Den bedste hårbørste | Hvilken hårbørste skal jeg vælge?

Den bedste hårbørste – Hvilken hårbørste skal jeg vælge?

Hårbørste - beautyliving

Indlægget blev opdateret den 17. november 2021

Hvordan finder man lige den bedste hårbørste på markedet? Det er faktisk ikke sådan lige til at give et helt konkret svar på. Det kommer først og fremmest an på, hvad formålet med din hårbørste er (udover at redde dit hår, selvfølgelig). Men skal det hjælpe med at komme igennem et filtret hår med knuder, eller skal det hjælpe med at give mindre kruset hår, skal det bruges til styling eller vil du gerne have en, der er behagelig for dit hår? Man tror med god grund, at en hårbørste bare er en hårbørste. Men det er faktisk meget mere end blot det og for nogle er den afgørende for, hvorvidt det bliver en god hårdag eller ej.

Men ja, hvordan finder du som sagt så den bedste hårbørste? Vi har gjort vores bedste i denne artikel ved at udvælge lidt forskellige med hver deres egenskaber. Indenfor hver kategori har vi valgt, hvad vi synes, er den bedste hårbørste. De valg er baseret på vores egne holdninger og erfaringer, hvad folk siger online om dem, deres kvalitet og selvfølgelig prisen. De 4 faktorer har vi taget til eftertragtning og ud fra dem ,valgt hvad vi synes, er den bedste hårbørste.

Typer af hårbørste

De hårbørste typer som vi i nedenstående del vil gå igennem, er;

 • Detangling børste
 • Kam
 • Naturbørste
 • Pladebørste
 • Touperingsbørste
 • Wet brush

Detangling børste 

En detangling børste som også på dansk betyder at udrede, er god til al slags hår – både i form af hårtyper og længder. Der hvor den dog vil fungere som den bedste hårbørste, er hvis du bøvler meget med sammenfiltret hår eller knuder. De fleste kender til sammenfiltret hår, hvis du har været udenfor i vinden en hel dag, har gået med halstørklæde eller måske dit hår blot har en tendens til at filtre en hel del i løbet af dagen.

Det der oftest kendetegner en detangling børste, er de tynde små pigge – altså dem der reder dit hår ud. De er tynde i formen samtidig med, at de er blødere, så de følger dit hår hele vejen. Dit hår bliver altså redt ud langsommere og mere skånsomt. Derfor føles det heller ikke ubehageligt, når du reder dit filtrede hår med denne børste. 

Den bedste hårbørste til detangling

Wet Brush – Pop Fold Grey

Den bedste hårbørste fra Wet Brush der er god til filtret og hår med tendens til knuder. Børsten er skånsom og trækker ikke bare igennem dit hår, men følger det i stedet. På den måde får du en behagelig oplevelser, hvor det ikke gør ondt at rede sit hår.

Kam

En kam har mange fordele og er for mange den bedste hårbørste, når det gælder styling og opsætning af hår. Udover at designet i sig selv på en kam er helt simpelt, nem at håndtere og kan komme ned i selv den mindste taske. Så har den andre egenskaber også. Den er nemlig helt ideel til håropsætning og styling. Dette gælder specielt, hvis du sørger for, at få fat i den slags kam, hvor der er halv kam og spids ende i den anden halvdel. Det giver dig nemlig et værktøj til at rede og rette til med, og en spids til at skabe skarpe inddelinger og sektioner. Med en kam kan du altså;

 • Skabe volume
 • God til toupering
 • God til at inddele
 • Skabe sektioner
 • Gøre håropsætning nemmere

Den bedste kam

Babyliss Pin Comb

Perfekt lille kam med mange gode formål. Kan bruges som stylingkam, til at inddele med og så er den varmeresistent. Udover det, kan den bruges til toupering, hvis der ønskes ekstra volume til håret. Kammen er 22,5 cm.

Naturbørste

En naturbørste er en børste lavet på naturlige produkter. Det er det primære kendetegn. Alt efter virksomhed og brand tilbyder de naturbørster i forskellige former, størrelser og materiale. De fleste naturbørste kendetegnes dog ved, at hårene på børstene er lavet af naturlige produkter. Mange børster bliver her lavet med vildsvine hår, da det er en rar følelse for din hårbund og cirkulationen som hårene skaber, er med til at fordele dine naturlige olier i hele året, når det bliver redt. For at kunne kalde det en 100% naturbørste vil selve håndtaget og den del ofte være lavet af naturligt træ eller bambus. Så vil du have den bedste hårbørste indenfor naturbørste, så skal du sikrer dig, at den er 100% naturlig, har et behageligt håndtag og ikke er for tung.

Den bedste hårbørste i naturmateriale

HH Simonsen
– Smooth Brush

Den bedste hårbørste i naturmateriale finder du fra HH Simonsen. Den er lavet med 100% vildsvinehår og skaftet er af Beah træsort.

Pladebørste

En pladebørste kendetegnes ved det brede børstehoved. De fleste er brede i en rektangulær form, som skaber en store flade. Den store flade er en af grundene til, at denne hårbørste ses som den bedste hårbørste, når det kommer til føntørring af dit hår. Størrelsen på den gør det nemmere for dig at føntørre større sektioner af dit hår. Samtidig bidrager den til at minimere krusninger i dit hår.

Den bedste pladebørste

DENMAN – Paddle Brush D84

En stor og dejlig bred børste. Den bedste hårbørste indenfor pladebørster. Den har et ekstra stort hoved, som passer godt til langt hår og til føntørring generelt. Udover det, masserer den også din hovedbund.

Touperingsbørste

Bruger du hver dag tid på at toupere dit hår, eller elsker du bare, når du skal ud at style dit hår, så du får et voluminøst look? Så er en touperingsbørste ideel. Vi har alle prøvet at skulle toupere vores hår med en alt for stor børste – altså det kan godt fungere, men det tager noget længere tid og er væsentligt mere bøvlet. Den bedste hårbørste til toupering er derfor, sjovt nok, en børste lavet specifikt til toupering. Skal du have den bedste hårbørste til toupering, skal du gå efter en med vildsvine hår, da det ikke river i håret, men i stedet skåner det, til trods for at det bliver touperet. Udover det kan du med fordel vælge en touperingsbørste, hvor den ene ende er spids, så den kan bruges til inddeling af hår.

Den bedste hårbørste til toupering

HH Simonsen
– The Styling Brush

Mangler du en hårbørste til toupering, så er denne fra HH Simonsen yderst ideel til formålet. Den har endda en ende med spids, så du nemt kan inddele dit hår i sektioner og derved gøre din styling nemmere.

Wet brush

En wet brush er noget af det mest populære på markedet lige nu indenfor hårbørste. Den er på niveau med tangle teezeren, som var et kæmpe hit for nogle år siden. Men nu er det Wet brush, der får alt opmærksomheden. Den lover nemlig, at du kan redde dit hår uden problemer og tåre. Det er altså smertefrit med netop denne slags børste. Det formår den at leve op til pga. dens ultra tynde børstestrå, som hver især forenden har en lille rund kugle. Den lille kugle på enden bidrager til en skøn massage i hovedbunden, når du reder dit hår og de tynde børstepigge gør, at det ikke river i håret, men at det i stedet følger dit hårs form.

Den bedste wet brush

Wet Brush
– Paddle Detangler

Denne hårbørste fra Wet Brush fungerer til alle hårlængder og typer. Den kan bruges både i tørt eller vådt hår – endda også i badet til at fordele shampoo og balsam. Den er derfor også udstyret med en Easy Grip, så du har et godt greb på den.

Hvilken hårbørste skal jeg vælge?

 • Hvad skal din hårbørste bruges til? Skal den bare kunne redde dit hår? Eller skal den skabe glans, eller hjælpe med knuder?
 • Udover det, kan de have yderligere formål. Skal den bruges til styling, hårtørring eller andet?
 • Design er også en vigtig faktor. Specielt fordi hårbørste bliver lavet i forskellige farver og designs, så er det nu en mulighed decideret at vælge, den man synes, er pænest.
 • Du må gerne tænke ergonomisk også og vælge en hårbørste, der ligger godt i håndleddet. Det er blevet noget flere og flere brands, er begyndt at tage hensyn til. Her sørger de for at skaftet er formet på en behagelig måde, at børsten ikke vejer meget og lignende.

Der er altså flere faktorer, som du kan vælge ud fra, når du skal finde den bedste hårbørste for dig. Det kan også være, at du slet ikke har de helt store krav til en hårbørste. Så vælger du selvfølgelig bare ud fra de behov, som du nu engang har.

Vi har også fundet de bedste hårbøjler og hårbånd til dig.

Ingen Kommentarer Endnu

Kommentér

Your email address will not be published.