

Så går du med følelsen af, at din hud godt kunne klare lidt ekstra kærlig pleje, hvad end det er på grund af vejret, stresset hverdag eller noget helt tredje, så anbefaler vi en serum, creme eller ansigtsmaske, som indeholder hyaluronsyre. Det har for mange fordele for dig til at lade vær. Husk på at det er noget, vi naturligt selv danner i vores krop, så til trods for at navnet kan lyde farligt, så er det på ingen måde. 

 

Er du i tvivl om, hvilket produkt med hyaluronsyre som vil passe til lige netop dig, så tag ned i din nærmeste forhandler, hvor du normalt køber dine hudplejeprodukter og lad dem hjælpe dig på vej til det helt rette produkt.

 

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.