Brynfarve - hvordan gør jeg selv derhjemme? → Få dit svar her!

Brynfarve – sådan gør du!

Indlægget blev opdateret den 21. januar 2021

Er du på udkig efter en brynfarve, fordi du lige har set et afsnit af Game of Thrones og blev inspireret af Daenerys Targaryen mørke øjenbryn? Eller måske du synes, det bare er på tide og prøve noget nyt eller genopfriske farven. Ideerne kan være mange og vi opfordrer dig til at tage chancen og prøve dig frem med en brynfarve. Længere nede i artiklen, tager vi dig igennem hele processen, hvordan du gør og hvor længe det skal sidde. Denne artikel er skrevet ud fra produkterne fra Refectocil, som er et populært brynfarve mærke.

Hvad bruges brynfarve til?

Som navnet siger, så bruges brynfarve til at farve dine bryn.
Men nogle af grundene til det blandt andet er blevet så populært de seneste par år med brynfarve, er fordi, det ikke er mange år siden, at det var populært at have tynde øjenbryn, og i samme forbindelse er de aldrig kommet helt tilbage til normal for nogle.

Desuden spiller solen også en rolle. Den er med til at blege dine øjenbryn og gøre dem lysere. Den gør så spidsen af dem, bliver lysere og knap så markante. Alder kan endda også spille en rolle, da vi både kan miste lidt hår med alderen samtidig med at de lysner.

Hvilken brynfarve skal du købe?

Der er ingen regler for, hvilken brynfarve du må købe. Vi hos BeautyLiving.dk er store tilhængere af, at man bruger det, som man synes, er fedest selv. Så er det ligemeget, hvad andre siger.

Vil du dog gerne vide, hvad der kunne være pænt til dig, fordi du gerne vil prøve noget nyt, så søg inspirationen på nettet. Modeller, skuespiller og bloggere kan du altid regne med, har deres brynfarve on point, så der kan du finde lidt på Instagram eller Pinterest. Nogle har neutrale farver, hvor andre tør skille sig ud. Begge brynfarve trends er lige smukke, så undersøg og find ud af, hvad du gerne vil prøve.

Husk på at farven trods alt kun holder i op til 6 uger, så det er ikke permanent – in case det skulle gå galt. Farverne der er at finde inden for Refectocils brynfarve, er:

 • Sort
 • Blå-Sort
 • Brun
 • Lysebrun
 • Graphit
 • Kastanje

Til almindelig hudtyper

Refectocil (NR. 1) Sort – 15 gr.

Sort intense farve, der holder i op til 6 uger.
Hvordan du bruger, samt påfører den forklares længere nede.

DKK 84,00

Refectocil (NR. 2) BLÅSORT – 15 gr.

Blåsort farve af Refectocil som er et af de mest populære brands indenfor brynfarve. Nemt at anvende.

DKK 84,00

Refectocil (NR. 3.1) Lysebrun – 15 gr.

Lysebryn farve. Nem at anvende, giver god farve og holder i op til 6 uger. Få anvisning til påføring længere nede.

DKK 84,00

Refectocil (NR. 1.1) Graphit – 15 gr.

Graphit farven også kaldet 1.1, kan bruges både som enkeltfarve, men du kan også blande den op med en sort for mere farve og dybde.

DKK 84,00

Refectocil (NR. 4) Chestnut (kastanje) – 15 gr.

Chestnut er en blanding af rød og brun og går rigtig godt til rødhårede. Den har en intens farve og holder i op til 6 uger.

DKK 84,00


Sådan bruger du brynfarve

Inden du går igang, skal du først og fremmest sørge for at have Oxidant flydende eller Oxidant creme. Har du det hjemme, kan du gå igang. Vi vil tage dig igennem processen skridt for skridt.

Rens for makeuprester og fedt

Inden du går igang med at farve, så er første skridt at rense dine bryn. Der må ikke sidde makeup fra tidligere på dagen, og selv hvis du ikke har haft makeup på, så rens alligevel. I løbet af dagen eller natten, kan din hud have optaget skidt og blevet fedtet. Så uanset hvad, så rens dit bryn, så det er helt rent og du vil derved få det bedste resultat. Til at rense kan du blot bruge en ansigtsvask, efterfulgt af vand så der ikke sidder nogle rester derfra.

Tør så dine bryn

Sørg for at dine bryn er helt tørre inden. Her bruger du blot et håndklæde efterfølgende, så de er helt tørre og der ikke er vand, der kan fortynde farven, når du går igang.

Bland farven

Nu skal du igang! Du skal blande den farve, som du har købt op med en 10 dråber Oxidant Flydende eller 10-15 dråber Oxidant Creme. Sørg for at konsistensen er godt cremet. Farven du har valgt, skal du bruge ca. 2 cm af – altså 2 cm af farvetuben. Det mikser du sammen med et af førnævnte.

Blandingsforhold: 2 cm af farven + 10 dråber Oxidant Flydende ELLER 10-15 dråber Oxidant Creme.

Refectocil Oxidant Liquid 3% 100 ml

Bruges sammen med Refectocil farverne.

DKK 138,00

Refectocil Oxidant Creme 3% 100 ml

Denne bruges også sammen med Refectocil farver. Når du blander farverne op, kan du gøre det med enten denne eller Refectocil Oxidant Liquid.

DKK 138,00

Påfør med applications stick

Somregl når du køber brynfarve, medfølger der en application stick, som skal bruges til at påføre farven. Vi anbefaler ikke, at du bruger andet, end hvad der medfølger. På den måde sikrer du det bedste resultat og oplevelse med brynfarve. Tingene der følger med, når du køber brynfarve, er oftest tilpasset lige netop farven og mærket. Så begynd ikke med egne ting – hvert fald ikke før, du har undersøgt det.

Påfør brynets vokseretning

Det virker måske oplagt, at det er det, der skal gøres. Men ikke desto mindre prøver mange at køre mod hårene, når de bruger brynfarve. Det er vigtigt, at du farver dine bryn i deres vokseretning. På den måde får du den mest jævne og ensartede farve, og altså det flotteste resultat.

Lad farven sidde selv

Oftest vil det stå på produktet, hvor længe det skal sidde. I denne artikel, med de produkter vi anbefaler, skal de sidde mellem 5 og 10 minutter – alt efter hvor intens du vil have farven, lader du den sidde i kortere eller længere tid indenfor det interval.

Fjern overskydende brynfarve

Jo hurtigere du fjerner overskydende farve fra ansigtet, jo nemmere vil det være at få af. Få det derfor fjernet efter du har smurt det på, hvis du kan se, at det er ved siden af øjenbrynet.

Til sensitive hudtyper

Har din hud det med at reagere på produkter generelt. Så anbefaler vi, at du bruger Refectocil Sensitive brynfarve. De er baseret på planteekstrakter og er derfor tilpasset en sensitiv hud og sensitive øjne.

Sådan anvender du Refectocils Sensitive:

 • Påføre brynfarve gele først
 • Lad det sidde i ca 2 min
 • Fjern farve med en vatpind
 • Kom nu Refectocil Sensitive Developer Gel på i 1 min
 • Fjern efterfølgende med en fugtig vandrundel

Refectocil Sensitive Developer Gel 60 ml

Denne creme anbefales hvis du har en sensitiv hud og du vælger at bruge Refectocils sensitive produkter.

Refectoctocil Sensitive farver kan ikke bruges uden denne gel.

DKK 129,00

Refectocil Sensitive – Sort 15 ml

Dette er en sorte brynfarve indenfor Sensitive linjen. Den er baseret på planteekstrakter og er 100% vandfast.

Skal bruges sammen med Refectocil Sensitive Developer Gel.

DKK 84,00

Refectocil Sensitive – Medium Brun 15 ml

Medium Brun som er lidt lysere end den alminde brun. Har stadig en intens farve og holder i op til 6 uger. Den indeholder 15 ml farvegele og en applications stick.

DKK 84,00

Refectocil Sensitive – Mørk Brun 15 ml

Mørk Brun brynfarve som holder i op til 6 uger. Nem at påføre og god til følsom hud.

Bruges sammen med Refectocil Sensitive Developer Gel.

DKK 84,00

Hurtige tips til inden du farver

 • Rens dine bryn grundigt inden
 • Sørg for kun at have farve på bryn
 • Rense farven af huden med det samme
 • Undgå at have brugt selvbruner inden
 • Farver kan blandes for den perfekte farve

Fordele ved at farve sine bryn

Ved at bruge brynfarve kan du på sigt spare mange timer om morgenen, eller inden du skal ud ad døren og til et arrangement. Hvor du før om morgenen måtte sætte 10-15 min af til at få dine bryn on point, kan du nu stå op eller tage ud og bruge maks 2 minutter på det, inden du er klar. Udover det, kan et farvet bryn altså bare gøre noget godt for dit ansigt. Det kan give dig et helt nyt look, men også bare friske dig op og give dig et helt andet udtryk.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.