Bedste concealer → Til mørke rander, rødme, akne og urenheder

Bedste concealer 2024 – De bedste i test!

pensel concealer

Indlægget blev opdateret den 7. januar 2024

Den bedste concealer dækker mørke rande, rødme, pigmenteringer og urenhederne. Du ender med en fejlfri og smuk hud, hvilket har gjort concealeren til et uundværligt og yderst populært makeupprodukt verden over. Det kan dog være svært, at finde det helt rigtige farvematch og konsistens til ens hud. Derfor har vi kommet med de 5 bedste til alle hudtyper, så ligegyldig hvilken hudtone eller type du har, så kan en af disse blive dit uundværlig makeup tool. Vi har også udarbejdet en nem og hurtig guide, til hvordan du bedst påføre din concealer samt en masse gode tips og tricks.  

De 6 bedste concealer til alle hudtyper

Maybelline Fit Me Concealer 6,8 ml

Maybelline fit me concealer
Bedste concealer

Maybelline Fit Me Concealer er en concealer alle makeup entusiaster har i sin kollektion, og af god grund. Ikke nok med at du få concealeren til ingen penge, så fungerer den super godt. Den dækker mørke rande, pigmentfejl og andre små skønhedsfejl i huden. Maybelline Fit Me Concealer er fugtgivende, og blender nemt ind i huden. Concealeren kan bygges op til et full coverage look, men hvis du går efter et naturligt look kan du også få det.


  • 6,8 ml
  • Dækker mørke rande, pigmentfejl og andre små skønhedsfejl i huden
  • Blender nemt ind i huden
  • Fugtgivende

NYX PROFESSIONAL MAKEUP – Concealer Wand Porcelain

NYX concealer

Den bedste concealer til at dække uren hud og andre skønhedsfejl, må helt sikker være denne; Concealer Wand Porcelain fra NYX. Den har en medium til fulddækkeevne, ligger sig let på huden og findes i et hav af farver, også grønne og lilla, hvilket gør den kan dække alle misfarvninger, du nu må have. Den blender sig naturligt ind i huden og er nem på påføre med den applikator, så du kan få et fejlfrit look.


  • Medium til fuld dækkeevne
  • Cremet og silkeblød konsistens
  • Blender sig naturligt ind i huden
  • Skjuler urenheder, skønhedsfejl og mørke rande
  • Får dig til at se frisk ud, med en fejlfri hudtone
  • Ligger let på huden

MAC Pro – Longwear Concealer

Mac pro longwear concealer
Bedste concealer

Pro longwear concealer fra mac gør der nemt at dække urenheder, pigmentpletter og røde plamager. Denne concealer mindsker porer, og har en effektiv dækkeevne på trods af dens flydende og lette konsistens. Mac pro longwear er vandfast og kan bygges op yderligere hvis du har brug for mere dækkeevne.


  • Dækker urenheder, pigmentpletter og røde plamager
  • Mindsker porer
  • Kan bygges op
  • Effektiv dækkeevne
  • Flydende konsistens
  • Vandfast

Tarte Shape Tape Contour Concealer

Tarte Shape Tape Contour Concealer 
Bedste concealer

Tarte Shape Tape er den mest dækkende concealer du vil støde på i beauty industrien. Concealer giver komplet dækning, og en ‘a little goes a long way’ som de amerikanske beauty gurus siger på youtube. Formlen er ret tyk, så man skal være påpasselig. Denne concealer er nemt at blende ud, og formlen hjælper øjeblikketligt med at lysne, glatte og give huden et fastere look.


  • Giver komplet dækning
  • Giver en mat og let finish
  • Vegansk
  • Nem at blende ud med andre produkter
  • Formlen hjælper øjeblikkeligt med at lysne, glatte og give huden et fastere look.
  • Der sælges 1 styk hvert 12 sekund.

Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer

Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer
Bedste concealer

Maybelline instant anti-age eraser concealer er endnu en klassiker fra maybelline. Concealeren er formuleret med farvede pigmenter til området under øjnene, så den synligt og effektivt kan reducere forekomsten af fine linjer og mørke pletter. Denne concealer indeholder gojibær til at fugte huden. Concealeren indeholder en bygget svampeapplikator så du uden besvær kan benytte produktet, og have den med på farten.


  • Reducerer forekomsten af fine linjer og mørke pletter
  • Fugtgivende
  • Kommer med en indbygget svampeapplikator
  • Kan bruges til at dække urenheder, mørke rande, og kan bruges som highlighter til at lysne op.

NARS Radiant Creamy Concealer

NARS Radiant Creamy Concealer 
Bedste concealer

NARS radiant creamy concealer er en super lækker concealer fra nars. Maybelline fit me skulle siges at være en dupe af denne ikoniske concealer. Radiant creamy concealer skjuler mørke rande og reducerer synligheden af rødme. Konsistensen er let og luksuriøs, fordi den er fugtgivende. Denne concealer indeholder lette lysspredningsteknologi som resulterer i en blødere hud.


  • Skjuler mørke rande og reducerer synligheden af rødme
  • Let og luksuriøs konsistens
  • Fugtgivende
  • Indeholder lysspredningsteknologi

Hvad er concealer? 

Først og fremmest, er det en god ide at sætte sig ind i hvad en concealer er og hvad du kan bruge den til. Concealer er et makeupprodukt til at fjerne alle misfarvninger huden har, for at skabe et mere ensartet udtryk i ansigtet. Det er en tilføjelse til ens foundationen, så de steder huden har ekstra udfordringer, kan concealeren gå ind og dække misfarvningerne. Ligesom med foundations, findes der et hav af forskellige concealer, med forskellige konsistenser og toner. Nogle concealers er bedre til mørke rande under øjnene eller rødme, hvor andre er bedre som en stift til at dække urenheder – det kommer alt sammen an på dækkeevnen. En concealer kan også bruges til at fremhæve specifikke områder i ansigtet, som ens t-zone, for at skabe et mere markeret ansigt, i de tilfælde skal du bruge en concealer i en lysere tone end din foundationen – men det kommer vi ind på længere nede i artiklen. Hvis du stadig ikke helt sikker på hvad en concealer kan gøre for dig, har vi nedenfor gået mere i dybden med, hvad en concealer kan bruges til. 

Hvad bruges concealer til? 

Concealer til mørke rande

Om du har mørke rande under øjnene fra naturens side eller på grund af søvnmangel, så kan en concealer være løsningen for dig. Det concealeren gør, er at lysne områderne hvor der er mørkt med lysreflekterende egenskaber. Gå gerne med en der er en tone lysere end din foundation. Ønsker du en høj dækning også, kan du gå med en der har high coverage eller perfecting som specifikation. Det også en god ide, at din concealer indeholder en undertone der mindsker den mørke rande, som for eksempel ved brug af en fersken undertone. 

Concealer til uren hud

Døjer du med uren hud, kan det være svært at dække disse med en foundationen og derfor kan en concealer være ekstra god som supplement til foundationen. I disse situationen, er det en god ide, at finde en concealer der har en høj dækkeevne, også højere end din concealer til øjnene, så du kan være sikker på at kunne dække dine urenheder. En anden god ide, er at finde en med mat finish som passer til din hudfarve og ikke er for lys, da du ikke ønsker at din concealer skal shine eller lysne dine urenheder, da det vil fremme ujævnhederne i hudens overflade. 

Concealer til rødme

Døjer du med rødme, er det en god ide at finde en concealer der har en medium tykkelse, gerne lidt tykkere end din foundationen. Find de concealers der går under navnet; Corrector. De er nemlig beregnet til at fjerne misfarvninger i ansigtet, såsom ar, rødme og pigmentfejl. Find en med grøn undertone, hvis du ønsker at fjerne rødme, da den grønne tone, dækker den røde tone i huden. Find derimod en med en fersken undertone, for at fjerne lilla og blå toner i huden, som er de toner der får din hud til at se mørkt ud, eksempelvis ved rande under øjnene. En corrector påføres før din foundationen, for det bedste resultat. 

Highlighter

Denne form for concealer gør det modsatte af de andre, da du i dette tilfælde ønsker masser af shine og lys, for at fremhæve områder i dit ansigt. Det kunne være dine kindben eller næsetip. En concealer som også fungere som highlighter, kan have glitter i sig for ekstra shine. 

Hvordan bruger man concealer

Efter introduktionen til de forskellige concealers, er du sikker blevet nysgerrig over, hvordan du så bruger dem. Det varierer selvfølgelig også ud fra hvilken concealer og hvad du gerne vil opnå ved at bruge den. Den bedste concealer for dig, er udover dens konsistens og farve, også den du føler dig bedst tilpas med at påføre. De mest kendte er creme, pensel og stift.

Hvordan bruger man concealer til mørke rande?

Ved concealers rundt om øjnene, er der forskellige meninger om hvad der giver det bedste resultat, for ved brug er den forkerte, kan du risikere at dine øjne fremstår endnu mere trætte. Du kan bruge alle former for concealers til øjnene, både creme, pensel og stift udgaverne, det kommer i sidste ende an på, hvilken du er mest kompatibel med at bruge. Dog, er vi her på redaktioner ekstra glad for pensel, da den metode, gør det nemt at smøre concealeren på tæt på øjet. Påfør det i en trekantet form, for at skabe friskhed. Ønsker du derimod det mere naturlige look, kan du påføre det ved en strøg inderst og yderst af øjet og dup det med en beautyblender. Et godt råd, er at du hele tiden, skal tænke på at din concealer skal påføres opadgående, så altid sørg for dine concealer ved øjnene påføres opad, langs dine kindben og ikke ned på kindbenene og kinderne.

Hvordan bruger man concealer til uren hud?

Ved påførelse af concealer til uren hud, er det samme gældende som ved mørke rande, du kan anvende alle slags concealers både creme, pensel og stift. Da concealers til uren hud helst skal være tykke i konsistensen, for at kunne dække urenhederne ordentligt, så findes de oftest i creme- eller stift udgaven, da konsistensen er for tyk til pensel. Ved stift, kan du dup concealeren direkte på det udsatte sted, og ved cremen skal du bruge en makeup pensel eller en fingerspids til at påføre det. Som nævnt tidligere, for det bedste resultat, brug en concealer i samme farve som din foundationen, for at undgå for stor farveforskel. På den måde gør du det også muligt, at bruge den efter du har påført din foundation.

Hvordan bruger man concealer til rødme?

Ved påførelse af concealer til rødme, kommer det an på hvor stort et område du ønsker at dække og hvor kraftig rødme er. Ved små områder, kan du sagtens bruge den samme concealer som ved uren hud og lige dup concealeren på de udsatte områder. Men ved større områder, kan det være nødvendigt at tage en lidt tyndere, så huden stadig kan ånde.

Hvordan bruger man concealer som highlighter?

Ved påførelse af concealer med highlighter, skal du finde alle de punkter i dit ansigt, som du ønsker fremhævet. Det kunne være det øverste af læbekanten, næsetippen, kindbenene osv. Med den rigtige anvendelse af highlighter med en concealer, laver du en kontur af ansigtet og få et mere markeret ansigt. For et endnu mere markeret resultat, kan du anvende en bronzer eller en mørkere concealer til at lægge skygger omkring det du har highlightet, så det highlightet træder endnu mere frem. 

Gode tips til den bedste concealer 

Som afslutning, får du lige et par gode tips og tricks med på vejen. 

  • Ved brug af en lysere tone i din concealer end din foundation, kan du fremhæve og lysene områder i dit ansigt
  • Brug concealer under din foundation for at fjerne misfarvninger og give et mere ensartet udtryk
  • Tænk på din concealers undertone. Så kan du dække misfarvninger og urenheder bedre
  • Husk at duppe concealeren på med små bevægelser enten med en beauty blender svamp eller fingrene. 
  • Påfør concealer på øjenlåget, før du påføre øjenskygge så træder din øjenskygge bedre frem 
  • Efter brug af din læbepomade, påfør concealer for et nude look på læberne, som en slags læbestift eller påfør kun concealeren i midten af læben, for at få dine læber til at synes mere voluminøse
  • Fugt huden godt med en dagcreme eller en god serum inden brug af din concealer på tørre områder, for at undgår ujævnt resultat
  • Bland din concealer med din flydende foundationen, for at tynde den ud eller ændre farven
  • Påfør concealeren under øjnene med din ringefinger, for at være ekstra skånsom mod huden

Feedback

Vi håber du kunne lide artiklen og fandt det du søgte. Har du en concealer, vi bare må afprøve eller nogle spørgsmål – Så skriv endelige nedenfor. Du også velkommen til at følge os på vores sociale medier, Instagram og facebook.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.